eldontottem hogy kiprobalom az spd-t.
be is szereztem egy crank britothers pedalt amirol tudom hogy nem alithato a kioldasi ero de olyan jo aron volt, nem tudtam otthagyni.
ha kezdesnek szerintetek nem a legjobb pedal akkor lovok magamnak egy igazi spd-t.
nagyobb dilemma a cipo valasztas.
varosban napi szinten hasznalnam 8km-es ingazasra javareszt bicikli uton vagy ritka forgalmu utakon tehat autok kozt benazast nem tervezek.
(eleinte meg csak turazasnal hasznalnam hogy hozzaszokjak.)
kovetelmeny meg hogy lehessen benne jarkalni legalabb napi 2-3 km-t amit kb 3-500m-ekbol fog osszeadodni.
kinezetet es markat bealdozom az arcimke oltaran.
visszaolvastam es tobbetek irta hogy nagy elony ha tepozaras es nem fuzos.
tudok ajanlani ilyen cipot?
nem lenne rossz 10e magasagaban meguszni de indokolt esetbe tobbet is szannek ra csak mivel elso spd jo lenne minimalizalni a buktat (ha lesz).
(aprot honapja rendszeresen csekkolom)
illetve tudtok ajanlani boltot ahol nagy learazasak vannak?
kerekvart (itt ezt neztem ki:shimano shm 021)es bergusont mar hivtam nekik mar csak jeti meretben vannak cipoik.(nekem 44-45 es kellene) de tobb boltot nem ismerek ruhazat ugyileg.
elore is koszonom konstruktiv valaszaitokat.
Szerintem kevés cipő alkalmas a járkálásra, vagy néz ki elég normálisan ahhoz, hogy vállalható legyen a legtöbb helyzetben. Ami ilyen, az jellemzően csak külföldről rendelhető és 15 ezer forint felett van általában. (661, Vans, stb)
Azért vannak vállalható kompromisszumok, amik suliban még elmennek, és olcsók, és egy bevásárlást meg lehet bennük ejteni, ezek az olcsó shimanok, illetve az ilyen alkalmi vételek, mint a Lidl-ös. Ezeknél a lényeges a talp, legyen "sima", ne mászófogas, terepre tervezett, és ne legyen túl merev, vagy túl csúszós. Én ilyeneket használok, plusz váltócipőt munkába járáshoz.
A CB tapasztalatok érdekelnének. Bár nekem generálisan bejön az SPD rendszer, ezért sem váltottam még. A városi bringán pedig felemás pedál van, ha kell, utcai cipőben is lehet hajtani, ráadásul a súly miatt ilyenkor automatikusan a sima oldal kerül felülre