Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Zolay!
Tíz km-t bármilyen géppel le lehet tekerni. Én újpestrõl járok a Janira. A gépem kb. 16 kiló, 2.35-ös gumik, doubletrack felni és simán oda tekerek meg vissza. Sõt utána még a Lupára is kiugrunk egyet mártózni. Meg melóba is ezzel járok (napi 25kilcsi). Ja, és 80 kiló vagyok.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a saját lustaságodnak köszönheted az egészet. Kicsit erõsödni kéne, hogy mennyen a tekerés is. Ezt ne vedd sértésnek!

Egyébként a BKV témához hozzászólnék én is. Én magam kb. 2 éve nem vásárolok bérletet, mert a legtöbb esetben bringával közlekedek, ha tehetem. Ha mégis BKV-ra kényszerülök, akkor viszont bliccelek. Nem elvbõl, vagy mert nincs rá pénzem. Hanem egész egyszerûen azért, mert leszarom az egészet, hiszen úgysem tudnak mit kezdeni velem. Jegyeket, bérleteket kérnek...nincs! Igazolvány? Nincs! Innen két variáció van. 1. Diktáljam az adataimat. Nyilván kamut mondok, vagy megmondom, hogy felejtsük el egymást, hiszen úgyis kamut adnék meg. Az esetek 99%-ban itt befejezõdik a dolog és könnyebb préda után néznek az ellenõrök. 2. Közli, hogy akkor rendõrt hív, hogy leellenõrizze az adataimat. Megmondom, hogy hívjon rendõrt. Leszállunk, elbúcsúzom tõlük és távozok. Egyébként nyugodtan megvárhatnám a rendõrt is, ugynis õ felveheti az adataimat, de azokat nem szolgáltathatja ki senkinek.
Ami zavar az egészben, hogy rendszerint szidkozódnak, trágárkodnak holott én rendkívûl kedélyesen viselkedek velük. Sajnos gyakran látok emberi mivoltából kivetkõzött, ordítozó, fenyegetõdzõ ellenõröket. Ilyenkor nagyon udvariasan meg lehet nekik mondani, hogy arról nem én tehetek, hogy egy életképtelen, tehetetlen rendszer szolgálója. A trágár hangnemet pedig nyugodtan kikérhetjük magunknak hivatkozva, arra, hogy mi sem beszélünk így vele.
Ha olyan lesz a rendszer, hogy nem tudom megkerülni különösebb erõfeszítés nélkül, akkor én is jegyet fogok venni. Addíg meg élek ilyen balkáni, kommunista mentalitással.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
OK . tom, draga meg hasonlo a jegy, de nem egy megoldas felfele is tekerni ..? ha nem is menne vegig de legalabb ember lennel .. ;)

a freeride errol is szol.. attol hogy a videon amit nezel nincs errol egy kepkocka sem ..

Zolay

Zolay

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
no, visszatérve a bérlettémára bringaügyben

én csepeli vagyok, onnan nincs közel éppenséggel a fogas, így hévvel megyünk (úristen be lehet tenni vagy 4 kerékpárt, ha éppen nincs 20 tetves "népcsoport" 40 babakocsival, akik úgy néznek általában, hogy legszívesebben deserttel nyomnád fejbe õket >:(), ami ugyebár még 2 jegy lenne, plussz még megyünk mondjuk 2-5 kört, ki lehet számolni hány jegy, és ez 1 nap. Mániákusként amilyen sûrün csak lehet beutazunk 1-2 arccal innen csepelrõl, és ennek elég dúrva anyagi vonzata van, szóval mi is lógunk. Bérletünk van, de fogok 30 jegyet venni hetente csak azért mert õfelsége bkv rt. nem tud kitalálni 1 olyan koncepciót melybe olyan faj létezik: bringabérlet Szerintem sok konfliktus és gond +oldódna belõle, dehát ha leírom ide azzal sokat nem érek el.

Aki ki lenne borulva arra, hogy hévvel megyünk, és nem tekerünk, annak azt tudom mondani, mint a többiek akik hasonló cipõbe járnak: tegyen fel legalább 2,35-ös gumit, legyen vagy 15 kiló a gépe, én csak 62 vagyok, nekem ez is bõven elég, és tekerje le a szuper Szabadkikötõ úton vagy esetleg a mellette járdának nevezett romhalmazon azt a 10 kilcsit, amíg a Borárosra kiér, onnantól mi is tisztességel eltekerünk a fogasig és ugyanez haza, 5 kör után mondjuk. Kicsit nagyképûen hangzik biztos, de az oda- és visszavezetõ utat végig 1kerekezzük és manualozzuk, ami szintén nem kis erõkifejtés.

azta, mennyi vacakság lett :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
banan??? hmm
a déhások fagyiznak. a frírájderek pizzát esznek, akkor a cécések banánt majszolnak? vagy tevedek?
amugy pizza akkoris jo:) ettol tudok biciklizni

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

a pizza meg telleg nem a legjobb kaja,

EZER halál annak,aki be mer szólni a pizzázásért!
Mi teszi az igazi frírájdert,ha nem EZ ;D
(én banánevõ vagyok! ;) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

szegyen .. apam az orszag szegyene az ilyen ember , aki igy al hozza a dolgokhoz .. ' nem lyukasztok, pizzara nem marad penz ' .. ha az ember a 3 gyerekenek lopna kenyeret , vagy tejet hogy ne haljanak ehen azt mondanam OK, de ezzel az ilyen muvelet eleg szegyenteljes , es szanalmas ...

a sok vendegmunkas romaniabol , es kitudja meg merrol becsuletesebb , es meg nem is a sajat orszagukert teszik ..

hmm.
szanom banom bunomet, de ezt telleg eleg konnyen magamra vettem, mert EN irtam. es szted ezt komolyan gondolja vki is? amugy telleg nemtudom ki vagy:) de ha folyton fogasozol, akkor se mondd h szoktal lyukasztani.. en kb 2 eve teszem, es meg nem lattam egy embert sem 2szer lyukasztani...(ha ellenor jott, akkor kivetel, mert akkor eleg sokan pattannak fel becsuletesen lyukasztani)
a pizza meg telleg nem a legjobb kaja, de meg mindig jobb, mint a mekdonaldsz... csak az a baj, h nem fogok beugrani a boltba szalonnat es kenyeret venni: az nem igazan gyors kaja..
na cso:)
a videkiektol meg elnezest, de ott telleg nem lehet bliccelni(onnan tudom, h en is videki vagyok... de sebaj)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

ezt videken ugysem tudod micsoda.. ott nincs semmi lehetoseged ra... :\

izé..... ::)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

ezt videken ugysem tudod micsoda.. ott nincs semmi lehetoseged ra... :\

halvany lila gozod kivel beszelsz .. rakerdezhetnel ovatosabban erre a videki dologra , de ez megint nem nekem fog fajni .

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
zolee... latod
aki magara veszi ... en nem rolad irtam szemely szerint ;D, de nehogy at ird mar a tortenelmet ezzel a senki nem lyukaszt dologgal , .. ez a kommunista elmelet 40 eve sem mukodott , es miutan mar nem letezik megugysem

a pizza aran meg vegye normalis kajat , ne szemetet egyel ..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hat ezaz. errol beszelek. berletem van, mert ha nem lenne, az mar a lopas kategoria lenne, amit azert nem.. hiszen ez is egy szolgaltatas, mint a kocsimosas, a tankolas.... szoval berletem van. becsuletesen megveszem mindig. de a biconak NEM fogok lyukasztani. es nem emiatt fog csodbe menni a BKV. eleg furcsa lenne.. mert a fogason nem lyukaszt par kerekparos jegyet... de amikor veszely van, jon a kaller, akkor lyukaszt mindenki.. szal ez megoldhato: vagy mindig legyen ellenor van, vagy lehet(ne) venni berletet <-- azt meg meg is vennem... de nincs. igaz ilyenkor is lennenek a kemeny mag, az ellenallok, akik akkorse, de ez mar az o gondjuk.. amugy en meg szeretem BKV-t es MAV-ot is, mert nem tudnek mit csinalni nelkuluk... es egesz jo a szolgaltatasuk... annak ellenere, h mindenki szidja, de mi van magyarorszagon, amit nem szidnak?
na bye

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
több ezret hetente? akkor hülyék, már bocs. ha csak heti 2e számolunk az is havi 8e, helyette 2 bérlet 1515x2 (most hogy emelték >:() 3030 huf. 5e megtakaritás. Éppen a bliccelõk miattt emelik-annyival. gondolj bele! mi lenne ha nem lenne BKV? Én utálom õket, de mégis van bérletem, mert az utazásért fizetni kell. ez van.. nekem se teccik, nehogy azt hidd.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
es azt ne mond, h te nem sporoltal egy kis penzt, ahol tudtal... mert ugysem hiszem el. a pizza emg csak pojjen volt, meg mindig a freeride, de mi is az topicra utalva, de latom ez nem tunt fel...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
te a meelhetesi bunozesrol beszelsz. az megint mas. de a fogasra nekem van berletem, a bico meg nem foglalja a helyet. lehet h szanalmas a kijelentes, de en meg nem szeretnek ehenhalni bicozas kozben. es mi a facert koltenek el jegyekre tobb ezret hetente? szal ez a beszolasod is eleg szanalmas mar bocsanat. vonaton mgeveszem a jegyet. 2 allami ceget meg nem fogok tamogatni egyszerre. es akkoris a fogas elindul nelkulem illetve a kerekpar nelkul is. amugy is csak 8 db mehet bele, 8nak meg tuti van jegye....
es a sok vendegmunkas lehet h becsuletes. naes? latszik h nemerted. a fogasozast a leggazdagabbak sem engedhetnek meg maaguknak, ha lyukasztatanak folyton... az lenne aszanalmas, ha berletem nem lenne... de azon sincs semmi szanalmas. BLICCELESNEK hivjak. ezt videken ugysem tudod micsoda.. ott nincs semmi lehetoseged ra... :\

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
szegyen .. apam az orszag szegyene az ilyen ember , aki igy al hozza a dolgokhoz .. ' nem lyukasztok, pizzara nem marad penz ' .. ha az ember a 3 gyerekenek lopna kenyeret , vagy tejet hogy ne haljanak ehen azt mondanam OK, de ezzel az ilyen muvelet eleg szegyenteljes , es szanalmas ...

a sok vendegmunkas romaniabol , es kitudja meg merrol becsuletesebb , es meg nem is a sajat orszagukert teszik ..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az jo lenne, koszonom. mav-nal megerne. bkv-nal meg sztem felesleges, hiszen mar csak hulyesegbol, divatbol sem lyukasztunk... meg persze nem is tudnank kifizetni a napi 5 kort- napi 5*125 ft... nem maradna penz pizzara...

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Ezt a topikot úgy olvasom, hogy fölöttünk lakott több évig Aba Botond... ;) Halál komolyan, és még most is szoktunk találkozni! Mindig átjártak a gyerekei, amíg el nem költöztek, de most se leknak sokkal messzebb, kb. 15 sarokra ...

TheZolee: Majd ha nem felejtem el lehet, hogy megkérdezem, lehetséges-e bevezetni egy ilyen bringás bérletet...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Hol lehet kapni FUCK BKV matricat?

MOstanaban nagyon szemtelenek a kocsogok a fogason.
Multkor a rendort is kihivtak,szerencsere nekem volt jegyem.
De akkor is hogy kepzelik >:(
Most mar szinte minden nap vennem kell jegyet.

figy nemlehet , hogy te alsz rosszul a dolgokhoz..? a kommunizmusnak mar vege, EBRESZTO ... semmi nincs ingyen meg a bkv jegy sem .. jahh... es nem kotelezo utazni rajta foleg ingyen .. szep elmelet ..feluton az EU ba.. bocs de ezt bekellett irnom .. elszomoritottal :'(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja, ez a masik. ezzel b****a el a bkv, a mav, es midnenki. (miert nincs berlet a drotpacinak is?) nehany embernek a KERKEPAR leteleme. ilyen vagyok en, a futarok, akik videkrol jarnak be pestre(nem is egyet ismerek) <-- MÁV. illetve, vannak akik csak ugy lazasagbol felmegyunk fogassal a hegyre. <-- BKV. ha esetleg megtennek, h lenne berlet, akkor meg lehet, meg is vennem... de komolyan. jo, bkv nem 100%, de a máv-osat tuti. hiszen ott midnig jon a kaller... ok is kaszalnanak rajta, en se vesztenek, mert 180 ft oda vissza / nap... es ez picit sok, foleg h suli idoben is binyiglivel jarok be, nyaron meg csak a hegyre jarok.é.. mindennap kb... berlet: nem kene bliccelnem folyton... es az mar biztos bevetel lenne a cegnek. BKV-nal ugyanez. olcsoert berlet, akkro lehet h adrenalin szint emeles helyett megerne megvenni. jo, ebbe bele lehet kotni, hiszen fogassal felutazni, van olyan izgalmas, mint utana lejonni... csak nem faradunk el kozben(ez kulonbseg:P)
szal ez a berlet dolog sztem igencsakjo otlet lenne....
(ejj, de sok lett...)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
nincsen bringa-bérlet?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
najo, de ez megint csak relativ... igaz, nemtudom mi vesz ra egy embert, h ellenornek menjen, de megis ez a dolga... hogy a blicceloket (azaz minket) kiszurjon, es lehuzzon sok-sok penzzel.. ez vegulis ertheto lenne...
a matricat pedig a Velvart BMX-ben lehet kapni:P mar van FUCK COPZ is...:D nekem is kene, de nem adtak a gonoszok... ezert most felfestem a bicora... Kranked style...
na cso:)