Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Minél inkább nézem a Shimano kereteit, annál inkább hülyeségnek tűnik a "nagyobb felület" duma, szóval a támasztás lehet az igaz.

Cipő gyanánt ezt az ócóságot vettem
Nem egy puha a talpa, bár a többi (1, azaz egy darab másik típusú) cipővel nem hasonlítottam össze.

na ez kifejezetten a puhább talpú cuccok közé tartozik :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

kicsit támaszt. pláne, nem betonkemény talpú cipőn.

Minél inkább nézem a Shimano kereteit, annál inkább hülyeségnek tűnik a "nagyobb felület" duma, szóval a támasztás lehet az igaz.

Cipő gyanánt ezt az ócóságot vettem
Nem egy puha a talpa, bár a többi (1, azaz egy darab másik típusú) cipővel nem hasonlítottam össze.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az 520-as (530) szerintem felejtős, ha teheted vegyél XT-t, de szerintem legjobb kompromisszum az 540.

Ez viszont jó nagy kamu (az 530-as leírásából): A legfrissebb XTR és XT pedálok technológiáját öröklő modell! Milyen technológiáját? Mert a tengely, a csapágyazás az nem pont ugyanaz. Próbáltam pár éve "együtt" 505-520-540-XT-XTR pedálokat. Az 505 egy fos, az 520-540 között még ordító volt a különbség, de az 540-XT között már alig.

Viszont én elképzelni nem tudom, mire jó a keretes pedál. :D

kicsit támaszt. pláne, nem betonkemény talpú cipőn.

egyébként magasan az 520as és az 530 - asokból fogy a legtöbb.

mondjuk azt nem tudom elképzrlni 520-540- között milyen különbséget érez az átlagfelghasználó, de biztos van.

Bikertigger módosította - 2015. május 18. - 22:10

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Aszongya fickó, hogy nagyobb felületen lehet nyomni így a pedált.

Lehet, hogy igaza van, bár ehhez nem árt, ha az ember talpa eléri a keretet, az meg gondolom, cipőfüggő :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Az 520-as (530) szerintem felejtős, ha teheted vegyél XT-t, de szerintem legjobb kompromisszum az 540.

Ez viszont jó nagy kamu (az 530-as leírásából): A legfrissebb XTR és XT pedálok technológiáját öröklő modell! Milyen technológiáját? Mert a tengely, a csapágyazás az nem pont ugyanaz. Próbáltam pár éve "együtt" 505-520-540-XT-XTR pedálokat. Az 505 egy fos, az 520-540 között még ordító volt a különbség, de az 540-XT között már alig.

mgy módosította - 2015. május 18. - 22:01

• RelakS kedveli ezt

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Egy kis segítség kéne kezdő SPD-sként, hogy mit kéne venni a masinára.

Pl keretes, vagy sima pedál?
"Sima", vagy XT?

ebike-on ezek szimpatikusak:
Keretes:
Shimano SLX (PD-M530)
Shimano Deore XT '12 (PD-M785)

Keret nélküli:
Shimano PD-M520
Shimano Deore XT '12 (PD-M780)

Első blikkre a keretes jobban tetszene, viszont kérdés, hogy mennyire van szükség a keretre. A másik meg, hogy az XT felára mikor éri meg? Két év alatt kb 2000km-t tekertem a gépbe, bár ebben a tavalyi "fantasztikus" időjárás keze is benne van (kevesebbet tekertem, mint előtte)

RelakS módosította - 2015. május 18. - 21:51

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

az user error volt. :)

egyébként pikk-pakk elvitték és nem járt rosszul vele a srác.

Nevetni fogsz, de felmentelek, látatlanban. (És te nem titkoltad el a dolgot annak idején, ezért is emlékszem jól a hirdetésedre. :) )

Engem hellyel-közzel átvert egy figura, így a kórképet egyedi esetnek nem mondanám: valami 15-ért árulta a komplett xt hajtóművet, pedállal, merthogy csak... Én meg bevettem.

Végül egy nap szabimba és virágnyelven anyázásba került, hogy kiszedette egy fél órás melóval Tél utcai, neki ismerős műhelyben. Végignéztem, nem volt szép látvány: köszörű, nagy satu, kalapács és hőlégfúvó.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Kivéve, ha nem lehet csak roncsolással kitekerni a karból. Vagy eladni a kart pedállal együtt.  :)

az user error volt. :)

egyébként pikk-pakk elvitték és nem járt rosszul vele a srác.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

...vagy veszem egy pd-m540-et és ugyanúgy boldog leszel vele. :)

Kivéve, ha nem lehet csak roncsolással kitekerni a karból. Vagy eladni a kart pedállal együtt.  :)

Rabbit módosította - 2015. április 21. - 07:47

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Az 520-as ám már kotyog 30000 km után ;) (épp annyit hogy görgőzésnél észrevettem, egyébként még teljesen használható tekerésre).

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Jogos... sok helyen írják, hogy ez a titkos befutó :) Bár itt meg ugye nincs kerete

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

...de csak fele annyi ideig ! :P

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

• Rabbit kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

.....vagy ha pénzt meg leszarom akkor xtr, mert mindenhol az megy, hogy örökélet az egész rendszer.

Kb. igazat írnak. Nekem sima 959es XTR pedálom van, több 10ezer km van benne, 1x szedtem szét (de megbántam,fölösleges volt) és semmi kotyogás. Ha maradt a régi minőség, akkor egy évtizedet röhögve használhatod.

• albertfish kedveli ezt
Marci

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

crank brothers-rol lebeszelnelek.

nem allithato, kotyog benne a stopli, nyulos a kioldasa, becsatolas nem tul hatarozott.

mindenkeppen shimano spd rendszert vegyel.a keret elhagyhato nem segit semmit sot neha meg utban is van.

Köszi, olvasom közben a teszteket.

Az alapján vagy az SLX keretes spd, ami azt írják ua. mechanikailag mint az xt-xtr vagy ha pénzt meg leszarom akkor xtr, mert mindenhol az megy, hogy örökélet az egész rendszer.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

crank brothers-rol lebeszelnelek.

nem allithato, kotyog benne a stopli, nyulos a kioldasa, becsatolas nem tul hatarozott.

mindenkeppen shimano spd rendszert vegyel.a keret elhagyhato nem segit semmit sot neha meg utban is van.

• albertfish kedveli ezt

regi/hibas agyvaltokat veszek.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Halihó!

Végülis hagytam magam meggyőzni, hogy a saint pedálnak nincs helye tekerős gépen. 

Helyette a jelöltek:

PD-M530 keretes, slx pedál -erről azt modnják hogy most trail felhasználásra nem nagyon találni jobbat

Klasszikus keretes DX (fém vagy műanyag)

Szetthez való M970-es xtr

CrankB. Candy itt a betűk mit befolyásolnak? 

Ha az befolyásol valamit Nike cipővel használnám, ami állítólag outis, de könnyű karbon és tetszik :D

albertfish módosította - 2015. április 20. - 19:37

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Sikerült elhagynom az egyik cipőm spd klipszéből az egyik csavart.

Próbáltam pár boltban kérni, de eddig nem jártam sikerrel. Esetleg tudtok helyet, ahol érdemes kérdezősködni? Ne adj isten valakinek nincs egy fölösleges csavar, régi rozsdás is jó, csak a menet tartson még. Sör/csoki jár cserébe :)

nálunk pl rendszerint van

http://ridebike.hu/t...var-109-stopli/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Sikerült elhagynom az egyik cipőm spd klipszéből az egyik csavart.

Próbáltam pár boltban kérni, de eddig nem jártam sikerrel. Esetleg tudtok helyet, ahol érdemes kérdezősködni? Ne adj isten valakinek nincs egy fölösleges csavar, régi rozsdás is jó, csak a menet tartson még. Sör/csoki jár cserébe :)

használtat tudok adni, ha a múltkori helyen megfelel, akkor előkeresem. :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Sziasztok!

Bp. 20 kerület Szögker....én már vettem ott..