Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sram 9.0

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
262 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
DokiBB!

Lapozz vissza egyet-kettõt...
Errõl a csodálatos tesztrõl már volt itt szó...

Ha majd végre jön GYaci, mesél errõl...
Õ ugyanis levelezett ez ügyben a SRAMmal...

Pf

DokiBB

DokiBB

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Nézzétek meg a sram weboldalát is. Van benne kép a tárcsafékrõl : http://www.sram.com/...ake_system.aspA német Bike magazinban februárban lesz összehasonlító teszt a tárcsafékekrõl.
Én eddig Shimanoval mentem, de a következõ cserét már Srammal akarom megoldani. Szerintetek mennyire keverhetõ a két rendszer? Vannak-e a Sramnak 8-as rendszerhez is alkatrészei? Vagy már csak 9-est gyártanak?
Kösz a válaszokat.    BB

Matyi

Matyi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kinek mi a velemenye a Sram 7.0 vagy 9.0 fogaskoszorukrol ? Mennyire merevek,mennyire tartosak ?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Még nincs jobb ötletem!!!
Egyenlõre nekem is ez a favorit ÁR/Érték arányban!

Majd itt még dumálunk!  ;)

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 hozzászólás
Leszámítva a duplatárcsás összesen 16 dugattyús NISIN elsõ fékemet a motoromon,az XT volt amit elõször láttam, és utánna vettem szemügyre a Sramot! Így tettem azt a -most már- felelõtlen kijelentést, miszerint koppintás!

De ettõl még 1 olyanom lesz, az biztos!

Vagy van más javaslat?????

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Azért a Sram sem tökéletes. Egyik havernak egy hét után roppant meg a 9.0 hátsó agy a belsõ csapágynál. Na most ez tuti gyártási hiba volt, a konstrukció ettõl még lehet jó.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
JAJAJAJ!!! NEM!!!!!!
A SRAM nem XT koppintás!!!!
Az egészet a Grimeca találta ki és rulta SYSTEM 8 néven mejd ebból lett az XT, de a Shimano vátig állítja hogy ezt Õk független csinálják a Grimecától, de a vres valóság hogy a Shimanonak is a Grimeca gyártja! A SRAMosok meg nem is tagadják hogy bizony ez egy Grimeca sõt ha szétszede bele is van írva hog SYS 8!

Szóval nem XT!!!

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Hú a 9.0-ás hátsó kazi nagyon nagyon ott van!!! Nekem is az van és nagyon huhi!!!  :)

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 hozzászólás
Nekem 9.0-ás agyak vannak elöl und hátul, és tökéletesen gurulnak!
Hátsó kazim is 9.0 42-11-es! Szép, könnyû és baroira jól mutat a conex láncom rajta!

Váltóilag +kar és hajtómûvileg pedig LX párti vagyok, mert ezek már bizonyítottak! Nekem!

Továbbá láttam már Sram tárcsát, és tökéletesen XT másolat, még a tárcsa is!

Tehát mihelyst összejön rá a kicsi pénzem és lehet is kapni, én veszek elõre 1-et!

A megállást pillanatnyilag AVID-ékra bízom, és eddig nem hagytak cserben, iszonyatosan jól adagolható!
Ált. elsõ keréken gurulva fékezek, és még ekkor is tudok variálni a fékerõvel.

Baliba

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A tarcsafekre visszaterve, probaljatok ki a 9.0 -ba az Acor puha fekpofajat. Nem draga, mert valami 4e Ft, es jobban fog fogni a fek. En i ilyen pofat fogok bele venni, amint meglesz a fek.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Eccerû. Mivel mind eltörik, ezért olcsóbb modellt veszek, hogy ne érintsen érzékenyen a dolog. Megkérdeztük errõl Gizmot, õ azt mondta, ugyanezért állt át az XTR-rõl XT-re.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Bár nem ide tartozna, de az elõzõ hozzászóláshoz:

Komolyan nem tudom mien hajtómûvet kéne vennem!!! Shimano: sok selejt, Truvative: na azt már nem, Race Face: abból több töröttet és hibásat láttam mind bármi másból, RooX: ilyet már én is törtem, Sachs: úgy hajlik mint egy nemtommi, BMX: hogy néz má ki!

Szóval mi legyne ? ? ?

kiscsango:
Te hogy oldottad meg ezt a dilemmát ? ? ?

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Úgy értettem, hogy a shimánjó hajtókarok számomra elfogadhatatlanul nagy arányban tartalmaznak selejtet, azaz törnek mint a ropi.
(nem, nem vagyok duálos)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
A Bike Workshop 29. oldalan van egy abra  egy Hayes fek meresi eredmenyeivel 160-as, es 200-as tarcsaval.
A Sram 9.0-as tarcsafek pedig a 136-137. oldalon talalhato. Ez a 2002-es  kiadas nem pedig a 2001-es :)

IMRE

IMRE

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A 45% az aztán hogy jött ki neked? A 160 kontra 200mm-rel lehet kb. 25%-ot elérni,max 30-at! 180-ról 200-ra nem hinném hogy ez 45%-ot eredményezne....

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
A Bike wörkshopban, legalábbis az enyémben, nincs benne a Sram 9.0.
És azért nem hiszem, hogy a 200as tárcsa sokat lendít, most 180asvan ...
Andix

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ja, es a legfurcsabb az egeszben az, hogy a bike Workshop 2002-es katalogusban a Sram 9.0 tarcsafek  219 euro elore, es 225 hatra. A Magura Gustav M pedig 230. Kicsit erdekes a dolog, asszem jol jartam  ;D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Es kulonben is, akinek nem eleg az uj pofa, az meg mindig beszerezhet egy 200-as tarcsat :)  Az kb. 45% fekeronovekedes :) Ezek utan mar csak olyan gumi kell, ami nem csuszik meg a nyalkas faleveleken, es talan ki is tudja az ember hasznalni 8)

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Továbbra sem kell aggódni, Gyaci kollegával dolgozunk a dolgon. Remélhetõleg hamarosan nyilaktozik a Sram, és hamarosan megkapom tõle a táblázatot, és akkor tudok mondani számok alapján fékerõt, minden fékhez!. De valszeg az XT pofával tunnigolt Sram 9.0 rulez lesz. Azért a Sram 9.0-t ne írjuk le, még mindig annyira olcsó, hogy ha még a fékpofára is kell költeni, is egy bovdenes árában van. Meg valószínûleg a hivatalos, új Grimeca pofával jobb eredményeket fog elérni.
Andix

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
:-[

Mi lett az 1-15 ig ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Komolyan érdekelne!!!