Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Mivel elõzõ kerékpárom a nyáron ellopták, ma vettem egy régi KTM-et városi használatra. Nem nagy érték, kb. 20000ft-ot érhet. Most vennék egy zárat hozzá, ha esetleg be kell ugranom valahova, és kinn kell hagynom pár percre az utcán. Elsõsorban U-lakatot szeretnék, mert azt rögzíteném a vázra és nem kellene a hátizsákban cipelni.
Mit ajánlotok?
Találtam egy használt Citadel Rio-900-at 2.500 Ft-ért, érdemes megvenni?

én azt használtam évekig, és most meg faternál teljesít

nem rossz, a zárbetét ugyan ki tud kopni, de ahhoz kell pár év napi használat

mondjuk amit 4700 ft környékén lehet venni citadel u lakatot, az minden szempontból jobb (bár nehezebb is egyben)

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Ennyit megér szerintem!12mm-es edzett acél viszonylag a zár is jó, a kerékpár árához viszonyítva elegendõ védelmet adhat, ha nem egész éjszakára zárod ki az utcára. :)
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Lexxx

Lexxx

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Mivel elõzõ kerékpárom a nyáron ellopták, ma vettem egy régi KTM-et városi használatra. Nem nagy érték, kb. 20000ft-ot érhet. Most vennék egy zárat hozzá, ha esetleg be kell ugranom valahova, és kinn kell hagynom pár percre az utcán. Elsõsorban U-lakatot szeretnék, mert azt rögzíteném a vázra és nem kellene a hátizsákban cipelni.
Mit ajánlotok?
Találtam egy használt Citadel Rio-900-at 2.500 Ft-ért, érdemes megvenni?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...hát persze, h más ott kint, én meg sokat járok ki a Fertõ-tó köré bájkolni. Tavaly késõ õsszel voltam, november ötödikén és egy kerékpárkölcsönzõ elõtt garmadával álltak a KTM-ek. Maga a kölcsönzõ zárva, a bicók a tárolóban szabadon. Az emberek jártak keltek körülöttük, és senkinek nem jutott eszébe aljas dolog.

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Félig OFF... Ausztriában, Tirolban és Németországban jártam legutóbb és nagyon vegyes érzelmekkel vagyok most, Magyarországra visszatérve... Tirolban sem és Gosau-ból sem a szállásról, ahol voltunk, még soha nem loptak el bicajt. Ugyan Gosau-ban a magyarokról nincs jó véleményük, miután tavaly az egyik magyar csoport biztosítási csalást (!!!) próbált elkövetni a vétlen szálláshely kihasználásával, de Tirolba már szerencsére nem jut el hazánkból az a "fajta", aki nem való Európába. Azt a közvetlenséget, kedvességet és BIZALMAT, amit tapasztaltunk, még soha életemben nem éltem át eddig, noha jártam már egy-két helyen a világban. KÖzel egymilliós bicajt is úgy adtak kölcsön egy napra, hogy egy papírt csak aláírtam, hogy ennyi meg annyi EUR és kész... Zárni csak éjszakára zárták a bicajtárolót, ahol a bicajok többsége karbon volt és XT-XTR szint, volt szerelõállvány, bicajmosó, bicajtartó rúd, a tárolóban a falon bicajtartó kampók MTB-hez, bicajtároló trekking kerékpároknak, biztosították a szerszámot és még ki tudja, mit nem.
Zárni NEM kellett semmit... Nos, többek közt ezért vegyesek annyira az érzelmeim... :-(
ON...

Nem mondom, hogy nem örülnék, ha Magyarország sok tekintetben Ausztria szintjén állna de azért nem kell azt hinni, hogy ott nincs bûnözés. A fél családom Ausztriában él, nagyon sokat járok oda már vagy 25 éve, így azért másként látom a dolgokat. Ott is van lopás, feltörés (már családomat, ismerõseinket is érintette) de arányaiban persze jóval kevesebb az esély.
Olaszországban voltunk Dolomiti Superbike-on és a rendõrök vizsgálták át a furgonokat, kocsikat, lopott bringákat kerestek.
És nem csak magyarok bûnöznek. Haverom az Osztrák követségen dolgozik, õk látogatják az itt leültetett osztrákokat. Persze az arány nekik kedvez.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Félig OFF... Ausztriában, Tirolban és Németországban...

Még régebben Görög országban, Sartiban kinn hagyták a bringát a ház elõtt csak úgy ledobva. Igaz, az elég távol van mindentõl ahhoz, hogy csak azért menjen valaki oda, hogy bringával távozzon.
Igaz, akik ilyent csinálnak azok másképp gondolkodnak, de a biztonságot az is növeli, hogy akkora távot azért nem mennek el amikor közelebb is van lehetõségük ilyenre, talán annyit már nem ér nekik. Inkább közelebb keresnek a nagyobb városokban. Ott jobban kell ilyentõl tartani. Itthon azért egy-két kiesõbb kreol vidéki településen mégis jobban félteném mint itt a fõvárosban, még a szándékosan kissé viseltes bevásárló bringát is.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

tolvajfogó önkéntes rambócsapat rögzítette.

Tényleg ez a valószínû, de azt azért mégsem értem, hogy akkor miért keresik a fickót ha készültek rá. Vagy netán rosszul sült el a dolog és közben "elaludt" akinek figyelni kellett volna, hogy elkaphassák? ..végül csak a technika mûködött? A szövegben az áll, hogy "ki ismeri", na de ha készültek rá... mégis meglógott volna?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Félig OFF... Ausztriában, Tirolban és Németországban jártam legutóbb és nagyon vegyes érzelmekkel vagyok most, Magyarországra visszatérve... Tirolban sem és Gosau-ból sem a szállásról, ahol voltunk, még soha nem loptak el bicajt. Ugyan Gosau-ban a magyarokról nincs jó véleményük, miután tavaly az egyik magyar csoport biztosítási csalást (!!!) próbált elkövetni a vétlen szálláshely kihasználásával, de Tirolba már szerencsére nem jut el hazánkból az a "fajta", aki nem való Európába. Azt a közvetlenséget, kedvességet és BIZALMAT, amit tapasztaltunk, még soha életemben nem éltem át eddig, noha jártam már egy-két helyen a világban. KÖzel egymilliós bicajt is úgy adtak kölcsön egy napra, hogy egy papírt csak aláírtam, hogy ennyi meg annyi EUR és kész... Zárni csak éjszakára zárták a bicajtárolót, ahol a bicajok többsége karbon volt és XT-XTR szint, volt szerelõállvány, bicajmosó, bicajtartó rúd, a tárolóban a falon bicajtartó kampók MTB-hez, bicajtároló trekking kerékpároknak, biztosították a szerszámot és még ki tudja, mit nem.
Zárni NEM kellett semmit... Nos, többek közt ezért vegyesek annyira az érzelmeim... :-(
ON...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Kicsit olyan mintha beállított, eljátszott felvétel lenne, vagy lehet, hogy csak nekem tûnik úgy..? .

tolvajfogó önkéntes rambócsapat rögzítette.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Az elsõ videó az sztm kamu mert ugye kapásból a minõsége kitünõ és az ahogy a utcán volt a bicaj és csak a kerék és a váz volt lerögzítve.
A tacskós U lakatot így is nehéz volt elvágni hogy a földön volt nem hogy fél méteres magasságban lenne.....

pontosan

u lakat v. lánc sose legyen a földön, hogy ne lehessen se ráütni, se megtámasztani az erõvágót

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Az elsõ videó az sztm kamu mert ugye kapásból a minõsége kitünõ és az ahogy a utcán volt a bicaj és csak a kerék és a váz volt lerögzítve.
A tacskós U lakatot így is nehéz volt elvágni hogy a földön volt nem hogy fél méteres magasságban lenne.....

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Innen az derül ki, hogy ez szándékosan volt így lezárva, csalinak.

Felismered? | Criticalmass.hu

Legkönnyebben azt viszik el aminek ennyit ér a zárja: Kerékpártolvajt keresnek. Felismeri? (videó) | Mandiner.kerékpár Egyébként nekem kicsit furcsa, hogy egy ilyen kiváló, fullHD minõségûre is átváltható videón rögzítették a kép közepén elhelyezett kerékpárról a felvételt. Kicsit olyan mintha beállított, eljátszott felvétel lenne, vagy lehet, hogy csak nekem tûnik úgy..?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Legkönnyebben azt viszik el aminek ennyit ér a zárja: Kerékpártolvajt keresnek. Felismeri? (videó) | Mandiner.kerékpár Egyébként nekem kicsit furcsa, hogy egy ilyen kiváló, fullHD minõségûre is átváltható videón rögzítették a kép közepén elhelyezett kerékpárról a felvételt. Kicsit olyan mintha beállított, eljátszott felvétel lenne, vagy lehet, hogy csak nekem tûnik úgy..?

Tesco-s U-Lakat elvágása erõvágóval - YouTube
A látszatra erõs kinézetû zár sem lehet akadály, fõleg ha csak utánzat. A linkelt videó után felkínált videók egyikén bemutatják, hogyan lehet elvágni egy teszkós U lakatot ami kinézetre még jónak is tûnik. A h.szólásokat is érdemes elolvasni az U lakatot vágását mutató videó alatt. Vannak ott ötletek, hogyan nem olyan könnyû hozzá férni és erõt kifejteni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Szerintetek savazva vagy fagyasztva lopnak bringákat ? Ugyan már ........
Viszont egy u-lakatnál (persze minden lakatnál) arra is figyeljetek, mihez láncoljátok a bringát. Erre is nagyon oda kell figyelni ! Havernak ilyen lakatja volt, így inkább a kerítést vágták el, amihez a bringát zárta.

Hogy mechanikusan mennyire áll ellen mindenféle behatásnak, az anyagminõségérõl és a hõkezelésérõl nyilván nem tudok sokat elmondani, de mindenesetre próbáltam belefûrészelni kíváncsiságból, de csak csúszkált rajta a fûrész.

Hát, a fûrész az tényleg gyenge ide. De érints hozzá egy flexet 2-3 mp-ig !:)
Marci

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

nézd, 16 mm átmérõ, láthatóan normális kulccsal és 5 ropis árral

ez így már eleve annyira nem rossz, de érdemes lenne kézbe venni

Nekem citadel lakatom van amit hasonló áron vettem, 15 mm-es kengyellel, gumírozott borítással, rendes záró elemmel. Hogy mechanikusan mennyire áll ellen mindenféle behatásnak, az anyagminõségérõl és a hõkezelésérõl nyilván nem tudok sokat elmondani, de mindenesetre próbáltam belefûrészelni kíváncsiságból, de csak csúszkált rajta a fûrész.

Ezekhez a lakatokhoz nem érdemes fûrészt használni. Ha még nem is lenne rendesen megedzve akkor is egy öröké valóság lenne átvágni. (Hál istennek)

Inkább akkor már vagy fagyasztani kellene vagy vmi savat használni. Errõl volt is vmi cikk itt a bikemagon azt hiszem, h az ilyen U lakatoknak a zár részét szokták elkezdeni csesztetni, mivel az a gyenge pontjuk.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mi a véleményetek errõl a lakatról?

nézd, 16 mm átmérõ, láthatóan normális kulccsal és 5 ropis árral

ez így már eleve annyira nem rossz, de érdemes lenne kézbe venni

Nekem citadel lakatom van amit hasonló áron vettem, 15 mm-es kengyellel, gumírozott borítással, rendes záró elemmel. Hogy mechanikusan mennyire áll ellen mindenféle behatásnak, az anyagminõségérõl és a hõkezelésérõl nyilván nem tudok sokat elmondani, de mindenesetre próbáltam belefûrészelni kíváncsiságból, de csak csúszkált rajta a fûrész.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Mi a véleményetek errõl a lakatról?
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Anyámnak én adtam egy lakatot meg egy láncot a bringát még nem vitték el. Mondjuk sem a láncot sem a lakatot nem tudták eddig elvágni
A lakat az ilyen
Tokoz,lakat,lezárás,biztonság
Vettem pár darabot régebben a füstölõre mert a réti négerek sûrûn jártak erre

Kicsitt többért Abus Bordo-t vettem ! Vagy a csúcs alatti Abus U-lakatom volt ennyi.
Ezek a fajta lakatok nagyon gyengék ? Webruhz
Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Sziasztok
Egy sima egyszerû lakatot mennyire nehéz elvágni, szétütni? ( http://1kulcs.hu/sho...stett_lakat.jpg)
Mert egy ilyet nem nehéz rögzíteni a hátsó kerékre, vagy a vázra, ami megakadályozza, hogy a hátsó kerék szabadon forogjon. Oké, a küllõket el lehet vágni, de a váz közelében elég nehezen férnek hozzá a küllõkhöz, meg nem hinném, hogy ezzel töltenék az idejüket a kerékpárlopók, fõleg ha nincsenek erre felkészülve, mivel alig észrevehetõ. (persze egy másik zárral alkalmaznám). Egyébként egy ezeréves csepel bringám van, szóval nem az értéke miatt lopnák el. Vélemény?

vegyel egy tonyont.van annak egy jo 10mm vastag lancos mini u lakatja.
4000 ert lattam veszetegetni.jobban megeri mint a linkelt darab es nem hiszem hogy sokkal dragabb lenne.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Sziasztok
Egy sima egyszerû lakatot mennyire nehéz elvágni, szétütni? ( http://1kulcs.hu/sho...stett_lakat.jpg)
Mert egy ilyet nem nehéz rögzíteni a hátsó kerékre, vagy a vázra, ami megakadályozza, hogy a hátsó kerék szabadon forogjon. Oké, a küllõket el lehet vágni, de a váz közelében elég nehezen férnek hozzá a küllõkhöz, meg nem hinném, hogy ezzel töltenék az idejüket a kerékpárlopók, fõleg ha nincsenek erre felkészülve, mivel alig észrevehetõ. (persze egy másik zárral alkalmaznám). Egyébként egy ezeréves csepel bringám van, szóval nem az értéke miatt lopnák el. Vélemény?

Egy ilyen lakat kb 10-15 másodperc.Egy feszítés azt nyekk neki. Technika alkalmazása a következõ odamegy a tolvaj beledug egy kulcsot majd nem nyílik a lakat. A tolvaj elkezd káromkodni hogy 500ft s lakat ennyit ér azt odacsap neki egyet a lakat szét is esik. Anyuéknál ilyen technikával lopták a bringákat .. egy idõben .
Anyámnak én adtam egy lakatot meg egy láncot a bringát még nem vitték el. Mondjuk sem a láncot sem a lakatot nem tudták eddig elvágni
A lakat az ilyen
Tokoz,lakat,lezárás,biztonság
Vettem pár darabot régebben a füstölõre mert a réti négerek sûrûn jártak erre