Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Novics

Novics

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Ahojj topiklakók!

Egy éve hajtok outi bicajt - mindennapi közlekedés főleg, meg néhány Balatonkör -, és lassan úgy érzem, hogy iagzán megérne a dolog egy "rendszerváltást". Eddig az tartott vissza, hogy nem akartam - most sem - a bicaj árát elkölteni cipőre meg pedálra. De talán olcsóbban is meg lehet úszni. Nem kell hájtekcucc, de azért olyan kell, ami kiold ha kell, és csak akkor old ki. Viszont egyáltalán nem értek ezekhez a rendszerekhez - pl nem tudom, hogy mi a fő különbség - de valami olyan lenne jó, ami mindennapi használatban is megállja a helyét. Tudom, hogy nem sétálásra találták ki ezeket a cipőket, nem is ez a célom. De mondjuk nem lenne rossz, ha utcai cipőben is lehetne tekerni 1-2 km-t (mondjuk el kell ugrani a boltba) különösebb kínszenvedés nélkül. De mondjuk ez utóbbi nem annyira fontos, mert max beleugrik az ember a cipőbe, akkor viszont abban lehessen a boltban mászkálni viszonylag értelmesen. :)

Gyorsan beleolvastam itt-ott a hozzászólásokba, és arra jutottam, hogy spd-ből vannak olyan pedálok, amik "kétoldalasak". Viszont nem tudom, hogy ezek közül mit érdemes már megvenni, mi a gagyi kategória, mire érdemes odafigyelni cipővárásláskor - azon túl, hogy kényelmes legyen :) - stopliügyben mi a tuti.

Ha tudtok valami kisokost linkelni, akkor azt is megköszönöm, mert tényleg hót hülye vagyok ezekhez.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A képeden én úgy látom, hogy a fekete pedál tengelyén és testén is R betű van. De lehet, hogy rosszul látom.

Shimano nagyon jó pedálokat gyárt ! Azok nagyon tartósak szoktak lenni. Nekem régi xtr-em (959es) van, kb. 10 éves, napi használatban van télen-nyáron de úgy forog, mint az álom.

Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

nezd meg a netes kepeket.latszik hogy bal jelolesu tengelyen jobbos pedaltest van fenn bar a testen is baj jeloles van.

a tengelyen a menet a jelolesnek megfelelo.a pedaltestre irtak fel rosszul es utana szarul is szereltek ossze.

a legszebb az egeszben hogy ha a konuszra ra akarok kontrazni akkor elfotog az agyanal a konusz is mert nincs alatta elfordulasgatlo.

aszam ezentul csak es kizarolag shimano spd-t hasznalok.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Figyu ! Nem lehet, hogy rosszul van az L és R betű jelezve a pedálon ? Próbáltad már belecsavarni a karba ? Hihetetlen, hogy egy gyár fordítva rak össze egy pedált.

Ízlés dolgában nem lehet vita de nekem volt CB pedálom is és mikor kipróbáltam egy Shimano-t, egyből váltottam. Annyira jobb érzés a be és kilépés - nekem.

Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Neten is azt javasoljak hogy a tengelyt erdemes cserelni nem a stoplit forditani.
Az a fura hogy a gyari kepeken is forditva van es a pedaltestbe is a rossz oldal betuje van beutve.viszont par felhasznalonal meg jo oldalt van gyarilag szoval agyrem.

Kozben kiprobaltam a m505 est.siman veri a cb bedalt.az kotyogott (nem a tengely, a kotes) iszonyat nagy volt a floatja.egyszoval marad a shimano a cb meg ha nagyon muszaj.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A stoplit hiába rakod föl fordítva, nem fog bekattanni.

A tengelyt viszont meg tudod fordítani, elvileg akkor helyreáll a rend.

Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ma szereztem ket par spd pedalt.

ki akartam menni kiprobalni es felszerelesnel tunt fel hogy a bal tengelyen a jobb pedaltest van fenn es forditva.

a fekete (wellgo m919) az.

DSC03082_zps73aaa685.jpg

most feltettem a shimanot.

most ez vagy valami nyakatekert megoldas es a stoplit is forditva kell feltenni a cipore vagy epp bolondok napja volt kinaban?!

neten gyorsba utananezve masnak igy ilyen szoval ez gyari!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ez csak nekem furcsa ?  :)

pict%2520057.jpg

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Volt ma egy kis eltevedesem es akkora sarba sikerult "szaladnom", hogy magam is meglepodtem az M540 sarturo kepessegein. :) Konkretan akkora sar volt, hogy a kerek mar nem tudott forogni a Marsh Guard miatt. A cipo M088 aljan harom centi vastag sarral. Kisebbet kattant belepesnel, de egyszer sem oldott ki hazaig. Kell a francnak a tojas pedal. :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

És hogy megy át a varázsspré a tengelyen lévő gumigyűrűn (meg hogy hozza ki az esetleg bejutott port)? :D

Sehogy, mert a tengelyt nem érinti, nem az nyikorog hanem a feszítés (rugók/fém fémen), azt tisztítom/fújom be és működik. Sose szedtem még szét mert nem kell (Shimano, bombabiztos).

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Szegény WD-40....: ) egyébként egy fasza anyag vanillia illatú petróleum, de arra kell használni amire való! Tényleg 48 cm????????? :D

• zeezoltano kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Értem én, miért írtad, de érdemes elnézni a honlapjára: http://wd40.hu/

Ha csinálok egy honlapot elhiszed hogy 48cm a f..om hossza?

Egyébként fantasztikus egy honlap, akármelyik első évfolyamos számítástechnikus nagymama összehozza max 2 óra alatt

zeezoltano módosította - 2014. április 23. - 19:40

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ismertem a honlapját régen is.

de a neten én is ilyen 190 centis   110 kilós, Mezei Ricsi alkatú enyhén pedofil maci vagyok.

szal attól a wd40 még 90% petróleum meg 110% marketing. és qrvára nem kenőanyag.

:)

na on

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Kenőanyagnak kenőanyag, csak nem tartós... a szappanos víz is az amíg meg nem szárad....

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

a wd40 nem kenőanyag

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

És hogy megy át a varázsspré a tengelyen lévő gumigyűrűn (meg hogy hozza ki az esetleg bejutott port)? :D

Nem nehéz szétszedni ezeket a pedálokat, egyszerű kipucolni, s újrazsírozva összerakni. Akkor biztosan nem marad benne kosz, amitől nyikoroghatna.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Még soha nem kentem pedált, lehet azért mert az gyűjti a koszt.

Én inkább kenem mint a nyikorgást hallgatom, ami egy idő után mindenképp megjelenik ha poros a terep. Itt is sima láncolaj, spray formátumban. Persze letörlöm rendesen hogy ne gyűjtse a koszt, de vagy az egyik, vagy a másik.

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

a wd40 nem kenőanyag

Igen, ezt bizonyítják az eredmények is, bár a nyeregcső-zár nyikorgásának megszüntetésére megfelelőnek tűnt. Nyilván azért, mert ott ritkán van csúszás, hiszen ott nem állítom a nyeregmagasságot 5 percenként. A spray-formátumra esett a hangsúly, mert a csepegtetős - mellesleg igazi kenőanyag - sem tudott többet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Közben rájöttem:  a nyikorgást láncspray-vel érdemes megszüntetni, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a kenőanyag a rugó és az azt tartó tengely közé kell.

Eredmények : wd 40: 1-2 nap, BTWIN váltó- és láncolaj-spray 4-5 nap tartósság.   :) (PD-785-ön, bár ez nyilván nem típusfüggő.)

a wd40 nem kenőanyag

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Még soha nem kentem pedált, lehet azért mert az gyűjti a koszt.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!