Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Sajnálom...
Bár attól tartok, értelmes pénzt nem ad érte senki, ez csak Neked érték, mint mindenkinek a sajátja!
Remélem megoldódik a dolog.

Köszi!
Szerencsémre sikerült egy régi tartozás töredékét megszerezni délelõtt,és egyenlõre pont elég hogy biztonságosan üzemeljen a kocsi,így marad a sas :) :) :)

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

OFF!Sajnos semmit!Mire össze állt a gép, addigra beütött a baj.Beszart a kocsim és ezért kell eladni,mert nincsen forrásom rá hogy készlegyen, csak így ha eladom a sast!!!Be is vagyok fordulva! :(

Sajnálom...
Bár attól tartok, értelmes pénzt nem ad érte senki, ez csak Neked érték, mint mindenkinek a sajátja!
Remélem megoldódik a dolog.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

OFF!Sajnos semmit!Mire össze állt a gép, addigra beütött a baj.Beszart a kocsim és ezért kell eladni,mert nincsen forrásom rá hogy készlegyen, csak így ha eladom a sast!!!Be is vagyok fordulva! :(

OFF Hehe, nekem annyival "jobb" nálad, hogy nekem mindig még azelõtt ütött be valami a kocsival vagy egyébbel, mielõtt megvettem volna a kinézett biciklis cuccot. Így legalább eladnom nem kellett... Nem is tudtam addig ilyesmire költeni, amíg egy hosszabb kiküldetés során nem raktam félre elegendõ napidíjat. (Már elfogyott.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ma szereltem egy különleges fixit, lehet hogy másnak nem újdonság, de nekem az volt :)
Elmentem egy helyi óvodába hogy rendbe tegyem a kis bringákat. A többi között volt két régi orosz örökhajtós is 16-os kerekekkel, a kerékagyakon elcsodálkoztam:
Mûanyag (fogjuk rá hogy teflon) persely van az agyak belsejében és egy sima acél tengely forog bennük. Szorult, de miután kiszedtem, megpucoltam és beolajozva visszaraktam meglepõen finoman mûködött :)
Mellesleg a lánckerék egyben van az aggyal olyannyira, hogy az van kifurkálva és abba mennek a küllõk. Másik megközelítésben nézhetjük úgy, hogy a kerékagy peremébõl van kialakítva a lánckerék :)

Szerintem nekem ilyenem volt 4-5 éves koromban. Sõt, ez alighanem az a fajta, ami háromkerekûrõl kétkerekûre alakítható, apuka által... Az biztos, hogy fixi, mert háromkerekûként lehetett vele tolatni, erre tisztán emlékszem. (Kétkerekûként viszont nem úgy fékeztem, hogy visszatartottam a pedált, hanem letettem a talpamat a kavicsra. Amikor egy felnõtt azt mondta, hogy "kontrázzak", nem értettem, mit akar...)
Játék nem kell annak az ovodának? Lomtalanításkor találtam a padláson egy csomót...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Ma szereltem egy különleges fixit, lehet hogy másnak nem újdonság, de nekem az volt :)
Elmentem egy helyi óvodába hogy rendbe tegyem a kis bringákat. A többi között volt két régi orosz örökhajtós is 16-os kerekekkel, a kerékagyakon elcsodálkoztam:
Mûanyag (fogjuk rá hogy teflon) persely van az agyak belsejében és egy sima acél tengely forog bennük. Szorult, de miután kiszedtem, megpucoltam és beolajozva visszaraktam meglepõen finoman mûködött :)
Mellesleg a lánckerék egyben van az aggyal olyannyira, hogy az van kifurkálva és abba mennek a küllõk. Másik megközelítésben nézhetjük úgy, hogy a kerékagy peremébõl van kialakítva a lánckerék :)
Failure is always an option.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Vatafakk?!
:(

You can never have "enough" bikes.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Myk!
Mit veszel/vettél a Csepel helyett?

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Myk!
Mit veszel/vettél a Csepel helyett?

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Az a pólóáttétem, 24-es. Persdze ezzel a keróval egyszer pólóztam, többé nem szándékszom, arra marad a régi trikkes darab. Ez ilyen koncepció marad, csak dobtam még rá egy féket elõre, és persze átfordítottam a kereket a 18-as fogasra. Össze is jött egy alleycat 2. hely itt debrecenben. Asszonynak meg egy elsõ...jobb volt az útvonalterve, ez van....:D

Még sok ilyet!
Lenyomott az asszony,ez jó!Nálatok legalább zajlik a fixis élet!Itt Nyíregyházán NULLA!
CSÕ

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Az a pólóáttétem, 24-es. Persdze ezzel a keróval egyszer pólóztam, többé nem szándékszom, arra marad a régi trikkes darab. Ez ilyen koncepció marad, csak dobtam még rá egy féket elõre, és persze átfordítottam a kereket a 18-as fogasra. Össze is jött egy alleycat 2. hely itt debrecenben. Asszonynak meg egy elsõ...jobb volt az útvonalterve, ez van....:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Feltöltött kép
A próbakörök lefutva, száguldozni nagyon jó, pólóra kevésbé. Szóval majd mehet festeni!
Jóféle kis régi acél pályaváz, a két acél csapágycsészével 2170 grammot dobott a mérleg. A gép össztömege 9875 gramm. Költség: jelképes.....

Egyszerû és nagyszerû!Minimál projekt,és nem az ugri bugri hanem a klasszikus fajta,csípem az ilyen gépeket!Jó nagy fogas van hátul!Mekkora?
CSÕ

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Feltöltött kép
A próbakörök lefutva, száguldozni nagyon jó, pólóra kevésbé. Szóval majd mehet festeni!
Jóféle kis régi acél pályaváz, a két acél csapágycsészével 2170 grammot dobott a mérleg. A gép össztömege 9875 gramm. Költség: jelképes.....

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Közben eszembe jutott még egy probléma: az, hogy Biopece 42-es tányérom van :-( vagyis ezt nem tudom használni egysebihez az átmérõkülönbség miatt, ahhoz láncfeszítõ is kellene amit meg nem szeretnék.
Az mennyire tartós megoldás amikor egy kazettás agyra távtartókkal feltesznek 1 db fogaskereket? Ezzel jól be lehetne lõni a láncvonalat de félek, hogy az egy lánckerék szépen kinyírja a kazetta testet (belevájja magát)

A munkábajárós SS-emen 48-as Biopace van, nekem kellett láncfeszítõ mert ejtõpapucsos a váz, de tekerés közben a láncfeszítõ nem mozog, illetve csak nagyon minimálisat, amennyit egy sima kerek lánctányér excentricitása miatt is mozogna.
Nekem egy sima (nem talpas) lánckerék van a kazettán, de nem tudom mennyire lesz tartós, párszáz km van még csak benne. Eddig hibátlan :)
Failure is always an option.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
úgynevezett talpas lánckerék kell neked, az nem nyirja ki

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Köszi, akkor szétnézek.
Közben eszembe jutott még egy probléma: az, hogy Biopece 42-es tányérom van :-( vagyis ezt nem tudom használni egysebihez az átmérõkülönbség miatt, ahhoz láncfeszítõ is kellene amit meg nem szeretnék.
Az mennyire tartós megoldás amikor egy kazettás agyra távtartókkal feltesznek 1 db fogaskereket? Ezzel jól be lehetne lõni a láncvonalat de félek, hogy az egy lánckerék szépen kinyírja a kazetta testet (belevájja magát)

vorosdom

vorosdom

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi mindkettõt!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Tessék
Feltöltött kép

Picasa képre jobbklikk, kép megjelenítése, majd ezt a címsorból beilleszted. Amúgy szép darab!

vorosdom

vorosdom

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
b**ki, nem tudok fotót mutatni, nektek, valamiért nem sikerül
picasa-ról van, már rohadtul bosszant, tipp esetleg?

amig nincs más itt egy link
http://picasaweb.goo...472492892803138

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
rá lehet rakni régi menetes agyra, is de nem biztos hogy jó lesz a láncvonal.
novatecbõl van 120as, tán acorból is. meg talán bikepositive de abból hiány szokott lenni.
favorit biztos nem olasz menetes.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok!

Favorit vázra szeretnék építeni egy tél edzõkerót, elsõsorban SS-re gondoltam de akár a fixin is elgondolkodnék.
ami kéne hozzá az egy 120-as sarutávolsághoz való hátsó-agyas kerék. Mit ajánlotok?
Az 5 sebességes racsnimenetes agyakra simán fel lehet tenni 1 sebességes racsnit is? Mert ha igen akkor vennék egy régi kereket és vannék rá egy 16-os racsnit. 42/16 -ban gondolkodom. a Pedálkirály óta tudjuk, hogy ez a legjobb láberõsítõ! Hajtókarom meg 42-es tányérom van.

Ja és mégvalami, azt nem tudjátok véletlenül, hogy a Favorit váznak milyen a középcsapágy menete? van otthon monoblokkom is asszem 2 db régrõl, de ezek ha jól sejtem olasz menetesek, ez belemegy a Favorit vázba? Most az eredeti ékes tengely és hajtókar van rajta.

Kösz,
KP