Nekem is lenne kérdésem patentszemmel kapcsolatban:
Eddig 10-es SH láncokhoz (6600 és 6700 Ult.) Sramot használtam ami egyébként nálam nem szorult. Viszont irgalmatlan nehéz volt szétszedni, annyira "bekattan" összeszereléskor. Ezért 2 fogóval direkt kissé megjárattam a következõ le és felszereléskor. Azóta is kattanósan megy össze és jön szét, szóval szoros de legalább szerelhetõ.
Így mentem párezret egy patentszemmel és 2 lánccal váltogatva de a láncok cseréjével új szemet is akartam és gyorsan vettem a Decathlonban saját márkás csomagolásút ami KMC.
Ez viszont szinte magától szétesik, nincs semmi szorítása, normáli ez így? Ilyenek a KMC-k?
Egyébként nem mertem feltenni, szóval most a sokezret futott és legalább 15-ször szétszedett SRAM-al megyek, abban valahogy jobban bízom.
Egyébként a SRAM 10-es szeme gyáriral 1X használatos, utána eldobós lenne, ezen én is meglepõdtem de ez van.
Szerintem volt már róla szó, de összefoglalom:
Sram patentszemek
7-es (régen lehetett kapni) - fekete
8-as - ezüst
9-es - arany
Ezek mind könnyedén, kézzel bonthatók.*
10-es - szarul kinézõ, fekete, egyszer használatos, például Tamaska által linkelt fogóval bontható. (Valaki más írta itt, hogy bowdennel húzta össze, ez is jó módszernek tûnik.)
A KMC 10-es patentszeme ezüst színû, ugyanúgy kézzel bontható, mint a fenti Sramok (a 10-es kivételével, persze)
A decathlonos KMC ugyanez lehet, örülj, hogy olcsón vetted a jót.
* Dante fórumtársra ez nem vonatkozik.