sziasztok,
SPD-SL-el hajtó országútisokhoz egy kérdésem lenne. Most váltottam sima SPD-ről, de azonos rugóerőre állítva a bal pedál gyakorlatilag sziklaszilárdan fogja a lábam, alig bírom kirángatni megálláskor is és a "floating" sincs meg igazán, míg a jobb pedál tök kényelmes, pont úgy viselkedik ahogy szeretném. Mitől lehet ez? (A rugóerő biztosan azonos, leggyengébbre kitekerve is ez a jelenség. A pedál egy R-540es shimano, zsír új sárga shimano stoplival.)
1. próbáld ki az ellenkező végletet, hátha valamit benéztek az összerakáskor, (bár lehet, hogy ez hülyeség.
a.) olajozd a mechanikát
b.) tekergesd a rugóállító csavart oda-vissza többször, hátha bekopik
c.) ugyanezt csináld a lábaddal: ki-be, ki-be,ki-be, még hozzá (bal oldalról nézve) a pedált 7 órás állásba tartva a pedált - szerintem ebben az állásban lehet a legjobb erőt kifejteni, sőt. a stoplit tedd a lehető legelőrébb (nyilván ideiglenesen), mert ilyenkor a leghosszabb az erőkar - a stopli forgáspontja és a sarkad közötti távolság.. Amikor már beindul a kioldás,menni kéne, mondjuk, 1 km-t, úgy, hogy minden pedálfordulatkor csinálsz egy ki-be kapcsolást.
Szerintem így belátható időn belül helyre lehet tenni... Én ezt a módszert alkalmaztam a z xt-nél, mert az is elég kemény volt az elején.
Megegyezem, van egy m540-esem is, és az jóval nehezebben jár, mint a 780-as, bár lehet, hogy csak többet kellene használni.
Ha nem javul, cseréld fel a két stoplit, ráadásul, ha a stopli a problémás, lehet, hogy az ügyesebb, erősebb jobb lábadra jó lesz a mostani baloldali.
Edited by Martin2004, 2014. July 06. - 17:01.