Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Posted 2007. February 23. - 17:03
gondolom azért hordanak pisztolyt mert az arab negyedbe rengeteg sötét arc van. pl. múltkor amikor ott voltam az egyik szúk utcába éppen egy kocsi-t gyújtottak fel..
daverider:
Posted 2007. February 23. - 17:02
amúgy nekem az ellenõrökkel nem az a bajom, hogy vannak. hanem ahogy viselkednek meg bánnak az emberrel...múltkor volt egy német asszony (olyan 40 körül), akit az ellenõr szabályosan lerángatott a buszról pont elõttem (én a megállóban vártam). én meg úgyis másik buszra vártam, aztán megkérdeztem a kallertõl, hogy hát mégis mit tett a német..a kaller mondta, hogy nincs neki se jegye, se bérlete, büntit kell fizetni, és leszállni meg nem akart magától, ezért taszigálta-rángatta le. elmondtam a szitut a németnek angolul-németül vegyesen (németet csak 1,5 éve tanulok, angolt meg 10 éve..a kaller meg persze csak magyarul tud), és mondtam, hogy most vagy helyben fizet büntetést, vagy kap egy csekket, és majd azt kell feladnia...
mint kiderült, a német csak valami rokonoknál volt valahol gazdagréten 1 hétre, és ameddig a kedves rokonok dolgoztak napközben, addig õ nézelõdõtt erre-arra meg vásárolgatott...aztán aznap pont Budaörsön sétált meg nézelõdött (mondta, hogy szép kis város, a templom neki nagyon tetszett és hogy vicces, mennyi körforgalom van:D), meg vásárolt pár apróságot az auchan-ikea-decathlon hármasban...bérlete természetesen volt, csak mivel nincs a kallerrel közös beszélt nyelvük, a bkv-s karszalag meg nem mond neki semmit sem, ezért nem értette, mit akar a kaller, de van neki bizony bérlete, adtak a rokonok, hogy ne kelljen ilyesféle kínos szitukba keveredni. mutatja is a kallernak, erre az meg kinyög valami olyat, hogy "ánly Budapest"...német néz, hogy mivan?, aztán megnézem én is, és kiderül, hogy a kedves rokonok azt már viszont elfelejtették közölni, hogy a budapesti bérlet az csak Bp határain belül érvényes...a német hebegett-habogott, aztán mondta, hogy jó, akkor fizet ott helyben ("rendes német állampolgár vagyok...")...
megkérdeztem, mennyi a helyszíni bünti, erre a kaller közli, hogy 5000...na ez volt az a pont, ahol nekem a tököm tele lett a kedves kallerral, ugyanis a helyszíni büntetés bizony csak 2500 ft, de ennek a dupláját fizettette volna ki a némettel, mivel õ úgysem tudja ezt...közöltem, hogy tudomásom szerint a helyszíni bünti az bizony csak 2500 Ft, és igazán szeretném megtudni a tisztelt ellenõrbácsi nevét (alacsony kis pöcs volt erõs dohányszaggal meg nagy hassal, jobban félt tõlem, mint én tõle, a kora meg nem érdekelt igazán, aki idõs, de nem becsületes és sunyi, azt én nem tisztelem csak a kora miatt), hadd írjak már a bkv-nak meg az illetékes hivatalnak, hogy a dupláját szerette volna kifizettetni a helyszíninek...
erre az ellenõr még vitázott velem 1 percig, hogy de most felemelkedett meg minden, aztán meguntam és odaszóltam a németnek németül (a kaller azt hitte, hogy közlöm a fizetendõ összeget) , hogy "legyen szíves jönni, nem kell fizetnie", és a kallerra nevetve elindultam a némettel elfele. a kaller meg persze egybõl pattogott, hogy "és a büntivel mivan te kis taknyos,a kurva anyád" (így, szó szerint) énmeg közöltem, hogy a német nem fog dupla árat fizetni csak azért, mert német és pénzes, és a maga kurva anyját, viszontlátásra.
na erre a kaller úgy meglepõdött, hogy egybõl lement a helyszíni bünti ára 2500 Ft-ra, a német persze egybõl kifizette, amint mondtam neki az összeget, és ráadásul hálából meghívott egy fagyira:D
egyszerûen rühellem, amikor egyes emberek azt használják ki minél több pénz szerzésére, hogy a másik ember nem tudja a helyi szabályokat és nem érti a nyelvet. szerintem az illetõ ellenõr sem örülne neki, ha mondjuk némethonban neki duplaannyit kellene fizetnie egy sörért, mint a németnek, mert õ nem érti a német itallapot...
Posted 2007. February 23. - 17:00
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2007. February 23. - 16:58
Posted 2007. February 23. - 16:55
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. February 23. - 16:53
95km minden nap máv-bkv-hév 1800/nap
ennyibõl autoval is megjárom. Nem alternativa......
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2007. February 23. - 16:14
az utóbbi idõben jártam párszor Debrecenben de konkrétan egyszer sem szálltam fel az elsõ ajtón ha volt jegyem, ha nem ) igaz hétvégente volt, lehetséges hogy akkor nincs nagy szigor.
inkább az a "gáz", hogy ugyanúgy néz ki az ellenõr mint egy utas, szóval nehéz észrevenni õket.
bp-n tényleg félelmetes milyen természetes hogy nap mint nap úgy utazik az ember hogy nem fizet.. ellenzem én is, tudom, hogy nem helyes, de csinálom. mert ha más nem fizet, én miért? és igen tudom, ez sem helyes gondolkodásmód.
Posted 2007. February 23. - 15:57
hát kénytelen lesz megszokni a birka...ezzel az a baj, h a pesti ember normálisan le-fölszállni sem tud az összes ajtón..nemhogy az elsõn föl, többin le..
mint ahogy sokminden mást is csak szabályozással lehet megoldani
én a bagózás korlátozását várom a legjobban, talán majd újra eljárunk szórakozni bár betartatni úgysem fogják
Posted 2007. February 23. - 15:46
Posted 2007. February 23. - 15:39
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2007. February 23. - 15:35
Az lenne az igazi, ha csak a jeggyel, bérlettel rendelkezõket engednék fel a jármûre, így nem lenne semmilyen balhé, hogy elveszi, az utasok szállítják le, rendõrt hív, stb.
Debrecenben így megy, pár éve bevezették az elsõajtós felszállást. Amíg nem mutatod a jegyed/bérleted a sofõrnek addig nem enged fel. Ha millióan állnak a megállóban, akkor nyithatja (!) az összes ajtót, de ez is le van nekik szabályozva. Elvileg addig nem engedi leszállni az embereket (nem nyitja ki a többi ajtót), amíg szépen elõre nem megy mindenki.
Eleinte nagy hõbörgés volt, aztán szépen megszokta mindenki. Plusz ellenõrzik a sofõröket, és büntetik ha nem tartják be a szabályokat. Rendõr pedig mostanában mindig van az ellenõrök mellett, párban járnak, így nincs feltartás, meg feljelentgetés sem. A rendõrség pedig kiadja az adatokat a DKV-nak...
Megjegyzem Londonban / Skóciában is csak az elsõ ajtón lehet felszállni az emeletes buszokra, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. Amíg nem mutatsz bérletet, nem veszel jegyet vagy nem húzod el a csipkártyát a leolvasó elõtt nem szállhatsz fel.
Posted 2007. February 23. - 15:05
Posted 2007. February 23. - 15:04
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2007. February 23. - 14:43
Posted 2007. February 23. - 14:41
ha van kedved ottmaradhatsz megvárni a rendõrt, saját hülyeségbõl, de nem vagy köteles.
Igazolványt sem vagy köteles a kezébe adni. odaadhatod, de nem kell.
ha meg ottart, akkor mikor megérkezik a rendõr, megkérded elötte az ellenõrt hogy még mindig fel akarsz jelenteni?
1: nem. OK, akkor viszontlátásra.
2: igen: jó, akkor én is szeretném kérni az adataidat, személyes szabadságom megsértéséért.
a rendõr ki fogja röhögni az ellenõrt, erre mérget veszek;)
Posted 2007. February 23. - 14:32
Ha hív, hívjon, te leszállsz, és elsétálsz...nem tarthat fel!Nekem is volt ilyen...pedig jóval nagyobb volt nálam az ellenõr...de kinem **arja le...nem tehet semmit...ha meg rendõrt hív, akkor azzal Téged feltart.
Posted 2007. February 23. - 14:06
A kalauz elkérheti a jegyedet/bérletedet, megbüntethet, _megkérhet_, hogy szállj le, felveheti az adataidat, de ehhez _nem_ kérheti el egyetlen igazolványodat sem, nem érhet hozzád. Rendõrt hívhat, aki igazoltathat, de az adatidad õ sem adhatja át a kalauznak. Ezért frusztráltak, mert ezt tudják és remélik, hogy az utas viszont nem. :-)
ha meg rendõrt hív, akkor azzal Téged feltart. Utána megmondhatod, hogy most késtél le épp egy állásinterjút, árverést stb... hatalmas pénzt buktál vele és ezt jól rá lehet verni...
feljelented stb.
nekem meg volt beszélve unokatesómmal, amikor Pestre mentem, hogy ha kaller kérdezi, akkor állásinterjúra megyek hozzá, amit õ igazol is majd
amikor érvényes jegyem van, s azt átadom, hogy ellenõrizze, valmint kéri/kérné a diákom át kell adnom azt is neki?
Tigrincs, Charon, magellanboy, thez, assasinbug, BBB, Tommmas, the_d:
köszönöm kedvesnek látszani akaró megnyilvánulásotokat
örülök neki, hogy még így is gondoltok rám, hogy én különösebben nem foglalkozok senkivel sem.
attól úgy sem lesz jobb senkinek, hogy én odaírom, hogy boldogat. így neten keresztül nem igazán tudom boldoggá tenni ezen napját sem, ezért nem írogatok csak. egyébként szeretek mindenkit, akit nem, annak megmondom.
egy szóval:
köszi
Tommas:
g*ci vagy!
nah jössz Vp-be?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2007. February 23. - 13:39
Ez sajna nem csak a kallerokra igaz....parkolócégek, behajtócégek, stb...Ezért frusztráltak, mert ezt tudják és remélik, hogy az utas viszont nem. :-)
Posted 2007. February 23. - 13:23
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2007. February 23. - 12:56
Egyébként én is a jeggyel utazók (már amikor bkv-zok) táborát erõsítem a szolgáltatás szinvonalától függetlenül. Vonaton hetente többször viszem a bringát és túl azon, hogy hányás, ahogy a marhavagon kinéz a kampókkal, semmi attrocitásom nem volt még.