Sziasztok.
hetvegen en is beleptem az spd hasznalok taboraba.
cipo:
Shimano MT70. azert ez, mert gyalogturazni is sokat szoktam es vmiert elhittem a shimano-nak, h ez alkalmas gyalogturara is. gondoltam akkor nem kell masik par cipot magammal vinnem, -1 kilo. hat nem probaltam ki, de nem hiszem, h alkalmas lenne. hiaba "vibram" talp, kemeny, nem hiszem, h alkalmas komolyabb gyalogturara. vmelyik este kiprobalom, leveszem a patentet, visszateszem a gumitalpat es megyek vele 5-10 km-t a budai hegyekben, de nem hiszem, h jo lesz nekem... biciklizesre tokeletes, gore-tex szellozes, iszonyu kenyelem, fenyvisszavero csik

pedal:
Shimano PD-M424. tobben mondtak, h felesleges a keret, utcai cipovel ugysem lehet hasznalni, mert nyom. ennek ellenere megis ezt vettem, mert kicsit paras vagyok a bp-i kozlekedesnel es gondoltam ez nagyobb biztonsagerzetet fog adni platform utan.
hetvegen ketszer taknyoltam

egyszer szerencsere jardan, zebra elott, pocsolt elottem egy gyalogos, autos sem tudta, h atengedjen-e vagy sem, kicsit fekezett, de megsem annyira, a vege az lett, h mire megallt a gyalogos az orrom elott, addigra kiakasztottam a jobb pedalt, de egy oszlop miatt kenytelen voltam balra beallni melle, igy a bringa picit balra dolt, az meg nem volt kiakasztva. eldoltem szepen

masik szinte'n keresztezodes, szinte'n nem tudja elengedjen-e v sem, jobb kiakaszt, balra dol... ez uttesten volt, de halistennek mogottem nem jott semmi.
tanulsag:
NEM csak az
EGYIK pedalt akasztom ki, hanem
MINDKETTOT, es
NEM csak akkor, ha tudom, h meg
KELL allni, hanem akkor is, ha
ELOFORDULHAT, h meg kell allni.
igy jol jott a keretes pedal, mert keresztezodes, forgalmasabb resz elott 10-20 meterrel mindket labam kiakasztom es vmennyire azert tudok allni rajta.
bocs, h ilyen sokat irtam, en kezdo vagyok, remelem, h esetleg mas kezdonek segitenek ezek a tapasztalatok.