Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
És viszed magaddal az összes papírocskát, a kb 40 blokkot, és számlát? Ha kintrõl vetted, ha használtan? De amúgyis a váz mondjuk 250e, a bringa 800e. Miért pont a váz? Érted. Amúgy persze egyetértek, de ez nem kivitelezhetõ bringák esetében.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Nyilvántartást kéne vezetni az ellopott kerékpárok alvázszámairól. Rendõri közúti ellenörzésekkor, a kerékpárokat is meg kéne állítani és az alvázszámot beazonosítani, mint a rendszámot. Igy senki nem merne lopott géppel utcára menni!
De ebben a SZAR VELEJÉIG ROMLOTT ORSZÁGBAN EZ SOHA NEM LESZ KIVITELEZHETÕ!!!

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Azt szajkózzák most a hírekben, hogy nyugati minta alapján a "kisebb" bûncselekmények elkövetõire nem börtönbüntetés várna, hanem lakóhelyelhagyással szankcionálnák a jövõben. Eddig sem volt sok visszatartó ereje a btk-nak és most amikor igencsak szigorítani kellene, ezt tervezik. Sokan úgy csinálják télen sitten vannak, nyáron meg egy kicsit odafigyelnek. Önmenedzselés! Volt már hogy megkérdezték tõlünk az utcán 10 ezernél többe kerülnek-e a vasak. Igenlõ válaszra azt mondta: hú, az már nem megélhetési bûnözés. Azért bizonyos dolgokkal tisztában vannak. Ha rajtam múlna olyan szigorú törvények lennének, hogy Spárta úttörõtábor lenne ahhoz képest.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
1x valami motorexpon láttam egy bika láncot. Odakészítettek mellé egy erõvágót, egy akkus flexet meg egy fémfûrészt, aki átvágja, viheti a lét. (Mittudomén mennyi Euro volt...) A fûrész csal csikorgott rajta, a flex szikrázott és élégett a korongja, az erõvágót meg hagyjuk...

Kisebb hiba, hogy volt vagy 5 kg, meg asszem úgy 40000 Ft..

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
ha jól vettem ki a szavaidból, akkor az alkalmazottat gyanúsítod.. miért nem beszéled meg vele négyszemközt?

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
(Felhasználó saját kérésére töröltem a hozzászólást.)

Buddha

Buddha

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sajna biztosan nem lesz meg a bringád és talán rá sem ismernél mostanára már. (bocsi, de nem akarlak elkeseríteni) Pár hete volt egy csákó, vastag volt a bõr a képén. Szóval odament egy kerékpárboltba és megkérte az eladót, hogy hagy használja már a pumpát, mert lapos a gumija. Ami feltûnt, hogy a bringa majdnem frissen volt lefújva, de arra még nem volt ideje/igénye, hogy a villákat is lefújja belülrõl. Ott még látszott a szép eredeti szín. (Valszeg nemrégen kötötte el.) Viszont, ha valaki mellet elsuhan, akkor az észre sem veszi.

Ami vicces, hogy amióta lenyúlták a járgányomat, állandóan figyelem, hogy ki milyen lakatot használ - nem használ. Látom a levágott zárakat a tárolókban stb... Senkit nem akarok elijeszteni. Rotterdamról beszélek és a nyilvános bicajtárolókról stb. Nemtom Bp-en mi a pálya. Régebben nem is érdekelt... :)

Szereztem új járgányt és igyekeztem rá jó zárat szerezni. Thanx Cyrex! Párszor elolvastam az oldaladat! (és aztán jó pár másikat is meg teszteket stb.) Lakatbuzi lettem? :D

Buddha

Buddha

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Részvétem! Sajna tudom, hogy mit jelent. Én is csak pár percre ugrottam be az asszonyhoz a munkahelyén. Vastag sodronyzár rá és ülés le. Úgy elvágták, mint a huzat.

Ne bízzatok meg se a spirálzárban, se az acélsodronyban, de még a páncélkábelekben se (pedig az aztán lenyûgözõ) és a drága már jó minõségûnek látszó körkulcsos sz*rokban se. Az elõbbiek a kábel miatt, az utóbbi meg a zár miatt (gondolom már mindenki látott olyen videókat, ahol pár másodperc alatt egy mûa tollal kinyitják a sokezer Ft-os csodákat).
Egyszer kell egy normálisabb lakatot venni és az, ha minden jól megy, sok éven át védi a bringádat! Inkább kifizetek még 10-15e-t, de akkor nagy eséllyel nem kell másik biciklit venni. Inkább legyen rajta 2 zár, mint csak 1.
Venni kell egy jó U lakatot meg egy lánc-lakat kombót. Nálunk még menõ a gyûrûzár is. És inkább sétálok 50m-t, csak jó helyre zárja le a bicajomat. Rendesen odaláncolva valami erõs dologhoz. Annyiszor látni, hogy csak lezárja a kereket, de nincs lerögzítve. Az meg még 2másodperc sincsen, csak odaáll a furgonnal, oldalajtón be és viszlát.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
Én egy Citadel láncot használok egy 60k-s bicajhoz, olyan mint a képen látható. Sztem ez elég megbízható, 3-4k körül mozog az ára, számos bicikliboltban kapható. Hátránya hogy cipelned kell azt a plusz 1,5-2 kg-ot, de nekem személy szerint ez nem probléma.

Feltöltött kép

Nézegettem ezt a láncot én is anno. Maga a lánc nem hiszem hogy túl jó minõségû (ennyiért), de elég vastag, szal azzal nincs gond. Viszont a zár gagyi, szerintem 1/2 perc alatt kinyitják.
Mondjuk szerintem inkább elvágnak 2 mp alatt egy zárat, minthogy a zárral szarakodjanak sokkal több ideig, de én pl fosnék ha órákra otthagynám a bicómat egy ilyen zárral.

p.s.:nem lehúzni akartam a záradat, ez a véleményem. Ár/érték aránya lehet hogy jobb mint egy komoly zárnak.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Kikéne tekerni az ilyennek a nyakát aki elvitte!

Milyen zárral volt lekötve, el lehetett vágni?
..vagy acélgyûrûs? Azt azért nem szedik le könnyen.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
ezexerint
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
sztem akkor nem véletlenül arrajáró vitte el

hanem figyelik a területet

csalit ki, aztán hajrá

jobb ötletem nincs:(
Autist Team:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
deááá bazzeg vannak olyan emberek, akik ehez való célszerszámmal sétálgatnak nap mint nap az utcán és hopp egy bringa, nyissz ? :(
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
õsrégi abus spirál zár elvágták mint a taknyot

thez

thez

maximus

• fórumtag