Múltkor nekem is volt egy kellemes élményem.
7.-én du. miután letudtam a szavazást, az erõs, néha hûvös szél ellenére is elmentem bringázni Dunakeszi-Vác-Dunakeszi szakaszon. A "remek" idõjárásnak köszönhetõen a kocabringások és a gyalogok otthon maradtak, így nyugisan lehet tekerni. Éppen Vác határában a széllel szenvedtem, amikor az egyik szembe jövõ bringás egy határozott intéssel üdvözölt. Belül kellemes meleg érzéssel viszonoztam a köszönést. Utána már nem is tûnt annyira szenvedésnek a tekerés. ;D
Sajnos azt kell mondjam, velem ritkán esik meg, hogy elõre köszön valaki. Viszont ha megtörténik, annak tényleg tudok örülni. Néha a nem éppen örömbringázás szerû tekeréseket is kicsit elviselhetõbbé tudják tenni az ilyen találkozások.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
A biciklisek köszönnek, nem?
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 04:40
Posted 2002. April 19. - 10:26
Posted 2002. April 19. - 10:25
carlos:
"Köszönésünkre egy laza kézmozdulattal(fuck) válaszolt.Miért van ez így??"
Mert lehet, hogy túl széles az arca... Meg ugye "hódit az egyszerûség". Az ilyen állatfajták általában elõbb vagy utóbb igen nagy pofonokat kapnak a nagybetûs Élettõl.
"Köszönésünkre egy laza kézmozdulattal(fuck) válaszolt.Miért van ez így??"
Mert lehet, hogy túl széles az arca... Meg ugye "hódit az egyszerûség". Az ilyen állatfajták általában elõbb vagy utóbb igen nagy pofonokat kapnak a nagybetûs Élettõl.
vendég__*
Posted 2002. April 19. - 00:44
Helló evribádi!
Egy tök fura dolog történt velem a múlt héten.Budán bájkoltunk és már épp indultunk haza amikor egy piros lámpánál megállva Gizmot vettük észre az út másik oldalán.El?re (!!) köszönt nekünk.Na most jön az érdekes!Egy sarokkal arrébb jön szembe egy srác,nagy erölködve felbunnyzott a 10 cm magas járdára.Köszönésünkre egy laza kézmozdulattal(fuck) válaszolt.Miért van ez így?? ??? ??? ??? >
Egy tök fura dolog történt velem a múlt héten.Budán bájkoltunk és már épp indultunk haza amikor egy piros lámpánál megállva Gizmot vettük észre az út másik oldalán.El?re (!!) köszönt nekünk.Na most jön az érdekes!Egy sarokkal arrébb jön szembe egy srác,nagy erölködve felbunnyzott a 10 cm magas járdára.Köszönésünkre egy laza kézmozdulattal(fuck) válaszolt.Miért van ez így?? ??? ??? ??? >
Posted 2002. April 19. - 00:18
Posted 2002. April 18. - 19:12
Apropó köszönés. Mostanában kétszer is "civilben" (=sisak, bringaszerkó nélkül) tekertem, és rámköszöntek mezes bicajos srácok. Meg is lepödtem, mert hisz nemigen szoktak a varosban, foleg ha nincs rajtam semmi kirivó cucc. ;D
Ma pedig az Erzsébet Királyné út és Öv utca sarkán köszönt rám egy piros bukós srác, ráadásul jó messziröl. Lehet, hogy fórumos volt?
A lényeg: azért szép számmal akadnak rendes emberek, akikben erösen él a biciklis feeling.
Ma pedig az Erzsébet Királyné út és Öv utca sarkán köszönt rám egy piros bukós srác, ráadásul jó messziröl. Lehet, hogy fórumos volt?
A lényeg: azért szép számmal akadnak rendes emberek, akikben erösen él a biciklis feeling.
Posted 2002. April 18. - 18:55
szelektálni biza szerintremis köll, mer a margitszigeten pl a 60-70 éves (NEM corabájkos!!) uraknak hiába köszönnék vagy integetnék, mer eccerüen nem értenék mit akarok, pedig lehet hogy halál jóindulatu a fazon csak eccerüen nem veszi a lapot... viszont az ösvényen aki két keréken nyomul annak kivétel nélkül ofkorz. meg a rakparton is mindenkinek. még a outisoknak is és mit zavar engem ha nem int vissza, biztos vette az adást és biztos nem esett neki rosszul. egy biztos: senki nem fog beszólni azér mer intettem neki. akkormeg méne? az ijen skaccok mint ez a "utálom a cécéseket" az meg eccerüen csak nyomi, reméjjük kinövi ha nem akkor az az ö nyomora...
Posted 2002. April 17. - 10:22
TOPIC OFF!
Azért Zsirosmacska mondandójának is van némi igazság tartalma. Tényleg nem kellene senkit lenézni. Pláne nem kellene a másikat úgy becsmérelni, hogy esetleg az illetõ 1 km-et sem bír letekerni a 20 kg-s monstrumával és az elsõ emelkedõn kiköpi a tüdejét. Kiköpi a tüdejét, mert a bagózás miatt egyszerûen nem kap elég oxigént, a feje meg szétszakad az erõlködéstõl a másnaposság miatt. Ráadásul az izmai sem bírják a terhelést, mert életében nem ment 5 km-nél többet. Az extrém sportok némelyikéhez társuló életstílus, a versenyek elõtti bulizás szerintem nem éppen a követendõ példák közé tartozik.
A magam részérõl igyekszem toleránsnak lenni, de attól senki nem lesz több vagy kevesebb emberileg, hogy bulizott-e vagy sem. És ugyan ennyi tolerancia a másik oldaltól is elvárható.
Szerintem az említett sportágak mindegyikében van olyan dolog, ami becsülendõ. DH-nál DS-nél a bringás bátorsága és reflexei, XC-nél a fizikai állóképesség és a változó körülményekhez való alkalmazkodás, oútinál a kitartás, a taktikázás és a pszihikai felkészültség.
Lehet, hogy offtopic volt a szövegem, de egy ideje már kikívánkozott belõlem itt a fórumon eleresztett jó néhány megjegyzés miatt (is). Akinek nem inge, ne vegye magára! Viszont ha mégis magára veszi, elõbb gondolkodjon el a fentieken!
Nem vagyok igazi sportember, soha nem is voltam az. Szóval jöhetnek a kövek és a köpködés, hogy egy "kívülálló" miért szövegel bele a dologba, de a véleményem mellett kitartok.
TOPIC ON!
Azért Zsirosmacska mondandójának is van némi igazság tartalma. Tényleg nem kellene senkit lenézni. Pláne nem kellene a másikat úgy becsmérelni, hogy esetleg az illetõ 1 km-et sem bír letekerni a 20 kg-s monstrumával és az elsõ emelkedõn kiköpi a tüdejét. Kiköpi a tüdejét, mert a bagózás miatt egyszerûen nem kap elég oxigént, a feje meg szétszakad az erõlködéstõl a másnaposság miatt. Ráadásul az izmai sem bírják a terhelést, mert életében nem ment 5 km-nél többet. Az extrém sportok némelyikéhez társuló életstílus, a versenyek elõtti bulizás szerintem nem éppen a követendõ példák közé tartozik.
A magam részérõl igyekszem toleránsnak lenni, de attól senki nem lesz több vagy kevesebb emberileg, hogy bulizott-e vagy sem. És ugyan ennyi tolerancia a másik oldaltól is elvárható.
Szerintem az említett sportágak mindegyikében van olyan dolog, ami becsülendõ. DH-nál DS-nél a bringás bátorsága és reflexei, XC-nél a fizikai állóképesség és a változó körülményekhez való alkalmazkodás, oútinál a kitartás, a taktikázás és a pszihikai felkészültség.
Lehet, hogy offtopic volt a szövegem, de egy ideje már kikívánkozott belõlem itt a fórumon eleresztett jó néhány megjegyzés miatt (is). Akinek nem inge, ne vegye magára! Viszont ha mégis magára veszi, elõbb gondolkodjon el a fentieken!
Nem vagyok igazi sportember, soha nem is voltam az. Szóval jöhetnek a kövek és a köpködés, hogy egy "kívülálló" miért szövegel bele a dologba, de a véleményem mellett kitartok.
TOPIC ON!
Posted 2002. April 17. - 09:21
lensver:
Az ember szelektál. Ha szimpi köszönsz, intesz, biccentesz. Ha nem szimpi nem köszönsz. Persze ez leginkább csak a bringa utakra vonatkozik.
Ha a kocabringásoktól mentes hegyi, erdei ösvények ritkábban használt útvonalak már másik kategória...
Az ember szelektál. Ha szimpi köszönsz, intesz, biccentesz. Ha nem szimpi nem köszönsz. Persze ez leginkább csak a bringa utakra vonatkozik.
Ha a kocabringásoktól mentes hegyi, erdei ösvények ritkábban használt útvonalak már másik kategória...
Posted 2002. April 17. - 09:20
Na, de és, ha sörözöm és cigizem biciklizés közben, akkor mi van?! Ha nekem ez esik jól és így szeretem?! Szerintem ez tök magánügy, szal kinek mi köze hozzá...?! Sose mondtam, hogy a biciklizést sportszerûen csinálom. Van nekem saját sportom, szép eredményekkel. És nem emlékszem, hogy bármikor leszóltam volna valakit azért, mert cicanadrágban biciklizik egy pózna tetején.
Posted 2002. April 17. - 00:49
Meg aztán van ám olyan is, hogy az ember túlontúl bele van merülve a gondolataiba, és nem is jut eszébe az, hogy köszönni kéne.
Egyébként ti nyáron mit csináltok? Mert ugye ha nyáron végigmegyünk egy bringaúton, hát ha nem jön egy perc alatt szembe 5-10 biciklis, akkor egy se. No most ennyi embernek nem lehet köszönni! Vagy ha megpróbálnánk, akkor benevezhetnénk az "egyfolytában beszélök" versenyébe.
Egyébként ti nyáron mit csináltok? Mert ugye ha nyáron végigmegyünk egy bringaúton, hát ha nem jön egy perc alatt szembe 5-10 biciklis, akkor egy se. No most ennyi embernek nem lehet köszönni! Vagy ha megpróbálnánk, akkor benevezhetnénk az "egyfolytában beszélök" versenyébe.
Posted 2002. April 16. - 16:14
Ez a köszönés dolog egy kissé túl van misztifikálva... A magam részérõl szívesen intek oda bárkinek üdvözlés gyanánt, de a napi gyakorlat alapján tök feleslegesen lengetek. A válasz százalékban nulla közeli. Így eshet meg, hogy pl. a kedvem fogytán már nem is figyelek arra, gogy valaki elõre köszön, és mire reagálnék, már elmentünk egymás mellett. Ennyi.
Posted 2002. April 16. - 16:13
Ja és me báncsuk az országutisokat, vannak közöttük köszönõs csávók is: pl én. Nyáron jobbára az jut nekem. És nem azért mondom, hogy vadítsak de szerintem az országútisok sokkal közelebb állnak a sportemeber fogalomhoz (én is szeretném azt hinni, hogy az vagyok) ;D mint a DH -ez most csak egy példa de ne csak õket baszlassa mindenki hát tessék: - Freeride-osok, esetleg "szlalomosok". Gondolok itt a dohányzásra, bicajozás közbeni sörözésre, hallottam olyat, hogy valaki azt mondt a CC-sek milyen unalmas emberek mert nem mentek bulizni a másnapi verseny elõtt, hanem pihentek. Talán ez is hozzátartozik a sporthoz, hogy nem iszom le magam a verseny elõtt majd csak utánna (vagy akkor sem). Úgyhogy szerintem több tiszteletet a CC/o.utisoknak!
Posted 2002. April 16. - 16:02
Nem olvastam el a hozzászólásokat mert nincs most rá idõm, csak leírom a véleményemet. Szerintem azok nem köszönnek akik már amikor kezdték a bicózást megkapták anyucitól/apucitól a legfrankóbb kecajt, ha már megvan akkor meg igazán profinak hiszik magukat és ehhez az imidzsükhöz nem illik (szerintük) hogy leereszkedjenek más bicajosokhoz akár holmi köszönés erejéig.
Posted 2002. March 13. - 20:45
már bocs emberek a bringások szerintem köszönnek egymásnak csak a bringával közlekedõk nem a vérbeli bringások igen.Az országutisok pedig mindig mindenkit le akarnak gyõzni azért nincs idejük köszinni.
Ja és a bringácsajoknak :-*
a fiúknak pedig üdvözletem
Ja és a bringácsajoknak :-*
a fiúknak pedig üdvözletem
Posted 2002. March 13. - 20:02
Ma történt meg velem az az érdekes eset, hogy az autószelepes pótbelsõ szelepe nem fért át a felnin a szelep számára hagyott lukon. Így aztán volt alkalmam bõ félórát eltölteni a Gellért téren a bicikli út mellett. Közben legalább tizenöten rámköszöntek, amitõl persze a szelep még nem fért át, de éreztem, hogy nem vagyok egyedül. Ketten pedig meg is kérdezték (talán 2ségbe esett orcám láttán), hogy minden cuccom van-e vagy tudnak esetleg segíteni. Ez nagyon-nagyon jól esett.
Köszönöm!
Köszönöm!
Posted 2002. February 17. - 23:22
vendég__*
Posted 2002. February 14. - 17:41
Sziasztok srácok! Nekem ez az elsõ hozzászólásom. Eddig csak olvasgattam,hogy mit irtatok a köszönésröl. Nekem az a véleményem,hogy hiába van valakinek a legdrágább,legmenöbb felszerelése ha kiskorában nem úgy nevelték,hogy tisztelje a másikat. ÉN munkába bicajjal járok és megszámoltam hányan köszönnek vissza egy nap. Az eredmény 22-böl 4 NO COMMENT. Remélem terepen azért jobb az arány. Sziasztok!
Posted 2002. February 13. - 09:30
Posted 2002. February 13. - 08:20
Posted 2002. February 12. - 20:21
A hétvégi harcost persze nem arra értem aki csak hétvégén teker, hanem inkább a bringázásoz való viszonyára vagy hogy mondják ezt
Mostanában én is inkább csak hétvégén tudok tekerni, mert korán sötétedik.
Jah egy idézet Gary Fishertõl: "Anyone who rides a bike is a friend of mine". Egyetértek az öreg Gary mesterrel!
Mostanában én is inkább csak hétvégén tudok tekerni, mert korán sötétedik.
Jah egy idézet Gary Fishertõl: "Anyone who rides a bike is a friend of mine". Egyetértek az öreg Gary mesterrel!