Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
BoGar:
>>Azt hiszem szívesen látnának egy orzágutis részleget is. >>Talán kérdezzük meg õket.
Én is azt hiszem. Jó fej emberkék.
De úgy gondoltam akkor van értelme ennek a csapatosdinak ,ha van min. 4-5 ember. Ezért is tettem fel a kérdést ,hogy ki az aki szívesen lenne csapattag.
Nos ,akkor eddig ketten vagyunk, de a kérdés továbbra is él !

Szóval írjon aki benne lenne !

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Csapat: Én már korábban is gondoltam rá, hoyg esetleg lépjetek be ti is a BMFT-be. Én sajnos még nem találkoztam egyikõjükkel sem, te már csapattag vagyok. Tehát én voltam az elsõ országutis a csapatban. d:-))) Azt hiszem szívesen látnának egy orzágutis részleget is. Talán kérdezzük meg õket.

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Biondos edzések:

Azért írtam, hogy akit érdekel az menjen be a Mártához a boltba, mert most így az idõjárás miatt még elég változékony, és ott meg lehet vele beszélni, hogy hogyan lehet az edzésekrõl értesülni. A másik amiért nem árt bemenni, az az, hogy mivel ez az õ csapata, nem árt vele megbeszélni, hogy milyen elvárásai vannak azzal kapcsolatban aki velük akar edzeni.
Amúgy szezonban szombaton és vasárnap 9-10 körül szoktak indulni a XV. kerületbõl a csapat összetételétõl és az esetlegesen idõszerû versenyre szükséges felkészüléstõl függõ távolságra. A tempótól nem kell félni, átlagos felkészültséggel bírható, bolyban amúgy is sokkal könnyebb menni. Többnyire a Dunakeszi-Vác-Verõce; Fót-Mogyoród-Szada-Veres-Õrbottyán; Kerepestarcsa-Isaszeg-Zsámbok-Dány; Galgamácsa; Esztergomi kör; Pilis körökön mennek illetve ezeket kombinálják, hogy ne legyen uncsi. Hétközben reggel korán van indulás de akkor mindig csak Vác oda-vissza; Káposztás-Dunakeszi-Fót-Mogyoród; Hungaroring környéke. Ilyenkor 3-4-5 ember van csak, de komolyabb tempó.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Tbike-nak: a görgõ nem is kemény edzésekre való, inkább az edzés illúziójára, esetleg ügyességfejlésztésre, pusztán ettõl nem leszel edzettebb! A tréner egy fokkal jobb, de abból is igencsak drága kell ahhoz, hogy fejlõdjél vagy akárcsak a szintentartásra. Egyébként ki az a kötélidegzetû ember, aki hetente többször órákat tud tekerni a négyfal közt egy zúgó szerkentyû fölött?

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Sziasztok !

Na akkor eddig én vagyok a legjobb, valószínüleg idén utoljára. :D Én idén kb. 150-200 km-t mentem.

>>Csapattéma. Talán a BMFT-t kellene kibõviteni az >>országúti "szakággal". De én benne vagyok egy külön kis >>csapat létrejöttében is. Békás kupára mindenképpen jó ötlet.
Valóban lehet ,hogy az lenne a legjobb ha mint a BMFT országúti csapataként mennénk. Persze elöbb ezt még meg kellene beszélni a jelenlegi BMFT-sekkel. Ki lenne benne a dologban ?

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Sziasztok!!

Én ma kezdtem el az idei idényt. Mentem összesen kemény 15km-t. Nem volt több idõm. De nagyon jól lesett, vízszintessel nem is találkoztam, össze-vissza zuztam az emelkedõket. Le-föl, le-föl, és így tovább. Szóval mindenki kifele, ameddig ilyen idõ van.

A listát szerintem Március elején szétküldöm, addig lehet még jelentkezni!

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 posts
Alapozásról csak annyit, hogy idén eddig két alkalommal összesen 6(!!!) km-t sikerült kiszenvednem magamból. Persze mindezt a szobámban, görgõn, amit lassan kezdek "betörni". Három hetes a "jószág" és még nagyon rakoncátlan. De már ráéreztem a technikára. Több felõl is olyan infókat kaptam anno, hogy az egyszerû görgõn könnyû tekerni, mert nincs fékezve. Akkor ezekszerint van mit fejlõdnöm, mert én verejtékemben fürödve sem tudtam 25 km/h fölé menni.

Csapattéma. Talán a BMFT-t kellene kibõviteni az országúti "szakággal". De én benne vagyok egy külön kis csapat létrejöttében is. Békás kupára mindenképpen jó ötlet.

Biondo-ék mikor/hol szoktak tekerni?

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok!

A Biondo-tól nem kell megrémülni. Az igaz, hogy nyáron reggelente elég tempós edzések voltak, de itt csak 4-5-en voltunk kb. azonos tudásszinten. A hétvégi edzésekre sokkal többen jönnek össze (van, hogy 15-20 ember , közöttük lányokkal), különbözõ edzettséggel, ezért az akkori tempó szolídabb, egy átlagos bringásnak simán kibírható, jó kis edzés.És ami a legfontosab, hogy meg lehet tanulni normálisan bringázni, elsajátítani a helyes technikákat, bolyban tekerni (ami nagyon fontos mert az igazi ízét adja ennek a sportnak, és amit egyedül tekerve nem lehet kipróbálni).Nem eszetlen tekerés van, hanem változatos edzések.Õk járnak rendszeresen amatõr versenyekre, még külföldre is.
Akit érdekel az menjen be az üzletbe és érdeklõdjön a Mártánál.
www.biondobike.hu

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Sniper, szerintem egy idény eleji versenyre nem kell külön készülni.
Aki komolyan csinálja, az azért nem, mert alapozási idõszak van.
Aki kevésbé komolyan, az meg úgysem tud külön készülni rá.

Amúgy idén eddig vagy 60 km-t mentem, térdfájás miatt. Még legalább 1-2 hétig nem is ülök bringára sajnos.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Ja el is felejtettem.
Akit érdekel a békás kupa fordulóiról bõvebb infók:
http://www.extra.hu/bvkk/

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Sziasztok !

Bár még a hó sem olvadt el nemsokára megkezdõdik az idény.
Tradícionálisan márciús elsõ vasárnapján Békás kupa elsõ forduló. Idõfutam 18 km; Útvonal: Tahitótfalu - Kisoroszi(fordító) - Tahitótfalu

Ki mennyit ment eddig idén ? Tervezi vki ,hogy elmegy a békás egyre ? Szerintetek hogyan érdemes edzeni idõfutamra ? Ha kicsit melegebb lesz lehetne esetleg közös edzéseket betervezni. Esetleg el lehetne indulni közös csapatnév alatt egy csapatként a békás kupára. :o
Kinek mi a véleménye és elképzelése ezekrõl ? :D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Pont akkor szoktam kezdeni az idényt, ilyenkor még a 30 TT is jó (+Gödöllõig). Ha már lesz valami kiírás-féle, visszatérünk rá.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 posts
Köszönöm! Örömmel csatlakozom. Esetleg megbeszélhetnénk egy Gödöllõ K-30-as TT-t márc. 15-re, szezonnyitó jelleggel. Addig is igyekszem a görgõzés technikáját minél jobban elsajátítani. A kezdeti kacsázások után már egész jól megy. Csak a hûsítõ ellenszél hiányzik, de nagyon. Egy percen belül szakad rólam a verejték. De még így is jobb a semmittevésnél.

tiBIKE

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ne riasszonak el a jelzõim, attól, hogy erõsebb nem azt jelenti, hogy profi csapat, a Biondonál/Szerpentin is vannak "gyengébbek", de mindenki jó kerékpározásra törekszik. Ha fejlõdni akarsz ez az út. Nézz be valamelyik csapathoz! Egyébként a XIV kerben õsszel szervezõdni látszott egy "újabb" amatõr kub, a Vuelta SC (Eisenkrammer), de akkor azt hiszem nem sok minden lett belõle, most esetleg (vagy tavasszal) megint utána lehet nézni. Egyébként ketten-hárman idõnkénti rendszerességgel szoktunk együtt tekerni Gödöllõi-dombság, Pilis környékén (részerõl már csak márc.-tól), ha gondolod csatlakozhatsz.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 posts
pcycle!

Kösz a tippet.
A Biondo-t már egy barátom is ajánlotta, de asszem hozzájuk képest még/már gyenge vagyok. A Szerpentin jelzõje (erõsebb hegyi csapat) szintén riasztólag hat. A BVKK-t viszont én is hasonlóképpen itélem meg az eddigi csekély tapasztalatomból.

Kösz a segítséget!
tiBIKE

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Kösz Charonnak az infót a gyömrõi versenyrõl, lesz megint nagy acsarás.... Tbike-nak: némi tapasztalatom van, bár nem voltam mindegyikban. Nemigen akartam megnevezni senkit, meg aztán szubjektív is a dolog. Végül attól is függ merre laksz (Pesten?). Ha észak-budai vagy és lazább csapatot keresel (nincs nagy hajtás, idõnkénti edzés) akkor pl. a BVKK tudom mondani, ha erõsebb hegyi csapatot keresel akkor a Szerpentint, ha komolyabban gondolod és XIV-XV. ker. körül laksz tudom ajánlani a Biondót (Seregély Márta) rendszeres komoly edzésekkel (benne reggeli 40-50 km/h robogásokkal). A honlapon olvashatsz több olyan klubot, ami igazából eléggé"zárt" baráti társaság, de persze nem mutatnak ajtót eleve.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Halkan bekotyogom, hogy idén is lesz Tour de Gyömrõ.
Nonprofi és Profi futam is.
Profiknak, ha minden igaz 4 napos.

Június 7. szombat. Gyömrõ, Piactér

Promo video van ftp alapon osztva, annak aki kér... ;)

De még korán van, szal lehet kezdeni edzeni.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 posts
pcycle!

Már böngésztem a neten, de a honlapok alapján nehéz megítélni, hogy a valóságban mennyire jönne be az adott egyesület. Ezért szeretnék személyes tapasztalatokon alapuló tanácsot/véleményt kérni. Hozzászólásodból úgy vélem, hogy Neked talán van egy-két élményed ezzel kapcsolatban. Konkrétan: voltál-e/vagy-e vmilyen egyesület/klub tagja?
(Ha gondolod emil-re is írhatsz.)

tiBIKE

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
tBike-nak: az egyesületek listája azt hiszem fent van a hunbike.hu-n (MKSZ honlapja). De nyitott, jól szervezett és "használható" amatõr egyesület találása nem lesz egyszerû, az az 1-2 "profi" meg nem foglalkozik velünk. ???

multitronic

multitronic

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
üdv mindenkinek. aki képeken is szereti a kerékpározást,az nézzen be a képgyüjtemenyembe.(weboldalnak nem nevezném) www.extra.hu/multitronic
aki tud tekeregjen,sajna nekem nem sok idöm van mostanában.vasárnaponként van egy társaság,45,50 ember,velük lehet járni.florián tér(gondolom roluk mindenki tud)Tudtommal nekik nem számit az idõ