Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Flame, amúgy nem mondod komolyan, a születésnapodra raktad a felvonulást?!

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Na most egy kicsit másképpen. A képek a

http://kep.tar.hu/me...ml?aid=27648161

Címen , a videókat késõbb

Zoli

Wolf

Wolf

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Mint alkalmi pr-es segítõ engedjétek meg, hogy néhány sorban összefoglaljam a média által közvetített képet a felvonulásról. A Metro, Magyar Hírlap, Népszabadság, Index cikkei, az MTV, TV2, RTL és több rádió tudósításai a lapok olvasóinak (~750e), a híradók nézõinek (~2m) és a különbözõ rádiók hallgatóinak számát összeadva (~100-250e) akár hárommillió embert is elérhettek. Ez peresze egy elméleti lehetõség, de mindenképpen sokan értesültek róla. Bízzunk benne, hogy néhány, a kérdésben érintett döntéshozót is gondolkodásra késztetnek a bemutatott tények. Lényeges volt a sajtó pozitív hozzáállása, elõször is az, hogy figyelemre méltatták, fontosnak tartották a civil kezdeményezést, másodszor pedig az, hogy korrekt képet rajzoltak a megmozdulásokról és a célokról. Ebben hangsúlyos szerepe volt annak, hogy a szervezõk jól nyilatkoztak, nem az autós-kerékpáros ellentétet hegyezték, hanem a kölcsönös toleranciára hívták fel a figyelmet, és megemlítették a kerékpárosok felelõsségét is: mindez hitelessé tette demonstrációt. Az Index cikkírója nagyon jól tapint rá a lényegre, amikor kiemeli, hogy ez civil mozgolódás. Úgy gondolom, hogy egy jól mûködõ országban sok múlik-múlhat szabad magánemberek kezdeményezésein, nem feltétlenül csak kerékpáros területen. Szóval gratulálok a szervezõknek, örülök, hogy segíthettem, jövõre ugyanitt. :)

Amúgy még annyit, hogy ma két kerékpáros halt meg balesetben. Az egyikük Ladánybene térségében ittasan és kivilágítatlanul hajtott hajnali egy óra körül, a másikat Kõszegen szabályosan jelzett balra kanyarodás közben ütötték el hátulról. :(

Üdv, Gábor

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
A tilos rádió mûsora aholreggel a Findlivel osztottuk az észt.
9:00-9:30-10:00 órás félórákat hallgassátok...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Eörsi Mátyás szabaddemokrata képviselõ elmondta, hogy õ a súlyfeleslegétõl szeretett volna megszabadulni kerékpár segítségével, de miután már az elsõ nap "majdnem meghalt"

nagylollll ;D

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Én megköszöntem az összes online támogatónak a hangosbemondó segítségével... ;D

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
http://www.nepszabad...D=148566#148566

Bazz...elfelejtettem megköszönni a HappyBike-os kollégáknak a jelenlétet és a szórólapozást!
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
http://www.mti.hu/cikk/20788/

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
tényleg, miért nem szólt? :)
A "kultúráltan közlekedjünk, mutassunk példát" felhívás miért nem elég?

kérlek ne gyökerezz, próbáljunk meg felnõtt, kultúrált emberek módjára társalogni!

Aki nem vett fehér pólót az éppen úgy a maga szegénységi bizonyítványát írja meg, mint az aki nem képes felfogni, hogy hogyan illik viselkedni, kerékpározni egy megemlékezõ, figyelemfelkeltõ kerékpáros felvonuláson.

Egyik sem nagy baj, aki nem vett fekete pólót, nyílván oka volt rá. Aki pedig egykerekezett, az jövõre nem teszi, mert már tudja, nem nézzük jó szemmel.

KÉRLEK BENNETEKET, hagyjuk abba!!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Na még 1 és befejeztem.
Ha valakinek ez nem tetszett: MIÉRT NEM SZÓLT? Van pici szája, apukája csinált neki. Megtehette volna. És akkor nem lesz több jaszkarizás.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Jó!
Akkor annyit szeretnék mondani hogy ameddig a sok gyökér SPDs tesó nem hajlandó egy fekete pólót felvenni a rikító bugyirózsaszín mez helyett, addig énis jaszkarizhatok ahogy csak akarom, hiszen magamat adom. Ez a FRÍRÁJD. Nekem ez az életem. Másnak az hogy becsattint, és meg ezerrel, letolja a másikat az útról, belemegy a piroslámpába. Nekem az, hogy 10-el egykerekezek a járdán. Jaszkarizok. Sajnálom.

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Rave: Ne szégyelld a 20000-t, nem baj, ha szeretsz biciklizni. ;D ;D ;D
Inkább a 25km-t szégyelld! :D :D

Zolle: csatalkozom Flame kát írásához, és itt ne is folytassuk. Ha gondolod, megbeszélhetjük, de csak akkor, ha nem sértõdsz meg, és nem rágsz be, mert úgy nincs értelme. Ugyanis a véleményemet vállalom, de ítélkezni nem vagyok hajlandó, és nem kell, hogy esetleg bárki annak érezze.
Ha akarsz írni, mondd meg pontosan hol teszed, mert béna tudok lenni itt a neten...
Köszi
Nemfáj

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Sziasztok !

Eloszor is Gratulalok a rendezoknek, hogy ilyen szuperre sikerult az idei felvonulas.

En sajnos nem lehettem ott mivel Gyorbe kellett utaznom uzleti ugyben, es csak most ertem haza... kicsit mar banom,a dolgot de sajnos igy alakult.

Maci:
Ha megengeded az anyagokat feltennem a weboldarea is.

Mindenki:
Aki barmilyen a felvonulassal kapcsolatos anyagot fel szeretne rakatni a honlapra, az kuldje el nekem, vagy barmalyik szervezonek es ok majd tovabbitjak azt. Ezek lehetnek elmenybeszamolok fenykepek videok es minden mas is...

megegyszer gratula mindenkinek..
es sajnalom, hogy nem tudtam menni :(

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

Rave, mutasd csak a kilométerórád! :)

Nem ennyit mondtam esküszöm.... ;D
De már kértem módósítást... ;)

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Hm, Zolle!

Miért van bûntudatod?
Az ifjú démonon nem megsértõdni kell: nem életkort jelent, hanem olyat, aki nem méri fel több szempontból, amit csinál.
Nem idézlek, akit érdekel, olvassa el.
DE:
Neked, és a többi "profi vénembernek" (így jobb? én is 34 vagyok, és nem érzem magam öregnek.) a gyalogostól elmenni 3 cm-re messze van, de én már állítottam meg a 3 éves lányomtól fél méterre bringást (nem amatõrt, és õ is azzal védekezett, hogy meg tud állni). Miért? Mert nem bíztam benne, és a lányom fontosabb volt, mint a hülye nagyképûsködés...
Miért leszel gyakorlottabb és jobb bringás attól, ha öreg mamikat és pici gyerekeket meg terhes anyákat ijesztegtsz a tömött körúti járdán. MERT ÕK MEGIJEDNEK!!!!!!!!!!!!! Akit egyszer elütnek, az utána fél. És igaza van. És nyilván õk tehetnek az autósok hülyeségérõl, igaz? Gomdolkozz picit.
Más tud olyat, amitõl te ijedsz meg, igaz? Attól te hülye lennél? Nem gondolnám.
És ne szabadkozz, én is szabálytalanul közlekedek, csak igyekszem nem megijeszteni ártatlanokat.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
pbali: kitüntetést fogsz kapni, éppen most beszélek errõl RaveAce vel!
Fényképek, video, híradók... :)

köszönjük szépem a segítségedet!!

MAci: neked a nyomtatást külön köszönjük szépen és persze az utómunkákat is.

Idén a média összehívása jobban sikerült, mint 2003-ban, a startnál volt egy kis csúszás, ezért szíves elnézéseteket kérjük!

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Na szevasztok!

Az M1-et felvettem és z RTL-t. most digitalizálom aztán a honlapomon megtaláljátok az egész felvett anyagot.
Szóval csak annyiot az elõttem szólóknak:
- politika, a média, már amit láttam tényleg jól vizsgázott, fényévekkel lhagyva a 2003-ast. Semmi politikai jellegû megnyilatkozás, sõt az M1-en igencsak reálisan mutatták be a dolgokat.
- szervezés, nem volt nagy probléma, nem volt baleset stb. gratula ezért minden szervezõnek és résztvevõnek egyaránt.
- segítségbõl 5-ös a defektet kapók pozitívan itélték meg a segítséget, még a néni is meghatódott.
- Aztán, hogy ki miért nem jövõre, az rágja meg magában. Felõlem lehettek volna bármiben is, de ez a megjelenés a sáját egysíkú gondolkodásukat jellemzi, meg a közeledõ választásokat. Azért húzhattak volna sötétebb pólót is.
- Szervezõ póló, nekem sem volt, nem is ettõl függ, hogy valaki segítsen vagy nem, de azért jövõre igényelek egyet, már csak azért is, hogy ne szoljanak azért, hogy hova sietek.
Az egészet, ha csak a sajtóból figyelem magasan pozitívan itélhetem meg. Ennél csak jobb lehet jövõre és akkor talán lesz biztonságos kerékpározási lehetõség országszerte.
Na sziasztok.

Maci

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Én felvettem az rtl-es, a tv2-õs és az m1-es híradót.

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Sajnos nem tudtam ott lenni, de úg látom, szépen sikerült, gratula Flame-éknek. Az indexes cikket elolvastam... Rave, mutasd csak a kilométerórád! :)

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Kedves zolle

Ma, szombaton, május 15-én, Rave ACE, Tibike és Flame rendezte felvonuláson SENKI nem engedhette volna meg magának, hogy egykerekezzen.

Szerintem teljesen világosan megkérük a kedves résztvevõket, hogy ne MOST jaszkarizzanak, ez MA nem errõl szólt!

1.5.-2 órát még az is kibír vigétszkedés nélkül aki nyeregre született, nem hogy nagyon is tud bringázni.

Versenyen és bemutatókon tessék parádézni.

Nem szeretnék vitamfórumot indítani "hogyan viselkedjünk a Fekete-tekerés -en" címmel, a témát lezártnak tekintem!

Ki, mit vett fel?