Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Írta 2010. szeptember 20. - 11:19
Írta 2010. szeptember 20. - 10:20
A gumi csere csak akkor lesz ha kereket is cserélek,most még a régi 630-as Araya felni van -rubena 25-ös gumikkal,de majd jövõre cserélem 622-re!Nyeregcsõ polírozása folyamatban van ,itt van a cimbora bosch gépe nálam ami 10-12000fordulatot tud,azzal megy könnyen minden!Jól néznek ki! A Csepel fényezés különösen bejön. Egy pár citromsárga gumit el tudnék képzelni rajta:)
Nekem is ilyen nyeregcsövem van! Azóta sem találtam mást 27-esbe mióta az eredeti eltört! Nem bírtam az Acor feliratot meg a nagyolt esztergált felületet, ezért egy kis "smirglizéssel" lekaptam róla, és fényesre políroztam, olyan szép lett mint Borossé! Ajánlom neked is.
Ha lesz bandázscsere, a stucnit is megcsinálom nem nagy dolog.
CSÕ
Írta 2010. szeptember 19. - 12:29
Az enyém most ilyen:
Nekem is ilyen nyeregcsövem van! Azóta sem találtam mást 27-esbe mióta az eredeti eltört! Nem bírtam az Acor feliratot meg a nagyolt esztergált felületet, ezért egy kis "smirglizéssel" lekaptam róla, és fényesre políroztam, olyan szép lett mint Borossé! Ajánlom neked is.
Ha lesz bandázscsere, a stucnit is megcsinálom nem nagy dolog.
Írta 2010. szeptember 18. - 22:56
Nem sikerült a képet feltöltened, nem látszik...
Miki, beújítottam egy "új" kormányt, a melós bringámból vettem ki, 7-7 cm-t vágtam belõle. Amennyire idegenkedtem eddig ettõl a fazontól, olyan hamar megszoktam, és megszerettem !
Lehetséges alternatíva, szerintem valami egyszerû monti kormánya lehetett:
[IMG][IMG]http://i305.photobucket.com/albums/nn228/kboross/fixi%20proba/TMF%20Fixed/th_341_4184_resize.jpg[/IMG][/IMG]
vetítés...
Jól néz ki a sárga csoda!minden full polír ,tudod tetszik a csilli villi nekem!Látom pedálszíj is lett,meg az új kerekek is bent vannak!
A nyeregcsõ állat,meg szép a bandázs is!
Az enyém most ilyen:[IMG]http://lh3.ggpht.com/_rEUlv5kWXyc/TJUkNM5BbZI/AAAAAAAABjY/Ez9Xh8eNofM/s576/2010.09.18%20014.JPG[/IMG]
Írta 2010. szeptember 18. - 20:59
Nem sikerült a képet feltöltened, nem látszik...Született némi változás!
Új felnik, új hátsó agy, új fûzés, új hajtókar. Csak a gazdája a régi. Alig bírom visszafogni magam, mindig mindenhova odaérek 10perccel hamarabb, teljesen leizzadva. Nagyon megy!
[IMG]http://http://fixie.vorosdom.fotoalbum.hu/?get=/viewlarge/pictureid/12883356[/IMG]
Miki, beújítottam egy "új" kormányt, a melós bringámból vettem ki, 7-7 cm-t vágtam belõle. Amennyire idegenkedtem eddig ettõl a fazontól, olyan hamar megszoktam, és megszerettem !Egy csepel bull kormány érdekelne hogy van-e,mert telefonon valami nem igazán hozzáértõ hölgyel próbáltam megértetni hogy mit akarok,és maradtuk abban hogy olyan kell mint a bika szarva(ezt õ mondta),de végül is tudta !
Meg érdekelne egytányéros lánctányér csavar kékben!
Köszönöm!
Lehetséges alternatíva, szerintem valami egyszerû monti kormánya lehetett:
[IMG][IMG]http://i305.photobucket.com/albums/nn228/kboross/fixi%20proba/TMF%20Fixed/th_341_4184_resize.jpg[/IMG][/IMG]
vetítés...
You can never have "enough" bikes.
Írta 2010. szeptember 18. - 18:05
Új felnik, új hátsó agy, új fûzés, új hajtókar. Csak a gazdája a régi. Alig bírom visszafogni magam, mindig mindenhova odaérek 10perccel hamarabb, teljesen leizzadva. Nagyon megy!
[IMG]http://http://fixie.vorosdom.fotoalbum.hu/?get=/viewlarge/pictureid/12883356[/IMG]
Írta 2010. szeptember 16. - 12:09
Köszi az infót!Jövõhéten CM és megyünk fel,remélem el tudok jutni szétnézni!Van kormány 1,5e-ért, lánctányér csavar nem is volt külön, mind beépítették azt mondták...
Amúgy nagyon durva a szitu, az emberek visznek mindent mint a cukrot, szerintem egy része nagyker ár alatt van, pl hajtómû tányérral csavarokkal 6e.
De van felni, agyak (Acor, Miche), külsõ, fékek (külön elsõ és hátsó is!), ciklokrossz fékkar (asszem 900ért !!!), minõségi Charge, Knog cuccok, 1-2 60-as vázszett ami nem pink, mert abból még van több, és minden féláron, komolyan megérné még befektetésnek is pár komolyabb cucc.
Kár, hogy már minden megvan a bringámra, de azért vettem pár apróságot (lánc+tányér) tavaszra:)
Csõ
Írta 2010. szeptember 16. - 10:27
Egy csepel bull kormány érdekelne hogy van-e,mert telefonon valami nem igazán hozzáértõ hölgyel próbáltam megértetni hogy mit akarok,és maradtuk abban hogy olyan kell mint a bika szarva(ezt õ mondta),de végül is tudta !
Köszönöm!
Van kormány 1,5e-ért, lánctányér csavar nem is volt külön, mind beépítették azt mondták...
Amúgy nagyon durva a szitu, az emberek visznek mindent mint a cukrot, szerintem egy része nagyker ár alatt van, pl hajtómû tányérral csavarokkal 6e.
De van felni, agyak (Acor, Miche), külsõ, fékek (külön elsõ és hátsó is!), ciklokrossz fékkar (asszem 900ért !!!), minõségi Charge, Knog cuccok, 1-2 60-as vázszett ami nem pink, mert abból még van több, és minden féláron, komolyan megérné még befektetésnek is pár komolyabb cucc.
Kár, hogy már minden megvan a bringámra, de azért vettem pár apróságot (lánc+tányér) tavaszra:)
Írta 2010. szeptember 15. - 11:14
Írta 2010. szeptember 10. - 22:17
Egy csepel bull kormány érdekelne hogy van-e,mert telefonon valami nem igazán hozzáértõ hölgyel próbáltam megértetni hogy mit akarok,és maradtuk abban hogy olyan kell mint a bika szarva(ezt õ mondta),de végül is tudta !
Köszönöm!
vaz! Ma adtam el a sajátom amit kaptam a vázhoz. Nem tom külön árulják-e. Fixikerekpar.hun 3ezer az ára.
Írta 2010. szeptember 10. - 21:37
yeah! szebb mint a pedal id
csak kevesebb opcio van
voltam benn mostanában
alkatrész árak most 50% kedvezménnyel vannak a normálhoz képest. mi érdekel?
Köszönöm!
Írta 2010. szeptember 10. - 21:20
Pontos részletek:
link
A lap alján van a cikk, Európai Mobilitási Hét címmel.
Csõ
You can never have "enough" bikes.
Írta 2010. szeptember 10. - 20:32
Írta 2010. szeptember 10. - 20:28
ötszáz euró, és egy héten belül itt is van a szupertrendi fixi/ss
Bike by Me
yeah! szebb mint a pedal id
csak kevesebb opcio van
Srácok!Nem jár valaki mostanában a csepel boltban a vásár utcában?Érdekelne egy pár alkatrész ára!Köszi!
voltam benn mostanában
alkatrész árak most 50% kedvezménnyel vannak a normálhoz képest. mi érdekel?
Írta 2010. szeptember 10. - 20:12
okok, köszi
csak egy ötlet volt. Ami most van bent az mondjuk egy ezrest ért kb, azt simán beáldoztam, és óvatos vagyok, szóval az se gáz ha eltörik, de akkor egy normálisat nem hajlítgatok, hanem gyûjtögetek...:S
nem a villa miat gáz, ha törik, hanem az orcád miatt
Írta 2010. szeptember 10. - 17:16
csak egy ötlet volt. Ami most van bent az mondjuk egy ezrest ért kb, azt simán beáldoztam, és óvatos vagyok, szóval az se gáz ha eltörik, de akkor egy normálisat nem hajlítgatok, hanem gyûjtögetek...:S
Írta 2010. szeptember 10. - 15:59
inkább gyûjtsél még minthogy kitörjön alólad.
Írta 2010. szeptember 10. - 15:57
Minél nagyobb az alakváltozás, annál jobban felkeményedik az anyag a hajlítás helyén. Ettõl nagyobb lesz a szilárdsága, de ridegebbé is válik, tehát kevésbé jól tûri a dinamikus terheléseket (ügyetlen padkázás, ugrálás), tehát jóval könnyebben eltörhet mint elõtte. Pontosabban kiszámolni, hogy mennyire keményedik fel az anyag ettõl a hajlítástól, és hogy mennyi lesz az élettartama ezután, komoly energia befektetést igényelne.
Ha nincs 10e. pénzed egy egyenes villára, akkor hajlíts egy max. 3ezrest, és ne csodálkozz, ha egyszer csak pofára esel vele. Ez nem olyasmi, mint a belsõ, hogy jólesz a kínai is, majd megfoltozom ha begyászol. Ha a villád eltörik egy kátyún áthaladáskor, az egy olyan dolog, amit az ember a legkevésbé sem akar kockáztatni.
Persze a ha odafigyelsz, és gyakran vizsgálod a villát bele lehet vágni, de megéri? Mondjuk lehet kiderül, hogy túlparáztuk a dolgot, de a balesetes/hajlott villák el szoktak törni...
Írta 2010. szeptember 10. - 14:26
érdekelne a véleményetek a "kicsit" barbár megoldásomról
fixim van, és már régebb óta akartam barspint csinálni, de eddig koskormányom volt és hajlított villám. a kormánnyal nem volt gond, kicseréltem, viszont a villa már neccesebb. egyrészt sehol nem találtam egyenes menetes villát, másrészt pénzem sincs rá nagyon. ezért jött az ötlet, hogy mi lenne ha egy régi villát egyenesre hajlítanék? ezt meg is tettem, egy darabig üzemelt, de sajnos a villanyak is meg volt hajolva (nem miattam, mát így szereztem), ezért kicsit akad használat közben. szerintetek meg merjem csinálni az egyenesítgetõs procedúrát egy rendes villával is, amit sajnálok ha eltörik? (az anyaga mindkettõnek acél, nem alu, vagy netán carbon XD)