Igen, van benne valami. Lehet jobban járok, ha egy komplett biciklit veszek. Aztán idővel, vagy ahogy a pénzem engedi, esetleg cserélgetek rajta pár cuccot.
Sheldon Brown oldalán a vázakról-vázakkal kapcsolatos dolgokról szóló írásokat érdemes lehet átfutni, szerintem.
Komplett bicajként néha vicc ajánlatokat lehet kifogni, remek minőségben. Böngészd az "értékbecslés" topikot, mert én pl. rendszeresen teszek oda be "legjobb ajánlat" szagú hirdetésseket (meg elrettentő példákat is..)
pár hete pl. 50ért adtak el egy Giant Pelotont, 3plán húzott csőszettes vázzal, Ex500 (A500) szettel, új gumikkal, karcmentesen. Ott vertem a padlót dühömben, mert 58-as váz volt. Érdemes az ilyen "semmipresztízs" acélvázakat vadászni, ami ált onnan ismerhető fel, hogy nem olasz, nem columbus, sokszor kétszer-háromszor húzott Tange, True temper, esetleg Ishiwata csövekből épített, valami hobbiszintu shimano szettel volt gyárilag szerelve (Ex300-400-500, netán RX-100 vagy RSX).
Idehaza kb. a galambot látják, meg azt, hogy valami olasz. Egy Aelle 3tubi vázért, vagy Dancelli Oria Hitenért több pénzt kérnek el, mint mondjuk egy Scott Tange csövesért... Ne hagyd magad megvezetni!
Vejne módosította - 2014. október 26. - 09:07