Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Milyen láncok voltak? Vagy ennyire predátor vagy?

Mondjuk engem érdekelne, hogy mi a helyzet az anya/gyorszár ügyben...
Amikor indokolják valamelyiket, akkor rendszerint ugyanarra hivatkoznak: sheldon papa szerint a gyz. erõsebben tart, ha megfelelõ (acél excenteres) és rendesen használják.
Az atombomba agyakat is ugyanerre hivatkozva szerelik anyával...

Vélemény?

na ma sem unatkozom feldobódott egy jó téma :D
megírom a tapasztalataimat mert DH ban is vannak kerékrögzítési gondok. és variáltam mindennel.
a lánc, mivel akkoriban a mai teszkós montik is elérhetetlenek voltak a csóróságmiatt, tanyabike láncból volt az olcsó, és a drágább szlovák, az
kicsit tovább bírta. szerintem az is ratyi a mai szemmel, de akkor az volt az ász :D gyorsulási versenyeket csináltunk egy 500 méteres útszakaszon, meg ki tud a domboldalom magasabbra feltekerni, és áthajtani a sövényen hosszában stb stb... arany élet. egyszer egy lazábbnak tûnõ téglafalat akartam áttörni a bringával, apámnak meg azt mondtam kátyúba mentem :D
meg fogócska úgy hogy átlellett menni a másikon, (mondjuk ez a télen is ment a jeges parkolóban.)

Teccõ a giro! grat hozzá! (anynira fura hogy nincsen sárférõhely :afro: )

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
http://bp0.blogger.c...-h/101_2721.JPG

itt van az uj gépem. Nekem nagon bejött, végre megfelelõ geometria, edzõfékszettel, könyü is, a kedvenc agyaimmal..szóval. nagy öröm.

viszaolvasva lehet gyorszáras fixi agy is.
ezt amugy gyárilag is csináltak ..keirin versenyzõknek edzésre. bár nem láttam hogy sokan használnák.

én Campagnolo o. uti menetes agyat Campa gyorszárral használtam fék nélkül fixen.
nem volt gond..

szerintem a yo gyorszáron kivül a yo ellenaany(ebben az esetben csak simán anya) a titok.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
jaa, azt hittem, a Moser...
(viszont nem látom a honlapod)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A két utolsó kép azok közül, amit pézsé linkelt.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Jé, a bringám! :)

Hm??

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
szerintem aki nézegettte már a fgg-t az tudta, hogy ott is a bringák nemkis hányadának elõrekicsúsztatós ferdepapucsa van---> ennyi ember egyszerre nem lehet olyan hülye hogy5-10km-enként beállítja a kereket...
tehát szerintem ez a papucsmegoldás is jó fixihez (bár ezt gyakorlati tapasztalat nélkül mondom egyenlõre)
de azt nemvitatom hogya vizszintes hátrafelékicsúsztatós papucs jobb és bizotsabb!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ez a gy.zár kontra anya téma engem is elgondolkodtatott már föleg hogy használtam mindkét verziót és egyikkel sem volt gondom szerintem a gy.zár ha jó minöségü akkor simán birja. A láncfeszitö pedig szerintem jó az elöre nyitott csuszópapucshoz is én már láttam fent egy ienen az ackor csillagos feszitöjét kicsit felfele állt de feszített rendessen:D
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Jé, a bringám! :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Milyen láncok voltak? Vagy ennyire predátor vagy?

Mondjuk engem érdekelne, hogy mi a helyzet az anya/gyorszár ügyben...
Amikor indokolják valamelyiket, akkor rendszerint ugyanarra hivatkoznak: sheldon papa szerint a gyz. erõsebben tart, ha megfelelõ (acél excenteres) és rendesen használják.
Az atombomba agyakat is ugyanerre hivatkozva szerelik anyával...

Vélemény?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Lor Tesám! :afro: Combtestvérem :D
nekem is a combomra kell venni a gatyát, ami csípõben jó az atat nem tudom felvenni. ami meg nem szorít olyan volt a fenekemen hogy 3 réteg pelenka is befért volna ( általános iskolában 400 méter futókörön a büntetésem 1 kör béka ügetés elõre, majd hátra, és utánna ugyanígy a törpefutás :D nem hódoltam a tanárnak )
ezért kellett a tengelyfixálás. elõl 52 es tányér és 3-4havonta eltéptem egy szlovák tanyabike láncot. utánna cseréltem motorláncra amikor a golyóm majdnem odaveszett.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
na most akkor fel lehet tenni ferde papucsos vazra azt a lancfeszitot, vagy sem?

mas:

honnan lehet vazat/bringat kulfoldrol, neten keresztul rendelni? lehetoleg nagy valasztek legyen - van konkret vas, ami erdekelne, de hajlok, ha nagyon korulmenyes a beszerzese.

182cm-hez mekkora a legkisebb vaz, amit meg kenyelmesen lehet hasznalni? jelenlegi vaz 57es, ugy gondoltam, 55os meg siman bele kell, hogy ferjen a tureshatarba.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mindig is combos kolok voltam
akkor is bringaztam, mint barom

tudod utaltam a focit

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

de mar alt isis koromban is felnott osztalyon vettunk nacit nekem

pedig akkor még álmodba se volt fixi.
itt vmi gyanus :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

vastag comb rulez :afro:

no ezert kell varronohoz jarnom
de mar alt isis koromban is felnott osztalyon vettunk nacit nekem

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ha elég nagy átmérõjû az agyon az a rész, ami belülrõl támaszkodik fel a papucshoz, akkor nem mocorog el. (Tavaly egy átalakított menetes oúti aggyal mentem ss, 5km után már elmozdult, ha nem tapostam hülyére, akkor is. Most B+ Denver már nem mocorog annyire, kb 500km-enként állítom)

#2165-ös post: lelkiismeretes összefoglalás, pézsé :D
vastag comb rulez :afro:

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

nem biztos, hogy a kis pocs lancfeszito kis pocs csavarja fogja majd megtartani azt az erot amit a 10-es csavar nem bir!

nagyapám mondta régen az összetartásról:
A kettõ sose egy.

"a kis pocs lancfeszito kis pocs csavarja" nem egyedül tart :D

szubjektív véleményemet és tapasztalatomat írtam le, én a tutira megyek mókázás közben ne lazuljon fel a láncom. mert a tengelyt se találom meg a keréken olyankor. de cserébe tudok lebegni!

Más:
ami nekem van tengelyfeszítõ egy békebeli darab;
m6-os menetes szár, 3 mm vastag alátét, a papucsra illeszkedõ elem 2mm-es lemezbõl préselve. Profilja tökéletesen követi a papucs alakját, kicsit hasonlít a negyedholdra, és még peremelt is. ez azért csak segít a nem kicsi szakítószilárdságával. Számoljuk ki! :P sajna nem tudom az anyagminõségét :D

vettem a 90-es években újat csini krómozottat, amikor lefestettem a tenyabike-ot, azért hogy széplegyen. :D a biliacél lemez széthajlott és szakadt pár nap alatt, így ment fel a régi ami ma kb 30 éves lehet. azóta is jól van.

nagyonutatkozom keresek valamit amivel, lemérem a combomat:afro:
edit: hol mérjem le?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
itt meg kb 68-as comb
meg nem kis attetel meg nemi rajt olyankor amikor megallok a pirosnal es ujra kell indulni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
igaz..
volt author agangem, hátul nyitott vízszintes papucsos. feszítõ ide-vagy oda mindig elmozdult a kerék..
jó mondjuk ott forgások trükkök ezmegaz..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nekem is elfordul a kerek
nem kell ettol felni
-mostani miche agy mar nem akar annyira-

nem kell ragaszkodni a hatul nyitott papucshoz
feszitot barmire fel lehet rakni

nem biztos, hogy a kis pocs lancfeszito kis pocs csavarja fogja majd megtartani azt az erot amit a 10-es csavar nem bir!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Az én tapasztalataim ferdepapucsos váznál, ( csúszópaucs amibe elõlrõl teszed be a kereket és ferdén hátra felfelé csúszik ) ilyen a legtöbb országúti váz.
http://bringaut.hu/f...SUSZOPAPUCS.GIF

fantomkerék:
-nek alu monti fogat használtam, ami elhajlott és szétszakadt, tényleg dörzsölheti a villát.
- igazán nem lehet felfeszíteni jól a láncot, mert vagy egy kicsit laza vagy pedig a lánc vonóágát is megtöri a fantomkerék, mert nem tud lefelé annyit mozdulni a feszesség miatt.
- a ferdepapucsos váznál én ("a bringagyilkos") keresztbetapostam a kereket hiába bordázott, nagy felületû monti anyákat használtam kellõ nyomatékkal lehúzva.

Láncfeszítõ:

A hagyományos montis, (a láncot feszítõ) ketyerék nem jók,
Feltöltött képhttp://bikestore.hu/alkatresz/lancfeszito/alkatresz/lancfeszito/lancfeszito-goergo/image_medium
Feltöltött kép
mert fékezéskor (farolás skid) az alsó lánc lessz a vonóág és kiakar egyenesedni, emiatt valami engedni fog, vagy letépi a feszítõt, hajtja a villát, vagy elfordul a tengely a paucsban.

*Létezik a ferdepapucsos vázra, is a tengejt hátrahúzó, feszítõ kütyü, lelehet könnyen gyártatni.
íme:
Feltöltött kép
valamint excenteres alátét közdarabot is lehet alkalmazni, amit szintén lekell gyártatni

A keréktengelyt hátrafeszítõ, egyúttal az elmozdulást gátló eszköz, a tuti. pl amit a streetesek, bmx esek használnak, a hátul nyitott vízszintes csúszópapucsokhoz (pájaváz).
Feltöltött kép
a kismotoroknál is ezzel állítják a feszességet.
Egy alátét a 2 tengelyvégre, amibõl kiáll egy menetes szár. A papucs végére egy U alakú alátét kerül ami felfekszik a papucs végére és van rajta egy furat amin átmegy a szár. a szár végén egy anyacsavar, amivel tudod hátrahúzni külön külön a tengelyvégeket, ezel lehet a pegprecízebben belõni a lerék pozípióját. és megakadájozza a kerék keresztbefordulását is.
egy fordított rendszert találtam képen, ahol amenetes szárat forgatod
Feltöltött kép
( *ezt az elvet lehet adaptálni a ferdepapucsos, vázakra)

Összességében:
-nekem a ferdepapucs szívás mert eltaposom kersztbe ( és kellemetlen állítani a lánc feszsségét a sok szabadságfok miatt)
- Ami bevált az a hátul nyitott vízszintess papucs, a fent említett montis kerékfeszítõvel.
szóval ez a tuti:
Http://www.kz.hu/ezmegaz/1x1_feszito.jpg

kb ennyi. nemtudom mennyire volt jól érthetõ. a kezdõk számára is érthetõen szerettem volna leírni