Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
campagnolo veloce szettet használ valaki?komplett szett 110e lenne,bár rögtön kellene vennem hozzá egy campa rotoros kerékszettet is.a 10 sebességes láncát még lehet sima láncbontóval is szerelni,vagy már ehhez is spéci szerszám kell?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

:D

Ezt pedig nem venné meg nekem valaki szülinapomra? A vázat meg elcserélném S-esre :)
CERVELO P3 Shimano Di2 Zipp PowerTap Sub9 1080 808 404 | eBay

Szüleidnek jelezted már?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

* Dante fórumtársra ez nem vonatkozik.:)

:D

Ezt pedig nem venné meg nekem valaki szülinapomra? A vázat meg elcserélném S-esre :)
CERVELO P3 Shimano Di2 Zipp PowerTap Sub9 1080 808 404 | eBay

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Nekem is lenne kérdésem patentszemmel kapcsolatban:
Eddig 10-es SH láncokhoz (6600 és 6700 Ult.) Sramot használtam ami egyébként nálam nem szorult. Viszont irgalmatlan nehéz volt szétszedni, annyira "bekattan" összeszereléskor. Ezért 2 fogóval direkt kissé megjárattam a következõ le és felszereléskor. Azóta is kattanósan megy össze és jön szét, szóval szoros de legalább szerelhetõ.
Így mentem párezret egy patentszemmel és 2 lánccal váltogatva de a láncok cseréjével új szemet is akartam és gyorsan vettem a Decathlonban saját márkás csomagolásút ami KMC.

Ez viszont szinte magától szétesik, nincs semmi szorítása, normáli ez így? Ilyenek a KMC-k?
Egyébként nem mertem feltenni, szóval most a sokezret futott és legalább 15-ször szétszedett SRAM-al megyek, abban valahogy jobban bízom.

Egyébként a SRAM 10-es szeme gyáriral 1X használatos, utána eldobós lenne, ezen én is meglepõdtem de ez van.

Szerintem volt már róla szó, de összefoglalom:

Sram patentszemek
7-es (régen lehetett kapni) - fekete
8-as - ezüst
9-es - arany
Ezek mind könnyedén, kézzel bonthatók.*

10-es - szarul kinézõ, fekete, egyszer használatos, például Tamaska által linkelt fogóval bontható. (Valaki más írta itt, hogy bowdennel húzta össze, ez is jó módszernek tûnik.)

A KMC 10-es patentszeme ezüst színû, ugyanúgy kézzel bontható, mint a fenti Sramok (a 10-es kivételével, persze)

A decathlonos KMC ugyanez lehet, örülj, hogy olcsón vetted a jót.

* Dante fórumtársra ez nem vonatkozik.:)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Ha már lánc,
Múltkor nekem valaki jelezte hogy lehet kapni Campa-hoz patentszemet.
Ami lemaradt. 11 sp-hez keresek. Hozzá is lehet kapni?

Bike24 - KMC Missing Link Chain Connector Campagnolo 11-fach
Erre gondolsz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Újabb típusú (5701) forgásiránykötött shimano láncot cseréltem ma a suhanóson, kétfajta patentszem volt idehaza Sram és BBB, mindegyikkel szorult, a saját beletörhetõ illesztõtüskével viszont semmi baja nem volt, akkor ez most bug vagy feature? Más is tapasztalt már hasonlót?

a regebbi BBB lancok is onnan jottek ahonnan a SRAM, most mar a YABAN csinalja oket.

az hogy megszorul a patentszem az nem "normalis" mert nem ugy lett tervezve hogy megszoruljon. de majdnem mindegyik ezt csinalja. ha talalsz egyet ami nem szorul az szerintem nem rosszabb hanem jobb...

ja es van kulon szerszam is a szetszedesre:

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha már lánc,
Múltkor nekem valaki jelezte hogy lehet kapni Campa-hoz patentszemet.
Ami lemaradt. 11 sp-hez keresek. Hozzá is lehet kapni?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nekem is lenne kérdésem patentszemmel kapcsolatban:
Eddig 10-es SH láncokhoz (6600 és 6700 Ult.) Sramot használtam ami egyébként nálam nem szorult. Viszont irgalmatlan nehéz volt szétszedni, annyira "bekattan" összeszereléskor. Ezért 2 fogóval direkt kissé megjárattam a következõ le és felszereléskor. Azóta is kattanósan megy össze és jön szét, szóval szoros de legalább szerelhetõ.
Így mentem párezret egy patentszemmel és 2 lánccal váltogatva de a láncok cseréjével új szemet is akartam és gyorsan vettem a Decathlonban saját márkás csomagolásút ami KMC.

Ez viszont szinte magától szétesik, nincs semmi szorítása, normáli ez így? Ilyenek a KMC-k?
Egyébként nem mertem feltenni, szóval most a sokezret futott és legalább 15-ször szétszedett SRAM-al megyek, abban valahogy jobban bízom.

Egyébként a SRAM 10-es szeme gyáriral 1X használatos, utána eldobós lenne, ezen én is meglepõdtem de ez van.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek! A montis láncokkal eddig sem volt probléma ezért álltam értetlenül a dolog elõtt!
Következõ cserénél már "okosabb" leszek! Köszi!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
KMCvel sem szorul a 6700
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
6700as ultegra lancot hasznalok sram patentszemmel teljes megelegedessel. Eleinte sem szorult.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
KMC patentszemmel elsõre is simán mozgott nekem.

Újabb típusú (5701) forgásiránykötött shimano láncot cseréltem ma a suhanóson, kétfajta patentszem volt idehaza Sram és BBB, mindegyikkel szorult, a saját beletörhetõ illesztõtüskével viszont semmi baja nem volt, akkor ez most bug vagy feature? Más is tapasztalt már hasonlót?

GT-Atee

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

ha jól tudom, a shimano lánc egy leheletnyivel szélesebb, azért szorul benne a sram patentszem. én is jártam így, de pár km után ugyanolyan könnyen fordult a sram patentszem is, mint a lánc többi szeme.

a bbbt nem ismerem, még nem használtam.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Ha a shimano mellett döntenél, 500 eur körül van mostanság a 105-ös szett, 600 eur körül meg már kapsz ultegrát. Én meggondolnám az utóbbit, esetleges késõbbi eladáskor kb vissza is jönne a különbözet.

Itthon most akciósan 145.000 forint körül van az Ultegra SL, szerintem annyiért az is megérné...

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ha a shimano mellett döntenél, 500 eur körül van mostanság a 105-ös szett, 600 eur körül meg már kapsz ultegrát. Én meggondolnám az utóbbit, esetleges késõbbi eladáskor kb vissza is jönne a különbözet.

130e lenne postával a szett,és nagyjából ennyiért van a 105ös szett is,ezért kérdeztem a véleményeket.montin én is sram párti vagyok,mostani 8 sebességes sora cuccokat már lassúnak érzem, azonban a 4szöges RPM hajtókarban pozitívan csalódtam.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jól számoltam, hogy az elsõ csapat 60 körüli átlagot ment?

Nem tudom, engem csak csak az fogott meg, hogy a csapatidõfutam Fejes Gabi egyéni idõfutama lett. :)

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
130e lenne postával a szett,és nagyjából ennyiért van a 105ös szett is,ezért kérdeztem a véleményeket.montin én is sram párti vagyok,mostani 8 sebességes sora cuccokat már lassúnak érzem, azonban a 4szöges RPM hajtókarban pozitívan csalódtam.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
A Sramhoz ha kell alkatrész, akkor az nem lesz olcsó. Én akkor venném, ha nagyon jó árban van. A komám látott full szettet 350 font körül, ha jól emlékszem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sram apexet használ valaki?komolyan elgondolkodtam egy komplett szett vásárlásán.vagy válasszam a 105-ös szettet?

Én csak hajtókart használok Apexet, de úgy tûnik, hogy már nem annyira leesõsek a truvativ bal karok. :) 180as hosszban, 50-34-es tálakkal. Teljesen elégedett vagyok vele, nem hajlik a kb. 70kilóm alatt. Váltóból én gondolkodás nélkül Sramot vennék, de én ugye Sram / SS párti vagyok.