Félig OFF... Ausztriában, Tirolban és Németországban jártam legutóbb és nagyon vegyes érzelmekkel vagyok most, Magyarországra visszatérve... Tirolban sem és Gosau-ból sem a szállásról, ahol voltunk, még soha nem loptak el bicajt. Ugyan Gosau-ban a magyarokról nincs jó véleményük, miután tavaly az egyik magyar csoport biztosítási csalást (!!!) próbált elkövetni a vétlen szálláshely kihasználásával, de Tirolba már szerencsére nem jut el hazánkból az a "fajta", aki nem való Európába. Azt a közvetlenséget, kedvességet és BIZALMAT, amit tapasztaltunk, még soha életemben nem éltem át eddig, noha jártam már egy-két helyen a világban. KÖzel egymilliós bicajt is úgy adtak kölcsön egy napra, hogy egy papírt csak aláírtam, hogy ennyi meg annyi EUR és kész... Zárni csak éjszakára zárták a bicajtárolót, ahol a bicajok többsége karbon volt és XT-XTR szint, volt szerelõállvány, bicajmosó, bicajtartó rúd, a tárolóban a falon bicajtartó kampók MTB-hez, bicajtároló trekking kerékpároknak, biztosították a szerszámot és még ki tudja, mit nem.
Zárni NEM kellett semmit... Nos, többek közt ezért vegyesek annyira az érzelmeim... :-(
ON...
Nem mondom, hogy nem örülnék, ha Magyarország sok tekintetben Ausztria szintjén állna de azért nem kell azt hinni, hogy ott nincs bûnözés. A fél családom Ausztriában él, nagyon sokat járok oda már vagy 25 éve, így azért másként látom a dolgokat. Ott is van lopás, feltörés (már családomat, ismerõseinket is érintette) de arányaiban persze jóval kevesebb az esély.
Olaszországban voltunk Dolomiti Superbike-on és a rendõrök vizsgálták át a furgonokat, kocsikat, lopott bringákat kerestek.
És nem csak magyarok bûnöznek. Haverom az Osztrák követségen dolgozik, õk látogatják az itt leültetett osztrákokat. Persze az arány nekik kedvez.