Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

hétvégén kén vennem spd-s surranót, van két kinézett:
...
jöhet más alternatíva is

próbáltad mindkettõt? Nekem a SIDI tökéletes volt, a Spec meg kényelmetlen, úgyhogy gondolom különbözõ tipusú lábra lehetnek jók.
Ilyen SIDIm van, az egyetlen baja az orr rész. Ahol a talp csatlakozik a bõr orr-részhez ott a bõrnek semmi védelme nincs, ráadásul elég vékony is, így nekem tavaly ki is kopott az egyik oldalon (feltételezem a tolások közben). Ha gondolod tudok róla képet csinálni. Nem vészes, csak bosszantó egy ilyen árú cipõnél... Amúgy tökéletes, jól szellõzik, varrások jó minõségûek.

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Feltöltött kép

jöhet más alternatíva is

elsõ és eddig egyetlen spd csukám ilyen, rosszat nem tudok rá mondani

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Feltöltött kép

Feltöltött kép

jöhet más alternatíva is

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Nem szólt senki hozzám! :( Na, jó, már két napja a nem túl brutál erõs kézzel becsvarazott stoplival megyek, nem is erõltetem, nehogy menetszakadt legyen. Kicsit hátrább tettem a stoplit, de így sokkal-sokkal jobb tekerni, hogy mi múlik pár mm-en!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
pár hetes tapsztalat az spd pedálról:
pd m520-specialized sport mtb kombóval tolom, öszehasonlíthatatlan az elözõ technikához képest /occsó fém pedál + occsó klipsz/, sokkal nagyobb biztonságérezetet ad /és nem csak érezetet :P /, sokkal bevállalósabban merek vele tekerni, a körkörös tekerést meg még tanulgatni kell

pár dolog ami bibis volt számomra:
- eleinte csak kifele toltam a sarkam oldáskor, de ha közben emelem is, akkor mintha könnyebben menne a dolog
- elég nehézkes úgy kioldani, h hözben rá is tehénkedik az ember a pedálra, erre figyelni kell
- álló helyzetben való elinduláskor néha lábbal errõssen szoktam ellükni magam, ilyenkor figyelni kell arra, h mennyire mozog ebbe bele az ember a biciklin, mert ha nem figyel, akkor véletlen old a másik lábnál az spd és zacsival ráesik a vázra a jómunkásember
- ugratáskor levegõben elveszettem az egyensúlyom, erõssen kalimpáltam alattam a biciklit, h jó legyen /ha-ha, mintha rajtam múlt volna a dolog/, és a kalimpálás közben kioldott a pedál, akkor azért egy kicsit pokolba kívántam az egészet

összeségében nagyon tetszik a cucc, biciklizést már nem nagyon tudom elképzelni nélküle

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Ma letört az Egg Beater-em egyik fémíve. Nem estem soha így egyszerüen anyaghibára gyanakszom.

Olvastam pár ilyen esetrõl külföldi fórumban... pech. Gondolom cseréli a bolt, ahol vetted. Ha mégsem, akkor szólok, h a Crank Bros. legendásan nagyvonalú ilyesmikben. Ha dobsz egy mailt a cégnek, sztem tuti h felajánlják, h küldd el nekik a töröttet és küldenek egy újat. A posta szopás, de sztem bõven megéri.

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Tud valaki egy olyan pedált ami olyan "endurós" SPD cipõvel meg simával is lehet kényelmesen tekerni?

Bike Positive Half SPD. Nekem is olyanom van, szeretem. Nem a legkönyebb darab, de a célnak megfelel. Én bikediscount-ban rendeltem 5000 jómagyar forintért. Kicsit várni kellett rá, hogy beszállítsák de megérte!

http://ebike.hu/termekek/pedal/spd/51

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Állítottam kicsit a stoplimon. Mennyire kell azt a csavart meghúzni nagyon állat módon, vagy csak kicsit szorosra is elég? És rozsdásodik a csavarja, b+ spd-m van, az nagy baj?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

500km után enyhén kotyog az pd-m540 pedálom, ha otthon utána húzok a kónuszon, akkor elveszik a gari?

Ha tetû a bolt, akkor igen. Nekem amiatt ugott a gari, hogy a porvédõt kicsavartam a B+ SPD-men hogy belekukkantsak...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
500km után enyhén kotyog az pd-m540 pedálom, ha otthon utána húzok a kónuszon, akkor elveszik a gari?

A sebesség mindent megold.

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Tud valaki egy olyan pedált ami olyan "endurós" SPD cipõvel meg simával is lehet kényelmesen tekerni?
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Ma letört az Egg Beater-em egyik fémíve. Nem estem soha így egyszerüen anyaghibára gyanakszom.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
értem már hogy mûködik.... azért van így mert azal a smafuval a pedál mind két oldalára rá lehet lépni és megfogja... hát maradok a Looknál :D ki nem bírnám hogy ien nyalóka legyen rajta

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
írtam, hogy országúti pedál, legalábbis a leírás alapján fõleg erre ajánlják (a montis speedplay az inkább a frog, ha jól tudom)...és szvsz "az a batár" nem sokkal nagyobb, mint egy Look-stopli. amúgy meg kicsit keresgélsz és tádámm:

http://www.speedplay...ide.searchstart

eszerint pl. az összes montis shimano cipõhöz jók a (montis) speedplay pedálok...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én meg arra hogy azt a batárt mien cipõre lehet egyáltalán felrakni :P

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

speedplay light action országúti pedál, ~220 gramm/pár..

jujjj nekem sárgába kell, az menen a vázhoz :D
bár a rózászín is odabasz.

a dokkolásra magára lennék igazán kiváncsi
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

és ez hogy vagy mi?

speedplay light action országúti pedál, ~220 gramm/pár..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
neem, nem azért.nekem szerintem komplikált lenne az a sokszor megállás terepen meg városba is szval inkább kihagyom.meg akkor keretes kellene igazából ami meg nagyon drága nekem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

áhh...nem veszek spd-t...
ha megyek terepen a haverokkal akkor soxor meg kell állni ha valaki elkéri a bicóm nem tud vele menni szval...marad az a bbb jumpride vagy milyen pedál!

Azért nem spd-zel mert nem tud menni más a bicóddal?:D
mondjad nekik vegyenek inkább õk is spd-t...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
akor az enyémre nem ülsz fel :D