..van benne valami! :-)legyetek perverzek, én inkább kihagyom ezt a balatoni mókát...
körbetekertem párszor, egyre szarabb... mostmár talán azért is, mert unalmas...
Jelentkezz be Regisztrálj

Balatoni bringakörút
Írta 2012. április 09. - 17:40

Ridley Noah Fast
Írta 2012. április 09. - 13:05

Írta 2012. április 08. - 22:14

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. április 08. - 17:36

Ridley Noah Fast
Írta 2012. április 08. - 14:33

hétvégente gyakran edzek az északi parton, de ahol tudom, kerülöm a kerékpárutat.Északi rész még rosszabb és átgondolatlanabb. Szerintem aki nem mtb-vel vág neki, az nem is tud végigmenni úgy, hogy le ne menne a fõútra.
sajnos a vonalvezetése nem átgondolt és az út minõsége is kritikán aluli.
az autósok egy része toleráns a mezben edzõ kerekesekkel szemben, de tisztában vagyok vele, hogy ez nem életbiztosítás...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2012. április 08. - 11:38

Északi rész még rosszabb és átgondolatlanabb. Szerintem aki nem mtb-vel vág neki, az nem is tud végigmenni úgy, hogy le ne menne a fõútra.
én ezzel úgy vagyok, hogy szeretem a balatont, de nem körbetekerni. inkább beviszünk a cimborákkal egy rekesz sert a vízbe, és béke van...

Írta 2012. április 07. - 18:34

Írta 2012. április 07. - 18:11

ez nekem a szokásos magyar paródiának tûnik...

Írta 2012. április 07. - 07:17

Írta 2012. április 06. - 23:42

Írta 2012. április 06. - 21:37

http://www.youtube.com/watch?v=URI-Y-yztYY
http://www.youtube.com/watch?v=byz-DQdX4bs
Jó hosszú,úgyhogy lehet jókat szunyókálni alatta.
Van slideshow is:
http://users.atw.hu/...laton_2011.html
Itt a balatoni szezon,tessék menni,a víz is már majdnem 5 fokos.
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu
Írta 2011. május 30. - 21:46

Írta 2011. május 30. - 21:32

Idén megyek vele én is nehogy feldobja a pacskert. 20 évesnek érzi magát az öreg.

Írta 2011. május 30. - 21:07

Írta 2011. április 13. - 07:57

Írta 2011. április 12. - 19:28

Amúgy szerintem is csak az északi part szép, a délin végig kell suhanni, ott nincs mit nézni. Amire viszont fokozottan érdemes figyelni, az a Csopak és Füred közti dupla derékszögû kanyar! Hát aki azt tervezte nem ült még biciklin! Másik meg, hogy az északi parton a falvak/városok közt a bicikliút a fõút mellet megy, de a falvakba lemegy, ott kacsázik a strandok környékén, majd visszamegy a fõút mellé. Idõt, energiát spóroltok, ha ezeket a rövid szakaszokat fõúton teszitek meg. (Nem is tudom mikor voltam utoljára Csopakon!)
A füredi Tagore-sétány is kedvencem: a bicikliúton közlekedik minden gyalogos, mikor egy méterrel arrébb gyalogút van. Sõt bornapok alkalmával az összes boros bódét a bicikliútra rakják, és akkor hajrá, a felmálházott géppel a felniig süllyedõ kavicsban!
Írta 2011. április 08. - 23:22

Írta 2010. augusztus 22. - 22:42

www.gazlo.hu
"Ésszel bele, ész nélkül kifele..."
Írta 2010. augusztus 19. - 20:10

Engem érdekelne a beszámoló akár a korábbi, akár a friss vagy akár mindkettõ. Egyrészt, mert szívesen böngészek képes beszámolókat, másrészt, ha nem is teljes kerülést, de egy északi part kétnapost lehet, hogy be kellene iktatni jövõre. Bár idén is voltak tervek, amik nem lettek megvalósítva, de ez van, ember tervez…
Elõre is köszönöm!
Írta 2010. augusztus 17. - 21:41

2) Velencétõ a Balatonig MTB-s útvonal-javaslattal szolgálhatok, ha van rá igény. A folytatást ld. lejjebb.
Másnak:
2005-ben körbejártam a Balatont, egy tandem-utánfutóval (félbicikli) mögöttem az 5 éves fiammal. 3 nap alatt nyomtuk le. Képes beszámoló készült akkor de sehol nem publikáltam. A beszámoló még ma is megállja a helyét, különös tekintettel arra, hogy 2010-ben újra körbejártam a Balatont, immáron teljes kis családommal, de szintén tandem-utánfutóval, 5 nap alatt. A beszámoló még nem készült el.
Érdekel a 2005-ös beszámoló valakit? Mert ha igen, letölthetõvé teszem (pdf).
Ha a beszámolót macerás lenne elolvasni, akkor csak röviden: 2004-ben a Duna-forrástól Magyarországig bejártam a Donauradweg-et. A 2005-ös balatoni körútnak ez után, kijelölés és minõség tekintetében nem volt mit szégyenkeznie. Meg egyébként sem. 2010-ben csak azt tudom megállapítani, hogy a balatoni körút javult. A feleségem éppen most mondja, hogy nagyjából összeállt a mostani beszámolója, csak még nem nyomdakész. Akár azzá is tehetem néhány napon belül.
A privát véleményem az, hogy a Balatont nem szabad 1 nap alatt megkerülni. Az csak 200 km biciklizés, amit akárhol is lehet abszolválni, akár az M0-áson is, csak a rendõr meg ne lássa. A Balatont 4-5 (inkább 4) nap alatt, jó társaságban, sörözgetve-csajozgatva-strandolgatva kell megkerülni. Szállást akárhol lehet találni, legyen az kemping vagy cimmerferi.
www.gazlo.hu
"Ésszel bele, ész nélkül kifele..."