Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

d.sophie

d.sophie

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Egy saccperkb 20ezres retro bicajhoz szeretnék u-lakatot venni, jelenleg kicsit viszont döntésképtelen vagyok.

A kört sikerült leszûkíteni a Citadel Brooklyn - 945 v 940, illetve a Kryptonite Keeper 12 LS v STD
párosra
(és esetleg a Citadel Rio 900 is felmerült).

Ennél többet nem akarok rá szánni, a kryptonite már így is a felsõ határokat feszegeti.
A párosokkal pedig az a bajom, hogy nem tudom melyik méret kéne nekem, elég-e a kisebb.

Egy vékony vázas, régi KTM kerékpárom van, nõi vázas, szóval az se mindegy, hova fér fel egyáltalán a lakat.
formára így hirtelen ehhez hasonlónak mondanám (http://www.expressz....detes-27099524/)

Köszi elõre is a segítséget :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Hurrrrá ! Meg lett a bringa !
Túrák Magyarországon
Gratulálunk !
De sokan szurkoltunk !;)

jah...
köszönöm!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hurrrrá ! Meg lett a bringa !
Túrák Magyarországon
Gratulálunk !
De sokan szurkoltunk !;)
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Sajnos hihetetlen jó dumájuk van ezeknek a csalóknak. Rafináltak, gyakorlottak az átlag ember átverésében. Én is hallottam már olyan extrém történeteket, hogy ezek a gennyládák mire oda nem figyelnek. Félek, ezeknél a személyi elkérése sem segítene.
A teremgarázs jó ötlet !
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Hogy-hogy manapság ? Te hol élsz ?
Több ezer éve lopnak az emberek. Már a 10 parancsolatba is berakták, hogy "Ne lopj !"
Egyébként szörnyû az eset. Remélem, elkapják a csókát vagy a bringa meglesz valahogy.

neeem, én a megkárosítottról beszélek. valahogy nekem fel se merülne odaadni bármelyik gépem egy vadidegennek, még ha érdeklõdõ is.
az elõzõt is teremgarázsban adtam el, tartóstesztre meg vigye el vásárlás után.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Akármilyen kedves, szimpatikus is a vevõ én biztos hogy kértem volna egy személyit tõle, aztán viheti a bicót kipróbálni. Azért remélem meglesz.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hogy-hogy manapság ? Te hol élsz ?
Több ezer éve lopnak az emberek. Már a 10 parancsolatba is berakták, hogy "Ne lopj !"
Egyébként szörnyû az eset. Remélem, elkapják a csókát vagy a bringa meglesz valahogy.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nem értem mi van manapság az emberekkel.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
!!!VIGYÁZZ!!! TOLVAJOK IS NÉZIK A HIRDETÉSEKET!!! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Tramontane

Tramontane

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

kulcsosat

Rendben! :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kulcsosat

Tramontane

Tramontane

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Lakat vásárlás elõtt állok. Abus Bordo az, amelyik szimpatikusnak tûnik, de nem tudom, hogy rendes kulcsos verziót válasszam (általában van nálam kulcscsomó) vagy megbízható a számzáras verzió is? Youtube-on van egy érdekes videó a számzáras kinyitásáról, nem tudom mennyire kamu. :S
Elõre is köszönöm a válaszokat. :)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Tudja valaki, hogy a Kryptonite biztonsági szintjei mit jelentenek?
Az oldalukon csak annyit írnak, hogy ha biztonságos helyen hagyom a bringát, akkor 1-es is elég, ha veszélyes helyen, akkor 12-es... Ez nem túl sok... :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
van, hogy én is viszem a citadel lakatom mellé a láncot, de alapvetõen a 3 u lakat + drága bringa nem egy túl jó kombó

költöttél sokat a bicóra, hogy könnyû legyen, majd a hátadra veszel 5 kiló vasat, hogy védjed :D

a fentiek szerint jobban jársz ha veszel mellé egy városi bringát (akár jót is lehet építeni, venni, mert ha már régi, nincs benne teló, meg tárcsafék, az már eleve ótvarnak számít, akkor is ha amúgy kiváló gép) és egy 5 rugós u lakatot

nyugodtabb leszel, tehetsz rá szívfájdalom nélkül sárvédõt, meg csengõt, prizmát, stb., és nem kell betojnod a sok lakat alatt sem

Amúgy most hallottam egy jó ötletet alkalmi tolvajok ellen, mégpedig, hogy az elsõ kerék gyorszárát kábelkötegelõvel a villához rögzítem

ha ki kell szedni elvágom a bicskámmal egy perc alatt, de aki csak meglátja és vinné, az ellen jó lehet

nyeregre is érvényes ez, de azt magammal szoktam vinni :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nagyon igazad van !
Értékes bicajt lehetõleg közterületen SEHOL nem hagyunk !!!! Értsd: utca, folyosó, pince,...
"Kedvenc" lopási beszámolóm, mikor az aluvázat vágták el és csak a csúcs-super lakat maradt ott a pincében a közös tároló radiátorán. Persze jó drága alkatrészekkel szerelt bringa volt.
Haver vett Devecserben egy montit, 5000 Ft volt !! Bevallom, ótvarul néz ki de ültem rajta többször is, mûködik rendesen. Városban cirkálni ez a tökéletes és bárhova ki lehet kötni. Ha van egy ilyen géped, nem izgulsz. Az U-lakat drágább volt.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
80-100e feletti bringát nem hagyunk közterületen, õrizetlenül még bivaly lakat alatt sem. szomorú, de ez van. vegyél mellé egy olcsó közlekedõs bicót, meg egy darab U-lakatot.
(meg aztán volt már olyan is, hogy egy kisfullyt módszeresen szétszereltek a rákóczi úton és csak a lakatolt részei maradtak meg)

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Három lakat, három kulcs, háromszor annyi ideig tart lakatolni. Nekem elég macerásnak hangzik.
Az evo nem csak vastagabb, de jobb is az anyaga. Továbbra is tartom, hogy elég egy u-lakat a hátsókerékre a váz háromszögén belül.
persze nem gyorskioldós alkatrészekkel és nem versenygéphez, hanem városihoz.

Most mondjam azt hogy sajnos nem városit kellene lekötnöm,hanem elégé drága bringát,még ha használt is.

A 3 lakatot meg úgy értem hogy ahoz hogy elvigye 3X 12 mm kellene átvágni a fûrészlappal,nem pedig 1X14et.De lehet hogy csak én parázom túl

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sziasztok! Olyan ügyben kérném a segítségetek, hogy U lakat vásárlása elõtt állok. Kb. olyan 15 ezret költenék rá, ebbõl megvehetem a Kryptonite Evolution Series 4 STD-et.A problémám a következõ ennek 14 mm az átmérõje. Tételezzük fel hogy a súly nem akadály, nem érdemesebb akkor ennyi pénzbõl venni 3 db Kryptonite Keeper 12 STD U-lakatot aminek az együttes vastagsága az 3X 12 mm= 36 mm anyag. Persze 3 lakatot kell cipelni,de legalább nem kell új bringára gyûjteni.

Ez egy nagyon nagy hülyeség, bocs :( Ettõl nem lesz 36mm anyag, hanem csak 3x12-es köracélt kell elvágnia. Sima átlag tolvaj cigányt egy ilyen lakat is megakasztja, de a pneumatikus vágónak meg mindegy, hogy milyen, mert elviszi a vasbetont is. De az meg nincs minden gyökérnél, ahogy flex sem. Fûrészlappal meg kurva sok idõ.

Én maradtam a jó kis 10-es BULLIT lánc + 12-es SOBO lakatnál. 2,8 kg az egész (90cm hosszú a lánc), de nekem belefér. Amúgy meg nem biztos, hogy kell ilyen hosszú, 60cm-re el lehet rövidíteni a láncot és akkor könnyebb is lesz ezzel együtt.

Amúgy ez az egész 5,5eFt-omba került.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Három lakat, három kulcs, háromszor annyi ideig tart lakatolni. Nekem elég macerásnak hangzik.
Az evo nem csak vastagabb, de jobb is az anyaga. Továbbra is tartom, hogy elég egy u-lakat a hátsókerékre a váz háromszögén belül.
persze nem gyorskioldós alkatrészekkel és nem versenygéphez, hanem városihoz.

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Sziasztok! Olyan ügyben kérném a segítségetek, hogy U lakat vásárlása elõtt állok. Kb. olyan 15 ezret költenék rá, ebbõl megvehetem a Kryptonite Evolution Series 4 STD-et.A problémám a következõ ennek 14 mm az átmérõje. Tételezzük fel hogy a súly nem akadály, nem érdemesebb akkor ennyi pénzbõl venni 3 db Kryptonite Keeper 12 STD U-lakatot aminek az együttes vastagsága az 3X 12 mm= 36 mm anyag. Persze 3 lakatot kell cipelni,de legalább nem kell új bringára gyûjteni.