Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
inkabb szanj ra tobbet.
de eleg gyakran tesznek fel aproba zsir uj bordokat.az bringazashoz jobb mint egy lanc.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Regre

Regre

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sajnos ilyen a világ…

A 8mm-es láncból lenne nekik minden méretbõl, az mennyivel gyengébb, mint a 10mm-es. Megéri megvenni?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Mashol is lehet kapni de azok mind a roll n tol veszik es legalabb ketszer annyiert adjak.

Gusztustalan de ez van.

Regre

Regre

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudjátok hol lehet a Roll-N Kft.-n kívûl Bullit láncot venni 10mm-es szemátmérõvel?
Sajnos náluk jelenleg nincs raktáron 10mm-es lánc és hónapok óta nem kaptak belõle.
Errõl a láncról van szó: Lakatolhat lnc
Más típusú, de hasonló ár/érték fekvésû lakat is megfelelne számomra, ha lehetne valahol kapni.

Köszi!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ez mar nem nyithato tollal.sot eleg jo a zarszerkezete.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
10E forint környékén vagy jobb a Kryptonite Kryptolock 2 LS-nél?
-nehezen nyitható ennek a zárszerkezete? ezt ugye nem lehet golyóstollal nyitni? :) /mint jó pár régi Kryptonite-ot/
-bicajra hogy tudom rögzíteni? (szállítás) majd 30 cm...

J.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
re: stellaz és ridelife
Köszi mindkettõtöknek, akkor valószínûleg a "Kryptonite KryptoLok Series 2 Std.+ hurokkábel" vagy egy "Kryptonite Evolution Mini" (csak ehhez külön kéne venni valami "drótot" is) lesz, meg a bringán lévõ móricka kerék lakat, plusz ez a picike (ez nem súly). így háromféle védelmet kap. Csak nem az enyémet fogják babrálni. Ha tehetem beltérre megy, ha nem akkor közel leszek hozzá... jobbat nem tudok. De 10K-nál most nem tudok többet költeni az ügyre. Lehetõleg a bringára se fogok.
Nem kívánok "komoly" gépet építeni. Csak egy minimálisat, ami a lehetõ legkevesebb ellenállással frankón gördül. Nem is lesz csilli-villi, házilag fogom a rozsdafoltokat javítani az pedig "látványos" lesz.
Köszi még egyszer!
Mé há nem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ja már olvasgattam máshol is. Csak pont erre a lakatra szerettem volna rákérdezni. Mellesleg közben kaptam egy ilyet is: több mint egy perc felnyitni ezt a lakatot (nyilván egyén függõ is), igaz nekem 116/50-es van ez meg 116/40-es de gondolom a zár ugyanaz. Illetve amit írtál is, vágni kell/szokás a bringán lévõ anyagot nem a zárat piszkálni.
Asszem valami másodlakatnak ezért jó lehet, megfogatni az elsõ kereket, vagy az ülést (bár nem tervezek drága ülést, illetve a gyorszárat sem erõltetném). Meg lesz talán egy hátsóvillára szerelhetõ rápattinthatós , kereket fogó U lakat is, az is van itthon elfekvõben, az lesz a harmad lakat. Na jó befejezem az agymenés.

én mindehová kerékpáral járok, ezért elég gyakran hagyom ott a bringát hoosszabb idõre is

alapvetõen egy u lakatot használok, ha kicsit gázosabb a helyzet, akkor plusz egy sodronyt a nyereghez (ami csavaros amúgy) és ha még gázosabb, illetve már több órát is kint hagyom a nyílt utcán, akkor még egy láncot is rádobok

a véleményem az, ha nem látványosan drága a bringád és van rajta u lakat, az már jó, ha meg még ráteszel egy 6 mm láncot lakattal, akkor már tényleg csak a balekok kezdik el piszkálni, mikor találnak száz másik eladhatóbb és/vagy gyengébben védett bringát

garancia persze nincsen semmire

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat van egy technika amivel 10mp alatt ki lehet nyitni az ilyen zarakat.meg szakertelmes sem kivan.

eleg egy jo u lakat.ezeket a szar lakatokat meg csak feleslegesen cipelned.
ha meg kivanatos a geped akkor meg ugyis ellopjak legyen barmilyen lakatod.
ezert szoktak kulon rohangalos lakatos gepet epiteni.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Ja már olvasgattam máshol is. Csak pont erre a lakatra szerettem volna rákérdezni. Mellesleg közben kaptam egy ilyet is: több mint egy perc felnyitni ezt a lakatot (nyilván egyén függõ is), igaz nekem 116/50-es van ez meg 116/40-es de gondolom a zár ugyanaz. Illetve amit írtál is, vágni kell/szokás a bringán lévõ anyagot nem a zárat piszkálni.
Asszem valami másodlakatnak ezért jó lehet, megfogatni az elsõ kereket, vagy az ülést (bár nem tervezek drága ülést, illetve a gyorszárat sem erõltetném). Meg lesz talán egy hátsóvillára szerelhetõ rápattinthatós , kereket fogó U lakat is, az is van itthon elfekvõben, az lesz a harmad lakat. Na jó befejezem az agymenés.
Mé há nem?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Zartoressel nem biciklit lopnak.
Bringat furesszel lopnak ami ellen a keregedzes ved vagy csapszegvagoval ami ellen csak az atmero a garancia.

Integralt zaras szarokat keruld es olvass vissza a topikban.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Köszi!

Ez van itthon azért kérdem. Szeretnék a lehetõ legkevesebb költséggel egy értelmesebb lakatba belemenni.

Amúgy ha a 10mm-es és a 6mm-es ugyanolyan anyagból van és a 10mm-esen nem fog a fûrész, illetve a 6mm-esre azt mondják máshol, hogy nem viszi a kéziszerszám, akkor miért nem jó?
Esetleg másodlakatnak van értelme ezt a kombót használni? Elsõnek meg egy 10k körüli krypt/abus/citadel-el párosítva? Vagy maga a lakat a kulcsszerkezet miatt úgyis könnyen nyílik?
Mé há nem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez alakat szart sem er.
csak ugy mint a 6milis lanc.

ezt pontosan így van

herviseb én vettem nemrég 12 mm-es láncot mini u lakattal 8 ropeszért, az viszont nem rossz annyiért

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ez alakat szart sem er.
csak ugy mint a 6milis lanc.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Halihó!

Remélem vannak itt lakat szakértõk. Van egy régi, de elég jónak tûnõ lakatom. Az lenne a kérdésem, hogy ez:
Feltöltött kép

plusz egy ilyen BURG WÄCHTER - Erõs (vághatatlan) négyszögletes lánc 60cm * 6mm-es mennyire megbízható választás. A kerékpár értéke nem hiszem, hogy meghaladná a 60ezret (egysebi racsni acél outi).
A lakat az elsõ nagy kérdés, mennyire könnyû ezeket a fajta kulccsal ellátottakat feltörni?

Elõre is köszi!
Mé há nem?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Kerékpár-Lakat.hu | Kerékpárzár, Motor lakat-lánc, U-lakat - Abus és Kryptonite lezáró olcsó vásárlása
en ezt az oldalt szoktam ajanlani.itt a legolcsobb mivel direkt erre szakosodott bolt es ingyen szallitanak.
innen hajtogatos es u lakatot erdemes venni.

ha lanc lakat kombot szeretnel akkor meg olcsobban kijossz ha innen valogatsz:Lakat
mindketto jo megoldas es belefersz az arba.

lancos verzional ugyelj hogy a lanc ne erjen le a foldre mert ugy konyebben vaghato erovagoval.ez ugye u lakatnal nem gyakoran jon elo.
viszont u lakattal nem biztos hogy barhova tudsz lakatolni.cserebe kb 1kg-al konyebb a lancnal.

(lancosbol az integralt zarasd keruld)

es vegezetul a legfontosabb:ne a csili vili bringadat lakatold ki.inkabb vegyel egy varosi hasznalatra meg alkalmas szamarat.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Sziasztok!

A korábban csak szabadidõban használt montimat munkábajárásra is használnám, ehhez kéne egy megfelelõ zár. Kérdések:
-Az 5000 - 10000 forintos árkategóriában mit lehet ajánlani?
-Azonos áratat tekintve az U vagy a lánclakatok az erõsebbek?
-Légyszi dobjatok linket konkrét termékhez

Az 5000-10000Ft-ot nem úgy kell érteni, hogy a legdrágább kell, ha 5E-ért már lehet kapni nagyon jót, ami megfelel, akkor nekem bõven jó az.

üdv
J.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
igen.

ha országútit akarsz lakatolni akkor bõven elég a rövidebb is, jobb is ha minél szûkebben lakatolsz.

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
De ez csak méretében különbözik nem?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Sziasztok!

A Kryptonite Keeper 12 STD U-lakatnál van jobb vétel 6.000Ft környékén?

en akkor mar LS-t vennek.
KRYPTONITE KEEPER 12 LS U-lakat | Kerékpár-Lakat.hu