Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Please log in to reply
1663 replies to this topic

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
  • LocationBudapest
"persze csak ha +gyözödtem róla hogy feltehetõen én vagyok az erõsebb"

persze, mert hülye azért nem vagyok :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
"Mer tsokszor tapasztalom én is, hogy országúton hiába nincs forgalom, simán közel (!) mennek el mellettem, és ha autóval megyek szinte ledudálnak a mögöttem lévõk, ha nem teszem ezt meg pofátlanul én is városon belül "

mondjuk én simán kivárom 20-al amig +tudom elõzni a bicóstesót kellõen nagy oldaltávval, azt hogy dudálnak villognak meg pont leszarom....legfeljebb mikor má közeledik a "stack overflow) akkor alkalmas pillanatban kiszállok és hátramegyek kreszoktatást tartani...persze csak ha +gyözödtem róla hogy feltehetõen én vagyok az erõsebb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
  • LocationBudapest
Hali!

Nem ezekkel a konkrét esetekkel kapcsolatban írnék pár sort. A kerékpárosok megítéléséban sokat ront a helyzeten a lámer bicajosok közlekedése. Sokáig vidéken laktam, míg pár éve felköltöztem a fõvárosba, és az alföldön sokat tapasztaltam, hogy sok kerékpárosnak fogalma sincs a kreszrõl, de még csak az alapokról sem. Simán kikanyarodnak körülnézés és bármi nélkül a földutakról a 28-as kerékpárokkal a nagyforgalmú utakra; nem jeleznek, még hátra sem néznek és úgy vágnak be az út közepére; kivilágítatlanul mennek... A felelõtlen autósok mellett a bicajosokat is igen fel kéne világosítani, hogy a kreszt nekik is tudni kell, rájuk is érvényes, csak éppen az autósokkal ellentétben nekik nem kell vizsgát tenniük!! Ezen is lehetne változtatni. Páldául szoboszlón a kijelölt bicikliúttal átellenes oldalon mennek a bicajosok rendszeresen, és csodálkoznak, ha megba...a õket a rendõr. :argue:
Persze ez mit sem változtat a tényen, hogy az autó az erõsebb, gyorsabb (hát??) és a sofõrnek kellene jobban ügyelni. Mondom én ezt mindkét oldalt eléggé ismerve. Mer tsokszor tapasztalom én is, hogy országúton hiába nincs forgalom, simán közel (!) mennek el mellettem, és ha autóval megyek szinte ledudálnak a mögöttem lévõk, ha nem teszem ezt meg pofátlanul én is városon belül szembejövõ forgalom mellett. :kissmyass Legutóbb ez Pomázon történt a kanyargós részen.

Attis

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts

http://www.hirtv.hu/...ticle_hid=52942
Én itt olvastam róla. :(

Kösz, Tin... :cry:

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

PR: Az autóst nem lehet túlságosan felelõségre vonni. Fõleg nem lecsukni, mert akkor nem fizet úthasználati díjat, nem tankol és még egy csomó dolgot nem fizet az államnak... Belõlünk biciklisekbõl meg nincs jövedelem. Szerintük csak a baj van velünk.

Feladom.

Na majd ha nagyember leszek, változtatok ezen

De az mikor lesz? :wallbange

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Kerestem a neten a hírekben, de sehol sem találtam... :( Nem tudod, melyik nap volt?

http://www.hirtv.hu/...ticle_hid=52942
Én itt olvastam róla. :(

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts

Az elsõ ezzel kapcsolatos hozzászólás 11-e éjjelén íródott. Gonolom 10-i hírekbe mondták be...

PR: Az autóst nem lehet túlságosan felelõségre vonni. Fõleg nem lecsukni, mert akkor nem fizet úthasználati díjat, nem tankol és még egy csomó dolgot nem fizet az államnak... Belõlünk biciklisekbõl meg nincs jövedelem. Szerintük csak a baj van velünk.

Errõl jut eszembe egy 13-14 évvel ezelõtti történet, egy kollégámat anno lecsukták két évre németországban. Nem fogjátok elhinni, de azért, mert megivott egy pohár (vagy korsó, tökmindegy) sört, autóba ült, elcsapott egy manust, akinek eltört a keze, de annyival megúszta. Az ismerõst meg bevarrták két évre és az elütött (szintén fiatal) srác járt be hozzá rendszeresen látogatni a sittre. Ha itthon is hasonló törvények lennének, akkor vagy kulturáltabban viselkednének az autósok itthon is, vagy biznisz lenne a börtönépítés, -fenntartás.

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Kerestem a neten a hírekben, de sehol sem találtam... :( Nem tudod, melyik nap volt?

Az elsõ ezzel kapcsolatos hozzászólás 11-e éjjelén íródott. Gonolom 10-i hírekbe mondták be...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Azóta egy idõs biciklizõs bácsit is elütött egy autós, valahol vidéken.

Ebbõl megint azt a következtetést fogják levonni a nagyokosok, hogy veszélyes biciklizni és elõbb-utóbb megtiltják még a mellékutakon is, menjünk inkább 10-el a járdán.

Az hogy f*sz az autós, az nem lehet

Lao-Ce

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts

Valahol vidéken elütöttek egy nyolc éves kisgyereket. 3an mentek egymás mögött és egy autós megpróbálta kiekrülni õket. Az utolsó infóm még az volt, hogy aztán meggondolta magát és visszahúzódott. Rá a biciklis gyerekre...
Azóta lehet, hogy már más a tényállás...

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Valahol vidéken elütöttek egy nyolc éves kisgyereket. 3an mentek egymás mögött és egy autós megpróbálta kiekrülni õket. Az utolsó infóm még az volt, hogy aztán meggondolta magát és visszahúzódott. Rá a biciklis gyerekre...
Azóta lehet, hogy már más a tényállás...

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts

A szívem szakad, nem tudok mit mondani.

Mi történhetett?

Egy sisakon múlt?
Egy gerincvédõn múlt?

Egy lámpán múlt?

Egy kis idegességen múlt?

Elnézést, de nem volt praktikus lassítani egy kicsit?

Fölöslegesnek látszott nagyobb ívben kerülni???

Vagy pont jöttek szembe és hát megállni már csaknem?

a szívem szakad

ez a legszebb sport
(lenne)

(lehet?)

Mikor történt és hol? :(

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Mi történhetett?

Egy sisakon múlt?
Egy gerincvédõn múlt?

Egy lámpán múlt?

a szívem szakad

ez a legszebb sport
(lenne)

(lehet?)

Szép-szép dolog a kerékpározás és szerintem is a legszebb, de kicsiny hazánkban korántsem a legbiztonságosabb. A kerékpárt minden biztonsági cuccal fölszerelem (2x lámpa elõl és hátul, rengeteg prizma stb.), de abba már nem megyek bele, hogy bukósisakon és kesztyûn kívül vmi más védõcuccot is fölvegyek. Hogy nézne már ki, ha egy outi-túra gépen fullprotektor ingben és fullface sisakban tekernék? Sajnos a közlekedési-láncban eléggé alul vagyunk és nem számíthatunk az erõsebbek figyelmességére, segítségére. Még a legkisebbek sem...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Az a baj, hogy fékpedált nyomni, utána kuplung, vissza kettesbe, aztán gáz és újra váltogatni ááááááááááááááááááááááááááááá

Gondold el mennyi energiát veszít ezzel a vezetõ.

Röhej.

Lao-Ce

lazaego

lazaego

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Mi történhetett?

Egy sisakon múlt?
Egy gerincvédõn múlt?

Egy lámpán múlt?

a szívem szakad

ez a legszebb sport
(lenne)

(lehet?)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Szerintem már csak olyan 20 évvel vagyunk lemaradva :D

Lao-Ce

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Ha már a világításnál vagyunk. Németországban láttam olyan aszfaltolvasztó lámpákat, amikre rá volt írva, hogy a fényereje miatt a StVo (KRESZ) nem engedélyezi és közúton tilos használni. Sajnos nem volt lehetõségem megnézni, hogy hogyan világítanak. Gondoltam rá, hogy veszek egyet, mert itthon a franc se nézi, hogy milyen lámpám van, de az ára igencsak visszatartott.

Egyébként múltkor majdnem elcsaptak. Nem vettem figyelembe, hogy Magyarországon vagyok... :) 3 hétig kint voltam Németországan biciklizni és nagyon gyorsan hozzászoktam, hogy ha elsõbbségem van, akkor azt még egy kamionos is megadja nekem. Max azért ordított, mert megálltam, amikor egyértelmû volt, hogy én vagyok jó. Másik kellemes dolog, hogy mindenkin volt bukósisak. Régebben kint is utállták meg lenézték az embert, ha volt a fején, de most már azt nézik le akinek nincsen. Ide mikor ér el ez az (értelmi)színvonal??

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Majd egyszer becsomagolja valami egytonnas es orul ha toloszekben jacchat majd utana legosat a felmillas gepevel.

aztán ismerek olyan grammozós cc-st félmillás bringán aki elborzad a világitótestek súlyától, és azért "játszik denevért"..

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

aztán ismerek olyan grammozós cc-st félmillás bringán aki elborzad a világitótestek súlyától, és azért "játszik denevért"..

Az ilyen menjen zárt pályán...

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Igen, a kivilágítatlan bringás tényleg egy istencsapása. Tegnap tekertem lefelé az összekötõ hídról, és ahol lemegy Újpestre, végig bozótos, belógnak a fák, meg amúgy is szûk a hely. Nekem volt lámpám, a szembe jövõ bringásnak nem, hát majdnem neki is mentem, ahogy elõbukkant a bozótból. Elég nagy para, ha belegondolsz. Bringás üt el bringást?!

Igen, ismerõs. A Népligetben van az a kacskaringós rész, ahová belóg néhány bokor, én is ott csattantam majdnem egy kivilágítatlan bringással. Pedig még nem is volt teljesen sötét, csak olyan félhomály.