Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Jelentkezem mint új fórum tag és SPD pedál használó. Végigolvastam a hozzászólásokat, ezek után szereltem fel, állítottam be és mentem vele.
Eddig esés nélkül 300 km-et. :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Tegnap is láttuk.
Menj el próbálj ki egyet.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Hi all, Tudja valaki hogy mennyi különbség van (45 ös) méretben a sh 72-es és az uj 75-ös közt.. a 72-es jo rám, nem nyom, de nem lehet kapni csak 75ötöset de olyat még nem próbáltam... szóval akinek van tapasztalata e kettö közt (méretben, melyik hol kisebb, melyik miben jobbb, per gyengébb ilyesmi..) HA VALAKINEK VAN ILYENE KÜLDJÖN PRIVIBEN A MÉRETEIRÖL VALAMIT PLZ! na elöre is kösz w21

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
itt van ni
http://www.pinkbike....pedal-2007.html
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Vmi új Kona pedál akar lenni! Talán Primo...

erre magamtól is rájöttem

arra lennék kiváncsi, hogy átmatricáztak vmi brandet, vagy lemásoltatták a pedálbeszállítójukkal...mert emlékeztet vmire
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

jószemûek :)

az ott milyen pedál lehet matricázva ?

elég lapos az eddigiekhez képest.

http://www.tcabike.c...=1&d=1182858539

Vmi új Kona pedál akar lenni! Talán Primo...

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Hi all szóval az lenne a kérdés, hogy vajon mennyi különbség van méretben a sh 72-es és az uj 75-ös közt.. a 72-es jo rám, nem nyom, de nem lehet kapni csak 75ötöset de olyat még nem próbáltam... szóval akinek van tapasztalata e kettö közt(méretben, melyik hol kisebb, melyik miben jobbb, per gyengébb ilyesmi..) na elöre is kösz w21

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
jószemûek :)

az ott milyen pedál lehet matricázva ?

elég lapos az eddigiekhez képest.

http://www.tcabike.c...=1&d=1182858539

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Szerintetek bírná a laza FR-ot egy Wellgo 313, cserélhetõ szegecses pedál? :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Ez mennyire számít jó vételnek?
Xpedo-król valami tapasztalat?!

Azt hiszem ezt most 9e-re akciózta a Biker, szerintem bármelyik LBS tud hozni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Ilyet használok 2 éve. Könnyen bontható, takarítható. Kéthavonta kitakarítom a belsejét és átzsírozom. Stoplit nehéz hozzá szerezni, igaz a 98A-val is dokkolható, csak nem olyan stabil. Elõtte volt Wellgo WAM 18, meg SH M520, a városi gépemen meg Wellgo W-41 van. Ez mind közül a legjobb, nekem bejött.

Köszi! :prosze: Észre sem vettem, hogy nálunk is van akciós pedáljuk (az a 12 gramm plusz nálam nem számít).

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Ilyet használok 2 éve. Könnyen bontható, takarítható. Kéthavonta kitakarítom a belsejét és átzsírozom. Stoplit nehéz hozzá szerezni, igaz a 98A-val is dokkolható, csak nem olyan stabil. Elõtte volt Wellgo WAM 18, meg SH M520, a városi gépemen meg Wellgo W-41 van. Ez mind közül a legjobb, nekem bejött.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Sziasztok !

Én jelenleg másfél éve használok egy Shimano PD-M520-as pedált, ami már harmadszorra kezdett nyikorogni. Nem vagyok valami könyû, lehet, hogy ezért van a dolog (95kg). Mostanában fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy le kellene cserélnem valami strapabíróbb típusra. Nézelõdtem, de nem igazán találom, hogy mi is legyen helyette. Valami igazán strapabíró pedált szeretnék, ahol nem a mínusz 10 dekáérk fizetek mondjuk 20 ezerrel többet, hanem azért, mert bírja is a strapát. Hátha nektek van tapasztalatotok, hogy mi legyen helyette. Ja, és mindenképpen SPD-t szeretnék, ez teljesen egyértelmû. Nézegettem a Shimano PD-M970-et, pl ezt még szívesen megfizetném, ha tényleg nagyon strapabíró, és nem csak könnyebb és ezért drágább. Tetszenek egyes Egg Beater-ek is, csak nem tudom, országúton (ott is sokat megyek) mennyire kényelmesek.

Köszi elõre is a segítséget !

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

- - -> LOVAK <- - -

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Epinefrin, nálam a rugók nyikorognak, szóval próbálj meg oda fújni egy kis wd40-et.

Próbáltam, de az sem segített :( Tegnap kipucoltam, amennyire csak tudtam, két fogkefémet rááldoztam :) (eredmény: nulla) Biztos, hogy nem a rugónál nyikorog, hanem a csapágynál. Teljesen szétszedni viszont nem tudom (meg hogy õszinte legyek, nem is merem).

- - -> LOVAK <- - -

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Epinefrin, nálam a rugók nyikorognak, szóval próbálj meg oda fújni egy kis wd40-et.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
megszûnni látszik a jobb lábam zsibbadása, hátrébb toltam a stoplit a cipõn, most úgy néz ki jó lesz, érdekes hogy a balon, a hátsó két likba csavarva teljesen feltolva jó, a msikon meg nem, tudtam hogy a két mancs nem egyforma no de akkora difit......mostmár hátha jó leszm kezdtem már fontolgatni, hogy eladom a cipõt....

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Addot másfél éve ez a pedál:

Feltöltött kép

Persze van másik fele is :) de a gond ezzel lenne... rohadtul nyikorog (ott, ahová a nyilat raktam), hiába zsírozom/olajozom, jóformán már mindent kentem rá sz*ron kívül, de semmi eredménye :( Nem mondom, bringaúton hatásos, mert mindenki hátrafordul, hogy mi ez az éktelen nyikorgás, de iszonyatosan zavar, mintha egy teszkóbike lenne alattam :mad:
Gondoltam, hogy leszedem azt a gumitömítõ izét, de kétlem, hogy az adná a visító hangot...
:help: Valami ötlet?

- - -> LOVAK <- - -

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
két hónapja vettem életem elsõ SDP-jét
3 hete raktam össze a fiximet.

Gondoltam, itt az ideje összeházasítani õket!
Ma regel masszív 1 óra halálfélelmem volt munkába jövet.

Eddig ugye ha zûrös hely jött SPD kiold, odagurul, odateker óvatosan,
zûrös helyet elhagyva bepattint és ok.

a fixi más lesz, azt én is gondoltam:
Már eleve gyakorolgattam az SSen a tekerés közbeni ki/be lépést.
Már elég jól ment is...

De a valóság ???!!!

A fixin (bár van 2 fékem is) lábbal illik fékezni.
Ha viszont a keresztezõdés elõtt már jó elõre kicsatolok,
nem tudok rendesen fékezni lábbal !!!
Tehát nem csatolok ki, csak ha már szinte megálltam...
Úgy érzem ha igy se tanulok meg rendesen tekerni,
akkor soha :-)))

Amúgy fixin meg nagyobb az SPD elõnye a sima pedállal szemben.
Tényleg, mintha részed lenne a bicó!
2StUpId2ShIfT

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

teljesítménynövekedés lesz tõle?

most viccelsz? nanáááá! körkörös hajtás, a lábad mindig ugyanott a pedálon, a talpa nem zsibbad, soroljam még... ég és föld. ráadásul: ha amatõr hobbista vagy, mint itt legtöbbünk, akkor jobb lesz ÉS kíméled a sportcipõdet, az spd rendszernem éppen rövidtávú befektetés, ha jót választasz!

nagyjából annyival jobb spd-vel tekerni, mint utcai cipõvel sétálni ;)