Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Na akkor jailbreak pár mondatban.

Jelentése annyit tesz, mint a telefont szoftwaresen (az alap firmware-t) feloldani, módosíthatni. Mivel alap állapotában a telefont csak az Apple által jóváhagyott progikkal és javításokkal lehet bõvíteni. Ez egyrészt jó, mert csak hibamentes progit kapsz, másrészt rossz, mert ha Apple azt mondja egy hasznos progira hogy nem, akkor nem (lásd: MMS, NetShare). Arról nem is beszélve, hogy sokat panaszkodnak a fejlesztõk, hogy az általuk készített progi, az Apple-hez leadva, csak hetekkel késõbb jelenik meg, ha egyáltalán megjelenik, az AppStore-ban. Egyszerûen nevetséges az egész. No, a jailbrek pont ezen segít. Nem csak játékokat és egyéb warezolt progikat tudsz feltenni, de magyar fejlesztõk által készített lokalizációs progikat/kiegészítéseket (magyar nyelv, magyar billentyûzet, stb.) is például. De jailbrekelt telefonra megoldható olyan program felpakolása is, ami után flash driveként is tud mûködni telefon, ami ~8 gigás adathordozóként nem rossz azért. Rengeteg dolog van, amire az Apple nem adta áldását (saját háttérkép a menü ikonoknál, saját ikonok, meg úgy alapból semmilyen testreszabás), de a telefon lazán-faszán kezeli. Csak épp az Apple nem bólintott rá. Ez a jailbreak a magyar fejlesztõknek (meg egyáltalán, bármilyen fejlesztõnek) is nagyon nagy segítség, mert így baromi nagy szabadságot kaptak a szoftware fejlesztéshez és gyakorlatilag, amit a vas elbír, mindent fejleszthetnek rá és nem kell a Nagyfõnök bólintásáért imádkozni. Hasznos és sok hasznos kiegészítést telepítettem már fel, ami a 2.1-es update után sem volt benne.
Tömören erre jó.

Ja igen. Mivel a jailbreakkel az alap firmware-t módosítod, így ugye nem kell mondjam, hogy iTunes-szal a sima, jailbreak nélküli firmware-t bármikor vissza tudod pakolni és "tiszta lappal" tudod vinni a szervízbe, ha bármi gond lenne. Meg nem mondják, hogy ez jailbreakelve volt.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Tele vele a Vatera...

Felhívott A Sala,én is ajánlottam Neki :) De még megvárjuk a tapasznyalatokat

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

honna? menniyért?

Tele vele a Vatera...
"In idem flumen bis non descendimus"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Jah, igazából én sem tudom, miért lesz jobb ha feltöröm, azért nem akarom, nem azért mert új, féltem vagy ilyesmi... :)

Dióhéjbanletudnádírnihaszépenmegkérlek? :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
ezt a nemes gesztust szerintem en is igenybe vennem idovel, ha nem problema :) Bar a plusz programkon kivul nem tudom mifele elonyokkel jar, ha torve van.
Az 1 geppel szinkronizalast nem lehet valahogy kiutni? Idegesit, hogy pl szinkronizalom a laptopommal, majd az asztali gepre ha radugom, akkor kb "erase or cancel" kozul lehet valasztani.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Pár órája van meg, szval nem akarok még hekkelni :D Majd ha valami nem megy rá amit szeretnék, akkor ráér :)

Az elsõ héten én is így éreztem:D Majd ha ez elmúlt és kell segítség, írj ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Barátnõm öccse meg HiPhone-t vesz :) kíváncsi leszek rá :D

honna? menniyért?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Pár órája van meg, szval nem akarok még hekkelni :D Majd ha valami nem megy rá amit szeretnék, akkor ráér :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ha jailbreakeled, akkor mehetnek fel rá a cinkelt cuccok;) Egyszerû megcsinálni és bármikor visszalehet állítani az eredeti állapotot, ha szervízre kell vinni, vagy ilyesmi.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Na az iphonerol írok, egész jó kis cucc, nem csodálom h sokan szeretik, teccik :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jujj. bevallalja? meresz...

feldobtam az ebayre a htc-t meg a 6233-at, remelhetoleg elviszik oket. csak meg kellene talalni a potakksit a nokiahoz, mert azzal hirdetem, csak nemtom hol van. es ha elkel akkor az ciki lehet :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Barátnõm öccse meg HiPhone-t vesz :) kíváncsi leszek rá :D

-=B.B.B.=-

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
6-os nokiak mindig nyeroek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég

nokia 6300 tapasztalatok? Már elolvastam mindent gondoltam megkérdezem itt is.

Egy hétig volt, alias "cseretelefon". Abszolút Best OF. Pofonegyszerû, minden benne van (ami egy NEM-okostelefontól elvárható), rohadt gyors, logikus, szép, tudásához képest olcsós...simán jó vétel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
"next, back, exit, ok, settings, cancel, send, read...."

asszem ez az összes angol szó, amit használnak egy átlag telefonban.

Sala: aki használja ismerõsi körben, szereti. teljesen jó kis egyszerü nokia telefon.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

.
azt írják, hogy csak angol menüje van, lehet ezen segíteni?

Angol nyelvtudással?;)

-=B.B.B.=-

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nokia 6300 tapasztalatok? Már elolvastam mindent gondoltam megkérdezem itt is.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Basszus, megvezettelek! Nekem a 8300 van, bocs! Viszont anno kipróbáltam a 8100-et is, azon nem tetszett a SureType szövegbevitel, nehézkesnek találtam (bár biztos megszokható). Ezt leszámítva minden ugyanaz, a menü is, a magyar nyelv is. Viszont a 8100-ban nincs wifi, a 8120, ami ilyen. A 8110 pedig a GPS modell.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hogy hogy nincs wifid? úgy láttam a tulajdonságok közt szerepel a wifi is...
elképzelhetõ, hogy a Tiedben le van tiltva a szolgáltató által? - hallottam már ilyenrõl.
mobilnettel csatlakozol a melóhelyi hálózatra, ha nincs wifi?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Vagy benne van a gyári szoftverben és elsõ bekapcsoláskor rákérdez, hogy melyiket akarod használni, vagy töltesz rá frisset, abban tutira lesz. Az enyémben nincs wifi, sem gps, az akksi így 2-3 napig bírja.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?