Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Végül 291,5 km lett a bakonyi túra, pont az utak miatt lett több. Ezt látnod kellett volna, Endorfin, talán másképp vélekednél! Cseszneken, meg a következõ faluban vastagon leszórva kavics valami ragadós-olajos lére, semmi bedolgozás, eredmény 4km tolás, mert a bicikli befékezõdött a kavicsoktól, tönkrement hátsó külsõ és mez (felverte) + másnap órák hosszán pucolni le a bicajt. Ez úgy van ki mennyit megy/tapasztal annyira optimista. Meg aki nem kénytelen Pesten és környékén hajtani, annak is jobb benyomásai lesznek. Az autósoknál is az van, hogy a 80-90% rendes, de minden alkalommal van 3-4 olyan autós, teherautós aki kockáztat az én számlámra, vagy szemétkedik és ez elég.
Marchello: Steig Csaba is a normál keresk. forgalomban lévõ Schwinnel fog menni, vagy neki gyártanak le külön? (illenék)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hali!

Rezsõ: Steig Csabi megállapodott a Schwinn. Cs-lel hogy bizonyos anyagi juttatások ellenében azzal a bringával fog tekerni, nálunk meg egyébként is bringa hiány van. Egyébként már eligazolt tõlünk.

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
pcycle!
milyen volt a vasárnapi kirándulás?
összejött a 270 km?

ami az utakat illeti, szerintem lehet közlekedni normálisan, értsd gyorsan és biztonságosan
ha egyedül megyek, több 100 km-en keresztül nincs semmi dudálás vagy integetés, az autósok is (nagyrészt) csak a túlságosan bátortalan vagy épp az ellenkezõ öntörvényû egyéneknek jelentenek veszélyforrást
persze kivételek sajnos akadnak, de ez nem szabad, hogy elvegye bárkinek is a kedvét a kerékpározástól!

én is voltam a lovasbereényi túrán, bár nekem nem tetszett annyira
féltávig nyomtam a 36-os átlagot, de nem akadt senki sem, aki csatlakozott volna, majd egy kényelmes öreguras csetló botló sorba csatlakoztam, és gurultam végig 30 al...
azt hiszem tt ból csak v10, a balaton 200 és a bakony 200 az, ami jövõre rábír majd az 1000 ft is nevezési díjra...

DE!
a hungaroring viszont nagyon csábító! :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Az utak helyzetét valóban nem lehet túldramatizálni, mert anélkül is az. Az úthibák már bukásveszélyesek, szétrázzák a biciklit, a rendõrök szinte bárhol megbüntethetnének, de egyébként egész jó oútizni... ;D

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts

Sziasztok!

Elõször is respect minden outisnak!!!
Másodszor, mivel a topik címe az, ami, bemerészkettem ide, és felvetnék egy halvány kérdést, amely lehet, hogy már kapott választ az Lmúlt párszáz hozzászólás alatt, de egy újszülöttnek minden vicc új...

Nekem nincs outi bringám még (sajnos), csak egy Merida Speeder T2-m (amivel mellesleg megvagyok elégedve), de kíváncsi lennék, h. ti outisok hogy érzitek magatokat a budapesti utakon?
Gondolok itt elsõsorban a kátyúkra, dirtjump-pályákra... Iszonyatos a budapesti utak állapota. Engem nem egyszer szeretne ledobni magáról a bringa, nyeregbõl kiesés, pedálból kidobás, stb...
Gondolom, ezzel mind tisztába vagytok, csak az érdekelne, h. kezelitek?
Persze, tom, igen, én is szeretnék egy olyan bringát, amit kizárólag városi közlekedésre használok, de sajna financiális ügyekbõl kifolyólag örülök, hogy van egy olyan cangám, amijet szeretnék.
Esetleg kiviszitek a bringát autóval egy olyan helyre, ahol már járható számotokra az út? Nem hinném, hogy ti kb. 10-15km/h-val közlekedtek, amivel mindenezen problémák még elviselhetõek lennének...
Kösz minden választ, és big up 4 all di outiz! :o

mex bá'

Hi!

Nos a helyzetet szerintem nem kell túldramatizálni. Tényleg szarok az utak, de annyira azért nem, hogy át kelljen térni kopaszgumis MTB-re, vagy teló beszerelését fontolgatni. Jómagam 20-622-nél sosem használtam vastagabb külsõt, de az utóbbi 6-7 évben a 18-622 a lieblingem. Szarni kell mindenre, az útminõségre, az autósokra, meg arra, hogy lassan mindenhonnan letiltanak minket. Az olajkészletek meg úgysem tartanak örökké...

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

hiszem Coyote, ha ezek (a forumok szerint rengeteg) emberek eljönnek , nagy harc lesz. és marad neked a szurkolás ;) ;)

Nekem már véget ért az idei szezon, már nem tudok készülni mert a januári nagy megmérettetésre kell öszpontosítanom. :-[
de ha véletlenül nyernék sem hinném, hogy el szeretnék indulni a profik között az õ és a magam testi épsége érdekében... meg persze a bringámat se fizetné ki senki ha összetöeném... És különben sem hinném ,hogy 2 kérnél többet mennék ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

Henger:

A kiseb táv(30km) a montisoknak és a fiataloknak, ill. az idõsebb gentlemen-eknek lesz!!!

Ha Te o.útival jössz, és kb. 16-60év közötti vagy, akkor a 80km vár Rád.

Útvonal: Tatabánya-1es út - Tarján - Tardos - Süttõ - Lábatlan - Bajna - Tarján - Tatabánya Turul.

Finom terep, Tardos és Süttõ között csak éppen elégséges az út minõsége, viszont gyönyörû helyeken halad el.

Rajt 10:00kor!!!!!

Az outit hazavittem (Ajka).
A hétvégém elég sûrûre siekrült, röviden leírtam a teljesítménytúrás topikban.
Akkor marad a monti, 1.75-ös slickel, a kistávon.
Kb. 16 és 60 között.... mondjuk ;) ;D 21.
Lovasberényben 30.5-ös átlagot mentem, totál egyedül, nem volt sehol sem szélárnyékom, talán az elején 500 méteren. Ez mennyire elég? Ja igen, ez volt az elsõ versenyem.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Mo. útjai (és már nemcsak a budapestiek, bár ez a legsz*rabb) lassan már az autósoknak is járhatatlanok. Ld. a fõváros környéke: fóti út, budakeszi hullámos sípályája, 5-ös halálút 30cm gödrei és gyûrûdései stb. Az utak állapota hónapról hónapra romlik! Ha így folytatódik, kérdés meddig lehet még egyáltalán oútizni. A versenysport erõltetése pedig abszolút irreális kis honunkban. Az autós- meg a olajlobbi sokkal erõsebb.

Már szálltam le a biciklirõl kiegyenlíteni az erõviszonyokat. :)

Nem baj, majd ez is extrém sport lesz.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Megkérdeztem telefonon. Eszerint, kérik 1/2 és 3/4 10 megérkezni, nehogy fennakadás legyen arajtszám kiosztásnál, a futamok meg indulnak, 10 órától folyamatosan a korcsoportnak megfelelõen és vmikor 11 felé lesz az ovis futam. Korcsoportonkén az 1-3 indulhat másnap a profikkal. ("szembeszéllel 45-ös átlagot tekerõ" kollégák figyelem!!!! Itt a lehetõség a bizonyításra, menõk "lealázására") Azt hiszem Coyote, ha ezek (a forumok szerint rengeteg) emberek eljönnek , nagy harc lesz. és marad neked a szurkolás ;) ;)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Mo. útjai (és már nemcsak a budapestiek, bár ez a legsz*rabb) lassan már az autósoknak is járhatatlanok. Ld. a fõváros környéke: fóti út, budakeszi hullámos sípályája, 5-ös halálút 30cm gödrei és gyûrûdései stb. Az utak állapota hónapról hónapra romlik! Ha így folytatódik, kérdés meddig lehet még egyáltalán oútizni. A versenysport erõltetése pedig abszolút irreális kis honunkban. Az autós- meg a olajlobbi sokkal erõsebb.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

Ui.: az amatõr futamot 1030ra írják.

Megnéztem a weboldaluk és ott télleg 10:30-at írnak az amatõrnek. A nyomtatott kiírásban viszont 10:30-kor ovis futam van és 11:30-kor van az amatõr, de lehet, hogy 10:30-ig lehet nevezni vagy nem tudom... ::) ::) érdekes dolgok ezek ;D

A gyömrõi verseny szerintem is jó volt már csak azért is, mert sikerült nyernem ;D ;D

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Ui.: az amatõr futamot 1030ra írják.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Köszönöm a válaszod!

Szerintem nem. A logo volt nagyon feltünõ!

Szponzorok: a gyömrõi versenybõl indulok ki, ott nem tûnik ez bonyolult feladatnak (bevallom én is beszálltam), RENGETEG ember volt kinnt.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Szóval akkor a dányi verseny:

szept 27 Szombat 10:00
Müvelõdési ház (ahol tavaly az idõfutam OB rajtja volt meg idén az évadnyitóé)
Útvonal : Dány-Kóka-Tóalmás-Zsámbok-Dány (Az évadnyitó is pont ebben a körben volt csak a másik irányba)
1. Futam: 10:00, 28km
U17 Igazolt
U19 Amatõr
U19 Nõi
1963 és az elött születettek

2. Futam: 11:30, 56km (gondolom két kör)
u19-Igazolt
u19- nõi
1964 és az után született amatõrök

Nevezési díj nincs !
minden korcsoport 1-3 helyezettje díj

WEB: www.extra.hu/kerekparsport

röviden ennyi. ja és van ovis futam is ...
Egyébként a A merida felirat mellett nem véletlenül schwalbe feliratot láttál?

a miért ilyen nehéz szponzorokat találnira pedig a válasz az lehet, hogy mert nem közvetíti a tv, nincsenek kinn nézõk, sajnos a megfelelõ embereket nem érdekli a kerékpársport inkább adnak pénz egy futó versenyre + nehéz egy 90km es outi versenyt végigrakni reklámokkal és felesleges is azért a 30 emberért aki kimegy...
persze marchello biztos pontosabb választ ad hiszen õ belülrõl látja mindezt, vagy nem ?

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Szia Coyote!

A dányi amatõr futamról van vmi +infod?

Marchello!

Mo-n elég jó eredményekkel rendelkezõ klub ennyire gyengén áll(t)? Szerinted miért ilyen nehéz szponzorokat találni? Jól láttam a TdH- S. CS-n a Schwinn feliratot ? (úgy tudom Meridás csapat vagytok) vagy ekkora már a káosz?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Igyekszünk minél kevesebbet a városba bringázni (legalábbis én). A gödröket meg kikerülöm általában, ha meg nem tudom akkor átugratok felette mert nem akarom összetörni a kerekem.

Egyébként a 10-15km/h-s tempó télleg elég lassú lenne.. a városban haladás titka, hogy kb 40-50-re felgyorsítasz és az elsõ huplira ezerrel rámész és az megdob át a következõre és így haladunk akár egy triál versenyen ;D ;D ;D ;D

Különben meg igyekszem elkerülni a nagyon rossz minõségû utakat elég jó bejáratott kerülõutaim vannak amin keresztül elhagyom a várost és általában sokkal nyugisabbak mint a rossz minõségû társaik, nyugodtan bemelegíthetek/levezethetek. Ennyi a titok 8) 8) 8)

mexicano

mexicano

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Elõször is respect minden outisnak!!!
Másodszor, mivel a topik címe az, ami, bemerészkettem ide, és felvetnék egy halvány kérdést, amely lehet, hogy már kapott választ az Lmúlt párszáz hozzászólás alatt, de egy újszülöttnek minden vicc új...

Nekem nincs outi bringám még (sajnos), csak egy Merida Speeder T2-m (amivel mellesleg megvagyok elégedve), de kíváncsi lennék, h. ti outisok hogy érzitek magatokat a budapesti utakon?
Gondolok itt elsõsorban a kátyúkra, dirtjump-pályákra... Iszonyatos a budapesti utak állapota. Engem nem egyszer szeretne ledobni magáról a bringa, nyeregbõl kiesés, pedálból kidobás, stb...
Gondolom, ezzel mind tisztába vagytok, csak az érdekelne, h. kezelitek?
Persze, tom, igen, én is szeretnék egy olyan bringát, amit kizárólag városi közlekedésre használok, de sajna financiális ügyekbõl kifolyólag örülök, hogy van egy olyan cangám, amijet szeretnék.
Esetleg kiviszitek a bringát autóval egy olyan helyre, ahol már járható számotokra az út? Nem hinném, hogy ti kb. 10-15km/h-val közlekedtek, amivel mindenezen problémák még elviselhetõek lennének...
Kösz minden választ, és big up 4 all di outiz! :o

mex bá'

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Henger:

A kiseb táv(30km) a montisoknak és a fiataloknak, ill. az idõsebb gentlemen-eknek lesz!!!

Ha Te o.útival jössz, és kb. 16-60év közötti vagy, akkor a 80km vár Rád.

Útvonal: Tatabánya-1es út - Tarján - Tardos - Süttõ - Lábatlan - Bajna - Tarján - Tatabánya Turul.

Finom terep, Tardos és Süttõ között csak éppen elégséges az út minõsége, viszont gyönyörû helyeken halad el.

Rajt 10:00kor!!!!!

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
nevezni 9-11 közöt lehet, és akkor indulsz amikor kedved van
(9-11 között persze :) )

holnap szép idõ lesz, érezd majd jól magad!

vendég_hasosz_*

vendég_hasosz_*
  • vendég
Tudja valaki a középsõ távnak mkior lesz a rajtja holnap Lovasberényben??? éshogy meddig lehet nevezni.???
A megadott homepage amit valaki berakott ide ,egy oldalllal ezelõtt az azon lévõ telefonszám már nem ér,igy nemtudtam érdeklõdni.
fontos lenena válaasz és sürgõs
Köszi