Még egy cikket kaptunk a Budapesti Nap szerkesztõségébõl, Gidró Krisztinától. Olvasható a www.tar.hu/medveczki lapon. Ha van valakinek olyan anyag, amit szeretne közzétenni, addig itt szívesen felpakolom, csak küldeje el a címemre. Itt a bemutatkozósávon kívül egyenlõre csak ezek az anyagok lesznek.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00
Started by
flame
, 2002. October 27. 21:42
Posted 2003. May 26. - 18:21

Posted 2003. May 25. - 12:54

Ahonnan néztem a webtárhely árát, ott ingyenesen lehet 40 MB tárhelyet fileméret korlátozás nélkül regisztrálni. És ha esetleg néha törlik, akkor nem nagy gond újra felrakni azt a néhány dolgot. (szerintem)
Posted 2003. May 23. - 17:51

Lehet, hogy hülyeség, de a bikeinblack.hu még szabad, és nem baj, ha esetleg külföldiek is megérthetnék, ezért akár angol infót is fel lehetne rakni. A bib.hu ra is gondoltam, de ezt valaki már regisztrálta és eladásra is kínálja. A tárhely valóban kevés. Szerintem nem kimondottan jó öttlet free területre pakolgatni, mert egy szolgáltató az aránylag biztos, míg a free területeken vannak azért megkötések ( max file hossz, stb) lehet, hogy valelyik gazda el kezd törölgetni és akkor lehet megint elõröl kezdeni. Én már megettem egyszer ezt és nem kis gondot okozott. A szolgáltatókkal meg lehetne próbálni hogy sponzoráljnak, de ez megint valami szervezeti dologhoz kötik általában, hogy ne legyen visszaélés.
Posted 2003. May 23. - 16:13

Ja és sikerült megszereznem a Budapesti Naptól a cikket, amit rólunk írtak fényképpel együtt, úgyhogy ezt is fel lehetne tenni.
Posted 2003. May 23. - 16:07

A webtárhellyel kapcsolatban csak annyit, hogy meg lehetne próbálni valamelyik szolgáltatónál azt, hogy "megkérjük õket szépen", hogy adjanak ingyen tárhelyet, meg domain nevet, cserébe mondjuk felrakjuk a logójukat a támogatók közé. Ha pedig ez nem jön össze, akkor az egyik szolgáltatónál az ára a webhostingnak: 12240.- Ft/év + 2000.- Ft domain regisztrálási díj (ez 5 MB tárhely és egy email fiókot biztosít). Ez kevés tárhely, de a videókat, meg képeket esetleg lehetne vmi ingyenes lapra felrakni, és ezeket összelinkelni.
Én már végigcsináltam ezt a címfoglalási procedúrát, úgyhogy szívesen segítek.
A domain nevet valóban nem könnyû kitalálni (szerintem), úgyhogy törjétek a fejeteket. (én elõször a majus17.hu-ra gondoltam, de mivel valószínû, hogy legközelebb nem május 17-én lesz, ezért nem biztos, hogy ez jó.
Én már végigcsináltam ezt a címfoglalási procedúrát, úgyhogy szívesen segítek.
A domain nevet valóban nem könnyû kitalálni (szerintem), úgyhogy törjétek a fejeteket. (én elõször a majus17.hu-ra gondoltam, de mivel valószínû, hogy legközelebb nem május 17-én lesz, ezért nem biztos, hogy ez jó.
Posted 2003. May 23. - 13:47

Rave_Ace!
A cím regisztrálása nem probléma, csak némi pénzbe kerül, plusz a havi díja. A regdíj. szolgáltatótól függ 4-6000 között van, a havidíj 1800-2500 magyar forint. Mivel saját cégem is van, ezért felajánlom, hogy a regisztrációs, és egy évre a fenntartási összeget állom. Továbbiakban mahd meglátjuk hogyan lesz. A feltöltés és az anyag megszerkesztésében is tudok segíteni. Egyébként a saját free lapomon( lásd fenn) már van némi anyag, amit át lehet majd emelni, vagy hivatkozni rá. A chellos oldalamat nem nagyon használom, így ott is van hely még. Egyébként a klipp zenéjére az engedélyt megkértem a Pataky Attilától, de még nem igen válaszoltak, így ha lehet ezt a jogdíj miatt még ne 'adjátok' ki CD-n. Egyébként tényleg nem sokan írogatnak mostanában.
Az 'egyesület' vagy valami jogi dolog nem ártana, még akkor sem, ha csak néhány százan lennének, mert minden olyan megmozdulás és egyébb kiadással járó dolog legálisan bonyolítható lenne, még APEH oldalról is. A táblazászlózást felejtsétek el, mert ez rongálásnak minõsül és ezért, ha meglát egy rendõr büntethet. Virágot lehet tenni a tábla alá, de minden közúti jelzõberendezés idegen tárgyal való ellátása 100,000.- Ft bírsággal sújtható. Ennyit a jogi részrõl. Egyébként a bicajosok is megtanulhatnák a KRESZT-t, mert a minap akkorát estem, mint egy péklapát, és mi volt aki belém szállt ezerrel, hát egy kerékpár a hátán egy tízenéves pedálmanussal, aki elnézte a piros lámpát. Még szerencséje volt, hogy én voltam keresztben és nem egy kamion. ;DTisztelet a kivételnek, és tudom, hogy a többségünk azért betartja a szabájt, de sajnos az ilyen esetekbõl szûrik le a következtetés, mert a szabályosan haladókat megsem jegyzik. Na ennyi most. dv.
A cím regisztrálása nem probléma, csak némi pénzbe kerül, plusz a havi díja. A regdíj. szolgáltatótól függ 4-6000 között van, a havidíj 1800-2500 magyar forint. Mivel saját cégem is van, ezért felajánlom, hogy a regisztrációs, és egy évre a fenntartási összeget állom. Továbbiakban mahd meglátjuk hogyan lesz. A feltöltés és az anyag megszerkesztésében is tudok segíteni. Egyébként a saját free lapomon( lásd fenn) már van némi anyag, amit át lehet majd emelni, vagy hivatkozni rá. A chellos oldalamat nem nagyon használom, így ott is van hely még. Egyébként a klipp zenéjére az engedélyt megkértem a Pataky Attilától, de még nem igen válaszoltak, így ha lehet ezt a jogdíj miatt még ne 'adjátok' ki CD-n. Egyébként tényleg nem sokan írogatnak mostanában.
Az 'egyesület' vagy valami jogi dolog nem ártana, még akkor sem, ha csak néhány százan lennének, mert minden olyan megmozdulás és egyébb kiadással járó dolog legálisan bonyolítható lenne, még APEH oldalról is. A táblazászlózást felejtsétek el, mert ez rongálásnak minõsül és ezért, ha meglát egy rendõr büntethet. Virágot lehet tenni a tábla alá, de minden közúti jelzõberendezés idegen tárgyal való ellátása 100,000.- Ft bírsággal sújtható. Ennyit a jogi részrõl. Egyébként a bicajosok is megtanulhatnák a KRESZT-t, mert a minap akkorát estem, mint egy péklapát, és mi volt aki belém szállt ezerrel, hát egy kerékpár a hátán egy tízenéves pedálmanussal, aki elnézte a piros lámpát. Még szerencséje volt, hogy én voltam keresztben és nem egy kamion. ;DTisztelet a kivételnek, és tudom, hogy a többségünk azért betartja a szabájt, de sajnos az ilyen esetekbõl szûrik le a következtetés, mert a szabályosan haladókat megsem jegyzik. Na ennyi most. dv.
Posted 2003. May 23. - 12:27

Ha már megvan a technikai háttér, az oldal tartalmi feltöltésében szívesen segítek. 
A domain néven addig is töröm én is a fejem...
Körte

A domain néven addig is töröm én is a fejem...
Körte
Posted 2003. May 23. - 12:14

Posted 2003. May 23. - 12:13

Nyugalom!
Dolgozni is kell néha!
Most épp azon töröm a fejem, hogy mit is csináljunk.
A honlap valóban jó ötlet , de nem hiszem, hogy freewebesre kellene csinálni.
Inkább kellene valami cím amit le lehetne foglalni és azon lehetne a cucc.
Már úton van hozzám a vidó amit Tibi egyik barátja készített a tekerés alatt, ezt is fel lehet majd tolni.
Eygébként az országos szintû dologhoz, (remélem mindenki logikusan gondolkodik, és nem bántásból írom) de ha mi itt a fõvárosban a mittudomén hánymillióból 260 embert tudtunk összerántani akkor máshol mennyi lesz?
Mondom semmi bántás lenézés!
Maci!
Mivel látom mivel neked van számítógépes ismereteid meg tudnád érdeklõdni a cím foglalás menetét árát?
Esetleg valami kedvezmény? ;D
Webgrafikusunk van egy pár a forumon abból nem lesz hiány!
Egyébként a jövõ héttöl egyszemélyes harcot hirdetek!
minden elsõbségadás táblára vastag fekete szallagot kötök, esetleg virágot is teszek alá meg gyertyát, hátha ezzzel jobban felhívom a figyelmet a táblára!
Egyenlõre ennyi.
Dolgozni is kell néha!

Most épp azon töröm a fejem, hogy mit is csináljunk.
A honlap valóban jó ötlet , de nem hiszem, hogy freewebesre kellene csinálni.
Inkább kellene valami cím amit le lehetne foglalni és azon lehetne a cucc.
Már úton van hozzám a vidó amit Tibi egyik barátja készített a tekerés alatt, ezt is fel lehet majd tolni.
Eygébként az országos szintû dologhoz, (remélem mindenki logikusan gondolkodik, és nem bántásból írom) de ha mi itt a fõvárosban a mittudomén hánymillióból 260 embert tudtunk összerántani akkor máshol mennyi lesz?
Mondom semmi bántás lenézés!

Maci!
Mivel látom mivel neked van számítógépes ismereteid meg tudnád érdeklõdni a cím foglalás menetét árát?
Esetleg valami kedvezmény? ;D
Webgrafikusunk van egy pár a forumon abból nem lesz hiány!

Egyébként a jövõ héttöl egyszemélyes harcot hirdetek!
minden elsõbségadás táblára vastag fekete szallagot kötök, esetleg virágot is teszek alá meg gyertyát, hátha ezzzel jobban felhívom a figyelmet a táblára!
Egyenlõre ennyi.

Posted 2003. May 23. - 11:42

Posted 2003. May 22. - 14:46

Posted 2003. May 21. - 19:41

Posted 2003. May 21. - 19:12

Hali mindenki!
Feltettem a lapomra a Budapesti Nap cikkét, akit érdekel ott letöltheti. A cikket Balkányi Péter Szerkesztõ Úr küldte el eredetiben, hogy ez is publikus legyen. Ezúton is köszönet Neki!
A lap kinézetéért sorry, de nem volt idõm csicsázni
a cím: www.tar.hu/medveczki
Ameddig nem lesz másik oldal, addig erre pakolom az infókat, képeket, meg mindent ami érdekes lehet.
Üdv mindenkinek.
Feltettem a lapomra a Budapesti Nap cikkét, akit érdekel ott letöltheti. A cikket Balkányi Péter Szerkesztõ Úr küldte el eredetiben, hogy ez is publikus legyen. Ezúton is köszönet Neki!
A lap kinézetéért sorry, de nem volt idõm csicsázni
a cím: www.tar.hu/medveczki
Ameddig nem lesz másik oldal, addig erre pakolom az infókat, képeket, meg mindent ami érdekes lehet.
Üdv mindenkinek.
Posted 2003. May 21. - 15:55

Hölgyek és Urak
Arról már most az elején lebeszélek mindenkit, hogy leveleket írjon a TV2-nek. Rave_Ace linkjén megnéztem a riportot. Annyira nem volt gáz (szerintem)! Az igaz, hogy a riporter lány nem volt túl felkészült (akkor most finoman fogalmaztam). De az utolsó pillanatban sikerült elintézni, hogy valaki egyáltalán foglalkozzon a felvonulással.
A felvonulás célja elhangzott a riportban vagy nem? Nincsenek nézettségi adataim, de gondolom néhány százezer emberhez azért, sikerült eljuttatni az üzenetet.
De ha ennyire negatívnak érzitek a hatást, ránk nézve, akkor legközelebb nem próbálok tenni azért, hogy adásba kerüljünk. Én személy szerint azért hálás vagyok a segítségért amit kaptunk!
Üdv
Zöld
Arról már most az elején lebeszélek mindenkit, hogy leveleket írjon a TV2-nek. Rave_Ace linkjén megnéztem a riportot. Annyira nem volt gáz (szerintem)! Az igaz, hogy a riporter lány nem volt túl felkészült (akkor most finoman fogalmaztam). De az utolsó pillanatban sikerült elintézni, hogy valaki egyáltalán foglalkozzon a felvonulással.
A felvonulás célja elhangzott a riportban vagy nem? Nincsenek nézettségi adataim, de gondolom néhány százezer emberhez azért, sikerült eljuttatni az üzenetet.
De ha ennyire negatívnak érzitek a hatást, ránk nézve, akkor legközelebb nem próbálok tenni azért, hogy adásba kerüljünk. Én személy szerint azért hálás vagyok a segítségért amit kaptunk!
Üdv
Zöld
Posted 2003. May 20. - 23:31

Posted 2003. May 20. - 23:10

Posted 2003. May 20. - 19:29

Szerintem a buli szó egy kicsit erõs egy olyan felvonulásra, ami a közlekedési balesetben elhunyt kerékpárosoknak a megemlékezésére szervezõdött.
Ettõl függetlenül tényleg nagyon jó volt!
Ettõl függetlenül tényleg nagyon jó volt!
Posted 2003. May 20. - 19:14

Sziasztok!
Gratulálni szeretnék mindenkinek, aki segítette, hogy a felvonulás létrejöjjön! Talán elindulhat valami.... :
Megnéztem netes linket, ami a (2) "klippjét" mutatta be. Mondjátok, hogy nem ez volt a TVben élesben? Ez csak egy elszúrt béta változat, de adásban nem volt, ugye? Hogy lehetnek ekkora barmok??
???
Remélem a rendezvény hagyományteremtõ szándékú, és jövõre is meg lesz tartva... ha igen: sztem (még) hatásosabb lenne egy egész országos "buli", és szívesen segítenék a helyi (debreceni) részének lebonyolításában... feltéve ha tudok... :
a lelkesedés megvan, az tuti 
Üdv:
Bruce
Gratulálni szeretnék mindenkinek, aki segítette, hogy a felvonulás létrejöjjön! Talán elindulhat valami.... :

Megnéztem netes linket, ami a (2) "klippjét" mutatta be. Mondjátok, hogy nem ez volt a TVben élesben? Ez csak egy elszúrt béta változat, de adásban nem volt, ugye? Hogy lehetnek ekkora barmok??

Remélem a rendezvény hagyományteremtõ szándékú, és jövõre is meg lesz tartva... ha igen: sztem (még) hatásosabb lenne egy egész országos "buli", és szívesen segítenék a helyi (debreceni) részének lebonyolításában... feltéve ha tudok... :

Üdv:
Bruce
Posted 2003. May 20. - 18:09

Viszont ha tényleg akarunk egy weblapot, akkor azt mostanában kéne megcsinálni, amíg még az emberek a felvonulás "hatása alatt vannak", mert így talán még jobban terjedhet a dolog. Én szívesen megcsinálnám, és ha tetszik nektek, akkor meg lehetne próbálni megkérni valami nagyobb szolgáltatót, hátha adna ingyen webtárhejet erre a nemes célra (pl.: x3, enternet, stb.). Ki kéne találni egy webcímet, és le kéne írnotok pontosan, hogy szerintetek mit is kéne felrakni erre az oldalra.
Szerintem az alábbiaknak mindenképpen szerepelnie kéne:
-leírás, hogy hogyan is indult ez az egész, és kiknek a segítségével
-milyen céljai vannak a felvonulásnak
-jövõbeni törekvések (következõ felvonulás)
-a sajtóból a rólunk írt, beszélt és mutatott képeket öszzegyûjteni
-az általunk készített képek és videók
most így hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Szóval ha tényleg tetszik nektek ez az ötlet, akkor össze kéne gyûjteni a fenti dolgokat, és belevágni.
PBali
Szerintem az alábbiaknak mindenképpen szerepelnie kéne:
-leírás, hogy hogyan is indult ez az egész, és kiknek a segítségével
-milyen céljai vannak a felvonulásnak
-jövõbeni törekvések (következõ felvonulás)
-a sajtóból a rólunk írt, beszélt és mutatott képeket öszzegyûjteni
-az általunk készített képek és videók
most így hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Szóval ha tényleg tetszik nektek ez az ötlet, akkor össze kéne gyûjteni a fenti dolgokat, és belevágni.
PBali
Posted 2003. May 20. - 15:56