Nekem május óta nem fizetik ki a digit fényképezõm, ami egy autóbalesetben sérült meg. Több rendõrségi jegyzõkönyvben is szerepel, mint ami megsérült ott a balesetben.
biztosító mit mond? -hát az nem ott sérült meg.
-de mondom ember, a jegyzõkönyvben feketén-fehéren....
-a rendõr nem ült maga mellett a balesetben, hogy bizonyítani tudja!
ismerõsnek, meg azt intéznek el amit nem szégyelnek... hányok.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Indította
-NoVa-
, 2004. január 05. 20:08
Írta 2005. október 01. - 13:51
Off ugyan, de kikívánkozik belõlem: A kocsinkat Manchesterben törte össze egy lengyel kamion. Némi magánnyomozás után meglett a biztosítója, és itthoni képviselete is (Avus). Azt tanácsolták, be se nyújtsam a kárigényt, mert a feleségem, aki mellettem ült nem számít tanúnak. Menjek vissza Manchesterbe, kérdezzem meg a környéken lakókat, nem ültak-e pont az erkélyen, emlékeznek-e, jönnek-e tanúskodni... Ezt egy magas pozícióban ülõ pökhendi muff mondta. Aztán leírni már nem merte....
Írta 2005. szeptember 30. - 23:56
Ma megérkezett az On-gurad Mastiffom. Nagyon brutál! Remélem beválik majd.
Baromi nehéz az biztos. :bananadan
Baromi nehéz az biztos. :bananadan
vendég_SenkiaLfonz_*
Írta 2005. szeptember 30. - 20:03
tud valaki valami olyan zárat, ami viszonylag emberi áron kapható és amennyire lehet (a nagyfokú óvatosság mellett) megvédi a gépet legalább az eltulajdonítástól?
Írta 2005. szeptember 30. - 12:58
Hát igen, a biztosítókban nincs bizodalmam.
Nekem május óta nem fizetik ki a digit fényképezõm, ami egy autóbalesetben sérült meg. Több rendõrségi jegyzõkönyvben is szerepel, mint ami megsérült ott a balesetben.
biztosító mit mond? -hát az nem ott sérült meg.
-de mondom ember, a jegyzõkönyvben feketén-fehéren....
-a rendõr nem ült maga mellett a balesetben, hogy bizonyítani tudja!
ismerõsnek, meg azt intéznek el amit nem szégyelnek... hányok.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. szeptember 30. - 11:12
ha, ez jól hangzik..
aztán amikor fizetni kell, akkormeg...
Hát igen, a biztosítókban nincs bizodalmam. Bár gondolom, ha rögtön rendöörségre szaladsz, és bizonyítani tudod, hogy le volt zárva a kereked is, meg az ülés is, és lezárják a nyomozást, majd akkor fizet.
Nem is kötöttem meg, bízom benne, hogy nem törik fel a lakást, és nem viszik el belööle a bringát. Amúgy meg csak az erdööben használom, boltba nem ezzel járok:)
De ezt a rendöörségi, bicajra nyomott kódot megsasolom. Artani nem árthat.
Írta 2005. szeptember 29. - 19:49
Itt bécsben lehet bicajra is biztosítást kötni, 40 euró két évre, lopásra és rongálásra fizetnek. Azaz, ha ellopják az elsöö kereked, vagy az ülésed, akkor is.
ha, ez jól hangzik..
aztán amikor fizetni kell, akkormeg...
Írta 2005. szeptember 29. - 18:31
Itt bécsben lehet bicajra is biztosítást kötni, 40 euró két évre, lopásra és rongálásra fizetnek. Azaz, ha ellopják az elsöö kereked, vagy az ülésed, akkor is.
Ezek mellé valamilyen módon, jól látható helyre elhelyeznek egy kódot a bicajon, azaz ránézésre(igazoltatásra) kiderül, hogy nem a saját bicajodon ülsz, hanem egy lopott bike-on. Ez azért jobb mint a gyári szám a bicaj alján a sárban.
Csak azt nem tudom, hogyan helyezik el levakarhatatlanul a kódot? Beleütik az anyagba? ès a festék?
Ez az utóbi fícsör amúgy tudomásom szerint ingyenes, a rendöörség megcsinálja neked, ha kéred.
Itt egy kicsit jobban figyelnek talán az ilyesmire.
Ezek mellé valamilyen módon, jól látható helyre elhelyeznek egy kódot a bicajon, azaz ránézésre(igazoltatásra) kiderül, hogy nem a saját bicajodon ülsz, hanem egy lopott bike-on. Ez azért jobb mint a gyári szám a bicaj alján a sárban.
Csak azt nem tudom, hogyan helyezik el levakarhatatlanul a kódot? Beleütik az anyagba? ès a festék?
Ez az utóbi fícsör amúgy tudomásom szerint ingyenes, a rendöörség megcsinálja neked, ha kéred.
Itt egy kicsit jobban figyelnek talán az ilyesmire.
Írta 2005. szeptember 29. - 15:22
"Már mindennaposak az olyan tiszteletkörök a házunk körül, amikor inkább továbbhajtok, mert épp "nem biztonságos" a hazaérkezés és nem kínálom fel az alkalmat"
Vazz!!!!
ÉN rájöttem a megoldásra!
Egyetlen védekezés a bringatolvajok ellen, ha már most elkezdek gyûjteni a következõ bringára, ha ezt ellopják, tudjak venni másikat.
Így még hálás is lehetek, hogy az idejemúlt, ócska bringám, lecserélhetem újra. És nem kell azon törni a fejemet, hová tegyem a régit!
Csak az idõzítéssel lesznek problémák, hogy ne akkor lopják el amikor még nincs meg a lé az újra.
Másik alternatíva: Távirányítós pokolgépet szerelek a bringára, és ha zsebemben levõ jeladótól túl távol kerül a keró, mert mondjuk lopja valaki, akkor a gané elszál mint a takony
Írta 2005. szeptember 29. - 11:57
Hát igen. Madarat tolláról... Csalódtam nagyot akkor haverjaimban.
Hogy témánál maradjunk, anno '97-ben elsõ mtb-met egy hét után megfújták, igaz pár perc múlva megkerült. Egy alkoholbogár kifigyelt, feljött utánam a lépcsõházba, 10 másodpercre mentem be a lakásba, de elég volt. Szerencsére pont haverok ( most 1 piros pont nekik) kezei közé rohant. A durva az, hogy a szomszéd házba lakik.
Közbiztonság volt a téma: ha azt írom nektek Nógrád megyei vagyok, az gondolom sejtet valamit. Itt akkor lehetsz teljesen nyugodt, ha nincs is bájkod. De mivel van, körültekintõnek kell lennem. Már mindennaposak az olyan tiszteletkörök a házunk körül, amikor inkább továbbhajtok, mert épp "nem biztonságos" a hazaérkezés és nem kínálom fel az alkalmat.
Szal legalább olyan fontos, hogy körültekintõ legyél, mint a jó lakat. Együtt a kettõ.
Hogy témánál maradjunk, anno '97-ben elsõ mtb-met egy hét után megfújták, igaz pár perc múlva megkerült. Egy alkoholbogár kifigyelt, feljött utánam a lépcsõházba, 10 másodpercre mentem be a lakásba, de elég volt. Szerencsére pont haverok ( most 1 piros pont nekik) kezei közé rohant. A durva az, hogy a szomszéd házba lakik.
Közbiztonság volt a téma: ha azt írom nektek Nógrád megyei vagyok, az gondolom sejtet valamit. Itt akkor lehetsz teljesen nyugodt, ha nincs is bájkod. De mivel van, körültekintõnek kell lennem. Már mindennaposak az olyan tiszteletkörök a házunk körül, amikor inkább továbbhajtok, mert épp "nem biztonságos" a hazaérkezés és nem kínálom fel az alkalmat.
Szal legalább olyan fontos, hogy körültekintõ legyél, mint a jó lakat. Együtt a kettõ.
Írta 2005. szeptember 29. - 00:57
5 hónapot dolgoztam Manchesterben, ez alatt 3 kolléganõmet rabolták ki és verték össze az utcán, a városrészt, ahol laktam, kétszer kellett megkerülnöm, mert a fõutcáját lezárták gyilkosság miatt és nem tudtam hazamenni. Tán London jobb, de Manchester tré volt. Garázda gecik mindenütt. + iszonyat igénytelen is.
Ja, és most olvastam vhol, hogy in de júkéj indiai sofõrök vadásznak magyar bicajosok hátsó kerekére!!!:chin:
Ja, és most olvastam vhol, hogy in de júkéj indiai sofõrök vadásznak magyar bicajosok hátsó kerekére!!!:chin:
Írta 2005. szeptember 29. - 00:53
Mire gondolsz? Szerintem nem vészes....
De a közbiztonságra tényleg nem lehet panaszunk pl. Angliához képest.
mod: Mondjuk a helyi újságban (kb kerületi) minden héten van 1-2 gyilkosság :shit: Bár ezek általában fekák/indiaiak/arabok, azokért meg nem kár...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. szeptember 29. - 00:46
A magam részérõl negyven fölött a kipróbált helyek száma. És még is itt vagyok. Igaz, ha a család nem lenne, még mindig hajóznék. Az fasza, csak a bicaj elég felejtõs... Bár a Royal Caribbean-nél voltak csak személyzet részére fenntartott bringák!!!! (Én szervízeltem õket önként...)
Anglia és Izrael nekem rémálom volt, az USA elmegy, de mûanyag ország, Olaszország még csak-csak.
Anglia és Izrael nekem rémálom volt, az USA elmegy, de mûanyag ország, Olaszország még csak-csak.
Írta 2005. szeptember 29. - 00:37
Egy 100k bringa miatt elköltözni?? :bananadan
Na jó ok csak vicceltem. De máshol sem fenékig tejfel az élet. (tejfeles-kolbászos kerítés:D)
Én is szívok :afro: több, mint 1 éve Hollandiában (munkavállalási engedély miatt), ráadásul a bringákat meg k*rvára lopják. :chin:
Lehet menni Svájcba dolgozni, de nem fognak agyonfizetni.
Na jó ok csak vicceltem. De máshol sem fenékig tejfel az élet. (tejfeles-kolbászos kerítés:D)
Én is szívok :afro: több, mint 1 éve Hollandiában (munkavállalási engedély miatt), ráadásul a bringákat meg k*rvára lopják. :chin:
Lehet menni Svájcba dolgozni, de nem fognak agyonfizetni.
Írta 2005. szeptember 28. - 18:04
nehogy azthidd, hogy máshol kolbászból van a kerítés..
Írta 2005. szeptember 28. - 17:27
nabazmeg épp most gondolkoztam veszek a több mint 100k-s gépemre atom lakatokat és akkor biztosban tudhatom a kicsikémet, de LÓFASZT! El kell ebbõl a gettóból (gyk. Magyarország) költözni akkor lex jobblét...
Írta 2005. szeptember 28. - 15:41
ilyeneknek a címét, kocsiját kéne megtudni merre van.
és viccbõl, hát igen.
eljátszani ugyanazt.
és viccbõl, hát igen.
eljátszani ugyanazt.
Írta 2005. szeptember 28. - 15:36
Pedig az ember a baratait megvalogathatja. Kar, hogy nem jart arra valami joerzesu es nem baszta oket szajba, csak a vicc kedveert. Hagy rohogjenek egyutt.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. szeptember 28. - 15:04
Egyszer haverok eldicsekedtek, hogy szórakozóhelyrõl kifelé jövet, ittasan kocsibabeszállás elõtt még jól elbántak egy a közelben parkoló tanyabájkkal. Nem volt lelakatolva és a végén behagyintották a közeli bozótosba. Azt mondták iszonyat nagy buli volt. Hát én szégyeltem magam helyettük és elképzeltem, ahogy tulaja kétségbeesetten keresi, esetleg meg is találja bicóját. Nem vagyunk egyformák...
Írta 2005. szeptember 27. - 01:55
Az elõzõ oldali képrõl egybõl szembe jutott hogy barátnõm pár hónapja koncerten volt a Pecsában, bringával ment és a Pecsa beyárat elé kötötte valahová a brimgát.
és mikor yött ki látt a hogy egy srác (ittasan) rugdossa a bicayát kiveszi a kerekét és rayta tapos!!
De már a biztonságiak megindultak felé elkapták, és szerencsésen kapott pár pofán verést.
szerencére csak épp elkezdte , szóval egy 8-ason kivül nem lett semmi baya gépnek.
De hogy mekkora állatok vannak.
Ráadásul ha a barátnõm oyan heyen van ahl nincs segitség akkor most hogy állítson meg egy iyen vandál állatot???
szóval pföH!
és mikor yött ki látt a hogy egy srác (ittasan) rugdossa a bicayát kiveszi a kerekét és rayta tapos!!
De már a biztonságiak megindultak felé elkapták, és szerencsésen kapott pár pofán verést.
szerencére csak épp elkezdte , szóval egy 8-ason kivül nem lett semmi baya gépnek.
De hogy mekkora állatok vannak.
Ráadásul ha a barátnõm oyan heyen van ahl nincs segitség akkor most hogy állítson meg egy iyen vandál állatot???
szóval pföH!
Írta 2005. szeptember 27. - 01:04
Sajna ilyen összetört járgányokból naponta többet is látok. Sokszor beleparkolnak, vagy nem férnek el a kocsikkal és egyszerûen átmennek rajtuk.
Gondolom nem örül a tulaja.
Nekem is pár hete lopták el a bringámat. Elõször csak nevettem és el sem hittem. Sajna utána már nem volt olyan vicces. Azt hittem a bazi vastag sodrony kábel mekkora nagy védelem. Hát jó nagy lósz*r. A belseje meg valami nejlon izé, csak hogy jó vastag legyen. Ja és még a nyerget is leszedtem róla. Az megmaradt. Biztos vicces volt nyereg nélkül tekerni. Errõl az a bizonyos apácás vicc jut eszembe.
Most majd beszerzek valami jó kis lánc-lakat kombót.
Gondolom nem örül a tulaja.
Nekem is pár hete lopták el a bringámat. Elõször csak nevettem és el sem hittem. Sajna utána már nem volt olyan vicces. Azt hittem a bazi vastag sodrony kábel mekkora nagy védelem. Hát jó nagy lósz*r. A belseje meg valami nejlon izé, csak hogy jó vastag legyen. Ja és még a nyerget is leszedtem róla. Az megmaradt. Biztos vicces volt nyereg nélkül tekerni. Errõl az a bizonyos apácás vicc jut eszembe.
Most majd beszerzek valami jó kis lánc-lakat kombót.