Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

platformpedálból mit érdemes venni? legyen minél könnyebb, cserélhető tüskés és 8-10eFt alatt. nézelődtem, de nem vagyok képben a típusokkal kapcsolatban. ez találtam, ami kb jó lehet:

http://ebike.hu/term...s-dh-bmx-pedal/

illetve az apróban van egy wellgo magnézium, esetleg on-one el guapo?

minden ötletet, véleményt, tapasztalatot szívesen meghallgatok! :)

elgápó: annak a tudatában vettem meg, hogy olvastam az oldalon a véleményt, miszerint nem kapaszkodik eléggé.

Még nem tudtam elönteni, így van-e, TÉNY, hogy a BBB mountainhigh (v.mi)- nak ott is van tüske, ahol erről mintha kifelejtették volna (középről), és az nem is csúszkál a talpam alatt, ez meg néha igen, de azért nem bántam meg, jó lapos, és nem túl nehéz. 

A BBB csak kölcsön volt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

platformpedálból mit érdemes venni? legyen minél könnyebb, cserélhető tüskés és 8-10eFt alatt. nézelődtem, de nem vagyok képben a típusokkal kapcsolatban. ez találtam, ami kb jó lehet:

http://ebike.hu/term...s-dh-bmx-pedal/

illetve az apróban van egy wellgo magnézium, esetleg on-one el guapo?

minden ötletet, véleményt, tapasztalatot szívesen meghallgatok! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

vki meg tudna mondani, hogy mekkora az m540es spd pedalon a lezaro csavar anya resze? a doksiban a 2-es.

http://si.shimano.co...D-M540-2234.pdf

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Az első 6 közül valamelyik, valószínűleg egy R540-es szintű is megfelel. Vagy más gyártóktól, hasonló árban.

http://www.shimano-l...pedal/index.php

enté módosította - 2014. július 17. - 20:35

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

daree

daree

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok! Kaptam egy Shimano SPDSL SH-R130S cipőt. Segítséget szeretnék kérni a hozzá tartozó pedál megtalálásához. Sajnos kezdő vagyok a témában, és nem nagyon tudom megkülönböztetni ezeket a pedálokat. Ha valaki meg tudná mondani pontosan milyen pedál kell hozzá azt nagyon megköszönném. Ha esetleg linket is küldene az lenne a legnagyobb király! =) Előre is köszönöm!

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

sziasztok,

SPD-SL-el hajtó országútisokhoz egy kérdésem lenne. Most váltottam sima SPD-ről, de azonos rugóerőre állítva a bal pedál gyakorlatilag sziklaszilárdan fogja a lábam, alig bírom kirángatni megálláskor is és a "floating" sincs meg igazán, míg a jobb pedál tök kényelmes, pont úgy viselkedik ahogy szeretném. Mitől lehet ez? (A rugóerő biztosan azonos, leggyengébbre kitekerve is ez a jelenség. A pedál egy R-540es shimano, zsír új sárga shimano stoplival.)

1. próbáld ki az ellenkező végletet, hátha valamit benéztek az összerakáskor, (bár lehet, hogy ez hülyeség. :)

a.) olajozd  a mechanikát

b.) tekergesd a rugóállító csavart  oda-vissza többször, hátha bekopik

c.) ugyanezt csináld a lábaddal: ki-be, ki-be,ki-be, még hozzá (bal oldalról nézve) a pedált 7 órás állásba tartva a pedált  - szerintem  ebben az állásban lehet a legjobb erőt kifejteni, sőt. a stoplit tedd a lehető legelőrébb (nyilván ideiglenesen), mert ilyenkor  a leghosszabb az erőkar  -  a stopli forgáspontja és a sarkad közötti távolság.. Amikor már beindul a kioldás,menni kéne, mondjuk, 1 km-t, úgy, hogy minden pedálfordulatkor csinálsz egy ki-be kapcsolást.

Szerintem így belátható időn belül helyre lehet tenni... Én ezt a módszert alkalmaztam a z xt-nél, mert az is elég kemény volt az elején.

Megegyezem, van egy m540-esem is,  és az jóval nehezebben jár, mint a 780-as, bár lehet, hogy csak többet kellene használni.

Ha nem javul, cseréld fel a két stoplit, ráadásul, ha a stopli a problémás, lehet, hogy az ügyesebb, erősebb jobb lábadra jó lesz a mostani baloldali.

Martin2004 módosította - 2014. július 06. - 17:01

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

sziasztok,

SPD-SL-el hajtó országútisokhoz egy kérdésem lenne. Most váltottam sima SPD-ről, de azonos rugóerőre állítva a bal pedál gyakorlatilag sziklaszilárdan fogja a lábam, alig bírom kirángatni megálláskor is és a "floating" sincs meg igazán, míg a jobb pedál tök kényelmes, pont úgy viselkedik ahogy szeretném. Mitől lehet ez? (A rugóerő biztosan azonos, leggyengébbre kitekerve is ez a jelenség. A pedál egy R-540es shimano, zsír új sárga shimano stoplival.)

DaveRider módosította - 2014. június 09. - 16:51

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Specialized tapasztalat valakinek? :)

Amúgy ezek a cipők mennyire szokták bírni? Mármint ha vesz az ember egy komolyabb darabot, akkor az évekig bírja? A talpa gondolom nem vásik el. :D

Egy német webshopból már megrendeltem az M540-es pedált, már csak egy cipőt kéne vadásznom hozzá. :D Az a gond, hogy nem bp-i vagyok, így nem megy olyan egyszerűen az, hogy beugrok egy boltba és felpróbálom a cipőket...

ugyan nem specializedem van, hane megy northwavem, de az 5 éve bírja terepen, nem szoktak szétmenni ezek egyhamar.

Novics

Novics

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Nem akarok itt admint játszani de van cipős topic is: http://forum.bikemag.../1461-spd-cipõ/

Amúgy, a Speci cipők jók, nem hullanak szét napok alatt. Aki haver olyannal jár, mind szereti. Jól jársz vele.

Való igaz, bocsi. Csak átterelődött a szó a cipőkre, miután már a pedál meglett. Azért csak úgy néz ki, hogy sikerül a bicaj árának közel a felét elkölteni. Vagyis majd akkor, ha meglesz a cipő is. Ez a hátránya az olcsó bicajnak. :D

Köszönök minden segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

10 éve használom az alap speci sport cipőmet.

talpa már megviselt a sok gyaloglástól, amúgy semmi baja

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nem akarok itt admint játszani de van cipős topic is: http://forum.bikemag.../1461-spd-cipõ/

Amúgy, a Speci cipők jók, nem hullanak szét napok alatt. Aki haver olyannal jár, mind szereti. Jól jársz vele.

Marci

Novics

Novics

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Szent igaz !

Shimano-nál kb. az működik, hogy utcai cipőnél +1 számmal nagyobb méret a jó. Ez az esetek 80-90%-ban működik de tényleg a cipő szabásán, formázásán is sok múlik. Nekem volt sok éve Shimano cipőm, így kb. nagy biztonsággal mertem webshop-ból venni cipőt és jó is lett. DE!!! a szintén Shimano téli túrabakancsom már 2 számmal nagyobb az utcainál, annak egészen más a szabása.

Sidi cipőm viszont kb. normál utcai számozásban van.

Szóval ezért is nagy lutri a webshopos vásárlás.

Specialized tapasztalat valakinek? :)

Amúgy ezek a cipők mennyire szokták bírni? Mármint ha vesz az ember egy komolyabb darabot, akkor az évekig bírja? A talpa gondolom nem vásik el. :D 

Egy német webshopból már megrendeltem az M540-es pedált, már csak egy cipőt kéne vadásznom hozzá. :D Az a gond, hogy nem bp-i vagyok, így nem megy olyan egyszerűen az, hogy beugrok egy boltba és felpróbálom a cipőket...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ahány cég? Ahány cipő...

Szent igaz !

Shimano-nál kb. az működik, hogy utcai cipőnél +1 számmal nagyobb méret a jó. Ez az esetek 80-90%-ban működik de tényleg a cipő szabásán, formázásán is sok múlik. Nekem volt sok éve Shimano cipőm, így kb. nagy biztonsággal mertem webshop-ból venni cipőt és jó is lett. DE!!! a szintén Shimano téli túrabakancsom már 2 számmal nagyobb az utcainál, annak egészen más a szabása.

Sidi cipőm viszont kb. normál utcai számozásban van.

Szóval ezért is nagy lutri a webshopos vásárlás.

marton módosította - 2014. június 05. - 22:50

Marci

Novics

Novics

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Kezdésnek: http://www.berguson....o-tura,193.html

Külföldi webshop lehet, hogy olcsóbb de a bringás cipők nagyon össze-vissza vannak számozva, ahány cég annyi számozás, méretezés. Szóval ezt jobb fölpróbálni.

Sosem értettem, hogy miért nem lehet egységes számozást használni márkától, cipő/ruha fajtától függetlenül. Az egyik 46-os miért nem akkora, mint egy másik, miért jó az a gyártóknak... A cm-ben megadott méretben sem lehet bízni? A 46-osra a korábban mgy által linkelt specinél 29,5 cm talphosszt írtak, az enyém 29, tehát elvileg jónak kéne lennie. Bár azt sem tudom, hogy az külső, vagy belső talphossz, mert azért az nem mindegy.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Külföldi webshop lehet, hogy olcsóbb de a bringás cipők nagyon össze-vissza vannak számozva, ahány cég annyi számozás, méretezés. Szóval ezt jobb fölpróbálni.

Ahány cég? Ahány cipő...

Bergusonék vannak/voltak Óbudán, két, egymás melletti üzletben? (egyik ruha, másik "hardver") Pár éve ott próbáltam fel néhány cipőt, mindre azt írta a gyártó hogy montis, de két Shimanoból az 44-es lábamra az egyik 47-ese sem volt jó, a másikból 45-46-os kellett volna, de már nem emlékszem, hogy kényelmetlen volt vagy nem is volt a méretemben.

Akkor azt hittem, egy életre megtanultam, hogy ruhafélét szigorúan próba után szabad csak megvenni.

(erre most párommal kis híján elhozattam egy utcai nadrágot, mert neki útba esett a bolt, de szerencsére lusta volt... végül elmentem és kiderült, már a hagyományos ruhák számozásában sem lehet megbízni :( )

SokadikX módosította - 2014. június 05. - 01:14

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Marci

Novics

Novics

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Talán a montis cipők inkább alkalmasabbak a mindennapokra. Főleg a túracipősebb kinézetűek kényelmesek.

Volt egy ilyen sejtésem. :) De azért köszi a megerősítést.

Esetleg tudnátok 1-2 webshopot linkelni - lehet külföldi is - ahol érdemes körbenézni. Amiket így gyorsban találtam magyarokat, ott gyakorlatilag semmi választék. (De tényleg csak egy gyors keresés volt.)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Igen, arról is lecsúsztam... Bár nem linkelted, de tudom, hogy a fehérre gondolsz. :D

Valóban a link lemaradt: http://www.cyclestor...e_2013-ID_25037  :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Talán a montis cipők inkább alkalmasabbak a mindennapokra. Főleg a túracipősebb kinézetűek kényelmesek.

Marci

Novics

Novics

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

A Bringalandos cipő pedál akcióban ez a duó szimpatikus: SHIMANO SHR088 CIPŐ + EPDR540S Ez mondjuk nem sima spd pedál - már amennyire én ehhez értem - hanem SL, ha jól tippelek a kép alapján. Ez a fajta alkalmas mindennapi használatra, vagy keressek inkább egy monti cipőt, és hozzá pedált?