Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi, akkor asszem 23, 25 lesz, attól függ melyikbõl van szebb színû .)))

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

haliho mindenki. én nagyon szeretnék egy fixit de nem tudom honnan lehetne összeszedni egyet. nekem csak az a lényeg hogy olcsó legyen, fék se kell.... ha eetleg van valakinek tippe honnan tudnék szerezni (kompletten lehet ugye?) akkor pls. írjon!!

hello!
asszem matuzmasternél (www.matuzmaster.hu) még régebben láttam komplett fixit 60 környékén, de most nem találtam, de azért szerintem megér egy telefont, hogy van-e vagy össze tudnak e egyet dobni..

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
25

Én a 20nál nagyobbat raknék fel, magyar utakon úgyis az a gyorsabb (amit nyersz súlyban meg gördülési ellenállásban azt elveszted azon h jobban pattog meg ráz).
Ha beférne a sárvédõ alá, tennék fel 28ast is.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
1.4 es:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
23-as.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
most epp meg 28-as
ez a teli szett
nemsoka valszeg 23

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mekkora gumit használtok Ti? eddig 20assal mentem, nem is volt semmi gond, de most elgondolkodtam hogy jobb lenne kicsit szélesebb.. 25össel érezhetõen lassabb a masina? slick gumikról beszélünk szóval gondolom nem annyira, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, véleményekre.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Még nem, de hamarosan.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
de tényleg berki most milyen hátsókerék van a fixidbe?
tárcsás elsöaggyal fut már? :)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
eleinte csak lelazult.... :D meghuztam rendesen izomból és tényleg izombol nem csak ugy lightosan, de lelazult megint :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

figyelj, én ugy huztam meg hogy lánc fel, és ketten rááltunk a hajtómûre és kicsit ugráltunk álló helyzetbe.

Itt basztad el.
Hajtókar egy kb 0.4-es szorzó az áttétel miatt, ráadásul túl rövid erõkar.
Persze ha a menet szakadt az lehetett az agy minõségétõl, de lehetett attól is h nem húztad meg rendesen és lelazult. Aztán már az oda-vissza rángatás bármilyen menetet megszakít.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
berki ilyen csoka
valoszinuleg nem is hus ver ember

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
miajóistent csináltok Ti :D, mondjuk rá van nekem is húzva minden de nem ennyire, hogy méteres erõkar meg ilyesmi...'st semmi bajom: vagy gyenge vagyok :o vagy mákos...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
figyelj, én ugy huztam meg hogy lánc fel, és ketten rááltunk a hajtómûre és kicsit ugráltunk álló helyzetbe. persze alatta ragasztó, aztán kontra anya méteres kulcsal..., természetesen itt is ragasztó. És leszakadt a menet fékezéstõl.:D Mondjuk 2100Ft-os agytól nem is vártam többet.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Mivel rögzítse a fix fogaskereket a kontramenettel nem rendelkezõ sima racsnis agyon?

1) Rá kell húzni. Rendesen. Nem úgy mint 1 kislány, meg nem úgy hogy felmész egy vasúti felüljáróra. Az egy vicc. Ahogy a hajtókar meg tudja húzni, ugyanúgy ki is tudja lazítani... Szal mehet pl így, teljes erõbõl: http://rotafixa.org/.../schpignone.htm

2) Egy kcs zárógyûrû mehet utána, ártani nem árt

3) Opcionálisan pill. ragasztó, menetrögzítõ

Persze ezekkel együtt is fék használata javallott. Nincs rá garancia h nem tekeredik le, fõleg ha szarul rakjék össze. Ha van némi pénz egy "rendes" megoldásra akkor érdemes rászánni, fõleg ha nem lesz rajta fék.

A kolléga a legolcsóbb módszert kérdezte, nem a legjobbat, csqak azért írtam. A legjobb a 6csavaros tárcsa rögzítés, csak azzal mondjuk 10 rugó meg 1 csomó meló egy komplett hátsó kerék, így meg kb 3.

madmantis

madmantis

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
thx az infokat. akkor asszem majd nézelödöm bikkmagon :D je és cimarcimar: én nem akarok se futár se divatfutár lenni alapvetõen a dirtet szeretem de egyszer felültem haver fixijére baromi nagyot zakóztam vele (persze fék nélküli) és rohadtul megtetszett a dolog. azt meg már csak ne ródd fel nekem hogy sokmindenre nyitott vagyok :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Nálam elég volt, hogy megmásztam vele vmi dombot.. istennek nem akart megmozdulni utána..
a biztonság kedvéért kapott egy nem kontra, de záróanyát, amit salabácsi esztergáltatott.
pluszba esetleg még lehet rá tolni Loctitetot vagy hasonló ragasztót.

Nekem fel volt ragasztva, kontraanya meg minden és leesett mindig.(bár fékeztem sokat nagyont) Igy most majd megkapja jol tárácsás elsõkerék a fogaskereket :D

Edit: Mi az a divatfutár? divatból cipeli a cuccokat a hátán ?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Mivel rögzítse a fix fogaskereket a kontramenettel nem rendelkezõ sima racsnis agyon?

Nálam elég volt, hogy megmásztam vele vmi dombot.. istennek nem akart megmozdulni utána..
a biztonság kedvéért kapott egy nem kontra, de záróanyát, amit salabácsi esztergáltatott.
pluszba esetleg még lehet rá tolni Loctitetot vagy hasonló ragasztót.

Az elõzõ "olcsón kérek egy fixit most, van rá pénzem, csak tök hülye, meg lusta vagyok megmozdítani a kezem és kinyitni a szám" tipusú emberek miatt utálják pl. a futárok a divatfutárokat. Vicc!

ki nem sz.ja le, hogy ki utál kicsodát és miért?
nem ért hozzá és? ki akarja próbálni..tegye.. nekem nem lesz szarabb attól ha valaki nem annyira hozzáértõ is örökhajtani szeretne..

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Az elõzõ "olcsón kérek egy fixit most, van rá pénzem, csak tök hülye, meg lusta vagyok megmozdítani a kezem és kinyitni a szám" tipusú emberek miatt utálják pl. a futárok a divatfutárokat. Vicc!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

haliho mindenki. én nagyon szeretnék egy fixit de nem tudom honnan lehetne összeszedni egyet. nekem csak az a lényeg hogy olcsó legyen, fék se kell.... ha eetleg van valakinek tippe honnan tudnék szerezni (kompletten lehet ugye?) akkor pls. írjon!!

itthon kompletten kapható fixi/ss a Kona paddy wagon most akciósan 150e. én másról nem tudok, használtan nem igazán jellemzõ, hogy lehet kapni, kivárás és apró nézegetés.

és hidd el, nem a fék tesz egy bringát drágává vagy olcsóvá, még ha fixi akkor sem.