Távtartó alatt mit értesz?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teló tuning
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 04:00
Posted 2004. November 06. - 18:01
Posted 2004. November 05. - 22:40
Rakj be távtartót/hosszabb negatív rugót a nyomórúd feje alá...
Bár akkor keményebb is lesz.
Bár akkor keményebb is lesz.
Posted 2004. November 05. - 22:38
Nekem egy Marzo Mx-Compom van és azt szeretném elérni, hogy 105mm helyett 85mm-t mozogjon. Hogyan tudnám ezt élérni?
Posted 2004. November 02. - 17:51
Posted 2004. October 31. - 23:41
Posted 2004. October 31. - 23:40
nagyobb rugó, nagyobb nyomorúd, jó tömités belerakása, olajossá alakítása, meg hasonló.
cél: nagyobb rugóút(vagy épp kisebb), szebb mozgás.
cél: nagyobb rugóút(vagy épp kisebb), szebb mozgás.
Posted 2004. October 31. - 21:04
Szijasztok!
Az van h én még sose tuningoltam(meg a jelenlegi rst381EL-emet nem is naon lehet) és kérlek ne nézzetek hülyének de vki aki ráér egy kicsit hosszabban írja már le h mi fán is terem ez az egész tuningolás, mik a telók alaptípusai(elaszt., olaj többet nemtok) ilyenek!Elõre is köszi annak aki veszi a fáraccságot h kezdõt oktasson
Az van h én még sose tuningoltam(meg a jelenlegi rst381EL-emet nem is naon lehet) és kérlek ne nézzetek hülyének de vki aki ráér egy kicsit hosszabban írja már le h mi fán is terem ez az egész tuningolás, mik a telók alaptípusai(elaszt., olaj többet nemtok) ilyenek!Elõre is köszi annak aki veszi a fáraccságot h kezdõt oktasson
Posted 2004. May 07. - 13:31
Posted 2004. May 07. - 13:29
Posted 2004. May 07. - 13:27
Kislust: A blackbox az a Rock Shox gyári tuningjának a neve. Kicsit átépítik a Boxxer csillapítását, hogy Steve Peat legyél.
Azt hiszem más versenytelóikhoz is csinálnak ilyent, de azt nem tudom, hogy ott mit, mert lefelé orientált vagyok.
Azt hiszem más versenytelóikhoz is csinálnak ilyent, de azt nem tudom, hogy ott mit, mert lefelé orientált vagyok.
Posted 2004. May 07. - 12:30
Köszi szépen a válaszokat. Hát a mellékelt ábra alapján erre még aludni kell egy párat, mert ahogy írtátok, elég hamar be lehet bukni a dolgot. De megfontolom mindenképp, mert méretben, kategóriában és évjáratban is ez illik a gépemhez.
Igazából csak konfortfokozónak kéne a túrákhoz. Ahol akarok elmegyek merevvel is, csak ugye az ráz mint a 220.
Igazából csak konfortfokozónak kéne a túrákhoz. Ahol akarok elmegyek merevvel is, csak ugye az ráz mint a 220.
Posted 2004. May 07. - 08:30
csak akkor kell venni egyáltalán valamit, ha nem elég az elõfeszítés állító csavar. elõször próbáldd ki, hogy jó-e, csak aztán kezdj vásárlásokba.
és az elasztomert vételét én sem ajánlom nagyon, ha van olajcsillapítás a teleszkópban (2002-ig minden nem tt nevû judyban van) - bár mondjuk ahogy l.cs. is írta, mindkettõ patronos, és ha elszáll a patron, nincs mit tenni.
és az elasztomert vételét én sem ajánlom nagyon, ha van olajcsillapítás a teleszkópban (2002-ig minden nem tt nevû judyban van) - bár mondjuk ahogy l.cs. is írta, mindkettõ patronos, és ha elszáll a patron, nincs mit tenni.
Posted 2004. May 06. - 21:53
A judy DH ban van olajcsili, talán az XC ben is, de olajpatronosak, az nem hiszem hogy lesz már hozzá.
Mérd le a mostani rugók méreteit és valami mással helyettesítsd, ha nincs eredeti (nem nagyon lesz). Szerintem a 2002-es Marzo széria rugó méretei kb jók lehetnek.
Elasztométert szvsz ne erõltesd.
Mérd le a mostani rugók méreteit és valami mással helyettesítsd, ha nincs eredeti (nem nagyon lesz). Szerintem a 2002-es Marzo széria rugó méretei kb jók lehetnek.
Elasztométert szvsz ne erõltesd.
Posted 2004. May 06. - 19:52
Már nem elõször fárasztom a mélyentisztelteket de nem hagy nyugodni az a '96-os Judy XC és egy '96-os Judy DH. Am,ennyire meg kehet nézni, annyira megnéztem sezrintem elég jó állapotban vannak.
Namost a kérdésem: lehet-e mármilyen módon ezeket a telókat esetleg fejleszteni (plol. keményítés, puhább elasztomer, szal' van bármi amit be lehet hozzá szerezni. Persze nem gyári, de bármi más esetleg RST vagy bármi, ami belemegy ???
Tökhülye vagyok a telókhoz, még sosem volt, most is Project 2-val nyomom
Köszi
Namost a kérdésem: lehet-e mármilyen módon ezeket a telókat esetleg fejleszteni (plol. keményítés, puhább elasztomer, szal' van bármi amit be lehet hozzá szerezni. Persze nem gyári, de bármi más esetleg RST vagy bármi, ami belemegy ???
Tökhülye vagyok a telókhoz, még sosem volt, most is Project 2-val nyomom
Köszi
vendég_norbert78_*
Posted 2004. May 06. - 17:34
Hali az egy omega teló ezeken nincs gumiharang!
Ami meg rajta van az egy lizard porvedô és nem jobb egyik se csak az egyik gyari a masik meg bolti ;D
Ami meg rajta van az egy lizard porvedô és nem jobb egyik se csak az egyik gyari a masik meg bolti ;D
Posted 2004. May 06. - 17:02
Sziasztok!
Nem igazán értek a telókhoz ugyhogy most számotokra biztos elég butát fogok kérdezni, több telót is láttam amin gyári gumiharang helyett csak egy ilyen kis anyag van...mi az ? Miért jobb mint a gumiharang? Aki nemértené mire gondolok annak beszurok egy linket amin egy rst teló van amin elvileg gumiharangnak kéne lennie, de ilyen anyag van amiröl beszéltem
http://kep.tar.hu/se.../pic4994260.jpg
Nem igazán értek a telókhoz ugyhogy most számotokra biztos elég butát fogok kérdezni, több telót is láttam amin gyári gumiharang helyett csak egy ilyen kis anyag van...mi az ? Miért jobb mint a gumiharang? Aki nemértené mire gondolok annak beszurok egy linket amin egy rst teló van amin elvileg gumiharangnak kéne lennie, de ilyen anyag van amiröl beszéltem
http://kep.tar.hu/se.../pic4994260.jpg
Posted 2004. May 06. - 15:57
Posted 2003. October 22. - 19:43
kobee:a fox oldalán(nem a ruhás) van egy olyan hely ahonnét le tudsz tölteni használati útmutatókat a telójukhoz.Ott találsz rajzot is meg kommentárt is a dolgokhoz
Posted 2003. October 22. - 19:13
jo kerdes!
nezd at a forumot.
de ha nagyon nem megy akkor kerdezz azetr van.
csak elotte problaj meg ra keresni hatha volt mar szo rola...
nezd at a forumot.
de ha nagyon nem megy akkor kerdezz azetr van.
csak elotte problaj meg ra keresni hatha volt mar szo rola...
Posted 2003. October 22. - 19:07
Hogy ne legyek már olyan hülye a telókhoz, megkérdem tõletek: hol lehetne olvasni a telók felépítésérõl, részeiról?