Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
érdekes, nekem is néha a jobb lábam (eleje) picit zsibbad, de arra jutottam, hogy olyankor valszeg túlhúztam a cipõfûzõt, mert nem mindig csinálja. és inkább az elején volt, mostmár ritkábban fordul elõ.

egyelõre nem taknyoltam (bár már volt, hogy majdnem), mert mielõtt kimentem forgalomba, elég sokat szoktattam magam hozzá. és azt szoktam csinálni, hogyha tutira nem lesz probléma abból se, ha eldõlnék, akkor direkt elõbb megállok, majd aztán akasztom ki magam, hogy rögzõdjön a reflex, de forgalomban egyelõre ha kicsit is problémásnak tûnik a helyzet, inkább elõre egyik vagy mindkét tappancsot kikattintom.

a PD 520 nekem is picit kattog ha húzom, szerintem mozgolódik benne a stopli. ilyenkor biztos csámpásan tartom a lábam, vagy igazítani kéne a stopli szögén..(ez se mindig van)

amúgy érezhetõen javult a tempóm, kevésbé fog vissza a szembeszél, és az emelkedõk, pont ahol nagyobb szükség van az erõre. még szerintem nem sikerült kialakítanom a megfelelõ pedálozási technikát hozzá, de jó beruházás egy SPD..

(köszönöm hogy elmondhattam ;) )

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

igazán negatív tapasztalatom még nincs vele...
Gyalogkakukknak meg lett kopva az orra, én is néztem a séta után de nekem még nem látszik semmi kopás

nekem sem az elsõ sétától lett ilyen ;)
majd ha idén pár igazán saras versenyen tolod jódarabon, akkor beszéljünk újra :D (sztem tenni kéne bele mászófogakat, az segítene ezen (is))

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hmm, ma városbamenet gondolkoztam hogy a ballagási vagy a nyárimunkapénzbõl venni kéne egy spd pedált-cipõt.de még mindig kiállok a keretes mellett.teljesítménynövekedés lesz tõle?
áá mert ez a medvetalp + sima edzõcííípõ nagyon kaki hosszútávon :frown:
majd szólok ha komolyabb lesz a theme.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
retizotyo: olajozd/zsírozd be a rugóját, hátha használ neki..

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nagymezõ utcában van egy bolt, nem ugrik be a neve (kettõ van egymás mellett majdnem - na az egyikben), ott asszem van SIDI!

520 pedál probléma: csak a jobb oldali recseg. Mármint a kötés maga. Szorítottam lazítottam, de semmi változás. Kosz nem lehet az oka, meert városban gyûröm és tisztán van tartva.

5letek?

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Hali!

Itt budapesten hol tudok SIDI cipõket megnézni, próbálni és venni?
Bergusonban nincs, kerékvárban nincs, vadász utca corratec üzlet nincs!

THX

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Vagy ne húzd meg annyira a cipõt. Nekem az is segített. Egyébként próbáld meg a stoplit beljebb. Majd kíjebb. Majd elõre és utána hátra. És ezeket kombinálhatod is. :)

Játszani kell vele, meg kitaposni.

Sp

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nah az nékem a bajom, hogy Spd-ev zsbbad a jobb talpam hosszabb tekeréskor, kb ugyanúgy van belõve a kéát cipõn a stopli, de ugye nem egyformák a lapátok.....merre kéne azt állítani?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Korrekt a szett és szép a pedál is...
nekem mondjuk nagy lenne a keret....inkánn egy Candy C...:D

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Na történt valami jó ezen a mocsok napon is: MEGHOZTÁK A PEDÁLOMAT!!
Crank Brothers Mallet C
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
majd írok még neked privibe tapasznyalatokat ha már lesznek hosszabbtávúak...:);)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
az messze van..
köszönöm a válaszokat :)
merci :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Miskolcon...:)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Miskolcon??
vagy Pesten, esetleg máshol??

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem megérte, mert boltba vettem és kaptam csomó kedvezményt meg ingyenkulacsot reklámozni..:D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
láttam a képet. :)
köszönöm a választ, ha valami nagyon durva dolog történne vele, beírnád, én is tervezem valami ilyesmi boltolását valamikor a közeljövõben.. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mentem vele tagnap 70km-t....
elkezdett nyúlni hálisten, pont végig ért a lában, jobbon picit nyomta a nagylábujjam de már nem....most végig ér és kényelmes, de állítólag még fog nyúlni ha elázok vagy belizzadok....
egyenetlen botonon szar vele topogni felfele, de minden hasonló surranóval nem fincsi...

igazán negatív tapasztalatom még nincs vele...
Gyalogkakukknak meg lett kopva az orra, én is néztem a séta után de nekem még nem látszik semmi kopás

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Magellanboy!
van már valami negatív élményed a cipõvel (itt nem esésre gondolok)??
ill. használtad már annyit, hogy véleményt tudj formálni?? :o

huoc

huoc

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok.
hetvegen en is beleptem az spd hasznalok taboraba.
cipo: Shimano MT70. azert ez, mert gyalogturazni is sokat szoktam es vmiert elhittem a shimano-nak, h ez alkalmas gyalogturara is. gondoltam akkor nem kell masik par cipot magammal vinnem, -1 kilo. hat nem probaltam ki, de nem hiszem, h alkalmas lenne. hiaba "vibram" talp, kemeny, nem hiszem, h alkalmas komolyabb gyalogturara. vmelyik este kiprobalom, leveszem a patentet, visszateszem a gumitalpat es megyek vele 5-10 km-t a budai hegyekben, de nem hiszem, h jo lesz nekem... biciklizesre tokeletes, gore-tex szellozes, iszonyu kenyelem, fenyvisszavero csik :)
pedal: Shimano PD-M424. tobben mondtak, h felesleges a keret, utcai cipovel ugysem lehet hasznalni, mert nyom. ennek ellenere megis ezt vettem, mert kicsit paras vagyok a bp-i kozlekedesnel es gondoltam ez nagyobb biztonsagerzetet fog adni platform utan.
hetvegen ketszer taknyoltam :) egyszer szerencsere jardan, zebra elott, pocsolt elottem egy gyalogos, autos sem tudta, h atengedjen-e vagy sem, kicsit fekezett, de megsem annyira, a vege az lett, h mire megallt a gyalogos az orrom elott, addigra kiakasztottam a jobb pedalt, de egy oszlop miatt kenytelen voltam balra beallni melle, igy a bringa picit balra dolt, az meg nem volt kiakasztva. eldoltem szepen :)
masik szinte'n keresztezodes, szinte'n nem tudja elengedjen-e v sem, jobb kiakaszt, balra dol... ez uttesten volt, de halistennek mogottem nem jott semmi.
tanulsag: NEM csak az EGYIK pedalt akasztom ki, hanem MINDKETTOT, es NEM csak akkor, ha tudom, h meg KELL allni, hanem akkor is, ha ELOFORDULHAT, h meg kell allni.
igy jol jott a keretes pedal, mert keresztezodes, forgalmasabb resz elott 10-20 meterrel mindket labam kiakasztom es vmennyire azert tudok allni rajta.
bocs, h ilyen sokat irtam, en kezdo vagyok, remelem, h esetleg mas kezdonek segitenek ezek a tapasztalatok.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
CrankBrothers 5050X van valakinek?
Egyik boltban egész jó áron van, kéne vennem egyet, kicsit feldobná a bringát:)
nameg szép méretes, ill. a 18 szegecs/oldal is meggyõzõ..