Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

természetesen nem de sztem ez csak 1 1szerû ténymegállapítás volt

Igen, az volt. Hiányoznak a hangsúlyok, meg gesztusok az írott szövegbõl.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Jeee, ahogy én is vélelmeztem, hogy csupán állatkodtak. Jó tudni mindenesetre, hogy ilyen is van! Tiszta öröm!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Úgyvan vazze! A bicikli nem üt vissza!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
természetesen nem de sztem ez csak 1 1szerû ténymegállapítás volt

az is le7,h ismerték a tulajt és ilyenformán akartak neki "jelezni"

kíváncsi lennék,h kié volt szegény keró :-/ ha vmi nénié,aki reggel boltbainduláskor szembesül a helyzettel... :P

bár igazából tök mind1,így is - úgy is barbárság

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Attól kultúráltabb a dolog?!?

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

még egy...

Ez egy egyszerû számzár, ha akarták volna, néhány perc alatt elviszik. Szerintem nem akarták egyáltalán.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
még egy...

Feltöltött kép

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Magyar Virtus, azaz ha már ellopni nem tudjuk, legalább b*****k szét…

A felvételek ma reggel (2005. szeptember 26.) készültek a Flórián üzletközpont „kerékpártárolójánál”. Azt nem lehet tudni, hogy a gépet valóban el akarták-e lopni, de legvalószínûbb, hogy gazdája éjszakára is otthagyta és néhány jópofa fiatal ezen élte ki fölös energiáit, agresszióját a diszkóból hazafelé menet. (Mellesleg az egész Flórián üzletközpontot, valamint a közvetlenül mellette lévõ társasházat is biztonsági szolgálat õrzi. A tettes(ek) – gondolom – csendesen rongáltak.)

Gondoltam, megosztom veletek e csodás képeket és várom a véleményeket.

S ha valakit esetleg érdekel, hatályos Büntetõ Törvénykönyvünk szerint:

324. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedõ szabadságvesztés, közérdekû munka vagy pénzbüntetés, ha

a) a rongálás kisebb kárt okoz,

B) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást bûnszövetségben

követik el.

Etc.

138/A. § E törvény alkalmazásában az érték, a kár, a vagyoni hátrány, a mérték összege, illetõleg az adó-, a járulék, a magánnyugdíjpénztári tagdíj bevétel csökkenésének összege

a) kisebb, ha tízezer forintot meghalad, de kétszázezer forintot nem halad meg,

Etc.

Mivel a bike értéke a 200 000 Ft-ot nyilván nem haladta meg, he elkapnák is a tettest, aligha csuknák le, ne aggódjatok. Lefejezés, elevenen elégetés, vadállatok elé vetés, karóba húzás kézlevágás, olajban megfõzés pedig már sajnos(?) nincs...

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

lol.

nekem is van pár cuccom
honnan? kintrõl. is
ott lehet fillérekért kapni dolgokat
szted ennyi ember jár be a nagykerbe lopni? szép is lenne
kamionról leesés pedig mint úgy, nem létezik

amióta feltalálta az ember a csomaglistát....

erre gondoltam én is, de akkor honnan van hazai garancialevelük? ja, de nemcsak a dobozos, hanem az "alig használt" dolgok között is vannak dolgok, habár ott nem annyira durva
...And Justice For All

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

õõõ...kell ilyen messze menni? Sztem ha egy kicsit körülnézünk a környezetünkben, vannak gyanús dogok, nem kell Mucsaröcsögéig menni.
Leglábbis nekem kissé gyanúsak az ipari méretekben mûködõ tagok az apróban (egyszerre 5 típusú állítólag vadiúj alkatrészt ad dobozban bontatlanul az eredeti ár kétharmadáért, és 2-3 alkatrészfajtában egyszerre...), nemtom, ki mennyire nézegeti a "piacot". Persze nem akarok célozni bárkire is, "...a valósággal történt egybeesés kizárólag a véletlen mûve, stb". Ti ezekrõl mit tudtok?
Ja meg a másik, hogy a nem-dobozos cuccok is azért szép hm... "árelõnnyel" kaphatók pl. fél évesen az apróban. Namost az oké, hogy ezeknek nagy az értékvesztésük, de vannak különösen olcsó ajánlatok is. És ez a vevõ szemszögébõl jó, márcsak azért is, mert az eredeti cuccok árát is leszorítja ez a jelenség, de az eladó szemszögébõl, meg úgy általában, marha nagy disznóság, nem?
Ez különösen az alsó-középkategóriás cuccokra érvényes, itt van a legtöbb "huncutkodás"
mégegyszer mondom, akinek nem inge, ne vegye magára
de persze az is lehet, h csak valamit nagyon nem tudok és triviális a megoldás, ennek nagyon örülnék...

lol.

nekem is van pár cuccom
honnan? kintrõl. is
ott lehet fillérekért kapni dolgokat
szted ennyi ember jár be a nagykerbe lopni? szép is lenne
kamionról leesés pedig mint úgy, nem létezik

amióta feltalálta az ember a csomaglistát....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ezekrol annyit, hogy ne sorold sehova. Kicsit jobban korulneznel, akkor tudnad, hogy ezek nemet nagykerekbol figyelnek ide. Van kontaktja nemely embernek es nemet nagyker aron megveszi, rarakja a hasznat es meg igy is joval olcsobban tudja adni, mint a boltosok.

Pl. a skareb akcioval meg is szivtak, mert az akciosan pont annyiert adtak, mint amennyiert ok :)

õõõ...kell ilyen messze menni? Sztem ha egy kicsit körülnézünk a környezetünkben, vannak gyanús dogok, nem kell Mucsaröcsögéig menni.
Leglábbis nekem kissé gyanúsak az ipari méretekben mûködõ tagok az apróban (egyszerre 5 típusú állítólag vadiúj alkatrészt ad dobozban bontatlanul az eredeti ár kétharmadáért, és 2-3 alkatrészfajtában egyszerre...), nemtom, ki mennyire nézegeti a "piacot". Persze nem akarok célozni bárkire is, "...a valósággal történt egybeesés kizárólag a véletlen mûve, stb". Ti ezekrõl mit tudtok?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
na most kövezzetek meg,
de én személy szerint azt nem sorolnám a biciklilopás kategóriájába, amikor valaki olcsón tud "szerezni" dobozos cuccokat, és ezeket áron alul értékesíti.
nem arról beszélek, hogy ez most elítélendõ-e vagy sem,
csak azt mondom, hogy ez más.
persze ettõl még eshet szó róla

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

Ha megveszi a "Márió a Lálitúl" ...

Ja meg a másik, hogy a nem-dobozos cuccok is azért szép hm... "árelõnnyel" kaphatók pl. fél évesen az apróban. Namost az oké, hogy ezeknek nagy az értékvesztésük, de vannak különösen olcsó ajánlatok is. És ez a vevõ szemszögébõl jó, márcsak azért is, mert az eredeti cuccok árát is leszorítja ez a jelenség, de az eladó szemszögébõl, meg úgy általában, marha nagy disznóság, nem?
Ez különösen az alsó-középkategóriás cuccokra érvényes, itt van a legtöbb "huncutkodás"
mégegyszer mondom, akinek nem inge, ne vegye magára
de persze az is lehet, h csak valamit nagyon nem tudok és triviális a megoldás, ennek nagyon örülnék...
...And Justice For All

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ha egy kicsit kisebb lenne,akkor lehetne pl. a kormányba belülre szerelni...

...Az lenne még nagyon frankó dolog,ha valamelyik cég ötvözné az ötletet a kutya törzskönyvezésnél használatos:bõr alá ültethetö,leolvasóval azonosítható mikrochippel...

A kormány az fémcsõ és árnyékol.
Az állat azonosító chiphez viszont közel kell meni és meg kell keresni a mûszerrel, hogy kiolvasd a számát.
Minden biciklit úgysem tudsz végig ellenõrizni amit elad egyik ember a másiknak abból a márkából. Messzirõl kell tudni érzékelni...
Ha megveszi a "Márió a Lálitúl" ...hogy maradjak a klasszikus példánál (de akinek nem inge.. nem annak szól ott sem, vagyis attól ott is bocsi) szóval az nem fogja elvinni az eredetiség vizsgálatra ha rendszeresítenének olyant a bringáknál is.
Aztán ha a kis faluban elteker valamerre, akkor honnan tudnád, hogy a te azonosító chiped van benne ha senki nem tudna olyan közel menni, hogy kiolvashassa mivel nem is tudna róla, hogy azt ellenõrizni kell.
Vannak itt még akadályok.

Persze ha az éterbe kiabál a bringa akkor esetleg van esély rá, hogy nem teszi nagyon mélyen leárnyékolt helyre.

Az megint más kérdés, hogy milyen frekin. Egy idõben voltak a cb rádiók.
Akkor elég lett volna beszólni, hogy hall-e valaki egy megadott rövid csippanás sorozatot egy meghatározott csatornán (bizonyos idõközönként ismétlõdni) aminek a hangját be tudod játszani.
Akkor szerintem mindenki felcsapna rádiós rókavadásznak.
Viszont sajnos már alig cb-zik valaki, így ez is csak elmélet marad.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Mint ahogy zolle is írta a nagyságából kiindulva egy chipes rendszernek,ami követhetõ valahogy mûholdon keresztül és ahogy Balu1 írta az árnyékolási dolgokat.
Üreges test,ahová egy 100Ft-os nagyságú dolog befér és nem is nagyon vastag falú.
Ha egy kicsit kisebb lenne,akkor lehetne pl. a kormányba belülre szerelni.
Persze lehet,hogy szétkapják a lopott gépet,de szerintem,ha valaki azonnal rámozdul,ha nem találja paripáját,akkor gyorsabb lehet a tovajoktól.
Az lenne még nagyon frankó dolog,ha valamelyik cég ötvözné az ötletet a kutya törzskönyvezésnél használatos:bõr alá ültethetö,leolvasóval azonosítható mikrochippel.
Bár lehet hogy már van ilyen,ki tudja?
Szerintem,ha pusztán anyagi meggondolásból is,nem hiszem hogy kuncsaftok nélkül maradna egy cég,ilyen termék forgalmazásával,gyártásával.
Mondom én kis naiv lélek.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Találtam valamit ami GPS elvén mûködik, igaz motorra készült.
http://www.cycletrak.com
http://www.radarbust...gps-tracker.asp

http://www.kadazzle....word=Bike Alarm

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...sokszor említenek egy bizonyos Bike Alarm nevû szerkentyût,amit anno:a WARION Kft forgalmazott BA-801-es típusjellel.
Két csavarral lehetett rögzíteni a nyereg alá és egy kucs elfordításával aktiválod a riasztót.
Ha illetéktelen használja a bringát és kulccsal nem hatástalanítja,érzékeli a mozgást és 85 decibeles sikításba tör ki a koldus ülepe alatt.
A fent említett újság kísérletei bizonyították,hogy a dolog hatásos,de a riasztás után célszerû az ülést tisztába tenni...

Nekem van majdnem ilyen riasztóm, pontosabban ennél egy kicsit újabb, CY-BA100 tipus.
http://www.cy-curity.com/
http://www.bicycleal...duct_Manual.pdf
http://www.cy-curity...Curity-high.wmv
Feltöltött kép

Ezt távezérléssel lehet kapcsolni. Pl ha bent vagy egy üzletben és látod, hogy nagyon nézegeti valami gyanús alak a bringát akkor meg tudod csipogtatni távolról ami már önmagában is elriasztja a próbálkozót. Ezen kívül ha valóban hozzá nyúlna valaki akkor önmagától indul el a riasztás. Mozgásérzékelõ van beépítve.

Éppen most vettem kézbe mert elemet kell cserélni benne és azt akartam írni, hogy amikor megszólal... azért nem kell ûlést mosni.
Itt tartottam gondolatban épp akkor nyomtam helyére az utolsó elemet és majdnem eldobtam a kezembõl (ilyenkor is csippan három hangosat).
Szóval zárt helyen azért lehet, hogy mégis van ilyen hatása. Feltöltött kép

Kimondottan bringára szerelhetõ GPS alapuról nem tudok (ami persze nem jelent semmit) de a technika mai színvonalán már sok minden elképzelhetõ.
Persze ha valaki tud olyant beszerezni akkor jól ki kell találni a helyét, hogy ne is legyen leárnyékolva és ne is legyen könnyen megtalálható, de elemet lehessen benne cserélni szükség esetén.
Esetleg valami nem fémes fõalkatrészbe lehetne beépíteni...
de hogyan arra nincs használható ötletem.

A GPS rendszerünek még akkor is mõködnie kell ha kiszerelnek belõle mindent csak a váz marad. Végülis azon van a gyári szám és annak alapján bizonyítható, hogy a tied. Bármi más részét hiába leled fel.

A hagyományos riasztó mehet nyereg alá v. bárhová mert annak csak addig van szerepe amíg kifutok a boltból, hogy "menthetõ felindulából" képen nyomjam aki piszkálja. Feltöltött kép

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Jorus:nézd el nekem tudatlanságom.
Én az utóbbira gondoltam a mûholdas helymeghatározásra.
Bár ha 2mázsa fölött lennék,azért nem hagynám annyiban :-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
apuéknál a céges autóban van egy adó cuccmák
akkora mint egy fém 100as, durván, és az ablakba van ragasztva

szóval elvileg meg lehet csinákolni

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
GPRS? Mármint csomagkapcsolt rádió-adat szolgáltatásra gondolsz, ami a mobilokban van?
Vagy inkább GPS-re, ami globális helymeghatározó vagymi? Ez utóbbit vki már akart beépíteni gépbe, hogy, ha ellopják megtalálja, de vmi jogi gubancolódás volt vele... Asszem, Medve, vagy Maci volt a nick, és a Ne legyen több halálseset topicban szokott megfordulni néhanap.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"