Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Rave!

Nem vagyok türelmetlen ember, de lassan két hete túl vagyunk a demonstráción, nem beszélve a szervezési idõt és még a név válogatásnál tartunk. Az is érdekes, hogy rengeteg fotó, cikk, videóanyag van de nem sokan rakták fel a netre, vagy küldték el valakinek, hogy tegye fel. Egy lap regisztrálása egy dolog, de azt tartalommal is meg kell tölteni, és addig, ameddig nincs oldal, a szerkesztést meg lehetne csinálni. Azt meg gondolom már tudjátok, hogy a közeljövõben új azonosító is lesz, a .eu ami szintén arra ösztönöz, hogy olyan web cím legyen amit Berlinben is azonosítani tudnának. Az idegen nyelvû oldal meg pontosan azért érdemes létrehozni, hogy az esetleges külföldi szervezetek is felvehessék a kapcsolatot a hazaival, esetleg segíthetnének olyan ötletekkel, amelyek már náluk beváltak. Az, pedig, hogy mennyire van igény idegen nyelvû oldalra, sajnos nem igen tudjuk mérni. Egy holland nem fog írni, hogy érdekelne az oldalad, de nem tudok magyarul, hanem elmegy onnan. Most hirtelen ennyi, mert mennem kell, de este még jelentkezem. ;D

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Akkor mondjátok meg, hogy melyik cím a jó, én meg addig megkérdezem az egyik webtárhely-szolgáltatót, hogy nem biztosítanának nekünk ingyen domainnevet és tárhelyet. Ok?

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
JAJ!
Csináljuk meg elöbb magyarul és ha van rá igény meg kedv, megcsináljuk idegen nyelveken idegen címekkel!

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Még eszembe jutott a weblap címével kapcsolatosan, hogy lehet, hogy tényleg vmi angol címet kéne választani egyrészt azért mert magyarul túl hosszú, és még hülyén is hangzik, másrészt pedig azért, mert az EU-ba belépve tényleg nem árt, ha a külföldiek által is könnyen megjegyezhetõ címet adunk neki.

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Lehet, hogy én tudom rosszul, de a sisak nem kötelezõ már a bringásoknak is?
Amúgy ha már a biztonságiöves példa elõkerült, akkor gondoljunk bele, hogy kb. az autósok hány %-a nem köti be az övet (szerintem min. 60-70%) annak ellenére, hogy nap mint nap halnak meg balesetben az emberek emiatt. Ha ez nem elég ösztönzés, akkor mi az?

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
A bukósisak. Elhangzott már párszor, hogy miért nem teszik kötelezõvé. Szerintem nem változna semmi. Tök jó példa erre az 50 köbcentis robogó. Pár éve tették kötelezõvé a sisakot, de amit az emberek rendeztek, az közröhej volt. Most már kezdenek belenyugodni, de komolyan inkább felvette a gyerek mûanyag bringás sisakját, minthogy elgondolkodott volna. Falun manapság is látni olyan figurákat... Eleve olyan mûszaki állapotú motoron ül, hogy ha hét életem lenne se ülnék rá, a sisak meg... jó, ha egyáltalán a 35 éves kiskõrösi sztájl fent figyeg rajta bélés és plexi nélkül.
A bringa ugyanez. Gondold el a nénit Cratoniban, amint a 28-as vasparipa egyik kormányán a tejesbödönt, a másikon a pébépalackot egyensúlyozza.
Az emberek alapvetõen hülyék. Ha kötelezõ valami, akkor az egybõl csak rossz lehet, ki kell játszani valahogy. Van aki meg egyszerûen le van maradva, pl. a nénike
Tavaly volt egy riport egy családdal. A tizenéves kislányuk elesett biciklizés közben. Nem autó ütötte el, tök magától eltaknyolt, és olyan szerencsétlenül ütötte be a fejét, hogy kómába esett, és mikor felébredt, akkor derült ki, hogy agykárosodást szenvedett. Most van a családnak egy öntudatlan, magatehetetlen élõ halottja, akit egész életében pelenkázni, etetni és mosdatni kell. A papa a riportban legalább ötször említette, hogy jaj miért nem adtunk rá sisakot...
Ezt kell az embereknek megmutatni, és igenis sokkolni kell õket, mert a szép szóból senki sem ért.
Engem sokan kiröhögnek, hogy felülök a motorra nyáron, a 30 fokos kánikulában, és felveszem a cordura kabátot nyakig begombolva, cordura gatyát, és a sport csizmát, ami úgy fogja a lábam, mint a sícipõ, és belebújok a kesztyûbe. Van olyan haverom, aki szintén motoros, ugyanígy felveszi a teljes bõrruhát, de a biciklis sisakon röhög. Nem sikerült meggyõzni.
A másik amit nem tudok megérteni, hogy ha már felveszi a sisakot, akkor miért nem kapcsolja be?! ::)

Na. Jól kinyavajogtam én is magam...

Körte

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
Biztosra veheted, hogy akik ezt a topicot olvassák, azokat érdekelték az általad leírt dolgok. Ebbõl is látszik, hogy érdemes bukót viselni. Én is ennek a topicnak az olvasgatása közben jöttem rá, hogy érdemes bukót hordani. Vettem is egyet, és azóta teljes vállszélességgel kiállok a bukósisak hordása mellett. (ja, és hordom is...... )

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Csináltam egy kis kutatást a balestekkel kapcsolatban és akit ez érdekel annak leírnám, akit nem attól bocsi. A lényeg, hogy a 2001-es anyagot végignézve: a balesetek száma 1987 a meghökkentõ, hogy ebbõl 411 ittas kerékpározás, ami még érdekesebb, hogy az esetek döntõ többsége vidéki kistelepülések illetve ezek környezete volt, idõs emberek illet 16 év alattiak a sértettek ez 1348 esetben történt. Kerékpáros sportolót, ideértve túrázót, és amatört 361 esetben ért baleset. A lényeg nem a számok mert ez csalóka, hanem a halállal végzõdõ esetek, míg a sportolót ért balesetekbõl adódó halálos kimenetelû sérülés összesen 32 (~10%) esetben volt, addig a másokat ért baleset esetében ez a szám 754 (>50%!!!!). Itt jegyezném meg, hogy a sportolók többsége használ védõeszközt (bukó, szemüveg, stb.). Sajnos az is kiderül, hogy a baleseteket szenvedõk között sok a gyermekkorú, akiknek a védelme a szülõ feladata lett volna. Ez a kis felmérés csak arra, hogy még mindig sok helyen hallom, hogy a bukó nem kötelezõ, és Mari néni úgysem veszi fel ezért nem tesszük azzá. Hát errõl annyit, hogy a fejfára már késõ lenne felírni, hogy nem volt kötelezõ a bukó viselése. Ezek csak azért jutottak az eszemben, mert mostanában gombamód megszaporodtak a kerékpárosok a városban mindenhol, és csak a töredékükön látni valami bukót. Lehet, hogy meleg van, de annyira nem lehet meleg, hogy ne érjek haza. Remélem nem tartottalak fell ezzel benneteket, de ha valamit akarunk, akkor azt akarjuk magunk berkeiben is, és hívjuk fel a haverok, ismerõsök figyelmét erre is és ne csak egy NAP legyen az évben amikor azt mondjuk 'HÁT EZT IS MEGTETTÜK!'. A médiáktól meg kérhetnénk, hogy a kerékpáros baleseteknél igenis tegye közzé, hogy nem egy aktív sportolásra használó kerekest csaptak el, hanem Mari néni amint a szatyival keresztbefordul, vagy Pista bácsit aki a kocsmából tántorgott hazafelé. Nem mindegy, mert a hírekben csak 'EGY KERÉKPÁROST GÁZOLTAK EL' hangzik el, vagy hozzátehetnék azt is, hogy súlyosan megsérült, de a bukósisak viselete az életét mentette meg, mint annak idején, az idõsebbek emlékeznek rá, a 'becsatolt biztonságiövnek köszönhetõen nem sérült meg súlyosan' szöveg rendszeresen hangzott el a híradóban. Köszi a figyelmet, de ezt még szerettem volna kiírni magamból, mert nagyon tekergett bennem.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Már volt némi ellenvetés az angol szövegért. Én sem nagyon rajongom érte, de magyar szóösszetétellel, ráadásul helyesen elég nehéz lesz kitalálni valami jót. Egyébként ha már uniós tag lesz az ország, akkor talán az unióban élõk is felfigyelhetnének a magyar szerintem õskövületi helyzere. Az uniós szabályok a helyi szabályok felett álnak, talán máshol is felszólalnak az élethez való jog miatt. Ha már kegyes halál nem lehet, akkor a kegyetlent sem kéne elnézni.

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
Nihh!

Szerintem a rideforlife a legjobb, még a bikeinblack is jó! De ez a feketetekerés, meg tekerésfeketében, hát nem is tudom..... Ötlet, ha már a májust is bele akarjuk tenni, mit szoltok a mayride-hoz??? Na jó, egy kicsit gyenge, tudom.....

KisÖcsike

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Szerintem egyik sem rossz, de lehet, hogy utalhatna a májusra, hiszen a szervezõk szeretnék ezt minden évben kb ebben az idõben megrendezni. A május egyébként nem rossz idõpont, mert ekkor még mindenki itthon van. A névnél a kerékpáros balesetekre való figyelemfelkeltés is elõnyös lehet. És ne feledjük, hogy nem csak a halott kerékpárosokért van, hanem mindenkiért akit baleset ért, megrokkant vagy csak súlyosan megsebesült, és azokért akik nem szeretnék, hogy balesetérje õket és a társaikat, nyugodtan lehessen tekerni. Tehát szerintem ezeket is feddnie kéne. A fõlapon belül persze lehetne aolyan oldal, ami kimondottan errõl szól, de a fõlap neve legyen könnyû és lényegretörõ, amellet hamar megtalálható, és ne keljen egy gépírónõt alkalmazni, hogy begépelje a web címet.

Körte!
A hormontúltengés kezehetõ! Egy szarul megválasztott nyereg és egy makadámút csodákat tesz a fickósabb fajtákkal is. ;)

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Én továbbra is támogatom a fekete_tekeres-t, de a tekeres_feketeben sem rossz, habár már elég hosszú (3 betûvel hosszabb, mint az eslõ ;D).

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Maci! Köszi a bizalmat, de kizárólag a hormonjai miatt van az egész. ;)

Viccen kívül talán a "tekerés feketében" mellõzne minden nemkívánatos képzettársítást, és talán nem kevernének össze a józsefvárosi gittegylettel sem... vagy megint rosszul gondolom?

Körte

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Elég egysíkú a gondolkozása a kollégának. Bár nem ismerlek lehet, hogy a meleg és a személyes varázsod teszi.

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
A kollegám (férfi az Istenadta) aszonta, hogy errõl a névrõl neki egy néger nõ jut eszébe... ;D ;D ;D

Körte

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Nekem tetszik a fekete_tekerés! :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Na ma akkor sok hülye volt az utakon. :-\
Engem a ZP-nél akart kivasalni egy teherautós.
És persze még nekiesett a dudának mit is keresek ott.

Más:

Én személy szerint nem igazán támogatnám az idegen címeket, mivel nem a külföldieknek csinált(j)uk ezeket a felvonulásokat.
A javaslatom amit nomad von Fblodilovich adott a képtárának a KT2.0-ról:www.fekete_tekeres.hu

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Körte!

Úgy látszik a mai nap már ilyen. Nekem is volt egy kis afférom egy autóssal. A slusszpoén az volt, hogy a tetején két monti figyegett. Miután megbeszéltük, hogy a lánya élete is egy ilyen balféktõl függ kissé megalázottan érezhette magát, mert legalább bocsánatot kért és úgy ment tovább, mint akinek feldugtak valamit.
Gabi!
A klippen még megpróbálok javítgatni, hogy még jobban kijöjjenek a vágások a zenére, de addig nem akarok túl nagyot dolgozni vele, ameddig az EDDÁ-osk nem adják rá áldásukat, nehogy a végén még sokat keljen érte fizetni. Nem venném jó néven egy jogdíjas számla megjelenését. Azért jól esett az elismerés.
Köszi Maci

korte

korte

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
Kicsit kiakadtam ma, es hol mashol meselhetnem el, mint ebben a topicban. Munkaba jovet csak haromszor tortek az eletemre, ebbol a legfelhaboritobb az volt, amikor a zebran, zoldben akartak elgazolni. Amikor fennhangon igeragozasba kezdtem, meg a fazonnak allt feljebb. >:(

A domain nev... nekem tetszik a bikeinblack.hu...
tovabbi 5letek:
rideforlife.hu
liveandletride.hu :) bar ezt egy kicsit nehez kimondani

Korte

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Hát gyerekek, én letöltöttem ezt a videót a felvonulásról, mert szerintem király lett a klip ésegy jó emlék is marad.
Köszi Pixelnek a fotókat!