Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Írta 2010. október 23. - 20:11
Írta 2010. október 23. - 13:11
ja, az a baj, hogy ha odállítanék Kínába, a gyárba, h gyártsanak Fehérlófia Csodaszarvas Hétszûnyûkoponyányimonyók néven biciklit, csak ki kéne fizetni, és akkor az is magyar lenne a neve miatt. Persze itthon elõállítani a vázat drága lenne nagyon..
Nem tudom, hogy így van-e. Így és most talán igen, de sajnos rosszul alakul mostanság a szakképzettség-végzettség-munkakedv-munkaerõpiac, blablabla...
CSIPISZ !
A skidmarkon a bringapóló videóban feltûni ktöbbször egy nagyon jasszos kerék. Tetszik a fûzése ! Ha te követted el és nincs rajta kopirájt, megosztanád a közösséggel ?
Kösssssz
Csõváz
You can never have "enough" bikes.
Írta 2010. október 23. - 10:37
jóó magas lány lehet
Faterjának készült a fixi õ elég magas!Sárát nem zavarja a nagyobb váz!:)Lényeg hogy tetszik-szereti!
Meg annyira nem zavaró, mert kicsit másabb a geometriája mint egy outié,én is vígan tekerem a 176cm-el!CSÕ
Írta 2010. október 23. - 09:45
jóó magas lány lehetElkészült Tibibácsi barátom fixije!A nagylánya már magáévá is tette,így megvan Nyíregyháza elsõ csaj fixise!
Fehér turbo nagyot üt!Még az eredeti bõr!
CSÕ
Írta 2010. október 23. - 09:41
Írta 2010. október 22. - 19:37
Írta 2010. október 22. - 19:28
Kobike ne agodj a Spider miat fogja is birni nekem már bö 1.5 éve fut rgy pár gond nélkül
Írta 2010. október 22. - 14:12
Fehér turbo nagyot üt!Még az eredeti bõr!
CSÕ
Írta 2010. október 22. - 10:17
Sziasztok!
Köszi az észrevételeket. Akkor egy kis gyûjtögetés után Acor lesz elöl is, radiálisan. A shimano agypereme már nem az igazi, nagyon régi, nem merném befûzni... Most döntött az esztétika, és még ráadásul tartós is... Ollé!
Ha lesz még kérdésem, jelentkezem, addig is hátszelet!!!
Kedvcsinálónak az enyém
Ezzel az egyenes alu villával kicsit csuklószaggató, de nálam is a design gyõzött a praktikusság felett. Nem bántam meg, annyira nem vészes. A felni Altrix Spider, attól tartottam kicsit, de bírja.
Írta 2010. október 22. - 10:05
Köszi az észrevételeket. Akkor egy kis gyûjtögetés után Acor lesz elöl is, radiálisan. A shimano agypereme már nem az igazi, nagyon régi, nem merném befûzni... Most döntött az esztétika, és még ráadásul tartós is... Ollé!
Ha lesz még kérdésem, jelentkezem, addig is hátszelet!!!
Írta 2010. október 22. - 09:35
Írta 2010. október 21. - 21:35
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2010. október 21. - 21:24
Hmm, én még nem hallottam errõl (persze ettõl még simán lehet így), viszont arról már igen, hogy ha egy agy már volt befûzve keresztezéssel, akkor nem ajánlatos radiálisra fûzni, az agyperem repedésveszélye miatt.Sziasztok! Kérdésem lenne a radiális fûzéssel kapcsolatban. Most építek egy fixit, favorit vázra, és már szinte az összes alkatrész meg van. A hátsó agy Acor pálya agy, az elsõ most még régi Shimano exage, de azt tudom, hogy a Shimano nem szereti radiálisan fûzni az agyait. Igazából csak azt szeretném tudni, hogy az esztétikán kívül van-e bármi elõnye a radiális fûzésnek városban? Tudom, merevebb a kerék, meg könnyebb vagy 3 grammal, de ugyan olyan strapabíró, mint a 3kereszt? Azért kérdezem, mert nekem a radiális nagyon tetszik, és ha nem túl gáz, olyanra fûzném az elsõ kereket. Ha megbízható, de a régi agy nem megfelelõ, akkor megveszem az Acor hátsóagy párját elõre. Véleményeteket várom, elõre is köszi!
Egy köztes javaslat: igaz, nem látványos annyira, de ha 3x-re kell fûzni, és szeretnél merevebb kereket, a harmadik keresztnél ne húzd át a külsõ küllõt a belsõ alatt, ezzel növelhetõ a merevsége.
(Bár használok ilyen kereket, de a különbséget nem igazán érzékeltem:)... )
( stp1 gyors, mint a villám;))
You can never have "enough" bikes.
Írta 2010. október 21. - 21:24
ha tetszik, és van mibõl venni akkor vegyél új agyat hozzá, de szerintem felesleges.
volt radiális fûzésem, de ilyen szinten semmi plusz merevséget nem éreztem.
Írta 2010. október 21. - 21:04
Írta 2010. október 11. - 18:59
Szép lett, teccõs!Kész lett Raszta barátom (divat)-fixije!Sok km-t nem fog menni,de örülünk hogy 1-el többen vagyunk.Nekem tetszik, bár nem egy férfias szín,tekertem fasza minden,reméljük a gazdija is járatja majd rendesen.
Írta 2010. október 11. - 14:29
Megtörtént a súlyellenõrzés is!
Írta 2010. október 07. - 10:56
Nem is kívülrõl, belülrõl esélyes, hogy elrohad...
Az elõzõ tél nyomott hagyott azon a kevés acél alkatrészen, a vázon látszólag semmit, de a középcsapágyház vízelvezetõ nyílása le volt ragasztva a latyak idejére, akkor meg a kondenzvíz korrodál. Ilyen nyílás nincs a Royal-on, akármilyen barkács, érdemes kifúrni (CM-en volt már téma), mert ha megáll az alján a víz, idõvel áteszi magát!
Vásztákurva! Mégis csak aluménium paripát kellett volna vásárolni
Ezt még tárgyaljuk meg személyesen, addig utánajárok a vázamon elhelyezett nyílásoknak!
(Most új értelmet kapott a Pukk középcsapágyházának az alján található cirádás nyílás. Elõtte mindig azt gondoltam, hogy "minek van az ott, csak bémegy a víz" )
Írta 2010. október 07. - 10:07
A tiéd biztos nem, végig le van krómozva, nagyon szép állapotban van!
Nem is kívülrõl, belülrõl esélyes, hogy elrohad...
Az elõzõ tél nyomott hagyott azon a kevés acél alkatrészen, a vázon látszólag semmit, de a középcsapágyház vízelvezetõ nyílása le volt ragasztva a latyak idejére, akkor meg a kondenzvíz korrodál. Ilyen nyílás nincs a Royal-on, akármilyen barkács, érdemes kifúrni (CM-en volt már téma), mert ha megáll az alján a víz, idõvel áteszi magát!
Egy ilyen kezelést kéne megcsinálnom, de nincs szívem megbontani a kormánycsapágyat, annyira egyben van a gyári összerakás óta, ráadásul ilyen szerszámot találni hozzá, lehetetlen.
Írta 2010. október 06. - 22:12
Talán a cimbora hozta el az utolsó rózsaszínü vázszettet de kormány már nem volt hozzá!A csajomnak is muszáj volt venni egy leértékelt Roájált, így legalább nem én fiximet kunyizza el mindig:)
Kicsit bütyköltem, azért az agyak csapágyazása nem az igazi...de ennyi pénzbõl ilyen bringát lehetetlen kihozni és nagyon jó kis gép!
Szerintem Csepelék a 3*-ból eladták nagyjából az összes bringát+vázszettet, szóval nagy kirajzás lesz itt tavasszal.
Gyüljön a fixis nép,nem baj az!
Kiváncsi leszek az új szinekre,azt mondták 5 új szín lesz és csak az acél vázszett marad,a drágább cromo nem lesz mert nem fogyott meg drága !