DokiBB!
Lapozz vissza egyet-kettõt...
Errõl a csodálatos tesztrõl már volt itt szó...
Ha majd végre jön GYaci, mesél errõl...
Õ ugyanis levelezett ez ügyben a SRAMmal...
Pf
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Sram 9.0
Indította
YOci
, 2002. január 21. 19:24
Írta 2002. január 30. - 12:00

Írta 2002. január 30. - 11:57

Nézzétek meg a sram weboldalát is. Van benne kép a tárcsafékrõl : http://www.sram.com/...ake_system.aspA német Bike magazinban februárban lesz összehasonlító teszt a tárcsafékekrõl.
Én eddig Shimanoval mentem, de a következõ cserét már Srammal akarom megoldani. Szerintetek mennyire keverhetõ a két rendszer? Vannak-e a Sramnak 8-as rendszerhez is alkatrészei? Vagy már csak 9-est gyártanak?
Kösz a válaszokat. BB
Én eddig Shimanoval mentem, de a következõ cserét már Srammal akarom megoldani. Szerintetek mennyire keverhetõ a két rendszer? Vannak-e a Sramnak 8-as rendszerhez is alkatrészei? Vagy már csak 9-est gyártanak?
Kösz a válaszokat. BB
Írta 2002. január 30. - 00:40

Kinek mi a velemenye a Sram 7.0 vagy 9.0 fogaskoszorukrol ? Mennyire merevek,mennyire tartosak ?
Írta 2002. január 30. - 00:21

Még nincs jobb ötletem!!!
Egyenlõre nekem is ez a favorit ÁR/Érték arányban!
Majd itt még dumálunk!
Egyenlõre nekem is ez a favorit ÁR/Érték arányban!
Majd itt még dumálunk!

Írta 2002. január 29. - 22:19

Leszámítva a duplatárcsás összesen 16 dugattyús NISIN elsõ fékemet a motoromon,az XT volt amit elõször láttam, és utánna vettem szemügyre a Sramot! Így tettem azt a -most már- felelõtlen kijelentést, miszerint koppintás!
De ettõl még 1 olyanom lesz, az biztos!
Vagy van más javaslat?????
De ettõl még 1 olyanom lesz, az biztos!
Vagy van más javaslat?????
Írta 2002. január 29. - 14:46

Azért a Sram sem tökéletes. Egyik havernak egy hét után roppant meg a 9.0 hátsó agy a belsõ csapágynál. Na most ez tuti gyártási hiba volt, a konstrukció ettõl még lehet jó.
Írta 2002. január 29. - 12:40

JAJAJAJ!!! NEM!!!!!!
A SRAM nem XT koppintás!!!!
Az egészet a Grimeca találta ki és rulta SYSTEM 8 néven mejd ebból lett az XT, de a Shimano vátig állítja hogy ezt Õk független csinálják a Grimecától, de a vres valóság hogy a Shimanonak is a Grimeca gyártja! A SRAMosok meg nem is tagadják hogy bizony ez egy Grimeca sõt ha szétszede bele is van írva hog SYS 8!
Szóval nem XT!!!
A SRAM nem XT koppintás!!!!
Az egészet a Grimeca találta ki és rulta SYSTEM 8 néven mejd ebból lett az XT, de a Shimano vátig állítja hogy ezt Õk független csinálják a Grimecától, de a vres valóság hogy a Shimanonak is a Grimeca gyártja! A SRAMosok meg nem is tagadják hogy bizony ez egy Grimeca sõt ha szétszede bele is van írva hog SYS 8!
Szóval nem XT!!!
Írta 2002. január 29. - 11:06

Hú a 9.0-ás hátsó kazi nagyon nagyon ott van!!! Nekem is az van és nagyon huhi!!!

Írta 2002. január 29. - 00:34

Nekem 9.0-ás agyak vannak elöl und hátul, és tökéletesen gurulnak!
Hátsó kazim is 9.0 42-11-es! Szép, könnyû és baroira jól mutat a conex láncom rajta!
Váltóilag +kar és hajtómûvileg pedig LX párti vagyok, mert ezek már bizonyítottak! Nekem!
Továbbá láttam már Sram tárcsát, és tökéletesen XT másolat, még a tárcsa is!
Tehát mihelyst összejön rá a kicsi pénzem és lehet is kapni, én veszek elõre 1-et!
A megállást pillanatnyilag AVID-ékra bízom, és eddig nem hagytak cserben, iszonyatosan jól adagolható!
Ált. elsõ keréken gurulva fékezek, és még ekkor is tudok variálni a fékerõvel.
Baliba
Hátsó kazim is 9.0 42-11-es! Szép, könnyû és baroira jól mutat a conex láncom rajta!
Váltóilag +kar és hajtómûvileg pedig LX párti vagyok, mert ezek már bizonyítottak! Nekem!
Továbbá láttam már Sram tárcsát, és tökéletesen XT másolat, még a tárcsa is!
Tehát mihelyst összejön rá a kicsi pénzem és lehet is kapni, én veszek elõre 1-et!
A megállást pillanatnyilag AVID-ékra bízom, és eddig nem hagytak cserben, iszonyatosan jól adagolható!
Ált. elsõ keréken gurulva fékezek, és még ekkor is tudok variálni a fékerõvel.
Baliba
Írta 2002. január 28. - 20:24

A tarcsafekre visszaterve, probaljatok ki a 9.0 -ba az Acor puha fekpofajat. Nem draga, mert valami 4e Ft, es jobban fog fogni a fek. En i ilyen pofat fogok bele venni, amint meglesz a fek.
Írta 2002. január 28. - 18:00

Eccerû. Mivel mind eltörik, ezért olcsóbb modellt veszek, hogy ne érintsen érzékenyen a dolog. Megkérdeztük errõl Gizmot, õ azt mondta, ugyanezért állt át az XTR-rõl XT-re.
Írta 2002. január 28. - 11:05

Bár nem ide tartozna, de az elõzõ hozzászóláshoz:
Komolyan nem tudom mien hajtómûvet kéne vennem!!! Shimano: sok selejt, Truvative: na azt már nem, Race Face: abból több töröttet és hibásat láttam mind bármi másból, RooX: ilyet már én is törtem, Sachs: úgy hajlik mint egy nemtommi, BMX: hogy néz má ki!
Szóval mi legyne ? ? ?
kiscsango:
Te hogy oldottad meg ezt a dilemmát ? ? ?
Komolyan nem tudom mien hajtómûvet kéne vennem!!! Shimano: sok selejt, Truvative: na azt már nem, Race Face: abból több töröttet és hibásat láttam mind bármi másból, RooX: ilyet már én is törtem, Sachs: úgy hajlik mint egy nemtommi, BMX: hogy néz má ki!
Szóval mi legyne ? ? ?
kiscsango:
Te hogy oldottad meg ezt a dilemmát ? ? ?
Írta 2002. január 28. - 01:46

Úgy értettem, hogy a shimánjó hajtókarok számomra elfogadhatatlanul nagy arányban tartalmaznak selejtet, azaz törnek mint a ropi.
(nem, nem vagyok duálos)
(nem, nem vagyok duálos)
Írta 2002. január 27. - 11:16

A Bike Workshop 29. oldalan van egy abra egy Hayes fek meresi eredmenyeivel 160-as, es 200-as tarcsaval.
A Sram 9.0-as tarcsafek pedig a 136-137. oldalon talalhato. Ez a 2002-es kiadas nem pedig a 2001-es
A Sram 9.0-as tarcsafek pedig a 136-137. oldalon talalhato. Ez a 2002-es kiadas nem pedig a 2001-es

Írta 2002. január 26. - 19:41

A 45% az aztán hogy jött ki neked? A 160 kontra 200mm-rel lehet kb. 25%-ot elérni,max 30-at! 180-ról 200-ra nem hinném hogy ez 45%-ot eredményezne....
Írta 2002. január 26. - 18:26

A Bike wörkshopban, legalábbis az enyémben, nincs benne a Sram 9.0.
És azért nem hiszem, hogy a 200as tárcsa sokat lendít, most 180asvan ...
Andix
És azért nem hiszem, hogy a 200as tárcsa sokat lendít, most 180asvan ...
Andix
Írta 2002. január 26. - 17:28

Ja, es a legfurcsabb az egeszben az, hogy a bike Workshop 2002-es katalogusban a Sram 9.0 tarcsafek 219 euro elore, es 225 hatra. A Magura Gustav M pedig 230. Kicsit erdekes a dolog, asszem jol jartam ;D
Írta 2002. január 26. - 17:24

Es kulonben is, akinek nem eleg az uj pofa, az meg mindig beszerezhet egy 200-as tarcsat
Az kb. 45% fekeronovekedes
Ezek utan mar csak olyan gumi kell, ami nem csuszik meg a nyalkas faleveleken, es talan ki is tudja az ember hasznalni 8)

Írta 2002. január 26. - 14:14

Továbbra sem kell aggódni, Gyaci kollegával dolgozunk a dolgon. Remélhetõleg hamarosan nyilaktozik a Sram, és hamarosan megkapom tõle a táblázatot, és akkor tudok mondani számok alapján fékerõt, minden fékhez!. De valszeg az XT pofával tunnigolt Sram 9.0 rulez lesz. Azért a Sram 9.0-t ne írjuk le, még mindig annyira olcsó, hogy ha még a fékpofára is kell költeni, is egy bovdenes árában van. Meg valószínûleg a hivatalos, új Grimeca pofával jobb eredményeket fog elérni.
Andix
Andix
Írta 2002. január 26. - 12:51