Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2005. október 07. - 13:19
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2005. október 07. - 13:16
de még mindig az a hülye aki a sporteszközét(kerékpár) kiköti..
ha ez a cél vegyen igásállatot, egysebességes low budget kerékpárt
így bringázik is, de nem egy drága dolgon.
kikötni a közlekedési eszközt kell.
az nem is érvágás ha elmegy, melóba menet meg úgyis csak sietni kell, nem ugrálni meg mászni meg ilyenek.
?? Ezt nem egészen értem?
Írta 2005. október 07. - 11:21
Fööleg az elsöö eröövágós fogott meg. Nem tartott neki addig levágni, mint amennyit én el szoktam tökölni a kinyitással.
Gyakorlatilag egy bicajtolvajnak semmi félnivalója nincs, esetleg csak akkor, ha éppen tettenérik. De ugye egy jó ügyvéd ilyenkor is segíthet.
Vagy ha felvétel készül a lopásról, és késööbb megtalálják nála a bringát.
Mert ha sok-sok nappal késööbb le is kapcsolják, mondhatja azt, hogy egy ismeretlentööl vette, és kész. Visszaadják a tulajnak, öö meg másnapra már szerez egy másikat.
Az egyetlen megoldást én is abban látom, hogy nem szabad a sportgépet sehol sem otthagyni.
Írta 2005. október 07. - 09:21
http://homepage.mac.com/neistatbrot...ief20041004.mov
Írta 2005. október 07. - 00:24
ha ez a cél vegyen igásállatot, egysebességes low budget kerékpárt
így bringázik is, de nem egy drága dolgon.
kikötni a közlekedési eszközt kell.
az nem is érvágás ha elmegy, melóba menet meg úgyis csak sietni kell, nem ugrálni meg mászni meg ilyenek.
Írta 2005. október 07. - 00:21
Mint környezettudatos emberke, bringával mentem egyetemre, és az épület elõtt hagytam a bájkom, egy kapuhoz láncolva, amit nem használnak. Teljes nyugalommal mentem elõadásra, és elõadás után még mindig teljesen nyugodtan mentem a bringámhoz, mivel a következõ órám az egyetem másik végében volt, és így sokkal gyorsabb. Leérvén a kapuhoz tapasztaltam, hogy hoppá 8-(. Van egy új lakat a bringámon!! Csak azt nem tudtam, hogy ki tette rá. Mivel a kapuhoz kötöttem, amit kb. 1 éve használok erre a célra, nem gondoltam, hogy ez bárkit is zavar. Úgy láccik igen, mivel szerencsétlenségemre valszeg ez volt az az idõpont amikor a kaput kinyithatták valamiért, és hát a bringámat is arrébb kellet ezért tenni. Ez valakinek nagyon nem teccett és kaptam érte egy plusz lakatot. Az udvaron dolgoztak éppen munkások, és kérdeztem tõlük, hogy nem-e tudnak az ügyrõl valamit, hiszen ott dolgoztak mellette. Azt mondták nem. Pár perc gondolkodás után kértem egy kis segítséget a munkásoktól, hogy el tudjam szabadítani a bringám. Erõvágójuk nem volt, csak flex, szóval kb. 50 m hoszabbító kihúzása után nekiálltunk flexelni a láncot ES SENKI LE SE SZARTA!!!! FÉNYES NAPPAL. A láncot levágtuk, feltekertük a hoszabbítót, megköszöntem a segítséget, és mentem tovább. Senkit nem zavart, pedig voltak ott egy páran a környéken.
Szóval a bringalopás menete 6 lépésben:
1) Szemeld ki a bringát
2) Rakj rá egy saját lakatot
3) Szerezz egy flexet, meg villanydelejt, mert hát téged "megvicceltek", és menned kell tovább a bringával.
4) Vágd el az eredeti láncot!
5) Add vissza a flexet, ésköszönd meg a szivességet!
6) Húzz a p*csába!!!
Ugye milyen egyszerû?
Írta 2005. október 06. - 18:20
És lehet, hogy csak a vázadat találják meg, de ha az megvan, akkor néhány pofon kiosztásával a rendõr vissza tudja keresni, hogy ki kitõl vette, tehát hogy ki lopta el!
Ja, és nemrég éjszaka autóval voltam, mikor a megállítottak a XI. kerületben a Lágymányosi akciócsoport, és amellett, hogy átkutatták az autót mindenhol, lekérdezték a telefonomat, a magnót és még a CD-tárat is a központtól! Tehát feljelentés esetén mindent beraknak az adatbázisba, ami beazonosítható (pl: sorszám).
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2005. október 06. - 16:05
Én nem szarakodnék riasztóval. Sehol nem használnak ilyesmit tömegesen, nem véletlen. Elõször levágja a lakatot, aztán mozdítja meg a bicót, mikor már ráül/felrakja az IFÁra. Te úgysem éred utol, mindenki más meg szarik rá, hogy mi szirénázik. Esetleg a sziréna is kap egyet a csapszegvágóval, és annyi.
Nem mondod komolyan, hogy egy fülsértööen hangosan szirénázó bicajjal a seggük alatt van pofájuk eltekerni.
Ezt azért nem gondolom.
Az viszont igaz, hogy mindenki szarik a szirénára. Volt valamelyik fórumban, talán éppen itt a bikemag-on, az a fickó aki kifejlesztette a nyeregvázcsööbe rejthetöö jeladót. Na öö írta, hogy végeztek próbákat szirénával is. ès ha egyáltalán észre is vette valaki, mindig meg tudták magyarázni, hogy éppen csak kipróbálják.
Persze, ha a közeben van a tulaj, az azért más.
Olyan sziréna kellene, amelyik magyarul üvöltözi, hogy "lopott bicaj, rendööööör!!! Fogják meg!"
Na az ilyennel tekerjen 10 métert a tolvaj.
ès mondjuk mindehhez membránnak a lánctányért használja. Ha szétvágják nem tudják elvinni
Írta 2005. október 06. - 15:55
Írta 2005. október 06. - 15:47
...
Pont az ilyen boltba beszaladok egy percre, csak a spirálzárral jól lezárom esetekben tehetne nagy szolgálatot.
Gondolom ha lett volna a bicajon mozgatásra szirénázó riasztó, akkor most nem egy lopást tárgyalnánk, hanem egy súlyos testi sértést
De a bringa meglenne a jogos tulajdonosánál.
Éppen terveztem egy ilyen nyereg alatti riasztó beszerzését!!!
Igen akkor most a kapitányságon ülnék súlyos testi sértésért!!
Írta 2005. október 06. - 15:41
De ha 3 bringa van egymás mellett, mindegyik leláncolva, és az egyiken van ilyen jól látható, egyszerüüen nem eltüntethetöö, egyedi azonosító. Akkor nyilván az egyszeri tolvaj nem azzal fog veszöödni, hanem a másik kettöövel.
Ha még ráteszel egy mozgatásra jelzöö riasztót is, akkor valszeg könnyebb zsákmány után néz a tolvaj.
Pont az ilyen boltba beszaladok egy percre, csak a spirálzárral jól lezárom esetekben tehetne nagy szolgálatot.
Gondolom ha lett volna a bicajon mozgatásra szirénázó riasztó, akkor most nem egy lopást tárgyalnánk, hanem egy súlyos testi sértést
De a bringa meglenne a jogos tulajdonosánál.
Írta 2005. október 06. - 14:06
Az rendben van, de ha megyek az utcán, megállít a rendõr, és a bringám tele van karcolva 25 féle számmal, ami 25 bringáról származik, akkor hogy bizonyítom, hogy az alkatrészek jogosan az enyimek? Az cseppet utópisztikus, hogy lesz lopott fék, lopott fékkar, lopott hajtómûtányér, lopott hátsóváltó, lopott elsõváltó nyilvántartás.
Ez igaz. De nem hiszem, hogy erre bármikor sor kerülhet, mármint hogy a rendõr megállít, és elkezdi bogarászni a bringát. Hamarosan a kocsikat sem állíthatja meg. Ha lenne számítógép a rendõröknél, akkor viszonylag egyszerû lenne. Beszkennelném a papírokat, és egy USB kulcson magammal hordanám. Elsõ körben ez talán elég lenne. Biztos van ennél valamivel kifinomultabb módszer is. Lehet, hogy félnének használni egy ilyet, még valami vírus tönkretenné az egész rendszerüket.
Írta 2005. október 06. - 13:58
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. október 06. - 13:54
És, ha az alkatrészeket havonta cseréled, mint itt a többség, akkor ott leszel, hogy 4 mappával járkálsz, ahogy írtam az elején.
Nem kellene azt mindig magadnál hordani. Csak ha feljelentést teszel. Most is kell õrizgetned egy csomó papírt gondolom, ha mondjuk véletlenül elcsapnak, a bicikli totálkáros lesz, akkor kellenek a biztosítónak a papírok.
Az autóknál is azt mondták (valami tolvajt kérdezgettek egy mûsorban egyszer), hogy azt a kocsit, aminek savmaratott az üvege, benne van a rendszám, azt kerülik, mert az ablakok cseréje sok munkát igényel, meg akkor már nincs akkora "haszon".
Arra az esetre, ahogy a Kala bringáját ellopták (meg talán Iljics tesójáét), és meglett, teljesen jó lenne.
Ha szervezetten lopják, akkor meg mindegy, mert azok gondolom rögtön szétkapják, és darabokban értékesítik, de még nekik is sok meló lenne kiköszörülgetni mindenhonnan az azonosítót.
Írta 2005. október 06. - 13:46
bár szerintem felesleges
Írta 2005. október 06. - 13:46
Írta 2005. október 06. - 13:44
Én is a gravírozásra gondoltam.
De mivan, ha eladom a teleszkópot, vagy mittudomén? Bár egy papír megoldja ezt, egy egyszerû adás-vételi szerzõdés.
pontosan!!
Írta 2005. október 06. - 13:43
A legközelebbi gépsárkányom minden alaktrészét gravíroztatni fogom, mindenhová be lesz ütve a gyáriszám, valamint SEHOL NEM EMGEDEM EL A KORMÁNYT!!! CSAK OTTHON!
Ha meg valaki útközben próbál leszedni a géprõl, azt VÉRBE FAGYVA HAGYOM AZ ÚT SZÉLÉN!!! ÁTÜTÖM A FEJÉN A VILLÁT!!!
Én is a gravírozásra gondoltam.
De mivan, ha eladom a teleszkópot, vagy mittudomén? Bár egy papír megoldja ezt, egy egyszerû adás-vételi szerzõdés.
Írta 2005. október 06. - 13:38
Írta 2005. október 06. - 13:35
Ha meg valaki útközben próbál leszedni a géprõl, azt VÉRBE FAGYVA HAGYOM AZ ÚT SZÉLÉN!!! ÁTÜTÖM A FEJÉN A VILLÁT!!!