Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

A biciklisek köszönnek, nem?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
445 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kedves Sorn, én izig-vérig CC-s vagyok, de ilyen eszembe se jutott még soha, hogy a DH-sokat lenézzem. Ha ez igy lenne, nem irnék ebbe a fórumba, és nem mentem volna el a Marximba se!
Én csodálom a Dh-sokat tudásuk miatt, és ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék. Tehát amit irsz egyáltalán nem igaz. Részigazság persze van benne. A másik meg, hogy verseny közben szerintem nem szoktak köszöngetni a résztvevôk. Én sem integettem minden szembejövônek a Tisza Mt-n. Te meg gondolom nem fogsz majd köszöngetni egy Dh versenyen lefele menet.
Tehát csak ne élezzük itt a CC-s Dh-s közti ellentéteket, mert szerintem a különbözô mûfajú bicajosok olyanok, mint egy rét sok szines virága: mindegyik gyönyörû, csodálatra méltó, és illatos ( ;D ;D ;D). Épp ez a változatosság adja ennek a rétnek a szépségét. Ne vessük hát meg más alakú és/vagy fajtájú virágtársainkat soha, hanem örüljünk neki, hogy ilyen változatosak vagyunk.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
véleményem szerint Ti túl misztifikáljátok ezt a "kerékpáros társadalom" dolgot. mi van ha nem köszön vissza? na bumm, bunkó, rossz napja van etc. meg aztán lehet hogy neki is tele van a bakancsa azzal hogy sose köszöntek vissza neki és már nem is töri nagyon magát rajta, meg kell hogy mondjam, tök igaza van!!! nekem is tele szokott lenni,  de azért 1et megfigyeltem, az erdõbe, legyen akár országutis, cc-s, dh-s vagy egyéb, mindig visszaköszönnek, és szerintem ez a lényeg, kinnt a kerékpárúton nem különül el anyira a hogy ki az akinek ez egy életforma, és ki az aki csak divatból, vagy netán kényszerbõl ül fel a drótszamárra.
szumma-szummárum, nem kell túlihegni ezt a köszön/nem köszön dolgot!

zsolti

zsolti

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Hali mindenkinek!

Szerintem az lehet a gond, hogy ha az emberke egy országúti cangával tekereg, sisakban meg bringás szerkóban, akkor a keze oda van kötözve a kormányhoz. Azt elengedni egy pillanatra sem tudja, nemhogy még köszönésképp intsen, vagy valami. Tegnap eltekertem Esztergomba. Oda-vissza 240 kilcsi. A dunaparton jöttek a mindenkit lenyomó cangások, ki-ki egyedül, kettessével, nagyobb csapatban. De ha az emberke mezei szerkóban gagyi trekking bringával jön szembe ( Merida Crissfire 8800 ) a "profi" bringásnak akkor az olyan mintha egy lovashuszár találkozna egy szamaras parasztbácsival. Naná, hogy nem köszön.
Direkt figyeltem, egy bringás nem volt hajlandó az ujját se megmozdítani.

Bocs az ömlengésért, de nagyon kikívánkozott belõlem.

Zsolti.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Vasárnap Szentendre környékén tekeregtem. Ha jól tudom aznap volt a Hegyimazsolák elnevezésû verseny. (Jól tudom, jól írtam?)
Namost nem baszkurázásból írom, de kb. 2 percenként jöttek velem szemben a titánvázas grammhuszárok és nem nagyon köszöntek vissza. Sõt, ha jól emlékszem a cirka 50 cerbónakillerbõl kettõ (azaz 2) köszönt vissza. Pedig ugyi nem hétvégi brinyiglisekrõl volt szó, hiszen rajtszám, meg minden...
Istenke mentsen meg engem, hogy élezzem a CC kontra DH témát, de éles elmémmel kifigyuztam, hogy nem nagyon köszönnek vissza, ha össztelós van alattam.

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Tegnapi nap: TM nagyon nagyon sok bringás....nagyon sok köszönt is ;D

mai nap: kb 150:30. De akikkel az erdõben találkoztunk mind köszönt!!!

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Ma Bp.és Isaszeg között Nagytarcsa után 8-1.És ORSZÁGÚTIS volt .Õ köszönt rám,mert megelõzött(nem volt nehéz ;D)A szívembe zártam az o.utisokat.Ezt az eggyet!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én már 1000nél járok Findli! 1000 köszönt vissza, és egy se nem enm ,vagy hogy is van ez ??
Bár már nagyon unta a haverom, hogy percenként vagy ötször ráköszöntem!!!!!!  ;D ;D ;D ;D

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Mióta köszöngetek, folyamatos számolással is jár ám ;D

tegnapi napom köszönési teljesitménye: kb. 50:10.
javul, nem?!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Aki az erdõben nem köszön vissza az ezért teszi:
- épp valami mást mond: pölö ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ4 Bazzzeeeeeeeee! Jaj! Huh! idzsááááááátrakahamaaaaa!
_ vagy: napszemcsit pucol
- e'ccûenneki kevesebb levegõje van, mint neked ;-)))))

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Dugo: ;D ;D ;D jóóóó.

Mai napi teljesitményem, ameddig még számoltam: 26:7
Rakparton végig.

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Sziasztok!A félautómata köszönõgépet a hétvégén fogom felszerelni.Egy kis tábla amin a SZIA! felirat fog virítani.Hüvelyk ujjal mûködik.

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
Az erdõben ténleg az már nagyon bunkó, vagy néma, aki ott nem köszön vissza, nekem mindig visszaköszöntek, olyanis volt ,hogy mmegálltunk beszélgetni, de a köszönésen kívül álttalában vmi egyéb megjegyzéssel i silletjük egymást .
szép jó napot mindenkinek

zsjako

zsjako

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
úgy látom, hogy Miskolcon szerencsés a helyzet ebbõl a szempontból. Remélem az elsõ két talin ti sem tapasztaltatok mást, amikor végigtekertetek a városon.
Mi is vagyunk ott egy páran, akik komolyan vesszük a tekerést, és montival jóval többen vagyunk, mint outival. Akin látszik, hogy komolyabban teker, annak sztem bátran odabólinthatsz, mert 90%-ban visszaköszön. Kivétel persze itt is van, de rajta látszik is, hogy annyira el van szállva magával, mert outin van, hogy már nem is próbálkozom.
A köszönés pedig nem telik semmibe,legyen az egy biccentés vagy egy hello, és ezzel jelezheted, hogy annak ellenére nem vagy olyan bunkó, mint amit a társadalom nagyobb része gondol rólunk. Értsd:autós/gyalogos.
És még valami: ha az erdõben tekerek, nem mulasztom el, hogy ha gyalogos túrázókkal találkozok, akko rköszönjek nekik. Õk tuti  visszaköszönnek, sõt még egy-két megjegyzést is hozzáfûznek. Ebbõl a szempontból inkább az erdõ a mértékadó, mert az igazán komoly arcok nem ccsak az aszfaltot szaggatják. Aki ott nem köszön vissza, az tuti bunkó. Nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy ne legyek képes bringán visszaköszönni.
Na lassan már azt sem tudom, mit írtam, úgy belekavarodtam.
Sziasztok, üdv és csõváz

Zs

templar

templar

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
A Findli-féle teszten ma a rakpart csúfosan megbukott...  ;D ;D ;D
(9:0-nál feladtam... télleg jó volna egy automata kütyü, ami nyomná a szegazstok ;D szöveget...)

kissfish

kissfish

törzsvendég

• fórumtag
  • 454 hozzászólás
Helló Mindenki!

Én még nem túl rég óta fórumozok, de azt mindenképpen megtanultam e rövid idõ alatt, hogy ez egy elég összetartó csapat és ennek egyik megnyilvánulása a másik megtisztelése avval, hogy köszöntök neki. Mióta itt vagyok én is köszönök (majdnem) minden bringásnak és tényleg jó, ha visszaköszönnek (elõtte csak maximum biccentettem egyet). Úgyhogy én megtértem és remélem még sokan így tesznek majd ...

No, akkor a küllõ legyen veletek

kissfish

ui.: SZIASZTOOOK

Warhog_Goa

Warhog_Goa

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Sind: ez igen! maxxxxximálisan egyetértek!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Üdv Sind!  8)
Sikerült szavakba öntened az érzéseimet!  ;)

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Szia Sind!

Mindig jó olvasni a hasonlóan gondolkodok írásait. :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
udvozlet  

Majdnem minden nap bringával járok be az egyetemre, az arpad hidtol végig a rakparton + mindenhova a városban. sokan jonnek szembe. ebbol termeszetesen a nagyreszészének sejtelme sincs arrol hogy létezik kerékpáros társadalom vagy ilyesmi. rajtuk látszik is - bacsik a kempinbiciglin vagy tescobicajos szatyorral a kormanyon tekero kissracok. nekik altalaban nem köszönök. igazan nics miert. a kerekparozas szamomra teljesen mast jelent mint nekik. nekem nem egyszerü közlekedesi eszköz, amivel gyorsabb leérni a boltba. ha köszönök vkinek azt azert teszem mert tudom van valami közös bennünk, valamiröl hasonloan gondolkodunk és ha megállnánk egészen biztos tudnánk miröl beszelgetni. az a szembejövö kerekparos akin -sisak, -spd cipõ, -mez... van vagy látszik hogy keményen küzd azzal az emelkedövel ahol te lefelé gurulsz mindenképp megérdemel egy sziát valami biztatást. télen, hóban, esöben szinte csak azokkal találkozni akik igazán komolyan gondolják. ilyenkor hangosabbak és sokkal barátságosabban csengök az üdvözlések. azt gondoltam nyáron, mikor sokkal-sokkal többen jönnek szembe majd több köszönést is hallok. sajnos tévedtem. a komoly kerósok sem intenek vissza sokszor legyenek montisok vagy országutisok. A futárok mindig köszönnek (talán látszik rajtam hogy énis hasonlóan tekerek)és énsem mulasztom ezt el mert minden elisemerésem az övék. Azért ennek nem kéne igy lennie. hamár senkit nem érdekel ebben az orszagban, hogy mivan a többi emberrel, legalabb egy ilyen viszonylag kis közösség összetarthatna valamennyire. nektek is jobban esik ha a szembejövö nem csak a bicajodat nézi hanem hanem egy molsoly is megereszt vagy megáll segiteni ha valami gonod van.

most hirtelen csak ennyi...
szia mindenki

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Szerintem kéne konstruálni egy olyan digitális , hangszórós csengõt, ami gombnyomásra fennhangon hirdeti, hogy "SIASTOK! SIASTOK!"  ;) ;D ;D ;D

Na siastok,
AsztA