Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
írtam egy e-mailt nekik,bár aktuális úgyis kb 3 hét múlva lesz,addig át kell íratni az elõfizetést az én nevemre,akkor lesz pénzem is rá

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

djuice-nál venném,remélem van.akkor ez lesz szerintem a befutó.nagy igények nincsenek,néha wifi,mobilnet menetrendet/e-mailt nézni,telefonálni,sms és ennyi kb

Én úgy tudom hogy nincs készleten....de lehet pesten még/már be lehet szerezni.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
ZTE Blade - Androlib blog. Bipp!
pont mai teszt

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
djuice-nál venném,remélem van.akkor ez lesz szerintem a befutó.nagy igények nincsenek,néha wifi,mobilnet menetrendet/e-mailt nézni,telefonálni,sms és ennyi kb

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
sokszor fagy, de ha nincsenek nagy igények, vállalható. meg sok kijelzõhibás darab volt/van belõle

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

zte blade-del van valakinek tapasztalata?mindent tud amire nekem szükségem van,csábító áron

Nem rossz! Sõt! Több munkatársam is használja. Anyagminõség (készülékházra gondolok és gombok kialakítása) elég gagyi, úgy közelít a jelenleg kapható Sony Ericsson nagyonöko Naite és Spiro készülékeihez (ez negatívum :D).
Kijelzõje egész jó, de fólia kell rá mert hamar karcosodik. Bár hazánkban sajnos csak a TFT-s verziót árulják (amcsi piacra gyártják OLED kijelzõvel, és ha olyan lett volna itthon is akkor egyértelmûen azt veszem meg). A kék szolgáltatónál jelenleg elég olcsó de nem kapható... sajnos :S

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
zte blade-del van valakinek tapasztalata?mindent tud amire nekem szükségem van,csábító áron

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Vodásoknak iGO ingyé az AppStore-ban: Vodafone Navigation Hungary for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
we-travel nekem meg sem moccant, nem vacakolok vele többet. De hanggal nem mûködik, akinek ment, az mind ezt írta.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Ma taperoltam picit az LG új kétmagos procival szerelt telóját.
Elsõ percben lerombolta a bennem évek alatt képzõdött negatív képet az LG telefonjairól(ami a kinézetet és a kijelzõt illeti). Garanciális szempontból kivi leszek azért a tapasztalatokra.....mert az LG fõleg ezen a téren kûzd kihívásokkal.
A kijelzõje nagyon szép, éles. Szépek a színek, szép fekete is. Mondjuk a gyári háttérképek színvilága erõsen túlhúzott erõsen szaturált, de saját fotókkal nem volt módom kipróbálni.
A HDMI csati is szép igényes burkolatot kapott és a készülék egészére az igényes anyagok felhasználása jellemzõ. Olyan kis HTC-s...itt-ott fém.
Azért még az érdekelne hogy egy 2 magos procival és tepsi méretû kijelzõvel menyit bír normál használattal. Az 1500mAh-ás aksi elég karcsú lesz ehhez a tudáshoz.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Vagy olyan telefon kell a tábla mellé, ami WiFi hotspotként is mûködik, s így elég egy netes elõfizetés. Sõt így még tízezreket is lehet spórolni, ha csak egy wifi-s tabletet veszel, nem a 3g-set (bár a késõbbiekben jól jöhet, ha tudja...)

Nekem is egyre jobban bejönnek ezek a cuccok, s talán egyszer lesz is. Ami most tetszik, az az ASUS és a közeljövõben megjelenõ HTC Flyer.
Csak adnák õket "normális" áron :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem a tablet nem valtja ki teljesen a szamitogepet. en tovabbra is ugy vagyok vele hogy egy normalis meretu laptop vagy pc az kell, es ez melle, masodlagosnak jo.

megvannak az elonyei ezt nem vitatom, de a kotottsegei is, es hamar elo fognak jonni. Plusz mivel szerintem egy 4" telefon mar igen kozel all tudasban, nekem pl boven eleg hogy van egy laptopom ami 13.3" tehat tudok rajta jatszani/dolgozni/barmi a telefon meg jo utazni stb. vagy pc plusz telefon.

mert a tabla nyilvan tudja az otthoni wifidet fogni, de nem artana bele 3G se amikor a vonaton/autoban vagy, de akkor tulajdonkeppen ket mobil elofizetesed van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

E2550-rõl nem írják a Telenor oldalon, hogy bõvíthetõ memóriájú, pedig az,ezért ezt eddig nem is vettem számításba. ek más a fontos, mint nekem. Ha nekem nem jött be a Samsung, neki még jó lehet. De nem lesz Champ sem.Ez az E2550 jó lehet, csak nincs rózsaszínû Hello Kitty-sben, ez nagy baj. :D
Igazad van, rosszul fogalmaztam, a gps valóban mûk
Egy gyereknödik, veszi a jelet, ha van net, de navigáció nem mûködik rajta. És offline módban még ez sem megy.

Bõvíthetõ az E2550. És nálunk speciel van rózsaszínben 10990-ért gyárilag független, zsír új(ha kell akkor írj privátban és akkor intézünk valamelyik partnerüzletben valahol a közeledben). Hello Kitty-s Champ sem lesz egyik Telenorban sem mert nem forgalmazzák, max rózsaszínt találsz (halkan jegyzem meg hogy a Hello Kitty-s az fehér)
Monte veszi a jelet net nélkül is (persze az sokat segít ha hetente egyszer letöltöd az A-GPS adatokat, de az WiFi-vel is megy), és az utca házszám szintû navigáció is mûködik vele a Wetravel progival (az én Monte-mat most hugi ezzel használja). Nyilván nem iGo színvonalú de használható.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Bocsesz, telefonról írtam és valami porszem került a gépezetbe....
E2550-est kapsz a telenor-nál, a többit meg hasonló áron(15ezer alatt) megkapod kártyafüggetlenül.

Egyébként: " Samsungot nem akarok többé" :) A gyereknek meg bezzeg jó lenne a Champ :P
A GPS témába meg inkább ne menjünk bele mert az hosszú lenne. Maradjunk annyiban hogy amibe beleteszik a GPS-t az általában használható is. :)

E2550-rõl nem írják a Telenor oldalon, hogy bõvíthetõ memóriájú, pedig az,ezért ezt eddig nem is vettem számításba.
Egy gyereknek más a fontos, mint nekem. Ha nekem nem jött be a Samsung, neki még jó lehet. De nem lesz Champ sem.Ez az E2550 jó lehet, csak nincs rózsaszínû Hello Kitty-sben, ez nagy baj. :D
Igazad van, rosszul fogalmaztam, a gps valóban mûködik, veszi a jelet, ha van net, de navigáció nem mûködik rajta. És offline módban még ez sem megy.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
hidd el, doksiszerkesztésnél biztosan vágyni fogsz rá. ez az ipados cucc se rossz, bár nekem az nem tetszik, hogy pereme van a billentyûzetnél, az is vághat egy idõ után. érintõs telefonon/ipaden egy hosszabb email megírása se annyira kényelmes már, nem hogy valami többezer leütéses anyagé. funkcionalitásban meg kb netbook így, a hardver gyengesége miatt azon se tudsz több dolgot csinálni.
nekem ez az asus cucc tetszik, telefonon már megszoktam az androidot, úgyhogy nem lenne gond kezelni, viszont az itunes kötöttsége nem tetszik. és a telefont se kellett moddolni, nekem megfelelt így gyári állapotában is. ha kellõen olcsó lesz, lehet, hogy lecserélem valami hasonlóra a netbookom, azért könnyebb ezt hurcolni, mint egy windet 9 cellás akkuval (a gyári szétment 2 év alatt, konnektortól konnektorig, tehát 2 percig se bírja).

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Mondjuk nem vágyom annyira a fizikai bill.-re, de ha mégis muszáj lenne, ilyen megoldás van másfelé is:

iPad 2 Case-Aluminum iPad Cover & Wireless iPad 2 Keyboard | ZAGGmate

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

én egy kicsit várnék a helyedben. most fog kijönni (magyar piacra) csomó tablet, illetve készülnek is még pár darabbal. az átlaguser felhasználáshoz nem ártana beszerezni egy billentyûzetet, mert azért érintõkijelzõn gépelni hosszútávon nem túl kényelmes. és akkor már ott vagy, hogy a billentyûzet miatt kötött a kezed, akkor egér sem árt, és voilá, netbook. az asus most fog kihozni egy nagyon tuti tabletet, kb. 15e-ért lesz billentyûzetes dokk, amivel netbookként lenne használható. igaz androidos, de sztem jobban járnál vele, mert több dologra használható.
bõvebben itt: Áprilistól kapható az Asus EeePad Transformer - Mobilarena Egyéb hír
másik hasonló alternatíva a motorola atrix 4g telefon, amihez asztali gép ill laptop dokkoló van, csak az mocsok drága és eu-ban nem nagyon kapható

Nekem bejönnek ezek a megoldások!
De tábla téren még tényleg érdemes lenne várni hogy lentebb engedjék az árakat.

• vendég
Igazából, ami szimpatikus megoldás lenne még az õ:

Acer ICONIA: egy új koncepció - PROHARDVER! Notebook / Tablet teszt

De két problémám is van vele:
- Ez az akksi 2011-ben borzasztóan kevés, nem is értem miért nem került bele nagyobb...
- Windows, amitõl már szeretnék szabadulni.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
én egy kicsit várnék a helyedben. most fog kijönni (magyar piacra) csomó tablet, illetve készülnek is még pár darabbal. az átlaguser felhasználáshoz nem ártana beszerezni egy billentyûzetet, mert azért érintõkijelzõn gépelni hosszútávon nem túl kényelmes. és akkor már ott vagy, hogy a billentyûzet miatt kötött a kezed, akkor egér sem árt, és voilá, netbook. az asus most fog kihozni egy nagyon tuti tabletet, kb. 15e-ért lesz billentyûzetes dokk, amivel netbookként lenne használható. igaz androidos, de sztem jobban járnál vele, mert több dologra használható.
bõvebben itt: http://mobilarena.hu...ransformer.html
másik hasonló alternatíva a motorola atrix 4g telefon, amihez asztali gép ill laptop dokkoló van, csak az mocsok drága és eu-ban nem nagyon kapható

• vendég

Igen! Ezekre a célokra a táblagép tökéletesen megfelel.
Most hogy ki melyik tábla felé kacsingat az már az egyén "vallásától" függ.
Én "androidbuzi" vagyok(és ezt elõzõ hozzászólásaim miatt tagadni sem tudom : ) ) tehát droidos táblát vennék. Itt az általad említett probléma nem probléma.
Egyre jobban bõvül a táblagépek piaca, és a júzerek is hajlanak a táblák irányába. Szerintem táblát választani nehezebb mint telefont. Pláne ha még jobban felhígul a piac, és az olcsó kínai cuccok és drága kóreai cuccok közt megjelennek a középkategóriás modellek.
Ebbõl a szempontból az amánál elég egyszerû a választás...kell vagy nem :) Sok választási lehetõség nincs.

A "vallás" melletti döntés már régen megszületett. Az alma filozófiája áll közelebb hozzám. Nem vagyok az informatikus típus, nem akarok belenyúlkálni a rendszerbe, nem akarok egyedi programokat feltöltögetni (ami kell, az van az App Store-ban), nincs energiám ROM-ok után kutatni és próbálgatni mûködik-e vagy sem...az egész picit a Windowsra emlékezetet, állandóan macerálni kell, hogy azt csinálja amit akarok. Volt symbianos telefonom sokáig...õszintén szólva a külföldi tech fórumok túrását, hogy végre mûködjön amit akarok, sosem élveztem.

Az iPod Touch/iPhone mintha a gondolataimban olvasott volna, mindig mindent azonnal megtaláltam és amiket mások megkötésként jeleztek, az nekem sosem volt megkötés, mert nem akartam olyat csinálni, amit nem lehetett...tehát iPad. Azt mondjuk nem tudom, hogy 1 v. 2 legyen...

Meg az a baj, h más tablet nincs, ami ilyen olcsón ilyen minõséget tud...140 rongy egy 32 GB-os elsõ generációs példány újonnan??? Mit kap az ember ennyiért, egy jobb netbookot esetleg...