Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Írta 2008. október 07. - 21:56
Jelentése annyit tesz, mint a telefont szoftwaresen (az alap firmware-t) feloldani, módosíthatni. Mivel alap állapotában a telefont csak az Apple által jóváhagyott progikkal és javításokkal lehet bõvíteni. Ez egyrészt jó, mert csak hibamentes progit kapsz, másrészt rossz, mert ha Apple azt mondja egy hasznos progira hogy nem, akkor nem (lásd: MMS, NetShare). Arról nem is beszélve, hogy sokat panaszkodnak a fejlesztõk, hogy az általuk készített progi, az Apple-hez leadva, csak hetekkel késõbb jelenik meg, ha egyáltalán megjelenik, az AppStore-ban. Egyszerûen nevetséges az egész. No, a jailbrek pont ezen segít. Nem csak játékokat és egyéb warezolt progikat tudsz feltenni, de magyar fejlesztõk által készített lokalizációs progikat/kiegészítéseket (magyar nyelv, magyar billentyûzet, stb.) is például. De jailbrekelt telefonra megoldható olyan program felpakolása is, ami után flash driveként is tud mûködni telefon, ami ~8 gigás adathordozóként nem rossz azért. Rengeteg dolog van, amire az Apple nem adta áldását (saját háttérkép a menü ikonoknál, saját ikonok, meg úgy alapból semmilyen testreszabás), de a telefon lazán-faszán kezeli. Csak épp az Apple nem bólintott rá. Ez a jailbreak a magyar fejlesztõknek (meg egyáltalán, bármilyen fejlesztõnek) is nagyon nagy segítség, mert így baromi nagy szabadságot kaptak a szoftware fejlesztéshez és gyakorlatilag, amit a vas elbír, mindent fejleszthetnek rá és nem kell a Nagyfõnök bólintásáért imádkozni. Hasznos és sok hasznos kiegészítést telepítettem már fel, ami a 2.1-es update után sem volt benne.
Tömören erre jó.
Ja igen. Mivel a jailbreakkel az alap firmware-t módosítod, így ugye nem kell mondjam, hogy iTunes-szal a sima, jailbreak nélküli firmware-t bármikor vissza tudod pakolni és "tiszta lappal" tudod vinni a szervízbe, ha bármi gond lenne. Meg nem mondják, hogy ez jailbreakelve volt.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. október 07. - 21:23
Felhívott A Sala,én is ajánlottam Neki De még megvárjuk a tapasznyalatokatTele vele a Vatera...
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. október 07. - 20:17
Írta 2008. október 07. - 20:08
Dióhéjbanletudnádírnihaszépenmegkérlek?
Írta 2008. október 07. - 18:00
Az 1 geppel szinkronizalast nem lehet valahogy kiutni? Idegesit, hogy pl szinkronizalom a laptopommal, majd az asztali gepre ha radugom, akkor kb "erase or cancel" kozul lehet valasztani.
Írta 2008. október 07. - 17:14
Pár órája van meg, szval nem akarok még hekkelni Majd ha valami nem megy rá amit szeretnék, akkor ráér
Az elsõ héten én is így éreztem:D Majd ha ez elmúlt és kell segítség, írj
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. október 07. - 16:41
Barátnõm öccse meg HiPhone-t vesz kíváncsi leszek rá
honna? menniyért?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. október 07. - 16:13
Írta 2008. október 07. - 16:00
Írta 2008. október 07. - 15:41
Írta 2008. október 06. - 00:18
feldobtam az ebayre a htc-t meg a 6233-at, remelhetoleg elviszik oket. csak meg kellene talalni a potakksit a nokiahoz, mert azzal hirdetem, csak nemtom hol van. es ha elkel akkor az ciki lehet
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. október 05. - 23:03
-=B.B.B.=-
Írta 2008. október 04. - 21:47
RAUH-Welt
B E G R I F F
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2008. október 04. - 18:53
nokia 6300 tapasztalatok? Már elolvastam mindent gondoltam megkérdezem itt is.
Egy hétig volt, alias "cseretelefon". Abszolút Best OF. Pofonegyszerû, minden benne van (ami egy NEM-okostelefontól elvárható), rohadt gyors, logikus, szép, tudásához képest olcsós...simán jó vétel
Írta 2008. október 04. - 14:15
asszem ez az összes angol szó, amit használnak egy átlag telefonban.
Sala: aki használja ismerõsi körben, szereti. teljesen jó kis egyszerü nokia telefon.
Írta 2008. október 04. - 13:35
Angol nyelvtudással?.
azt írják, hogy csak angol menüje van, lehet ezen segíteni?
-=B.B.B.=-
Írta 2008. október 04. - 11:43
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. október 04. - 11:31
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2008. október 04. - 11:23
elképzelhetõ, hogy a Tiedben le van tiltva a szolgáltató által? - hallottam már ilyenrõl.
mobilnettel csatlakozol a melóhelyi hálózatra, ha nincs wifi?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. október 04. - 11:08
Would you, Quintus? Would I?