Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2012. május 31. - 13:15
Egy sima egyszerû lakatot mennyire nehéz elvágni, szétütni? ( http://1kulcs.hu/sho...stett_lakat.jpg)
Mert egy ilyet nem nehéz rögzíteni a hátsó kerékre, vagy a vázra, ami megakadályozza, hogy a hátsó kerék szabadon forogjon. Oké, a küllõket el lehet vágni, de a váz közelében elég nehezen férnek hozzá a küllõkhöz, meg nem hinném, hogy ezzel töltenék az idejüket a kerékpárlopók, fõleg ha nincsenek erre felkészülve, mivel alig észrevehetõ. (persze egy másik zárral alkalmaznám). Egyébként egy ezeréves csepel bringám van, szóval nem az értéke miatt lopnák el. Vélemény?
Írta 2012. április 16. - 17:12
nem lehet könnyen levágni a lakatot a bringa váz megsértése nélkül
http://noob.hu/2012/..._1334307141.jpg
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2012. április 14. - 20:50
Írta 2012. április 14. - 20:39
Eredeti ára legalább a duplája lehetett....
Írta 2011. október 29. - 19:13
Már van ilyen: Itthon: Elzárás járhat a kis értékû lopásért is - HVG.hu
Sõt egyes országokban..: vasnepe.hu - Külföldi hírek - Levágják az egyik kezét, mert csokit lopott
..na ott aztán meggondolják. Azzal a kezével már nem lop legközelebb!
Írta 2011. szeptember 02. - 19:28
Írta 2011. szeptember 02. - 13:32
Írta 2011. szeptember 02. - 13:24
Ha valaki más javára tör a többnyire önveszélyes dolog mert ha elkapják akkor sok minden történhet vele. Akár néhány foga is bánhatja....megállapították, hogy önveszélyes a tárolása, szállítása és használata...
Tökéletes védelem nincs, csak jobb és nagyon gyenge.Tegyük fel hogy ez volt a megoldás, van olyan lakat ami ez ellen is biztonságot nyújt?
A legjobb megoldás ha több lakatot teszel rá. Az egyik legyen komolyabb és a másik már szinte mindegy, de azért nem az a vékony, akár szinte foggal elharapható, enyhe túlzással.
Annak is van elrettentõ hatása, ha azt látja, hogy túl sok meló mindent levagdosni róla. Persze ha mindkettõ gyenge és két nyisszantás az egész, akkor a kettõ sem ér semmit.
A lényeg, hogy minél jobban megnehezítsük a dolgát, akkor kevésbé próbálkozik, inkább keres másikat..
Írta 2011. szeptember 02. - 10:07
Tegyük fel hogy ez volt a megoldás, van olyan lakat ami ez ellen is biztonságot nyújt?
mithbustersben tesztelték egyszer ezt a módszert
valamelyest mûködött, tényleg hamarbb leverték a legfagyasztott lakatot, de megállapították, hogy önveszélyes a tárolása, szállítása és használata, ellenben a hatása sem annyira drámai, szóval nem egy ideális eszköz ezen célra
Írta 2011. szeptember 02. - 09:08
A folyékony nitrogén olcsóbb mint a sör (itthon is). Ha erre gondoltál akkor nem újdonság.
Ebben talán annyi a jó hír, hogy aki ilyenre vetemedik az nem megy megkeresni hol kapható ilyen folyékony gáz.
Írta 2011. szeptember 02. - 05:58
Sziasztok!
Ismet szeretnek segitseget kerni toletek. Hugom venne egy 70ezres biciklit Pesten, amihez szeretne egy jo lakatot. Ajanlottam neki az enyemet, kryptonite evolution series 4 ls (ti ajanlottatok es meg egyszer nagyon koszonom, imadom), de azt mondja ennel ha van olcsobb ami jo, inkabb azt venne. Mit tudnatok javasolni 10 ezer magassagaban?
elore is koszi
CITADEL CU 170.280-13 BC U-LAKAT (ZC251) - Bringa Butik Webáruház
Írta 2011. szeptember 01. - 22:01
A folyékony nitrogén olcsóbb mint a sör (itthon is). Ha erre gondoltál akkor nem újdonság.Rossz hírem van, több ilyen lakat is van a családban, én is használom, egyet egy közeli ismerõsömnek adtam, a minap föltörték, és elvitték a biciklit. Nem kulccsal és nem fûrésszel ..
Ebben talán annyi a jó hír, hogy aki ilyenre vetemedik az nem megy megkeresni hol kapható ilyen folyékony gáz.
Írta 2011. szeptember 01. - 21:13
Rossz hírem van, több ilyen lakat is van a családban, én is használom, egyet egy közeli ismerõsömnek adtam, a minap föltörték, és elvitték a biciklit. Nem kulccsal és nem fûrésszel (magánban megírom megbízható érdeklõdõknek). Ez nem Mo-n (hanem Fro. egy alaposan tolvajfertõzött egyetemi városában) történt; csak remélni tudom, hogy a technológia lassan jut el Mo-ra.[...] kryptonite evolution [...]
Az anekdota kedvéért, a kárvallott többszöri országos- és világ egyetemi bajnok francia boxban (+95 kg); elismerésem a tolvaj vakmerõségének.
Még több anekdota, e lakatokat 2008-ban vásároltam Bostonban, Sheldon Brown boltjában (Harris Cyclery-West Newton, Massachusetts Bicycle Shop), a Mester sajnos elõtte hunyt el pár hónappal.
Írta 2011. szeptember 01. - 20:19
Ismet szeretnek segitseget kerni toletek. Hugom venne egy 70ezres biciklit Pesten, amihez szeretne egy jo lakatot. Ajanlottam neki az enyemet, kryptonite evolution series 4 ls (ti ajanlottatok es meg egyszer nagyon koszonom, imadom), de azt mondja ennel ha van olcsobb ami jo, inkabb azt venne. Mit tudnatok javasolni 10 ezer magassagaban?
elore is koszi
Írta 2011. augusztus 03. - 11:00
Pilis Sport :: Tonyon :: Tonyon :: Lakat Láncos 12/12/900
akinek szinten felkeltette az erdeklodeset
felhivni a holgyet felesleges mert nem enged belole.
Írta 2011. augusztus 03. - 10:12
tudnatok javasolni parat (5e a max).
en ezt talaltam:http://apro.bikemag....kat-l24337.html
valami elenvetes?
Írta 2011. július 14. - 23:46
Sziasztok!
Egy saccperkb 20ezres retro bicajhoz szeretnék u-lakatot venni, jelenleg kicsit viszont döntésképtelen vagyok.
A kört sikerült leszûkíteni a Citadel Brooklyn - 945 v 940, illetve a Kryptonite Keeper 12 LS v STD
párosra
(és esetleg a Citadel Rio 900 is felmerült).
Ennél többet nem akarok rá szánni, a kryptonite már így is a felsõ határokat feszegeti.
A párosokkal pedig az a bajom, hogy nem tudom melyik méret kéne nekem, elég-e a kisebb.
Egy vékony vázas, régi KTM kerékpárom van, nõi vázas, szóval az se mindegy, hova fér fel egyáltalán a lakat.
formára így hirtelen ehhez hasonlónak mondanám (http://www.expressz....detes-27099524/)
Köszi elõre is a segítséget
Sztem egyik sem rossz vétel, Keepernek nem a legjobb a felfogató része, bár én övtatyón hordom.Kicsit zörgött is, de egy kis szigszalag megoldotta a problémát.Brooklynt nem használtam, de ismerem és jónak tûnik.Sokan dicsérik az ilyen 4szögalakúakat, mert azt nehezebb kinyitni és elvágni is állítólag.Azért vettem végül a Keeper-t, mert apróban volt 3500-ért és talán könnyebb is a Brooklynnál.A lakatolást eddig mindig sikerült megoldanom a kis zárral is.
Írta 2011. július 14. - 22:30
az ilyenek nem tudom mit varnak.mondjuk nem volt egy nagy cucc a bico. a lakat tobbet ert de akkor minek a lakat.