Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

És lehet hogy hülye kérdes de megkell kérdeznem :)
a Kelly's quartz vagy az ehez hasonló vázak aluminiumból vannak???

Igen

Freeman42

Freeman42

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
És lehet hogy hülye kérdes de megkell kérdeznem :)
a Kelly's quartz vagy az ehez hasonló vázak aluminiumból vannak???

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Köszi! Egyébként mi a véleményetek a 2006-os Salamanderrõl? A teló például kimondottan érdekelne, szerintem az lehet a leggyengébb pontja, és az pont egy olyan alkatrész ami nagy igénybevételnek van kitéve, ha mozog akkor azért, ha pedig ki van kapcsolva akkor szerintem meg azért /valaminek tartania is kell :)/ Én például nagyjából olyan fele-fele arányban használnám ki és bekepcsolt állapotban, nem lesz ettõl baja hosszútávon???

Lockout -t használni inkább felfelé menet érdemes, megszünteti a pógózást.
Elvileg nem kéne, hogy baja legyen hosszútávon sem. Persze mondanom sem kell nekem az is tönkrement a régi telomban. ( de inkább ez telo topic. ott hasznosabb infot is kaphatsz)
A 2006-os salamander szerintem anyiban jobb mint a tavalyi, hogy kicseréltek 1-2 gyengébb alkatrészt , magasabb szintüre. A váz szine nekem talán 1kicsit jobban tetszik.:)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Köszi! Egyébként mi a véleményetek a 2006-os Salamanderrõl? A teló például kimondottan érdekelne, szerintem az lehet a leggyengébb pontja, és az pont egy olyan alkatrész ami nagy igénybevételnek van kitéve, ha mozog akkor azért, ha pedig ki van kapcsolva akkor szerintem meg azért /valaminek tartania is kell :)/ Én például nagyjából olyan fele-fele arányban használnám ki és bekepcsolt állapotban, nem lesz ettõl baja hosszútávon???

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Akosm5!!
A lánckatalógusban (természetesen 2006) benne vannak a 2006os Meridák, a salamandernek megfelelõ árkategória a matts sport 300, sztem az is elég jól összerakott gép, bár annak a villája kevesebbet mozog mint a salamnderé...
Sztem nézd meg azt is. Jah félreértés ne essék, nem lebeszélni akarlak a salamnderrõl!! :)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Köszi rainman az infokat! Engem a 2006-os Salamander érdekel, szerintem elég jó gép lehet, bár még sosem volt Kelly's-em.... Azt hiszem, hogy alaposabban áttanulmányozom az oldalad :)

A többieknek is köszönöm a linkeket de ott már én is jártam és éppen ezért fordulok hozzátok tanácsért. Ha valaki jobban megnézi azokat az oldalakat akkor fel kell, hogy merüljön benne a kérdés: a Scott idén csak kb öt, kretén összteleszkópos borzalmat dob a piacra és azokat is min. 5.000.000. HUF-tól :D Hát én ezt nem hiszem el! A többi márkával is pont ez a baj, alig van fent róluk néhány kép. Ja, az elõbb elfelejtettem mondani, hogy még a Magellanok is érdekelnek... :) De ez a 2006-os Salamander...szerintem nagyon beválhat azoknak akik szeretnek CC-zni!

Igen, én is Bp-i vagyok

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

A Kelly's honlapja www.kellys-bicycles.com, van magyar verziója is, frankón össze lehet hasonlítani az egyes modelleket. a Merida www.merida.com -on, a Scott pedig a www.scottusa.com -on található.

akosm5: az utolsó sorral ne is foglalkozz!! kezd az elsõvel!! :) és ha van még 2005ös salamander a boltokban akkor nézegesd a kis kétéltût a vázon és szeress belé...
http://www.kellys.co...dsc_enlarge.jpg

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég
A Kelly's honlapja www.kellys-bicycles.com, van magyar verziója is, frankón össze lehet hasonlítani az egyes modelleket. a Merida www.merida.com -on, a Scott pedig a www.scottusa.com -on található.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
slick: nekem a 13-as bevált, fele mint a rádiós és sztem biztosabb, ill könnyebb és csak a hõmérõ meg a drót az eltérés...

md: neked kelly's órád ment most szét?

Freeman42: az akciós árakat nem ismerem szal így nehéz, de a tegnapi írásaimat tudom ajánlani résemrõl...

akosm5: Bp-i vagy?? 2005-ös salamander??

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Azért írok mert szeretnék venni egy új biciklit, megvannak a márkák amik érdekelnek de nem találok olyan oldalt ahol meg tudnám nézni a teljes választékot és az összes 2006-os modellt. Ha esetleg tudtok mondani egy-két ilyen helyet /akár boltot is/ azt megköszönném!
A márkák: Scott
Merida
Kelly's /fõleg a Salamander érdekel/

Köszi!Ákos

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég
Az össztömeghez persze hozzáadódik a bringás tömege is, de azért 2 kiló hegynek fel már a megérezhetõ kategória.

Freeman42

Freeman42

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
De az a 2 kiló sokat számít??

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Hát nemtom, azért jólenne a tárcsafék, mert nemtudom hogy ezen a biciglin mikorlenne elõször nyolcas de ha jobban belegondolsz akkor a tárcsak azjobb mint a v fék mert ha nyolcasod lessz akkor nemér hozzá a fékhez a gumi!!

Avus által írthoz még annyit hozzátennék, hogy bár nem néztem pontosan milyen tárcsafék van, de ebben az árkategóriában egy jó v-fék lehet, hogy megeszi.. Én nem rég akartam cserélni és 40-50 alatt nem jönne ki.. A nyolcas dologban is csak annyi igaz, hogy nem mindig és nem rendesen ér hozzá, attól még tudsz fékezni, csak "hatékonytalanabbul"..

Edit: megnéztem, és meglepett, hogy a quartz csak 24 sebességes..
Jja, és Shimano mechanikus tárcsafék.. Valószínûleg a tárcsás topikban meg tudnák mondani, hogy mennyire éri meg.

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég
Valóban ez elõnye a tárcsaféknek a V-vel szemben, de emiatt soha nem vennék tárcsaféket. Megfelelõen erõs duplafalú felnivel és megfelelõ nyomásra fújt kerekekkel nem igazán fogsz sokat szenvedni a nyolcasok miatt. Csak nem a Hauserrel kapcsolatban vannak rossz tapasztalataid? Mert a városim nekem is Hauser, jóval alacsonyabb árkategória, mint amirõl most beszélünk, szimplafalú felni, városi használat, és bezony nekem is voltak nyolcasaim. Igaz, ezek nagy részérõl én tehettem: csattant a felni, nem volt megfelelõen felfújva, stb.

Szóval emiatt sztem ne vegyél tárcsásat.

Freeman42

Freeman42

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hát nemtom, azért jólenne a tárcsafék, mert nemtudom hogy ezen a biciglin mikorlenne elõször nyolcas de ha jobban belegondolsz akkor a tárcsak azjobb mint a v fék mert ha nyolcasod lessz akkor nemér hozzá a fékhez a gumi!!

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

Sziasztok énis szetnék venni egy kelly's quartz dsc biciglit, de még nem nagyon értek a bicókhoz és azt szeretném megkérdezni, hogy 15 kiló nemsok???
Azért kérdezem mert nemértek hozzá és nemtudom hogy 1-2 kiló különbség mennyit jelent (mongyuk nekem most eggy hauserem van ami azért elég nehéz :)

Feltétlenül fontos oda az a dsc? Mert ha sima V-fékes Quartzot veszel, spórolsz több mint 20 rugót, és nyersz több mint fél kilót. Sõt V-fékes Salamandert is vehetsz a Quartz dsc-nél egy tizessel olcsóbban, és majdnem egy kilót nyersz.

Persze 2006-os árakról beszélek, de hasonló a helyzet a 2005-ös modelleknél is.

Szerk: de ha még találsz valahol tavalyi Magnust, az már csak 13 kiló, és 100-ért vesztegetik.

Freeman42

Freeman42

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok énis szetnék venni egy kelly's quartz dsc biciglit, de még nem nagyon értek a bicókhoz és azt szeretném megkérdezni, hogy 15 kiló nemsok???
Azért kérdezem mert nemértek hozzá és nemtudom hogy 1-2 kiló különbség mennyit jelent (mongyuk nekem most eggy hauserem van ami azért elég nehéz :)

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Készulok venni egy Kelly's KCC-16WL Computert es erdeklodnek, hogy szerintetek megeri-e vagy inkabb egy dragabb Cateye?

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
Ezer éve nem jártam itt... mot olvastam utána 3-4 oldalt....
szóval bicaj kérdés:

Szerintem ha taárcsás akkor egyértelmûen a madman!!! ha nem tárcsás akkor szemezzen a magnussal---> az ugyanaz mint a madman tárcsafék nélkül és akcióan ez is 100 körül mozog!! és nagyon faja! nekem is ilyen van, nagyon meg vagyok vele elégedve!!!

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

a 17.5-ös Madman felsõcsöve hosszabb, mint a 19.5-ös Salamanderé.

tû ilyenre nem is gondoltam.. azt hittem csak formai eltérések vannak csõvenként, de végülis érthetõ h a geo-ja is más...