Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Nekem kötelességem. A hajléktalannak, -aki mellesleg "terhére van utastárasainak"-, miért nem?
Mert (miért) szegény? Õ nem nem foglalja a helyet?
A kaller levegõnek nézi, mintha ott sem lenne a buszon. Engem csak ez bosszant.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Szerinted az a megoldás hogy várják hátha mindenki bérlettel utazik ezentúl?
Mint ahogy írtad, Te sem arra vársz hogy ne menjen senki oda a fához, hanem elkezdessz utánajárni. Több "munka" ez, viszont ezáltal a bevétel is megnõ, mely messze fedezte a rá fordított munkádat.
Igen, ez az ország nincsen ott hogy kötelességtudatra alapozzon.
És amíg ezt a vezetõség részérõl sem látható ez a morál, addig nem érdemes nekik sem elvárni ugyanezt.(nevezhetjük akárminek)
A cseresznyés dologgal ellentétben viszont itt az emberek igen nagy része adó formájában igen durván hozzájárul az államháztartáshoz, még a diákok is.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

nem azt mondom, hogy jelentéktelen pénzekrõl van szó. de ha esetleg nagyobb szervezeti hatékonysággal mûködne a bkv, akkor lenne pénz még 22 villamosra, még 8 sepregetõre, még 3 szép, új megállóra és az emebrek szívesebben költenének jegyre, bérletre. de lehet, hogy tévedek...

Ez szerintem csak a lopás igazolása. Nincs morális alapotok. Ez olyan, mint a sok köcsög, aki lopja a földünkrõl a cseresznyét - persze mindenki csak 1-2 szemet. Mondják, hogy csak "kóstolóba". Aztán a fél fa leüresedik, mire apámék szednék... (amióta terepíjászkodok, több marad a fán ;) )

Tökmindegy mire költik, lehet, hogy Aba Botond új luxusvillájára (illetve már õrá nem...), de nem jogosít fel arra, hogy csalj, mert pontosan arra a szintre süllyedsz le, ahol õ(k) van(nak). Ez ördögi kör, a BKV max úgy tud megváltozni, ha az utazóközönség is megváltozik, ennélkül nem megy. (vagy annyi pénz kellene hozzá, amennyi nincs és nem is lesz)

Nem hiszem, hogy felfognád, hogy mennyi kárt okoz a magyar...szétcseszi a jármûveket, szemetel, összekarcol, firkál, nem vesz jegyet - már rég lehetne itt osztrák vagy svájci színvonal, ha esetleg tennének is valamit érte.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Jóóóó ez a topik! Hogyan lógjunk BKV-n. Oldalak mennek el azzal, hogy mit tehet az ellenõr, a rendõr stb......

Ez a baj ezzel a kurva országgal. Eszébe kéne jusson egyeseknek, hogy nem csak jogaik vannak, hanem kötelességeik is.

Csak úgy megjegyeztem.("szociálpolitikailag":) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Vagy nem utazol távolságival.
Busz elején felszállás, és jegybemutatás vásárlás.
Városon belül van megálló töménytelen, városon kívül meg ugye nem áll meg.
ha ez célja lenne a bkv-nak, hogy a bliccelés megakadályozzák, tennének valamit ez ügyben

és senki sem morog azért hogy picit lassabb, mindenki felszáll, áll, ül, csimpaszkodik.
és fizet.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

távolsági közlekedés esetén miért mûködik?

nem vagyok belsõs..
tipp: kisebb az utasforgalom, jóval kevesebb a megálló.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Hozé:) tetszik, de nem így gondolom.
így gondolnám, ha sehol sem tenném. Kiforgatod a szavaimat ;)
Amúgy meglepõ hogy olyan körültekintéssel írsz szinte mindent, hogy alig fogást találni az érveléshez rajta.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

ez nem szívesség kérdése.

és továbbra is egymásból következik a másik.

"a mentalitás megváltoztatásához elõször az infrastruktúrát kell megváltoztatni"

úgy gondolom ez itt is mûködne

pontosan ez a magyar virtus. szídjuk a többieket, akik nem tesznek semmit, és ezzel jól meg is vagyunk, mert a buszok ha nem is tiszták járnak és mi megtettünk mindent. hát nem. ha egyre több ember kezdi a másik oldaláról megközelíteni a dolgot, talán valóban változhat valami.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Amúgy Te mindent ennyire komolyan veszel?
:chin:

Igen ;)

Iroda.
A falon választási plakátok: "Thezt elnöknek!", "Éljen a biciklispárt", és a párt logója, egy narancsszínû szegfû.
Õ az asztalnál ül.
Titkárnõ jön. (Jóóóó csaj..)
- Fõnök, valamit kellene csinálni a jegyárakkal.
- Legyen minden ingyenes!
- ???
- majd lecsípünk a nyugdíjakból, oktatásból, egészségügybõl, ott van elég.
- Maga tudja...
Thez az elvonuló titkárnõ fenekét nézi. "Egyszer úgyis elkaplak..."

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Málna: nagyjából jól írtad mire gondolok énis.

LL: ha tényleg komolyan gondolnák hogy kötelezõ lenne, akkor megoldanák ezt.
a plusz kiadásból rögtön bejönne a "kiesett haszon"
csak senki sem érzi saját ügynek, így mindenki leteszi az egészet. ez van.

távolsági közlekedés esetén miért mûködik?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

nem azt mondom, hogy jelentéktelen pénzekrõl van szó. de ha esetleg nagyobb szervezeti hatékonysággal mûködne a bkv, akkor lenne pénz még 22 villamosra, még 8 sepregetõre, még 3 szép, új megállóra és az emebrek szívesebben költenének jegyre, bérletre. de lehet, hogy tévedek...

ez nem szívesség kérdése.

és továbbra is egymásból következik a másik.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

málna;
Én nem gondolom. Azért nem, mert ha mondjuk a 2millió Budapesti napi átlag 4 utazásából kéthetente lóg egy nap, az 131.428.000 HUF kerekítve, ami KÉT VILLAMOS.

hozé: szerintem mi az a határ, ahonnan illik jeyget lyukasztani ill. bérletet venni? ez azért nem egyértelmû, mert ha mondjuk 1 jármûvel kell menni 8 megállót, az nem ugyan az, mint ha 3 átszállással kell menni 1-1et. de ha thez példájánál maradunk, ha heti kétszer tenné meg az utat, elgondolkodnék a bérleten. meg az amúgy is jól jön néha, éjszaka szinte nincs más válaszás, mint bkv, úgyhogy mindenképpen használnám, akárhány autóm/biciklim is van.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Thez:
azt ne felejtsd, hogy a politikusok sem a Marsról érkeztek.
Közülünk valók, magyarok, pont olyanok mint mi. csak tovább jártak suliba, nagyban gondolkodnak.
senkinek semmilyen alapja nincs elhatárolódni tõlük.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Amúgy Te mindent ennyire komolyan veszel?
:chin:

ja és úgy kezdtem az évet hogy vettem 6 10es gyûjtõjegyet
asszem ezzel az egész éves bkv hozzájárulásomat megtettem.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

de én utazom heti 2szer hévvel 2 megállót...ez kerül havi 8 rugóba kb... ha fizetnék érte.

Ha 4 hetes hónappal számolok, akkor is max. 16 jegy (oda-vissza úttal), ami 3680 Ft...ha ténylegesen heti 2szer 2 megálló, akkor meg 1840 Ft...:icon_roll
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
thez!
Nincs erkölcsi alapod bírálni a politikusokat. Te valóban kevesebbet sumákolsz, mert a te lehetõségeid mások.

Te nem a példát követed, kifogásokat keresel a magad megnyugtatására.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az egészben az is baj, hogy amikor kocsival mentek és megállít a rendõr, akkor az szintén köcsög, mert drága a zöldkártya, a mûszaki, meg jó ebbe az étolaj is .......

Járjon mindenki gyalog!

Holnap poénból felszállok valami BKV eszközre és figyelek. Jobb, mint a Holló Színház.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Nem tetszik, nem kell használni - de szerintem se foglald már azok elõl a helyet, akik megveszik a jegyet. E

pont ezaz!
nem ez történik, ez csak a közhely.

szóval nem veszi el a bliccelõ más helyét - ahol ez megtörténhet, az az IC, ott meg mint ahogy énis, mindneki szó nélkül megveszi a helyijegyet...

amúgy vonatra van bérletem. a bringának mindig veszek jegyet, szó nélkül. ott megkapom a szolgáltatást a pénzért, és nem 3 km.re hanem 20ra.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tök jól megideológizáljátok, hogy szar és pénzverem az egész, s különben is lopnak (ezek egyébként igaz vádak...), ezért ti is feljogosítva érziktek magatokat erre. 22-es csapdája egy cseppet?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem tetszik, nem kell használni - de szerintem se foglald már azok elõl a helyet, akik megveszik a jegyet. Ez tudod olyan, hogy "szar van a palacsintában - persze, mi töltjük bele". (ezt ne személyeskedésnek vedd - de azért egy rakás trágya a tömegközlekedés, mert azzá tesszük)

málna;
Én nem gondolom. Azért nem, mert ha mondjuk a 2millió Budapesti napi átlag 4 utazásából kéthetente lóg egy nap, az 131.428.000 HUF kerekítve, ami KÉT VILLAMOS.