Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

Boszi

Boszi

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!

van itt a Forumon olyan topic még, ahol kifejezetten orszagutisok vannak? vagy itt mar mindenki csak montizik?

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Hát ezt megkaptam ;D. Viccen kivül én most próbáltam tartalékolni a bringán, Szombathelyen nem
ott az volt a célom, hogy minden kiadjak magamból.
Azért nem hullamereven szálltam le a bringáról, csak
egyszerûen nem futottam soha ekkora melegben.
Eleinte még jól ment a futás... :-X

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Ezért nagyszerûdolog a sport, mert ha van egy kis esze az embernek, akkor itt akár egy verseny alatt is nagyon sokat tanulhat, átélhet, átérezhet, amiket késõbb az élet más területein is felhasználhat, kikerülve sok olyan hibát, ami ott csak sokkal több idõ alatt jön ki. Itt az ember ha odafigyel, akkor teljesen megismerheti magát, hogy mit tud, mire képes, hogyan mûködik, mi milyen hatással van rá. Ez a sport igazi lényege szerintem. Nekem nagyon sok sportoló ismerõsöm van és mindig meglepve nézek közülük sokakat, hogy évrõl évre, versenyrõl versenyre ugyan azokba a hibákba szaladnak bele, ezzel rengeteg kellemetlen élményt okozva maguknak. és persze ezen mindig csak értetlenkednek. Pedig egy kis odafigyeléssel, okos edzéssel és versenyzésssel sokkal több örömet szerezhetnének maguknak. Én azokat akik tisztességgel, normális mértékû szenvedéssel teljesítik a távot mindig többre értékelem, mint akik szinte már Héroszi hõsiességgel vonszolják végig magukat. Biztos kurva nagyot szenvednek akkor, azon az egy-két alkalmon, de annál sokkal nagyobb dolog az a rendszeres, folyamatos sok-sok kis szenvedés amit egy normális felkészülés jelent, rendszeres munkával. Ravasz dolog a triatlon, mert nyomod ami a csövön kifér a bringán, mert ott és akkor az megy mint állat, csak, hogy utánna még kell egy kicsikét futni ... ;D De ez igaz a sima országuti versenyekre is. Nyomhatja az ember ott is, meg mehet a többiekkel szuper tempót, csak bírja e még majd azt ami pont hátravan? Kikkel menjek, kikkel ne, meddig bírom ezt a tempót, meddig azt, mi lesz utána? Tudok-e józan maradni, és nem elragadtatni magam egy olyan menéssel, aminek a vége az árokbaszédülésem? Tudom-e tiszta fejjel visszafogni magam és képességeimhez és edzettségemhez mérten menni? Sikerül-e úgy célba érnem, hogy pont eltalálom azt a pontot, hogy ez így pont jó volt, elfáradtem mint a disznó, kiadtam magamból mindent, de nem rossz a szám íze, mert egészséges mértékût szenvedtem, nem haltam meg, nem környékezett a rosszullét és nem undorodtam meg az egésztõl? Pl: Most a nyáron volt egy verseny a Mátrában ahol én ugyan nem indultam, de Balassagyarmatról (ahová éppen le kellett mennem valamiért) áttekertem oda, és a hegy lábától csatlakoztam egyik barátomhoz (szigorúan úgy, hogy az õ teljesítményét ne befolyásoljam, habár a mezõny azon részén ahol õ haladt ez amúgy sem lett volna lényeges momentum). Míg ott vártam egy kellemes vendéglõ teraszán volt alkalmam megfigyelni a mezõnyt. Itt meglepett, hogy talán szinte rögtön az elejével jött egy triatlonos 1000-el, triatlonos géppel, telikerékkel ami szinte már idõfutambringa, tehát nem a legideálisabb mezõnyversenyre, hegyre meg kiváltképp nem az. Mikor igen csak lemaradva jött a barátom a mezõny közepének hátulján igen csak tetemes idõkülönbséggel én is elindultam felfelé, és mit ad isten az elített kolléga még csak az elsõ hosszabb emelkedõ végefele haladt igen csak lassú tempóban, és tõlem kért kalciumot mert olyan görcs rángatta a lábát. Szerencsélye volt, mert nálam mindig van így hát tudtam neki adni. Fent a célban állva szûrõdött át hozzám egy beszélgetésfoszlány, amiben is pont az élen haladok vitatták maguk között a tagot, hogy hogyan is van ez? Mikor mi jöttünk lefelé evés, ivás, pihenés után, õ még csak akkor kezdte a végét Mátraházánál ... Ilyenkor az ember elgondolkodik ilyeneken hogy: Ha valaki ránézésre se olyan szintû országutis akkor minek zúzni az elejével? Minek menni ing-gatya mikor még ott a Mátra? Ha triatlonozok, és ráadásul nem profi szinten, akkor valószínû, hogy egy ilyen országuti mezõnyben azért ezt a játékot jobban nyomják mint én, fõleg az elején. Ha triatlonozok, akkor nem biztos, hogy sokat megyek hegyre, akkor arra sem árt odafigyelni, mert ugye az is külön játék, ha nem vagyok hozzászokva akkor ezt nem árt óvatosan csinálni. Zúzom 1000-el a hegy lábától meg game over?Aztán lehet, hogy ez mind-mind fikció részemrõl és csak rossz napja volt az illetõnek, tehát nem volt jó példa, akkor ismeretlenûl is elnézést kérek a sporttárstól. De nekem nagyon nem úgy tûnt ...

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
buday most elég nagy arcal érkeztem a versenyre
mert sokkal több készülés volt a hátam mögött. De a mosoly hamarosan oda is fagyott, szabályosan a feladás gondolatával foglalkoztam amikor perzselõ hõségben (12 körül) futottam a pusztában. Szédülés, lüktetett a fejem ennek semmi értelme.....
De aztán valahogy túljutottam rajta kevés alkalommal szenvedtem ennyit messze a kitûzött idõtõl elmaradva értem be még a Szombathelyin is rontottam. Nincs könnyû triatlon.....
De lelkiekben megerõsõdtem ;D.
Majd össze*tam magam!

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Bocsesz ez + lemaradt ;D :http://www.bikemag.h...art= 0#lastPost

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
NVik, buday.....
Ha van kedvetek ide irogathattok. Gondoltam ilyen topik talán még nincsen és esetleg lenne rá igény, v. talán tévedtem? :-X

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Nvik!

Látom kezdesz megbarátkozni a triatlon "szépségeivel" ;D! Amit a versenyek hangulatáról mondtam az remélem nem volt túlzó. Meg amit a nehézségeirõl az sem ... ;DBárcsak az országutiban lennének ilyen versenyek :'(!
Ha pedig a versenyhangulat csúcsát szeretnéd egyszer átélni, akkor nevezzetek be egy csapattal az ironmanre! Itt aztán kerékpározhatsz, futhatsz amennyit csak akarsz (bírsz ;D), kipróbálhatod, hogy mennyi a maximum amit bírsz, mert ha elfáradtál leválthat valamelyik csapattársad.Garantálom, hogy ilyen versenyt még nem éltél! Idén az összes nevezõ (egyéni, csapat) 500!!! fõ körül van! Nem 40-50 országutis kolbászol a pusztában és kap a végén egy szelet zsíroskenyeret és egy pohár vizet :-\, hanem egy napon keresztül segítõk egész hada szolgál ki, kerékpáron 20 kilóméterenként, futás közben 1,5 kilóméterenként etetnek, itatnak! Szurkolókból is ezres tétel van. Mindenki segít, buzdít mindenkit. Mikor este felé már a legfáradtabb vagy akkor a versenyközpontban ahol minden körben áthaladsz utcabál van és tüzijáték. Kilóméter hosszan futsz olyan embertömegben, mint a tour legjobb hegyibefutóin van kint, és úgy is buzdítanak. Sötétedés után a futópálya mécsesekkel és fáklyákkal van végigrakva, ami hihetetlen látvány. És akkor az eredményhirdetésrõl, az azt követõ fogadásról, az éremrõl, pólóról, oklevélrõl még nem is beszéltem. Nagy kár, hogy hasonlóan nagy élményt nyújtó versenyt az országutiban képtelenek összehozni :'(, ahol tényleg azt érezhetné az ember, hogy az a nap a kerékpározás ünnepe.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Megyek, hánykor is kezdõdik az egész?
Akkor megint összefuthatánk az állomáson.
A hétvégén nagyon menten a triatlon biciklis részében
überbrutál kis idõfutam volt 8 kör dombra fel gurulás lefelé körönként 70 m szint minden körben 2 forditó
azaz a bringa 0-ra fékezése. 16*kellett megállni a 40 km alatt mindezt 35 fokos hõségben. A futás pedig
nagyhalál volt a hõség miatt.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
NVik:
Lesz 20-án verseny!!!
Ketten jövünk Tatabányáról 1 cimborámmal.

A májusi verseny nem volt olyan nehéz, mint a Júniusi.
Gemenc Nagydíj után még felmentünk Szekszárdról kocsival Bp-re(ottaludtunk a Klubnál) éás reggel verseny.
Akkor lényegesen komolyabb mezõny jött össze, mint máusban. végig húzták, rángatták, 50fõbõl a felére kb. 15en maradtunk, aztán az elfolyott 10-12fõre.
Éppencsak lecsúsztam a dobogóról, bár féligmeddig a saját hibámból, a végén elszúrtam, de ez hosszú.

A lényeg, hogy gyere el 20án, még ha sokadik is leszel, ettõl edzõdsz...itt van motíváció!!!!!

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Ma megvolt az elsõ résztávom csak 4*1500
+bemelegités +levezetés de hulla vagyok :-X.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Hali :D
Augusztus 20-án nem lesz megint egy verseny
ugyanott ? Ahogy az elején szétszakitottátok a társaságot meg nyomtátok 40-el az a rémálom
még most is kisért ;).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
almos:

Ez az idõ tényleg becsületes.
Ugyan még nem jártam végig körbe a Velencei-tavat, de bizony 27km-re 36.5 átlag az komoly.

NVik: Én márciusban 28:01-et mentem a Békás I.en, úgyhogy az a 28:30as idõ "motíváció" nélkül igen-igen jó!!!
Látom már jobb formában vagy, mint Májusban a Rákoskerti versenyen. :D :D :D :D :D

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Az ironmanra megyek, de ilyenkor már nem "készülök", tehát ettõl még mehetnék Zalaegerszegre, de valhogy most nincs kedvem hozzá, ahhoz már túl messze van, hogy lázbahozzon.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
buday jössz most Zalaegerszegre vagy az Ironman-re
készülsz?

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
NVik!

2 hét alatt fizikálisan nem történik már semmi különleges a hozzánk hasonló amatõrök szervezetével résztávos edzések hatására. De ami fontos az az, hogy lelkileg viszont igen. Tehát ha úgy érzed, gondolod, álmodod, hogy ettõl te erõsödni fogsz, akkor csinálni kell, mert pszichésen tényleg nagyon nagy hatása van. És mint tudjuk, az legalább annyira része a teljesítménynek mint a keringési rendszer.
Zalaegerszegen nagyon jó a bringapálya, jóminõségû úton oda-vissza több kör. Egyfolytában nagy így a jövés-menés, belealudni nem igen lehet. Emelkedések azért vannak benne. A futópálya egyes részei nem valami felemelõ helyen mennek.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Bocsi, de gép elé csak jövõhéten hétfõn kerülök legközelebb......... :-\ :-X

Hátszél..... ;D ;D

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Értelme mindenképpen van, és szerintem érezni is fogod. Viszont nem 8perecre ;D kéne indulni, hanem mondjuk 6-ra. A pontosabb adatokhoz egyébként szügségem lenne vmi edzésnapló féleséghez és a pulzusértékeidre is. (ébredési, terhelés alatti, megnyugvási értékek) Úgy köbö ennyi. A számok sokmindent elárúlnak :D ;)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Van értelme a félmaratonig betenni mondjuk 4 résztáv edzést? Fogom érezni a hatását ilyen rövid idõ alatt? 6*1500 8 perces indulásokkal, 3:50-es tempóban?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Rosszúl gondolod. A résztáv nagyon fontos mert ezzel lövöd be magadnak azt a sebességet amivel futni akarsz. Az állóképességed az tuti fejlõdik, de a gyorsaság rovására. ::) Állóképesség növelésre pedig nem gyõzöm eleget hangsúlyozni az emelkedõre való futást. ;)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Master nincs kérdés szerényen meghúzom magam ;D. Nekem kevés edzéssel csak 1:45-ös félmaraton megy. Résztávozni meg most van értelme elkezdeni, hogy átléptem a bûvös :-[ 4:30 -as tempót 16 km-en. Sajna nem megyek a Békás III mezõnyversenyre a Nike félmaratonon leszek mert mostanában sokkal több energiát fektettem a futásba.
Eddig nem volt se faltrek se résztáv most fejeztem be az alapozást :-X, májusban kezdõdött az egész futás mizéria.