Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha már lánc,
Múltkor nekem valaki jelezte hogy lehet kapni Campa-hoz patentszemet.
Ami lemaradt. 11 sp-hez keresek. Hozzá is lehet kapni?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nekem is lenne kérdésem patentszemmel kapcsolatban:
Eddig 10-es SH láncokhoz (6600 és 6700 Ult.) Sramot használtam ami egyébként nálam nem szorult. Viszont irgalmatlan nehéz volt szétszedni, annyira "bekattan" összeszereléskor. Ezért 2 fogóval direkt kissé megjárattam a következõ le és felszereléskor. Azóta is kattanósan megy össze és jön szét, szóval szoros de legalább szerelhetõ.
Így mentem párezret egy patentszemmel és 2 lánccal váltogatva de a láncok cseréjével új szemet is akartam és gyorsan vettem a Decathlonban saját márkás csomagolásút ami KMC.

Ez viszont szinte magától szétesik, nincs semmi szorítása, normáli ez így? Ilyenek a KMC-k?
Egyébként nem mertem feltenni, szóval most a sokezret futott és legalább 15-ször szétszedett SRAM-al megyek, abban valahogy jobban bízom.

Egyébként a SRAM 10-es szeme gyáriral 1X használatos, utána eldobós lenne, ezen én is meglepõdtem de ez van.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek! A montis láncokkal eddig sem volt probléma ezért álltam értetlenül a dolog elõtt!
Következõ cserénél már "okosabb" leszek! Köszi!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
KMCvel sem szorul a 6700
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
6700as ultegra lancot hasznalok sram patentszemmel teljes megelegedessel. Eleinte sem szorult.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
KMC patentszemmel elsõre is simán mozgott nekem.

Újabb típusú (5701) forgásiránykötött shimano láncot cseréltem ma a suhanóson, kétfajta patentszem volt idehaza Sram és BBB, mindegyikkel szorult, a saját beletörhetõ illesztõtüskével viszont semmi baja nem volt, akkor ez most bug vagy feature? Más is tapasztalt már hasonlót?

GT-Atee

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Újabb típusú (5701) forgásiránykötött shimano láncot cseréltem ma a suhanóson, kétfajta patentszem volt idehaza Sram és BBB, mindegyikkel szorult, a saját beletörhetõ illesztõtüskével viszont semmi baja nem volt, akkor ez most bug vagy feature? Más is tapasztalt már hasonlót?

ha jól tudom, a shimano lánc egy leheletnyivel szélesebb, azért szorul benne a sram patentszem. én is jártam így, de pár km után ugyanolyan könnyen fordult a sram patentszem is, mint a lánc többi szeme.

a bbbt nem ismerem, még nem használtam.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Ha a shimano mellett döntenél, 500 eur körül van mostanság a 105-ös szett, 600 eur körül meg már kapsz ultegrát. Én meggondolnám az utóbbit, esetleges késõbbi eladáskor kb vissza is jönne a különbözet.

Itthon most akciósan 145.000 forint körül van az Ultegra SL, szerintem annyiért az is megérné...

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ha a shimano mellett döntenél, 500 eur körül van mostanság a 105-ös szett, 600 eur körül meg már kapsz ultegrát. Én meggondolnám az utóbbit, esetleges késõbbi eladáskor kb vissza is jönne a különbözet.

130e lenne postával a szett,és nagyjából ennyiért van a 105ös szett is,ezért kérdeztem a véleményeket.montin én is sram párti vagyok,mostani 8 sebességes sora cuccokat már lassúnak érzem, azonban a 4szöges RPM hajtókarban pozitívan csalódtam.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jól számoltam, hogy az elsõ csapat 60 körüli átlagot ment?

Nem tudom, engem csak csak az fogott meg, hogy a csapatidõfutam Fejes Gabi egyéni idõfutama lett. :)

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
130e lenne postával a szett,és nagyjából ennyiért van a 105ös szett is,ezért kérdeztem a véleményeket.montin én is sram párti vagyok,mostani 8 sebességes sora cuccokat már lassúnak érzem, azonban a 4szöges RPM hajtókarban pozitívan csalódtam.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
A Sramhoz ha kell alkatrész, akkor az nem lesz olcsó. Én akkor venném, ha nagyon jó árban van. A komám látott full szettet 350 font körül, ha jól emlékszem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sram apexet használ valaki?komolyan elgondolkodtam egy komplett szett vásárlásán.vagy válasszam a 105-ös szettet?

Én csak hajtókart használok Apexet, de úgy tûnik, hogy már nem annyira leesõsek a truvativ bal karok. :) 180as hosszban, 50-34-es tálakkal. Teljesen elégedett vagyok vele, nem hajlik a kb. 70kilóm alatt. Váltóból én gondolkodás nélkül Sramot vennék, de én ugye Sram / SS párti vagyok.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Sram apexet használ valaki?komolyan elgondolkodtam egy komplett szett vásárlásán.vagy válasszam a 105-ös szettet?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Tour de Sibiu 1. szakasz TTT (10km) | Országúti
A beszámoló... elég durva sebességgel mentek.

Jól számoltam, hogy az elsõ csapat 60 körüli átlagot ment?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tour de Sibiu 1. szakasz TTT (10km) | Országúti
A beszámoló... elég durva sebességgel mentek.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Témahiány....

Nézzetek rá erre unalomûzésként. (annak aki nem ismeri)
Analytic Cycling, Interactive Methods for Estimating Cycling Performance Parameters. Tom Compton

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Minden Di2-vel szerelt bringán látni. Azt hiszem ott lehet állítani, ha menet közben elállítódik.

menet közben semmit nem állítasz rajta,de azzal kell belõni a váltót. kb az az "agya". a fékkarban csak gombok vannak,asszem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Minden Di2-vel szerelt bringán látni. Azt hiszem ott lehet állítani, ha menet közben elállítódik.

Meg azt, hogy lemerül. :)
Valamelyik bikemag-os cikkben benne van, hogy pontosan mire jó.