Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ma "Harmashatarhegyeztem", utana megneztem magamnak ezt a Nyereg utcat. :)
Mivel ra tudtam keszulni, igy a hajtu utan nem volt gond, nem sokkal a rafordulas utan 19%-ot lattam a kijelzon. A vegen kicsit meredekebb, ott 20%-ot is lattam. [...]

Tiszteletem! Áttétel? A Kiscelli út (Bécsi úttól a Zichy kastélyig) is 20%-os, azon „simán” följövök, ezt többnek hittem. No majd nekikészülök újra. A Flóra utat meg elteszem jövõre.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Mivel ra tudtam keszulni, igy a hajtu utan nem volt gond, nem sokkal a rafordulas utan 19%-ot lattam a kijelzon. A vegen kicsit meredekebb, ott 20%-ot is lattam. Miutan ulve egyszer elemeltem a kereket, igy a legveget kiallva nyomtam, "sikitott" a gumi rendesen.
Lattam viszont egy tenyleg extremet, a Flora utcat. Keskeny, nagyon rossz betonos burkolat, de azert bevallaltam. Kb. feluton jott szembol egy auto, na mondom ez is jokor jon, de ezt meg kivedtem. Utana viszont elemeltem az elso kereket, es muszaj voltam lelepni, ez nekem mar extrem. Lefele gyalog, kapaszkodva a korlatba. :) Ha ott felulok, behuzott feknel orra bukok az tuti.
Itt 26% volt a legnagyobb szam, amit lattam a kijelzon.

Google Earth szerint a "helytelen" szamitassal 25.9% ( 240m-rol 260-ra 77 meteren megy fel. )

Helyes technikaval es/vagy egy joval kisebb attetellel szerintem ez is tamadhato, de ez mar tenyleg nonszensz.
A kilatas az tenyleg gyonyoru.

a flora nekem megvolt :)
de csak mert azt hittem arra kell menni
amúgy grat
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mivel ra tudtam keszulni, igy a hajtu utan nem volt gond, nem sokkal a rafordulas utan 19%-ot lattam a kijelzon. A vegen kicsit meredekebb, ott 20%-ot is lattam. Miutan ulve egyszer elemeltem a kereket, igy a legveget kiallva nyomtam, "sikitott" a gumi rendesen.
Lattam viszont egy tenyleg extremet, a Flora utcat. Keskeny, nagyon rossz betonos burkolat, de azert bevallaltam. Kb. feluton jott szembol egy auto, na mondom ez is jokor jon, de ezt meg kivedtem. Utana viszont elemeltem az elso kereket, es muszaj voltam lelepni, ez nekem mar extrem. Lefele gyalog, kapaszkodva a korlatba. :) Ha ott felulok, behuzott feknel orra bukok az tuti.
Itt 26% volt a legnagyobb szam, amit lattam a kijelzon.

Google Earth szerint a "helytelen" szamitassal 25.9% ( 240m-rol 260-ra 77 meteren megy fel. )

Helyes technikaval es/vagy egy joval kisebb attetellel szerintem ez is tamadhato, de ez mar tenyleg nonszensz.
A kilatas az tenyleg gyonyoru.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Attól függ, mikori évjáratú, a 2005 körül készült Giantok azért eléggé "kolbászoltak" nagyon ki volt könnyítve az a széria. Sok light bike alapja volt. Az újak nekem is nagyon bejövõsek.
11:38:11 IM 2012

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Érdekelne kényelmes-e,jól kezelhetõ-e menet közben,szóval köszönök minden hasznos infót.

Az okosok azt mondják, ennyi pénzért már nem árulnak vackokat. A kényelem meg úgyis egyénfüggõ.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok !Készülõben vagyok venni egy Giant advenced TCR-t és kíváncsi lennék mi a véleményetek róla?Kb 550 ezer Ft akcióban.Érdekelne kényelmes-e,jól kezelhetõ-e menet közben,szóval köszönök minden hasznos infót.Elõre is köszi mindenkinek:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Persze meg lehet oldani. A ket csapagy kozott levagni es rahegeszteni egy hosszabb szarat. De en nem tennem. :)

Sose ertettem, hogy lehet valaki olyan bator, hogy egybol levagja rendesen.
En 2 ev alatt jutottam el oda (kb. haromszori fureszelessel), ahol most tartok, hogy csak kb. 5mm-t tudnek emelni, es akkor mar kozvetlenul a stucnin ul a kupak. Mondjuk azert ennyire nem kell elhuzni, de mivel nem zavart az 1cm-es stucni feletti tavtarto, ezert nem akcioztam gyorsabban.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Sikerült benéznem az országútin a kormánymagasságot. Egy darabig nem zavart különösebben, de egy százas után már elég rendesen megéreztem. Meg lehet oldani valahogy az alu villanyak hosszabbítását, vagy hagyjam így, felfelé fordított stucnival?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha gorgo helyett jobb megoldas kell: Wattbike UK - Endorsed by British Cycling

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
DE a spinning gép helyigényes.
Mondjuk használaton kívül fogasnak jó.

Ha már feljött a téma, gondoltam, hogy beszerzek egy spinning gépet idén télre. Alacsony pedálfordulatú, erõnövelõ edzéseket szeretnék végezni, a görgõ nem nagyon vált be. (Tacx Syrius) Eltekergettem rajta, de egyrészt nagyon hangos volt, amit úgy ahogy orvosolni tudtam extra gumilábtörlõk használatával, de ha eladnám a görgõt és hozzátennék még egy kicsit akkor abból kijönne egy szíjhajtásos spinning gép, ami halkabb, nem kopik rajta nagyon semmi meg ilyenek. Vagy a B tervem, hogy veszek egy komolyabb görgõt.

Elköltöztünk a régi helyünkrõl és az új albérletben az új fõbérlõ miatt nem akarok ott mindent összedzsuvázni meg kicsi is a lakás hozzá, hogy ott görgõzni tudjak. (elpakolni, elõszedni, görgõs kerék betesz stbstb) Sokkal egyszerûbbnek tûnne egy spinning gépre felpattanni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha már feljött a téma, gondoltam, hogy beszerzek egy spinning gépet idén télre. Alacsony pedálfordulatú, erõnövelõ edzéseket szeretnék végezni, a görgõ nem nagyon vált be. (Tacx Syrius) Eltekergettem rajta, de egyrészt nagyon hangos volt, amit úgy ahogy orvosolni tudtam extra gumilábtörlõk használatával, de ha eladnám a görgõt és hozzátennék még egy kicsit akkor abból kijönne egy szíjhajtásos spinning gép, ami halkabb, nem kopik rajta nagyon semmi meg ilyenek. Vagy a B tervem, hogy veszek egy komolyabb görgõt.

Elköltöztünk a régi helyünkrõl és az új albérletben az új fõbérlõ miatt nem akarok ott mindent összedzsuvázni meg kicsi is a lakás hozzá, hogy ott görgõzni tudjak. (elpakolni, elõszedni, görgõs kerék betesz stbstb) Sokkal egyszerûbbnek tûnne egy spinning gépre felpattanni.
11:38:11 IM 2012

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
szerintetek szaladgalos outiba mavic cosmic pro felni elore?

most van aproba 3 ert?valami buktato? (van hozza agyam es a 8 ast majd lecsekolom)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Inkább úgy fogalmaznék.
Attól függ milyet veszel, úgy hozza be az árát....
Az enyém 2 év alatt.. talán...

"+ olcsóbb is, mert 1-2 éves távon behozza a görgõ árát"

Inkább 1-2 hónap alatt. Újat veszel, akkor is max. fél év.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A spining gép az nem egy továbbfejlesztett szobabicikli?

És ha az? Ilyen alapon a laborokban, profi kerékpárosok által használt ergometer is egy továbbfejlesztett szobabicikli. Elvileg módod van rá, hogy beállítsd a saját méreteid alapján, tehát ez alapján nem "alantas" eszköz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A spining gép az nem egy továbbfejlesztett szobabicikli?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
"+ olcsóbb is, mert 1-2 éves távon behozza a görgõ árát"

Inkább 1-2 hónap alatt. Újat veszel, akkor is max. fél év.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Ha nekem nem lenne ingyen akkor én is a görgõ mellett döntenék :)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Vegyél egy görgõt és jobb lesz mint a spinning. Mondjuk egyedül vagy, nincs társaság, de úgy edzel és akkor ahogy Te akarod.
+ olcsóbb is, mert 1-2 éves távon behozza a görgõ árát. + nyáron is esõs idõben vagy kora reggel, mikor még sötét van tudod használni.
Spinningelni egyébként én is néha eljárok, de csak azért, hogy a télen ne forduljon be az ember és társasággal edzen.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Sajnos az a baj, hogy rengeteg rossz spinning edzõ van. Sok óra monoton lagymatag fos, a zenérõl már nem is beszélek. Több edzõt ki kell próbálni. Nekem egy idõ utána az volt a bajom, hogy kevés volt 1 óra. Max 600Kcal égettem. Aztán edzõt váltottam. Ott 1 óra alatt 1000Kcal is megvolt. Jó zenékkel és változatosággal.
Mindenesetre nekem inkább ez egy kikapcsolódás mint egy komoly edzés.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Vagy akkor, ha esetleg közeledik az 1 óra+1 körös CX szezon... ;)