Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

meg egy kérdés: most ss bringával 42:16 az áttételem. Ha váltok fixire, akkor az áttétel arányát érdemes csökkenteni-növelni, vagy jó lesz ez fixin is?

Milyen méretû kereket használsz?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
na rendben de ennyi erõvel minden alu-acél találkozásnál fokozott kell legyen az óvatosság (pl. pedál le-fel, hajtómûleszedõ betekerése)

de szabályosan-óvatosan osszerakom, feltekerem a fogkereket, óvatosan a zárógyûrût is...
És ha mindent jól csináltam, na akkor pl skidnél, hirtelen megindulásnál okozhatok kárt a Miche agyban?

meg egy kérdés: most ss bringával 42:16 az áttételem. Ha váltok fixire, akkor az áttétel arányát érdemes csökkenteni-növelni, vagy jó lesz ez fixin is?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
óvatosan kell rátekerni a Miche agyra a fogaskereket igen.
ha bénázol könnyen elbaszod a menetet.
meg alátétet kell tegyél a perem és afogaskrék közé
ha a 400FTos fogkerékkel használod.
ha szerzel pl. DAt akkor nem kell..

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

PC-1 vastag, 1/8"

Bocsi a téves infóért!!

Pályaagyakon anyagminõségtõl meg a júzer balfaszsági szintjétõl függõen idõnként megszakad a menet aztán kuka az egész. 6 csavaros aggyal ez kizárt.

Ilyen elõfordul egy Miche agynál is? Ugy értem az is bilianyagból van, hogy meg lehet szakítani rajta a menetet? Csak mer' most agyalok egy ilyen agyon...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

lanckerek menetesen rogzul szinten?
vagy okosabb?

Persze, sima menetes. Minden bolti pályaagy hagyományos menetes, kivéve:
-Level (g*ci drága rácsavarozós, nem ISO)
-Készülõben lévõ White ENO ("kazettás" jellegû, szintén egyedi)

Egyik se nagy élvezet sztem, ár és jövõbeni alkatrész-utánpótlás miatt.

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
mVik!

Nekem is van kisperemes b+om
a csapágyat kéthetenete kell utánállítani, de mûkoödik, és nem féltem.
Bár ilyen szempontból a tárcsás átalakított agy még jobb.

A rotafixa meg nagy okosság, a b+ ellenmenet nélküli oldalát használom gond és óvatoskodás nélkül, igaz meg van toldva egy középcsapágy záróanyával, ami fõleg leleki támaszt nyújt.

Az elsõ vázam papupcsát (hagyományos outi: http://www.flickr.co...@N00/469721833/ ) meg a fixizés szétnyitotta, úgyhogy az most áthegesztésre vár...

Röviden ennyit tudok hozzáfûzni

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Pályaagyakon anyagminõségtõl meg a júzer balfaszsági szintjétõl függõen idõnként megszakad a menet aztán kuka az egész. 6 csavaros aggyal ez kizárt.

Ez elég meggyõzõ! A 6db M5ös csavar, ami lehetõleg 8.8as anyagminõségû, az életben nem nyíródik el, szerintem bármelyik pálya agy menténél masszívabb.
Köszi a segítséget, egyelõre váz kerestetik, ha a kezemben lesz az agy és a kerék is, kiderül meg tudom-e csináltatni. 44es lyukkörön 6db 5ös furat edzett acélba, az agy lyukai gondolom menetesek.
Ami Neked van azt Shimano Deore XT '03 (HB-M756)nek néztem, ami 8400...Alivio 4, a Deore '02 5rongy. Lehet válogatni.

Kiskerék-tányér kombóról mit tudsz mondani? Vastag-vékony vastag lánccal, vagy vékony minden? Ha kell tudok hozatni bármilyen kiskereket, ha megéri a várakozást.
Ahogy olvasom rastafari most teszteli ezt...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lanckerek menetesen rogzul szinten?
vagy okosabb?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Láncvonal 44, minõség jó, ár magas. Mûködés: forog. Én ennyit tudok róluk.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
paul agyak hogyan mukszenek?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
PC-1 vastag, 1/8"

Tárcsás aggyal sztem jobban jársz, mint a B+al (melyikkel? Lehet h van közöttük ami viszonylag jobb.)
Tárcsásból Shimano kell, aliviótól fölfelé sztem elfogadható. Annyi elõnye van hogy olcsó, elpusztíthatatlan és könnyû lánckereket cserélni (már ha van mit rárakni...) Pályaagyakon anyagminõségtõl meg a júzer balfaszsági szintjétõl függõen idõnként megszakad a menet aztán kuka az egész. 6 csavaros aggyal ez kizárt.

1-2 emberkének én gyártottam ilyen cucost, kérdezz ha infó kell v. összerakhatok neked is egyet.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en regota zuzom a kisperemes b+-al
semmi gond /kozben 2 nagy peremes halt be ismerosi korben/
vastag lanckerek + vmi izmos lanc /nekem kmc cool, 1700ft/

a vicces kis dolog egy lancfeszito
rengeteg bicon hasznaljak

lassan raerosen nekem is elmozdul a kerek,de ido kell hozza /kb havonta/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Hello!
Igen rendes fixit szeretnék, de elõször gyorsan és olcsón valamit, amibõl ki tudok indulni. Ha beleszeretek úgyis jönnek a komolyabb cuccok (agyak, felni, gumi, kormány...) Egy Miche hátsó agy 12rugesz, sztem ezen a rövid távon a B+al jobban jövök ki, végülis nem futárkodom:D Azért furcsállom amit írsz, mert nagyon sok magyar fixi amit a galleriben láttam ezzel az aggyal készült, ismerõsömnek is ien van, és ahogy néztem Goraka is ienekkel dolgozik, bár az egyik most neki is behalt, ami nem feltétlen az agy hibája ahogy néztem...jó nyilván nem véletlenül kerül kevesebbe mint kétezer.
Szóval véleményeket kérek a B+ról!
Azért most elbizonytalanítottál a fúrás javára. Tárcsás agyból mit érdemes minimum beszerezni? (ár, márka)
A papucs problémára mutatott valaki egy vicces megoldást, de most nem leltem rá, miszerint van egy cucc amit a hátsó tengely végeire kell húzni, a rögzítõcsavar alá, a cucc megtámaszkodik a papucs hátsó peremén, így egy mentes orsóval állítható a tengely helyzete, vagyis feszíthetõ a lánc a papucs hosszának korlátai között. (remélem érti valaki mire gondolok, és belinkeli)

Kis lánckerék témában valaki felvilágosít?
Köszi!

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
rendes fixit akarsz, akkor minimum elsõ tárcsásra építkezz, de a pályaagy is elfogadható ár, ha nem akarsz utánarohangálni, lebeszélni, elvinni, visszahozni, szívességet kérni stb..! nem mindenkinek érdemes a b+.....10-bõl 5-6 x elbaszódik...két ilyen flipflop + két füzés= egy jó agy...
na ezen nem érdemes spórolni sztem!
outi papucs: többektõl hallom, hogy hosszas használat után berántogatják a kereket...mindenki át akar papucsoltatni.
tengely: húzd össze, vagy, ahogy írtad távtartó...én néznék valami egyformát a sufniban
a ficki már nem olyan olcsó! viszont ha cinálsz egy faszát, sokáig lesz egy nagyszerû lovad

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
PC1 tudtommal a vékonyhoz való.
Régi mindenképpen cserés, mert új meghajtás - új lánc, hogy együtt kpojanak. nem ezen fog múlni a low cost, PC1 1000 pénz körül mozog.

Az én kérdésem:
Újra elgondolkoöztam a Miche Primato agyon. Szal a hátsó tengely az helyból cserés, ha országúti vázba akarom berakni? Egy ilyen agynál már nem érdemes gányolni!

Amúgy meg:http://www.origo.hu/...2fixierzes.html

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sziasztok!

Amiennyire tudtam átnéztem a topicot, de egy két részlet nem világos. Gondoltam leírom, én hogy gondolom az egyszerû, gazdaságos fixi építést itthon, és rákérdezek a homályos részekre.

Szóval kerítek egy nekem megfelelõ méretû outit (pályavázra gondolni sem merek), aminek a papucsa elegendõen hosszú és közel áll a vízszinteshez. A hátsó agyra van három variáció.
1. Eredeti agyra a racsni helyére teszem a kereket, és rotafixa, pillanatragasztó, miegymás...(ebben nem szivesen bíznék meg)
2. Tárcsafékes elsõ agy, fúrt lánckerék. (kicsit komplikáltnak tartom, mi a nagy elõnye? Tartósabb agy olcsóbban mint a pályaagyak?)
3. Fixihez való agy, legolcsóbb a B+, de melyik fajta a jó? Toronto vagy Montreal? Csak a peremméret más? Kontraanya van hozzá?
+1 A Miche, Phil, stb. agyak a gazdaságos verzióba sajnos nem férnek bele...:(
A B+ agyak 100mm-es villasaru távolsághoz vannak, a régi outik 126mm-esek asszem. Tengelycsere kell? Gondolom a váz behajtogatása 26-al eszetlenség. Akkor a hosszabb tengelyt mindkét oldalt kitávtartózom az egyenes láncvonalhoz, úgy hogy kb. középre kerüljön a kerék. Mit érdemes távtartónak használni?
Ezután kerékfûzés a vázhoz középre.
Lánckerék. Vékonyat még mindig para szerezni? Megéri külföldrõl hozni jó minõségût?(nem lenne gond) Vagy maradjak a vastagnál pc-1 lánccal? Az ha jól tudom a vastaghoz való. Melyik kombináció a legcsendesebb? Az eredeti láncot eleve felejtsem el, mert leugrálna?

Elsõre ennyi, bocsi hogy hosszú lett, de amint megépült a gép, komolyan írok egy low cost fixi DIY-t. Köszi.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Én a fentivel nyomom, rendben van. Jó kis kormányok: http://store.somafab...handlebars.html Nekem a Nitto Moustache a kedvencem. Mármint látványilag, még nem próbáltam.

Hello
Ha kellene olyan NITTO akkor iry privit.

De amuyg drága az t látod..
ilysemi kormáyn van ITM stb..ben is..
Olyan is yó ha az alakya ilyen.
Volt barátnõm bringáin mind a 4-en ilyen van...

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
néztem vmi itm vagy mi. olasz matek.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

émmeg kicseréltem a levágott kecske kormányt vmi ilyesmi formára
http://ebike.hu/term...-hajlitott/3104
, csak ez is le van vágva & középen van egy gyûrû erõsítése....nemtom millen márka
egyelõre tecccik

Én a fentivel nyomom, rendben van. Jó kis kormányok: http://store.somafab...handlebars.html Nekem a Nitto Moustache a kedvencem. Mármint látványilag, még nem próbáltam.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
émmeg kicseréltem a levágott kecske kormányt vmi ilyesmi formára
http://ebike.hu/term...-hajlitott/3104
, csak ez is le van vágva & középen van egy gyûrû erõsítése....nemtom millen márka
egyelõre tecccik