Szívem szerint az Abus Bordo mellett döntenék (6500-as)
Nekem is van egy de nem használom mert írtózatosan nehéz és nehéz használni (nem éppen hajlékony, sokszor túl rövid lámpapózna köré, úgy önmagában is csak arra elég hogy a vázt biztosítsd, kerék már nem fér bele). Helyettük egy minőségi Abus lánc + hosszú Kryptonite sodronyossal járok, ez a kettő együtt könnyebb mint a Bordo és effektívebb is, az alkalmi tolvaj ránéz és továbbáll mert két lakatot vágni már túl sok, főleg úgy hogy 2 különböző rendszer amire más célszerszám kell. A sodronyos arra is van hogy az első kereket biztosítsa mert gyorszáras. Mindkettőt könnyű hordani a bringán, a sodronyt összetekerve rá lehet kattintani egy tartóra a nyeregcsővön (elfér a kulacstartóval szemben), a láncot meg a nyeregpálca köré csavarom, nem zavar a tekerésben.
Persze nem hagyom ott lépcsőházban vagy éjszakára kint, de bevásárlásra, uszoda elé meg ilyesmi teljesen megfelel.
Használtam U lakatot is városival, annak pont az a lényege hogy merev, de csak arra jó hogy a vázat biztosítsd kerékhez, vagy kerítéshez, esetleg első kereket biciklitartó állványhoz, ha váz+2 kereket is akarsz biztosítani kell egy másik lánc/sodrony/valami. Azt is csináltam, volt pluszba egy dögnehéz vastag láncom (szintén minőségi Abus) de azt megint pont azért nem használom. Azon a bringán volt beépített körzár is, meg még be is volt biztosítva, kicsit elegem volt miután már 4-et elloptak előtte
Tekergek módosította - 2014. november 12. - 19:03