Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Maci, remélem nem vetted kioktatásnak... távol álljon tõlem... ::) ;D

Körte

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Korte!

Fejethajtok elõtted, a holland helyzet valóban szar, jeleznem kellet volna, hogy nem kimondottan rájuk gondolta a lopás esetére, de így maradt. Élnek kint ismerõsök, rokonok, akiktõl hallottam egy-smást. A lopás náluk amolyan odébb tekerek egy kicsit vele, és nem tünik el a sûlyesztõben végleg. Bár az is igaz, hogy területtõl függ, nekem az északi részen élnek az ismerõseim, ott nem olyan nagy a 'dinnye szezon'. Azért köszi

Zoli

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Macinak van 1 rossz hírem. :D Hollandiában jobban lopják a bringákat, mint itthon szezonban a dinnyét. Ezért aztán mindenki olyan hulladékokkal jár, amit nem sajnál, ha elkötnek. 7végén elõkerül a márkás cucc, és azon hajt a család, de azt nem hagyják a kikötõben, lefeljebb a hasábburgonyás bódé elõtt. ;D

Na de...

Ez a fényképezõs dolog jó ötlet! Esetleg autós portálokkal cserélhetnénk bannert...
Pbali mûve nekem tetszik, csak annyi kis megjegyzésem volna, hogy próbáljuk valahogy szívesen látogatottá tenni, például úgy, hogy csak a fekete oldal lenne ennyire gyászos. Tudom, hogy mi a célja a dolognak, de az ember nem szívesen látogat ravatalozót sem, szerintem nekünk sem kellene a teljes honlapon ilyen kinézetet kialakítani.
A magyar név. Jogos Rave ragaszkodása, gondolkodtam a dolgon, végül is 1etértek vele.
Most az a hülye ötletem támadt, hogy hívhatnánk gyászszerhajtás.hu-hak... na jóvan, ez csak úgy eszembejutott.

Körte

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Magyarok vagyunk?

Jaj olyan deja vu-m van! Nem vagy te Király Linda? ;D ;D ;D

Egyébként magyar név mellett teszem le a voksot (hát ez nagyon felnõttesen hangzik) mivel elsõsorban itthon kell megismertetnünk magunkat. A külföldi oldalakon, az oldalunkra mutató linknek, olyan címet adunk amit ott is értenek. Ez így kivitelezhetõ nem?

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Na még1szer: http://feketemenet.freeweb.hu/

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Az az igazság, hogy amikor felvetettem a weblap ötletét, akkor elkezdtem egy kis vázlatot én is csinálni, amit most egy kicsit (hangsúlyozom, hogy kicsit) kiegészítettem. A feketemenet cím szerintem tök jó, úgyhogy bátorkodtam a freeweben lefoglalni, és felraktam oda az általam készített ediggi dolgokat, majd esetleg nézzétek meg (feketemenet.fw.hu). Ha tetszik, akkor szívesen folytatom, mert mostmár talán több idõm lesz rá.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
www.feketemenet.hu ?

Franciaházi írása közben jött az 5let, szal lehet h nem a legtutibb...
Majd ha még lesz vmi írok

Prefix

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Lenne egy kérdésem, aki tudja a váklaszt, az osza meg velem. Amig montival kerekeztem mindenki fogadta a köszönést sõt elõre köszönt, most mivel többet kel karikáznom egy kicsit átnyergeltem ou.-ra és azt vettem észre, hogy nem igen érdekli a másik felet mit csinálok. Pedig minden ugyan az, csak a gép nem. Ja és bukót viselek nem azt a nevetséges simlis sapkát. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem értem.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Már az összes képet letöltöttem. Meg a videót is. Viszont van vele nekem egy aprócska kis gondom. Ejspediglen az, hogy nekem csak hang van, kép címszó alatt meg mindenféle zöldségkockák úszkálnak a képernyõn! A többiek meg tudták nézni, szóval én szúrhattam el valamit. Mi lehet vele a probléma???

Próbáld meg mediaplayer 9.x-el lejátszani. Ehez a netrõl tölt majd codecet. Vagy újra tölteni, bár ez nem biztos, hogy jó ötlet. A mp.-hez lett configurálva, mert ez aránylag egy elterjedt lejátszó. Egyébként az EDDA még nem válaszolt, és a halgatást beleegyezésnek tartom. (strucc politika)

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Bocsi, de mégegyszer hangsúlyoznám, hogy ez csak egy nagyon egyszerû, mondhatni primitív próba oldalacska. Az OLDAL NEVE BÁRMI LEHET!! Csak nekem ez a ride for life név nagyon bejött, és ezért választottam ezt. (Lassan ki kéne találni v.mi normális magyar címet)

Ja még annyit, hogy szerintem az oldal tárcíme egy dolog, hogy ez, de a fõlapra én mégis csak magyarul írnám fel. Ebben igaza van Rave-nak. Próbáld meg úgy átalakítani, hogy amikor az egérmutató egy angol zászlóra megy akkor a szöveg átváltson angolra, vagy amikor egy magyar zászlóra húzod váltson vissza magyarra. Ezt Java-ban könnyen letudod programozni. Az alap legyen szerintem MAGYAR. Egyébként van egy törvény ami a cégtáblákra vonatkozik, ezt bevezetik valószinüleg a net-es oldalakra is, ebben a szemléletben írjad az oldalt, hogy késõbb ne keljen napokat szenvedni a helyrehozatallal. Üdv. Zoli

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
Másik: az autók lefényképezése a kerékpárúton nagyon jó ötlet volt!! Talán egy kicsit rá lehet ezzel ijeszteni a figyelmetlen autósokra. Meg persze a kerékpárosokra..... ???

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
Már az összes képet letöltöttem. Meg a videót is. Viszont van vele nekem egy aprócska kis gondom. Ejspediglen az, hogy nekem csak hang van, kép címszó alatt meg mindenféle zöldségkockák úszkálnak a képernyõn! A többiek meg tudták nézni, szóval én szúrhattam el valamit. Mi lehet vele a probléma???

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Az oldal kezdetnek nem rossz, csak bõvítsd tovább. Az én oldalamról le tudod tölteni azokat az anyagokat, amiket már feltettem, ha kell e-mailban is elküldhetem, de a klipp ahoz nagy, hogy átküldjem, érdemes linkelni rá, ha kell. Szerintem a célokhoz azt is be tehetnéd, ami ránk vonatkozik, KRESZ betartása, lehetõleg.

Rave! Persze, hogy magyarok vagyunk. Külföldi megjelenenés nem attól függ, hogy mi a web kiterjesztése, hanem mit írsz bele. Teljesen mindegy, hogy .hu, .com, .net vagy .eu. A lényeg, hogy a programozó a keresõrobotba a mefelelõ szöveget írja. Az idegennyelv az oldal tartalmának, szövegezésének lényege, hogy amit leírsz és szeretnéd, hogy a világon többen is megértsék. A lap címe nem sok vizet zavar, mert a fejlécen úgy is elmászik. A direkcimzésnél van jelentõsége, hogy könnyebben meg lehessen találni, vagy leírni. Ez olyan egyébként mint egy könyv, hiába van tetszetõs címe, ha az elsõ oldal után unalmassá válik és elalszol. Fontos az is, hogy mindig friss hírek legyenek, mert akkor lesz látogatója az oldalnak így könnyeb a sponzor szerzése is. A fényképezésrõl annyit, hogy én is gondolkoztam olyanon, hogy csináljak képeket, de nem csak az autósokat kéne, hanem a veszélyes helyen kerekezõket bukó nélkül, vagy a tilosban áthaladó kerékpárosról, fõleg a vasúti átkelõkben, a gyerekkel karikázó szülõt aki vigyáz a csimatára és ráteszi a védõcuccokat. Én javaslom, hogy ne az legyen, hogy más szemében a szálkát a sajátunkban a gerendát sem effektus. Egyébként pont ma láttam egy srácot, aki kint volt 17.-én akkor bukóban, ma bukó nélkül úgy ment át a piroson hogy csak centire kerülte el egy kocsi. Most szerenséje volt.
Ötleteket szerintem nyugodtan adhatsz aki csinálja lapot, mert a számítástechnika pont azért csodás, mert nincs benne lehetetlen. De nem csak ötletket, hanem nyagot is postázhatsz a webmesternek.
Zoli

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
Bocsi, de mégegyszer hangsúlyoznám, hogy ez csak egy nagyon egyszerû, mondhatni primitív próba oldalacska. Az OLDAL NEVE BÁRMI LEHET!! Csak nekem ez a ride for life név nagyon bejött, és ezért választottam ezt. (Lassan ki kéne találni v.mi normális magyar címet)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

A médiáktól meg kérhetnénk

Maci! a médiától... mindegy
Sztem az OBB-vel kéne felvenni a kapcsolatot. Nekik voltak régen kerékpáros óriásplakátjaik. Sztem az ideire rá kéne tenni egy sisakot meg egy hátsólámpát. A honlapcímen meg én is töröm fejecskémet

bye
Prefi

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Még mindig határozottan ellenzem a külföldi nevet.
Magyarok vagyunk?
Akkor ez miért kérdés?
Késõbb persze lehet külföldi cím is, de akkor az már .com és ne . hu legyen.
Egyébként nagyon jók az ötletek, én azértz nem szólok bele mert fingom sincs a weboldal készítésrõl.
A KT2.0 egyik tag szélmalomharcba kezdett és fényképezi a kerékpárúton parkolókat.
de amúgy minden ok

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
A számból vetted ki a linket. Délután volt egy kis idõm, és összedobtam egy primitív kis oldalacskát, hogy mégiscsak legyen v.mi minimális dolog. A Freewebre raktam, mert ez úgy is csak egy olyan próbaüzemes dolog. Igazándiból nincs benne még konkrét tartalom........ És ahogy Maci elõzõ üzenetét olvasom, van mivel bõvülni az oldalak terén...... Ezt mostanság megcsinálom majd.

Lényeg: arra kérek mindenkit, hogy nézze meg az oldalt, és árasszon el kritikával, meg javaslattal, sõt, szeretném, hogy ha van vakaki, aki tud normálisan fogalmazni az neki is állna begépelni olyanokat mint: bemutatkozószöveg, célok, stb-stb.

Ismétlem!! Ez csak amolyan próba dolog, hogy mégis hogyan kéne kinézni formailag, és tartalmilag az oldalnak. Ha bárki szeretne ebbe az oldalba belekontárkodni, az írjon privibe, és megadom a jelszót!!
Ezutón szeretnék segítséget kérni minden olyan embertõl, aki ért valamit a Webszerkesztéshez/Fleshez meg ilyenekhez, mert én aztán abszolult primití szinten ûzöm. Köszi!

http://rideforlife.freeweb.hu/

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Na web-rõl egy kicsit. Ha már a név nem jön össze, legalább a tartalomról egy kicsit. Szerintem jó lenne egy fõ lap, ahol választható lenne a nyelv a szokásos zászló megoldással és egy frappáns intró flash-ben.
Az oldalak:
1. aktualitások
2. levelek, cikek
3. fényképek videók
4. fõ szervezõkrõl némi adat esetleg kép
5. FEKETE oldal Itt lehetne a balaesetek képei, leírások, napi frissítésel, de jobban örülnék, ha nem kéne ilyen sûrün
6. akciók
7. linkek társoldalakra
8. KRESZ oldal vagy hivatkozás
9. védelmi eszközök bemutatása, választáshoz tancsok.
10. Jogi oldal, értelmesen leírva, hogy mi a teendõ baleset esetén, kihez fordulhat jogorvoslatért, esetleg olyan ügyvéd aki vállalná mérsékelt áron a kerékpáros jogorvoslatát, Ki és hogyan kártalanítja, teszem azt az autós kötelezõje alapján, vagy valahohogy, errõl késõbb.
11. FAQ

Na én ezekre gondoltam így hirtelen. Természetesen nem kellene minden oldalt fordítani, csak a fõ dolgokat.

Szó eset a jogi dolgokról. Írtam néhány biztosító társaságnak, hogy mi az álláspontjuk a közlekedési balesetben megsérült, vagy tönkrement kerékpárokról, hiszen ezek is jármûvek, bár nem gépjármûvek ahogy a biztosítási szövegezésben szerepel. Teszem azt egy 2-300 ezres gépet totálra tör egy autó ki fizeti a kárt, bírósági úton a vezetõ, vagy a kötelezõ alapján a biztosító. ???
amint megjön a válasz közzé teszem, hogy lássa mindenki, mert szerintem ezt nem sokan tudják.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Na ismét én. A sisak viselése napirendi pont volt a KRESZ módosításában, de elvetették minden indoklás nélkül. Egy kis történelem, amit még nagybátyámtól hallottam, isten nyugosztalja szegényt, Valamikor a 30-as 40-es években a kerékpárosoknak minden elõírt dolog viselése és felszerelése kötelezõ volt. Akkor még a dinamós lámpák üzemeltek. A kereskedõknek teljes felszereléssel kellett adni a gépeket, még névtáblának is lenni kellett rajta. Ha valaki nem vioselt BUKÓT akkoriban elég hülyén nézett ki, de kötelezõ volt mint a motoron, a csendõr vagy a rendõr úgy bekasztliszta, hogy csak a következõ évi amnesztiával szabadult. Komolyra fordítva akkoriban nagyon komoly bünteteéseket lehetett kapni egy KRESZ tartozék hiányában, vagy bukó nélküli kerékpározás esetén. Az ittas vezetésrõl már nem is beszélek. A névtábla, még a 60-as-70-es években is kötelezõ volt. A hatóság ez alapján tett feljelentést és büntetett. Nem biztos hogy jó, de legalább valami. Fejletteb országokban, Hollandia, Belgium stb. a névtábla ma is kötelezõ, amin nem csak a tulaj adatai vannak rajta, de rajta van a gép száma és ami nagyon fontos az illetõ vércsoportja is. Ott annyira komolyan veszik, hogy amikor valaki más ül fel a gépre, akkor a táblát is cseréli, amin rajta van egy jelzés, hogy nem a saját gépe. Ezeket a táblákat hitelesítõ matricával látják el, ami nem kerül egy filérbe sem, sõt regisztrálva van a tulaj az esetleges lopások esetére, ami kint igen kis számban fordul elõ.
Szerintem lehetne olyan bukót készíteni, amit az idõsebbek is felvennének, nem kéne a méreg drága sport bukót megvenni, így van ez a gyereküléssel is. De mondom, akarom mondani írom csak szemlélet és akarat kérdése, és amit nem mutatnak meg az embereknek, azt nem is nagyon tudják. Tényleg sokkolni kell mert egy busz tragédiát á-tól z-ig megmutatnak, még az elhagyott végtagokat is, a kerékpárbaleseteknél jó ha a gépet mutatják, bár amit én idáig láttam híradót abban mindben vagy országúti vagy kihegyezett monti szerepelt, esetleg BMX, még véletlenül sem city, trek vagy 'paraszt' bicaj, pedig a balesetek java ezekkel történik, lásd fent. Szerintem ha valamit akar a média tenni ezért vagy a KEROSZ, akkor a az esti betét, tampon, rugibugyi és a többi étvégygerjesztõ hirdetés melé ilyen közérdekõ hirdetést vagy bemutatót is betehetne. Nem akarom a KEROSZT bántani, de ameddig 'csak' bicajoztam nem sokat hallottam felõlük, pedig ez az Õ feladatuk lenne igen nagy mértékben. Na most ennyit

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Maci!

Minden tiszteletem a Tiéd, de azért valljuk be, örülnénk, ha elõször kis hazánkban elterjedne, hogy mi ilyet csinál(t)unk. Gondolom a két májusi idõpont között valamikor elkészülne az angol lángvágós verzió is, és akkor a berliniek is szabadon borzolhatnának.
;D

Körte