Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Posted 2003. July 21. - 05:05
Tíz km-t bármilyen géppel le lehet tekerni. Én újpestrõl járok a Janira. A gépem kb. 16 kiló, 2.35-ös gumik, doubletrack felni és simán oda tekerek meg vissza. Sõt utána még a Lupára is kiugrunk egyet mártózni. Meg melóba is ezzel járok (napi 25kilcsi). Ja, és 80 kiló vagyok.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a saját lustaságodnak köszönheted az egészet. Kicsit erõsödni kéne, hogy mennyen a tekerés is. Ezt ne vedd sértésnek!
Egyébként a BKV témához hozzászólnék én is. Én magam kb. 2 éve nem vásárolok bérletet, mert a legtöbb esetben bringával közlekedek, ha tehetem. Ha mégis BKV-ra kényszerülök, akkor viszont bliccelek. Nem elvbõl, vagy mert nincs rá pénzem. Hanem egész egyszerûen azért, mert leszarom az egészet, hiszen úgysem tudnak mit kezdeni velem. Jegyeket, bérleteket kérnek...nincs! Igazolvány? Nincs! Innen két variáció van. 1. Diktáljam az adataimat. Nyilván kamut mondok, vagy megmondom, hogy felejtsük el egymást, hiszen úgyis kamut adnék meg. Az esetek 99%-ban itt befejezõdik a dolog és könnyebb préda után néznek az ellenõrök. 2. Közli, hogy akkor rendõrt hív, hogy leellenõrizze az adataimat. Megmondom, hogy hívjon rendõrt. Leszállunk, elbúcsúzom tõlük és távozok. Egyébként nyugodtan megvárhatnám a rendõrt is, ugynis õ felveheti az adataimat, de azokat nem szolgáltathatja ki senkinek.
Ami zavar az egészben, hogy rendszerint szidkozódnak, trágárkodnak holott én rendkívûl kedélyesen viselkedek velük. Sajnos gyakran látok emberi mivoltából kivetkõzött, ordítozó, fenyegetõdzõ ellenõröket. Ilyenkor nagyon udvariasan meg lehet nekik mondani, hogy arról nem én tehetek, hogy egy életképtelen, tehetetlen rendszer szolgálója. A trágár hangnemet pedig nyugodtan kikérhetjük magunknak hivatkozva, arra, hogy mi sem beszélünk így vele.
Ha olyan lesz a rendszer, hogy nem tudom megkerülni különösebb erõfeszítés nélkül, akkor én is jegyet fogok venni. Addíg meg élek ilyen balkáni, kommunista mentalitással.
Posted 2003. July 21. - 04:38
a freeride errol is szol.. attol hogy a videon amit nezel nincs errol egy kepkocka sem ..
Posted 2003. July 21. - 03:05
én csepeli vagyok, onnan nincs közel éppenséggel a fogas, így hévvel megyünk (úristen be lehet tenni vagy 4 kerékpárt, ha éppen nincs 20 tetves "népcsoport" 40 babakocsival, akik úgy néznek általában, hogy legszívesebben deserttel nyomnád fejbe õket >), ami ugyebár még 2 jegy lenne, plussz még megyünk mondjuk 2-5 kört, ki lehet számolni hány jegy, és ez 1 nap. Mániákusként amilyen sûrün csak lehet beutazunk 1-2 arccal innen csepelrõl, és ennek elég dúrva anyagi vonzata van, szóval mi is lógunk. Bérletünk van, de fogok 30 jegyet venni hetente csak azért mert õfelsége bkv rt. nem tud kitalálni 1 olyan koncepciót melybe olyan faj létezik: bringabérlet Szerintem sok konfliktus és gond +oldódna belõle, dehát ha leírom ide azzal sokat nem érek el.
Aki ki lenne borulva arra, hogy hévvel megyünk, és nem tekerünk, annak azt tudom mondani, mint a többiek akik hasonló cipõbe járnak: tegyen fel legalább 2,35-ös gumit, legyen vagy 15 kiló a gépe, én csak 62 vagyok, nekem ez is bõven elég, és tekerje le a szuper Szabadkikötõ úton vagy esetleg a mellette járdának nevezett romhalmazon azt a 10 kilcsit, amíg a Borárosra kiér, onnantól mi is tisztességel eltekerünk a fogasig és ugyanez haza, 5 kör után mondjuk. Kicsit nagyképûen hangzik biztos, de az oda- és visszavezetõ utat végig 1kerekezzük és manualozzuk, ami szintén nem kis erõkifejtés.
azta, mennyi vacakság lett
Posted 2003. July 20. - 22:53
a déhások fagyiznak. a frírájderek pizzát esznek, akkor a cécések banánt majszolnak? vagy tevedek?
amugy pizza akkoris jo:) ettol tudok biciklizni
Posted 2003. July 20. - 22:47
EZER halál annak,aki be mer szólni a pizzázásért!a pizza meg telleg nem a legjobb kaja,
Mi teszi az igazi frírájdert,ha nem EZ ;D
(én banánevõ vagyok! )
Posted 2003. July 20. - 22:39
hmm.szegyen .. apam az orszag szegyene az ilyen ember , aki igy al hozza a dolgokhoz .. ' nem lyukasztok, pizzara nem marad penz ' .. ha az ember a 3 gyerekenek lopna kenyeret , vagy tejet hogy ne haljanak ehen azt mondanam OK, de ezzel az ilyen muvelet eleg szegyenteljes , es szanalmas ...
a sok vendegmunkas romaniabol , es kitudja meg merrol becsuletesebb , es meg nem is a sajat orszagukert teszik ..
szanom banom bunomet, de ezt telleg eleg konnyen magamra vettem, mert EN irtam. es szted ezt komolyan gondolja vki is? amugy telleg nemtudom ki vagy:) de ha folyton fogasozol, akkor se mondd h szoktal lyukasztani.. en kb 2 eve teszem, es meg nem lattam egy embert sem 2szer lyukasztani...(ha ellenor jott, akkor kivetel, mert akkor eleg sokan pattannak fel becsuletesen lyukasztani)
a pizza meg telleg nem a legjobb kaja, de meg mindig jobb, mint a mekdonaldsz... csak az a baj, h nem fogok beugrani a boltba szalonnat es kenyeret venni: az nem igazan gyors kaja..
na cso:)
a videkiektol meg elnezest, de ott telleg nem lehet bliccelni(onnan tudom, h en is videki vagyok... de sebaj)
Posted 2003. July 20. - 22:08
Posted 2003. July 20. - 21:42
ezt videken ugysem tudod micsoda.. ott nincs semmi lehetoseged ra... :\
halvany lila gozod kivel beszelsz .. rakerdezhetnel ovatosabban erre a videki dologra , de ez megint nem nekem fog fajni .
Posted 2003. July 20. - 21:36
aki magara veszi ... en nem rolad irtam szemely szerint ;D, de nehogy at ird mar a tortenelmet ezzel a senki nem lyukaszt dologgal , .. ez a kommunista elmelet 40 eve sem mukodott , es miutan mar nem letezik megugysem
a pizza aran meg vegye normalis kajat , ne szemetet egyel ..
Posted 2003. July 20. - 19:24
na bye
Posted 2003. July 20. - 18:50
Posted 2003. July 20. - 17:22
Posted 2003. July 20. - 17:19
es a sok vendegmunkas lehet h becsuletes. naes? latszik h nemerted. a fogasozast a leggazdagabbak sem engedhetnek meg maaguknak, ha lyukasztatanak folyton... az lenne aszanalmas, ha berletem nem lenne... de azon sincs semmi szanalmas. BLICCELESNEK hivjak. ezt videken ugysem tudod micsoda.. ott nincs semmi lehetoseged ra... :\
Posted 2003. July 20. - 17:04
a sok vendegmunkas romaniabol , es kitudja meg merrol becsuletesebb , es meg nem is a sajat orszagukert teszik ..
Posted 2003. July 20. - 09:52
Posted 2003. July 20. - 09:07
TheZolee: Majd ha nem felejtem el lehet, hogy megkérdezem, lehetséges-e bevezetni egy ilyen bringás bérletet...
Posted 2003. July 20. - 03:20
Hol lehet kapni FUCK BKV matricat?
MOstanaban nagyon szemtelenek a kocsogok a fogason.
Multkor a rendort is kihivtak,szerencsere nekem volt jegyem.
De akkor is hogy kepzelik >
Most mar szinte minden nap vennem kell jegyet.
figy nemlehet , hogy te alsz rosszul a dolgokhoz..? a kommunizmusnak mar vege, EBRESZTO ... semmi nincs ingyen meg a bkv jegy sem .. jahh... es nem kotelezo utazni rajta foleg ingyen .. szep elmelet ..feluton az EU ba.. bocs de ezt bekellett irnom .. elszomoritottal :'(
Posted 2003. July 20. - 00:35
szal ez a berlet dolog sztem igencsakjo otlet lenne....
(ejj, de sok lett...)
Posted 2003. July 19. - 23:04
Posted 2003. July 19. - 19:06
a matricat pedig a Velvart BMX-ben lehet kapni:P mar van FUCK COPZ is... nekem is kene, de nem adtak a gonoszok... ezert most felfestem a bicora... Kranked style...
na cso:)