Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Please log in to reply
1663 replies to this topic

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

minden második gyalogost is meg lehetne birságolni hasonlók miatt.

igaz:)
én gyalogként nemnagyon a lámpát figyelem, inkább a forgalmat aztán
futááááás! :D

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Láttátok ma este a hiradóban (volt csigakettescsatornán), hogy büntetik azt a bringást aki a járdán közlekedik, ha az úttest alkalmas kerekezésre?
Tudtomal a kresz úgy szól, hogy ha az úttest alkalmatlan a kerépáros közlekedésre akkor lehet a járdán is max. 10km/h sebességgel. Kérdem: ki dönti el, hogy alkalmas-e az adot képeségû kerékpárosnak (van aki tud közlekedni a városi forgalomban és van aki nem)a közelekedésre. Vannak a futárok meg egyéb bringával közlekedõk akik tudnak közlekedni az autók között, de a hétvégi kerekesektõl meg a boltbajárósoktól (ezt nem sértésnek szánom) ne várja el senki, hogy a kocsik között cikázzon!
Innkább az autósokat meg gyalogosokat kellene büntetni amikor a kerékpárutat használják parkolásra meg közlekedésre.
Vasárnap is a Budamaratonra kerékpárúton, kényelmes utazósebességemben (25km/h) tartottam mikor is az öreg nénike várakozván a piros lámpánál gondolt egyet, fordult 180 fokot és elém lépett. Szerencséjére idõben meg tudatam állni, de a szívverésem az egekbe szökött.
NEM A BRINGÁST KELLENE BÜNTETNI, HANEM NORMÁLIS MINDENHOVAELÉRÕ KERÉKPÁRUTAKAT KELLENE ÉPÍTENI NEKIK!!

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Na hat bazeg minden piroslampanatmenes-em utan vallalnam a felelosseget mar eletfogytiglanon lennek kb...Sot az osszes hajtipajti is :D

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Felvállaltam csak nem bírtam ki röhögés nélkül!mondtam szépen, hogy "igen rendõr bácsi tisztában vagyok vele hogy ez is egy jármû..."
Egyébként kb. minden második gyalogost is meg lehetne birságolni hasonlók miatt.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ha megszegsz egy köztudott szabályt, legalább vállald is érte a felelõsséget. Ugyanis nem gyerekjátékból találták ki õket. Mi lenne, ha ugyanezt autóval is megcsinálnák? "átmentem a piroson, node sehol egy teremtett lélek se volt, erre ez a fasz rendõr megbüntet".
Amikor megszegsz egy szabályt, legalább olyan ügyesen szegd meg, hogy ne lehessen téged elkapni. Ha pedig elkaptak, akkor vállald föl tettedet. Nem azt mondom, hogy én patyolattiszta vagyok, sõt én is sokszor cselekszem helytelenül a közlekedésben. De megpróbálok tanulni a hibáimból.
Legközelebb ne a rendõr orra alatt rendetlenkedj!

A másik válasz a kérdésedre: ez a világ sajna olyan, hogy mindig a kisebbet bántják. Tehát valószinû, hogy inkább rendelnek el százszor razziát helytelenül közlekedõ bringások ellen, mint helytelenül közlekedõ audisok, bmw-sek ellen. És mindig vállaljuk tetteinkért a felelõsséget, sose mutogassunk másokra!!!

Csak egyet tehetünk:
Ismerjük a játékszabályokat, de legyünk rugalmasak: ne ragaszkodjunk egyik oldalhoz sem mereven: se a szabályokhoz, sem igazunkhoz. Mindig tudjuk, melyik pillanatban melyik oldalon a helyünk!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
lemeszelt tegnap egy rendõr! Bicajjal voltam! Átmenten a piroson, a Andrássy-Bajcsy sarkán, de úgy hogy nem kereszteztem az úttestet csak a zebrát ahol egy teremtett lélek sem volt. Tehát kis ívben kanyarodok a padka mellett és megállított, feljelentéssel fenyegetett! Tényleg szabálysértést követtem el, de nevetségesen kicsit.Az egészben az a szép, hogy a párbeszéd egy taxis mögött történt, aki teljes kasznival a bringássávon parkolt!
Mi lenne ha azzal foglalkoznának amivel kell, a bûnözõket hajkurásznák a középiskolás party-zók helyett és a bringások helyett a taxisokat meg a járdán parkolókat b*sztathatnák!? Könnyû a kicsit bántani !

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
Hát legyen! dressed in black!
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Lesz egyáltalán felvonulás?

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
tényleg elérik vele hogy mind ott haljunk meg valami kamion alatt, most komolyan mi a francért kerülgetnéd a járdán a népet ha tudnál rendesen is haladni, azért mert félsz hogy mint a barátomat neki volt zöld egy nõ elütötte majd szépen tovább ment!! És erre mi a reakciója a rendõrségnek?? tán nem õket kéne lekapni??
join your life, join your bike

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Szerintem ezzel jó magyar politikus módra azt akarta mondani, hogy ha a járdán nem szabad, az úttesten meg tiltva van, attól még alkalmas, csak nem ülhetsz föl rá.
Kezd elegem lenni a tökfej fakabátokból. A saját életével játsszon, ne az enyémmel!
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Még egy érdekesség a XII. ker. kapitányság levelébõl (idézet kivágva, áthelyezve, nem módosítva, ahogy ez megjelenet):

"Részlet a XII. rendõrkapitányság ide vonatkozó levelébõl:

Nem alkalmatlan az úttest kerékpárközlekedésre, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes közlekedni, vagy az úttesten jelzõtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést, tehát ezekben az esetekben a járdán tilos a kerékpározás."

Most lehet, hogy én vagyok tudathasadásos (ez lehet, mert baromi nagyot estem néhány napja) és értelmi fogyatékos, de szerintem ez a meghatározás sántít valahogy. Tehát ha jól értelmezem lehet bicajozni táblával vagy egyébb módon tiltott nagyforgalmú útakon. Ügyes!!!!!! Ez az ember egy temetkezési vállalkozást üzemeltet szerintem. (Egyébként Alkotás út-Nagyenyed utca-Németvölgyi út-Farkas rét(végállomás)). R.I.P.
Ha a parancsokat is ilyen pontosan tudja osztogatni, akkor talán nem kéne ilyen rendõrkapitány.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Na ezt olvassátok!
http://index.hu/poli...t/buntetker050/
Ehhez azért már kell egy kis diletantizmus. Akkor most hányan fognak még meghalni, mert vannak akik civilben sérelmezik a bicajost? Kívánom nekik, hogy tekerjenek végig a szóban forgó utakon biztosítás nélkül! Nosza szabad a három sávos Alkotás út - Margit kõrút és a többi.
Maci

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Én sem tudom már. De miért van akkor a szórólapon 11 óra? És a középsõ oszlop is félrevezethetõ lehet, ha valaki sietve olvassa. "Május 15.-én, délelõtt 10 órakor, immár második alkalommal szervezzük meg a tavaly nagy érdeklõdésre számot tartó, figyelemfelkeltõ kerékpáros felvonulást." Érdemes lenne átírni szerveztükre azt a szervezzüket...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Miért, nem 14-én 1000-kor lesz?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Ok. Csak frissítsétek már azt a nyavajás weboldalt, ne legyen félreértés az idõpont és dátum miatt. Két héttel az esemény elõtt igazán illene már ilyen "apróságokra" odafigyelni...

Srácok - Lányok!A segítségetekre lenne szükségünk!
Kérlek benneteket, terjesszétek a megmozdulásunk hírét, és gyerteke el minnél többen, hogy megmutassuk megint, hogy vagyunk itt egy páran, akik biztonságban bringázható várost szeretnénk.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Hi!
Flame-el beszéltem, szerdára lesz egy rakat szórólap. Ha valaki szeretné szórni jöhet érte személyesen is. Cím: XIII. ker. Váci út 117-119 C Szerviz Kft. Itt kerressetek engem személyesen ( az átadóban Medveczkit, a lányok majd szólnak. ). Ha máskor nem, akkor 14-én találkozunk. Üdv Maci

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
hi

egy baki: a kiegészítésben: 2003 a kezdõdátum, aki nyomtat, írja át 2005-re!
köszi!

ciao
** A bukósisak NEM ciki! **

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Srácok - Lányok!A segítségetekre lenne szükségünk!
Kérlek benneteket, terjesszétek a megmozdulásunk hírét, és gyerteke el minnél többen, hogy megmutassuk megint, hogy vagyunk itt egy páran, akik biztonságban bringázható várost szeretnénk.
Segítségül csatolom a doksit, amit kinyomtatva, feldarabolva, elvihettek bringaboltokba, vagy suliba munkahelyre.
Elõre is köszi:
a szervezõk

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
megértelek, hogy felmerült benned.
** A bukósisak NEM ciki! **

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

a rövid válasz: nem

a kifejtõs:
én nem ismertem személyesen, de nem is ezért.
biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tett a kerékpáros társadalomért, és bár nem ismertem sem õt, sem a munkásságát, tisztelem ezért

ha gondoljátok, szenteljük neki ezt a bringázást, akkor viszont úgy kell elkészíteni a kommunikékat.

szerintem a gyász mindenkié, de fõleg azoké akik ismerték
nem kell egy ilyen eseményt belekeverni!

flame

Rendben! Nem akarok semmi nagy kavart meg esetleges félreértéseket, csak úgy az eszembe jutott...