Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Így van, az egész kerékpáros sportot járatják le!

Annak idején amikor még a Tour elõtt ott volt a nagy multi neve (Coco-Cola), akkor sem akartak, tudtak elszámolni minden fillérrel. Azóta a kerékpárosokat õk SEM TÁMOGATJÁK! Pedig volna rá pénzük!!

Az elsõ országúti versenyre, még siófokon a Pálinkás Andor hozta be a Coca Colát a Pelso Kupa õséhezhez, azt lenyúlta a szövetség nagyot ígérve. Csak "keveset" teljesített belõle.

Azóta megy a sz@rkeverés odafönn -tisztelet a kivételnek!

Prohi

fine

fine

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Köszönet Kovalóczy fórumtagnak, hogy tájékoztatja a nagyérdemût az MKSZ körül zajló eseményekrõl. Sajnálatos, hogy legfelsõbb szinten egyeseknek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság, és le merném fogadni, hogy hosszabb távon a becsületes versenyzõk látják majd a kárát annak, ha ilyen "ügyekkel", illetve az igazság kiderítésének lelassításával csorbul a sportág becsülete... Nem ezt érdemlik a bringások!

Bárcsak mindenkinek érdeke lenne az igazság kiderítése. (Ez csak egy idealisztikus megjegyzés volt...)

Személy szerint sok sikert kívánok Kovalóczy és Debreczeni uraknak az FB munkájához! :clap:

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
most épp azért folyik a harc hogy tiszta legyen a helyzet ezért kellene az FB mellé állni - hiszen õk a piszkos dolgok kiderítésén fáradoznak.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Örülök, h végigolvashattam, így végre tudom azt,h mi is történik valójában. Kezdettõl fogva(2004 február) igyekeztem követni az eseményeket, akkor még azthidtem,h Eisenkrammer K. elnökké válásával valami jó dolog fog elkezdõdni(hiszen a közelmúltban maga is versenyzõ volt, nem is rossz versenyzõ, és mint a TdH újra életre keltõje és felfuttatója), de ezek szerint tévednem kell???
Nem értem én már ezt a világot....
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Mi sajnos nem vagyunk tagjai a szövetségnek, mert nem indultunk OB-kon. Hiába rendeztünk versenyeket, fizettük a tagdíjat, kizártak minket. Szerintem jobb is ez nekünk, így nem vagyunk részesei annak ami most zajlik! :scared:

Majd, ha tiszta lesz a helyzet és igazi munka folyik:chin: , akkor kérjük, hogy újra tagjai lehessünk a szövetségnek.

Kovalóczy

Kovalóczy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
A Fb nevében köszönjük a bíztatást, pontosan erre van szükségünk, hogy minél többen akarják, hogy kiderüljön az igazság, és a tagegyesületek ne hagyják a május 21-ei Közgyûlésen, hogy Eisenkrammer Károly elnök úr elérje a Fb visszahívását.

Kovalóczy Áron

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Tisztelt Kovalóczy Úr!

Ahhoz, hogy most mi folyik v. mi nem folyik a szövetségben nem tudok hozzászólni és nem is akarok, mert nem ismerem a tényeket -természetesen kíváncsi vagyok, de azt tudom, hogy '97-'01-ig én is az MKSZ elnökségének tagja voltam, de akkor nem tudtunk még mi sem betekintést nyerni az akkori könyvelésbe. Igaz én voltam másodmagammal aki nem szavazta meg annak idején az éves költségvetést sem, mert nem tudtak a MOB-tól és a Nemzeti sporthivataltól kapott pénzek felhasználásának módjáról beszámolni.

Én már nem táplálok hiú reményeket.

Sok sikert a munkájukhoz!
Kíváncsian várom a fejleményeket!

Prohi

Kovalóczy

Kovalóczy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Az MKSZ Felügyelõ Bizottsága (Fb) Eisenkrammer Károly elnök úr március 4-ei írásos felkérésére ellenõrzésbe kezdett az átadás-átvétel elõkészítésére, amelyet a Fb tagjai legjobb tudásuk szerint el is végeztek.

A Fb elsõdleges feladatának azt tekinti, hogy az egyesületek, és azok tagjainak érdekeit képviselve ellenõrzést gyakoroljon az Elnökség, és a szövetségek valamennyi munkatársának tevékenysége felett.

Az ellenõrzés feltárt olyan szabálytalanságokat, és adósságállományt, amely az egész kerékpársport létét veszélyezteti.

Már az ellenõrzés napján, március 16-án tájékoztatta a Fb az Elnökséget, és kérte, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket (könyvelés zárolása) a felelõsség megállapításához annak érdekében, hogy az Ügyészséget és a Rendõrséget ne kelljen feltétlenül bevonni az ügybe, ettõl megóvva a kerékpársportot.

A Fb belsõ jelentést készített kizárólag ez Elnökség számára a feltárt hiányosságokról és szabálytalanságokról, és egyúttal írásban is kérte Eisenkrammer Károly elnök urat a szükséges lépések megtételére.

A vizsgálat folytatását megakadályozták az MKSZ és MKSZSZ munkatársai (Eisenkrammer Károly, MKSZ elnök, Verebélyi Lajos, MKSZSZ fõtitkár, aki még a zárat is lecseréltette az MKSZ irodájának ajtaján, Riebl Antal, MKSZSZ Felügyelõ Bizottság elnök). Mivel a Fb többszöri kérésére sem tette meg Eisenkrammer Károly elnök úr a szükséges lépéseket, a Fb kénytelen volt törvényben (1997. évi CLVI. törvény) elõírt kötelességének eleget téve az Ügyészséghez és a Rendõrséghez fordulni.

Az Elnökség ahelyett, hogy megtette volna a szükséges lépéseket az igazság kiderítéséhez, Eisenkrammer Károly elnök úr javaslatára úgy döntött, hogy a Fb visszahívását fogja javasolni május 21-én a Rendes Közgyûlésen.

A belsõ információk sajnálatos kiszivárgása után Eisenkrammer Károly elnök úr március 19-én, és március 24-én is a sajtóhoz fordult. A március 24-én, az MKSZ irodájában tartott sajtótájékoztató után a sajtótájékoztatót tartó alelnök kizavarta a Fb-ot az irodából, így a Millenáris folyosóján tudott csak a Fb válaszolni a sajtó képviselõinek kérdéseire.

Mivel a Fb úgy tapasztalta, hogy Eisenkrammer Károly elnök úr és az Elnökség nem akarja kideríteni az igazságot (nem akadályozza meg a könyvelés zárolásával a bizonyítékok eltüntetését), a Fb úgy döntött, hogy minden eszközzel törekedni fog az igazság kiderítésére, és arra, hogy ezt a nyilvánosság is megismerhesse, mert a közös cél a kerékpársport megmentése.

Az Ügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján (amelyet a Fb csatolt a bejelentéshez) a gyanút alaposnak találta, a Rendõrség elindította a nyomozást, és felszólította Eisenkrammer Károly elnök urat a teljes MKSZ és MKSZSZ könyvelés átadására a nyomozás lefolytatása érdekében, ám Eisenkrammer Károly elnök úr továbbra sem adta át a könyvelést, lehetõvé téve ezzel a bizonyítékok eltûntetését, akadályozva ezzel az igazság kiderülését, az Elnökség asszisztálásával.

Az április 23-ai Rendkívüli Közgyûlésen egyebek mellett a Fb be kívánt számolni az egyesületek képviselõinek a feltárt hiányosságokról és szabálytalanságokról Eisenkrammer Károly elnök úr akarata ellenére is, mivel a Fb dolga az, hogy a tagegyesületek érdekeit szem elõtt tartva ellenõrzést gyakoroljon a Szövetség és alszövetségei mûködése felett.

Eisenkrammer Károly elnök úr, és az Elnökség bizonyos tagjai bojkottálták a Rendkívüli Közgyûlést, és erre kérte a tagegyesületeket is.

A Rendkívüli Közgyûlés Eisenkrammer Károly elnök úr a Fb által feltett kérdésekre adott válaszai közül egyet sem fogadott el, és egyhangúlag bizalmat szavazott a Fb-nak, bíztatva az ellenõrzés folytatására.

Miért nem akadályozta meg a könyvelés zárolásával a bizonyítékok eltüntetését Eisenkrammer Károly elnök úr?

Miért nem adta át a könyvelést a Rendõrségnek?

Miért nem történt meg még mindig (február 6-a óta) az átadás-átvétel?

Miért nem hagyja az Elnökség, hogy kiderüljön az igazság?

Miért tett meg mindent Eisenkrammer Károly elnök úr annak érdekében, hogy a Fb április 23-án ne tudjon beszámolni a tagegyesületeknek?

A Fb kérése ellenére miért nem mutatott be Erkölcsi Bizonyítványt egyetlen elnökségi tag sem, beleértve az elnököt is?

Kinek van oka félni az igazság kiderülésétõl?

Debreczeni Tibor, MKSZ Felügyelõ Bizottságának elnöke

Kovalóczy Áron, MKSZ Felügyelõ Bizottságának tagja

Kérünk mindenkit, hogy segítsen annak érdekében, hogy minél többen olvashassák ezt a levelet, és kiderülhessen az igazság.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
én küldtem a Velo.hu-nak is az infót!
A szervezõ a barátom és telefonált hogy tegyem fel a netre minél hamarabb és küldtem is szét az infót azonnal. Szóval a forrás én vagyok :D

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Köszi!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
www.velo.hu oldalon is megtalálható az információ.
MNarchello szerintem elsõ kézbõl tudta meg, ezért szól mindenkinek, minnél hamarabb. A velo.hu-ram a került fel az info.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Kedves Marchello!

Nem kérdõjelezem meg az információd helyességét, de ha egy rendezvényrõl írtok vmit. pl., hogy elmarad, akkor a forrást jelöljétek meg v. írjátok le azt, ahol több infóhoz (hivatalos infóhoz) juthat az ember.

Köszi!

Prohi

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
A május 8-ra kiírt Tour de Gella országúti verseny az út minõsége miatt elmarad!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha valakinek esetleg szüksége lenne egy 16-24-es 9-es Junior BBB fogsorra, akkor szóljon, mert rendeltem 2-t, és egy még megvan...0km-es, de az országban ha jól tudom nem nagyon van...
Üdv:thy

Kovalóczy

Kovalóczy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Tisztelt MKSZ tagegyesületek!

Téves minden olyan információ, amely szerint a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) 2005. április 23-ára összehívott Rendkívüli Közgyûlése elmarad.
A Rendkívüli Közgyûlést az MKSZ Felügyelõ Bizottsága hívta össze az 1997. évi CLVI. törvény 11.§ (4) bekezdésben foglalt kötelezettségének eleget téve.
Emiatt sem az MKSZ elnöke, sem elnökségi tagjai nem jogosultak olyan információt közölni, hogy a Rendkívüli Közgyûlés elmarad.
A Rendkívüli Közgyûlés 2005. április 23-án a kiküldött meghívóknak megfelelõen meg lesz tartva, helyszíne az FTC Üllõi úti székháza, II. emelet, Toldi terem.
A Rendkívül Közgyûlés idõpontja: 10.00, regisztráció 9.00-tól
Napirendi pontok:
- Az MKSZ Felügyelõ Bizottságának javaslata az Alapszabály módosítására
- Beszámoló az MKSZ pénzügyi helyzetérõl
- A Felügyelõ Bizottság beszámolója az MKSZ és MKSZSZ könyvelésének vizsgálata során feltárt hiányosságokról és szabálytalanságokról

Kovalóczy Áron
Magyar Kerékpársportok Szövetsége Felügyelõ Bizottságának tagja
A Felügyelõ Bizottság jelentésének rövid kivonata: http://www.geocities...aloczy/komm.doc

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hogy mi történik? Ami szokott: Semmi.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
siralmas a helyzet....
Most például 2-3hete semmit nem hallani a Szövetségrõl, se jót, se rosszat...ki tudja mi történik közben.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Az irodában elég rugalmasan kezelik a helyzetet. Eddig mindig segítettek. Valahogy a versenyszervezõknek nem esik le, hogy ha már kérnek pénzt (akármennyit is) azért vmit nyújtani kell. Sokan, sok pénzt, idõt, fáradságot, veszekedést a családdal áldozunk erre a gyönyörû sportra, illõ lenne, hogy így is álljanak hozzá. Ha már vki veszi a fáradságot és reggel 1/25-kor kell és utazik 200-300 km-t akkor a minimum , hogy embermódon beszélek vele (ez talán ingyen van).

Adalék: a Magyar Sportok házában nem jutott hely az MKSZ-nek :(

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
egyetértek...
Ha már konkért példáknál tartunk, néhány saját tapasztalat a 2004es szezonból:

Hegyi OB: Nem járt biztosítótû a rajtszámhoz. Elfogyott...mondták. Még szerencse,h mindig van 4-5 garnitúra a kocsiban. De e apróság.

Minden egyes alkalommal, mikor az MKSZ-féle amatõr Kupa fordulóka mentünk, elõnevezni kellett. Ez rendben van. E-mailben nem akartam, mert fenntartásaim vannak(pár sorral lejjebb beigazolódik), így fax-on kívántam nevezni. Minden egyes alkalommal kb. 1-1.5órás procedúra olt, mire valaki felvette a telefont, és hajlandó volt megnyomni egyetlen nyomorult gombot. Volt,h 10percig foglalt volt, utánnam eg 1 órán át senki nem vette fel.
volt olyan,h felvette egy hölgy, elmondtam 1 mondatban,h mit szeretnék, majd közölte:
- Én ebben nem vagyok illetékes, telefonáljon délután! - majd letette!!!!!!!!!!!!!!!!

Idõfutam OB, Gyõr: Megérkezünk, szép idõ, nevezés...stb. Itt ugrik a majom a vízbe, az elõttem nevezõ mondja a nevét:

- XY vagyok.
- Itt nincs ilyen név.
- De...e-mailben neveztem még a múlt héten.
- Sajnállom, itt az e-mailben nevezõk listája....(megnézi)...nincs rajta ilyen név.
- De én NEVEZTEM, mit tudunk tenni???
- Semmit, elõre osztottuk a rajtidõket, nincs hely, nen tudsz indulni(majd szúrós tekintettel várakozás a válaszra.)
A srác végül elballagot, nemtudom,h késõbb lett-e belõle valami...
Ennyit az e-mailos nevezésrõl.

Mi neveztünk, nem volt gond(nálam volt a fax visszaigazolása!), majd mgérkeztek a csapattársak, elkísértem õket is nevezéshez(addig váltottunk pár szót).
Sorban állunk, elõttünk kb. 4-5ember(2-3perc).
Megérkezik V.Z. profi versenyzõ:

- Csókolom "Magdi néni"!
- Szia Z.kám, nevezel?(közben az éppen nevezõ szekszárdi versenyzõ ügye félresöprõdik).
- Igen, igen.
- Versenynegedélyed?
- Hú, otthon maradt...
- Nem baj Z.kám...(papírmunka)...itt a rajtszámod, a rajtidõd, képzeld el...(itt egy kb. 2-3perces magán jellegû beszélgetés kezõdõött, közben már mögöttünk is 8-10eber várakozott). Végül V.Z. továbbált néhány vicces/gúnyos megjegyzés kíséretében, miszerint a csúrók a túloldalon, a csókosok meg rajt/cél kapu oldalon parkoltak.
- Végül a flbehagyott versenyzõ is sorra került, az addigi vidám mosolygós, bûbájos hanglatból, újra komor, jeges, szúros tekintetet vett fel az ügyintézõ hölgy....

A citadellán nem voltam fennt, de aki ott volt(vagy olvasta a beszámolókat), tudhatja,h milyen lebecsmérlõ és megalázó módon bántak bizonyos emberekkel.

De tudok, jót is mondani.
Kicsit késõn adtam le 2004ben az igénylást a versenyngedélyre. 2-3 telefonnal el tudtam intézni,h a Hegyi OB nevezésekor átvehessem(meg is történt).
Volt,h visszahívtam az MKSZ-irodából,h nem jött át a fax(nevezés) küldjem el újra(sikerült).
sajnos sokkal több a rossz, mint a jó, ha változna az aány, én roppant boldog meber lennék.

Ennyit az MKSZ-rõl.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Kár a csodát várni:
1: az elnökségben ott ül az az ember aki a hunbike-en ez elõzõ hozzászólásokat szó nélkül törölte a teljes topikkal együtt.
2: az idény nyitó teljesen jellemezte az egész helyzetet: kaotikus rajt, elirányított (nem eltévedt!!!!!!!!, mint írták) versenyzõk, a verseny útvonalán vadászok, hiányzik a biztostû ezért kevesebb pénzt adok vissza beszólás (1000 Ft-be talán belefér 1-2 tû), "én tudok errõl a legkevesebbet" idézet az elsõ "útba igazítótól", totál felesleges elõnevezés dióhéjban.