De idõfutamra kell neki a gumi. Minél nagyobb a sebesség, annál inkább nõ a kisebb profil elõnye.
Valaki figyel is.
De idõfutamra kell neki a gumi. Minél nagyobb a sebesség, annál inkább nõ a kisebb profil elõnye.
A sebesség mindent megold.
de ne felejtsd el, hogy a nagyobb nyomás amiatt kell, mert kisebb a talajjal érintkezõ felület (nõ az egy pontra vetíett nyomás), ill kisebb a ballonossága is,
nem véletlen, hogy minél ballonosabb a gumi, annál kisebb nyomáson érzed rázósnak a haladást
én használtam 19-es gumit is, de szerintem rosszabbul gurult mint a 23
és egy kérdés campa értõknek: ez © 2009 SPEEDBICYCLES.COM miért karbon? szép a sorozat egyébként, érdemes végigpörgetni
Szingóban nem vagyok otthon. Lehet kipróbálom.
A conti 23-as méretben csak 8,5bart tud, egy 20-as gumi meg 10-et, így valószínû már a 20-as jobban gurul, a légellenállásról nem is beszélve. Persze jó lenne egy teszt, ahol lemérnek minden és könnyebb lenne dönteni.
Láttam már ilyet, de nem tudtam a választ; mások persze igen:[...] és egy kérdés campa értõknek: ez © 2009 SPEEDBICYCLES.COM miért karbon? szép a sorozat egyébként, érdemes végigpörgetni
Szingóban nem vagyok otthon. Lehet kipróbálom.
A conti 23-as méretben csak 8,5bart tud, egy 20-as gumi meg 10-et, így valószínû már a 20-as jobban gurul, a légellenállásról nem is beszélve. Persze jó lenne egy teszt, ahol lemérnek minden és könnyebb lenne dönteni.
>Ekkora nyomást kevés felni bír ki.
Ez peremes szingo. A peremre semmi nyomast nem gyakorol a szingoban levo nyomas... Akkor vegyel fapadosabb, nemileg nehezebbet, 4k/db-tol vannak ha jol tudom, azokat is fel lehet 10 fole fujni.
A 23-asnak kisebb a gordulesi ellenallasa mint a 19-esnek, azonos nyomason. Peremesen meg a nyomas ugye behatarolt. A mai igazi aero felnik (Zipp mint legjobb pelda) pedig olyan szelesek, hogy egy 25-os gumi is elveszik rajtuk, felesleges a keskeny gumi.
ma mentem 1 (nekem) húzós kört. 86km az egész,de sík rész az nem nagyon van benne. a karika: vác,rád,penc,csõvár,acsa,galgaguta,bercel,vanyarc,kálló,erdõkûrt,acsa,csõvár,penc,rád,vác. 37 km ismeretlen terep volt,de nem csalódtam. elég kemény volt. sehol nincs benne 5km hosszú emelkedõ,inkább csak ilyen 1-2kilisek. max 3. 3:32:52 óra lett az egész, 24,1es átlag,154es átlagpulzussal. rossz út kb 5 km volt benne,vanyarc,és kálló közt. a többi átlagos minõségû. mondjuk nem annyira gáz a xar rész sem,mert alig volt autó. volt 1 óra,amikor kb 2db-al találkoztam. tudom,h a teljesítményem elég gagyi,de most nem tudtam volna többet menni. a végén a rutinom sokat segített a hazamenetelemben. nehéz volt. mindenesetre kb másfél hét intenzív kerékpározás után ez nem olyan rossz. elõtte heti 1-2 alkalmat tudtam menni kb augusztus eleje óta. interval edzésekre ideális a terep.
na ennyi
1994/95 Puch Passage 504 Corsa már Bianchi gyártmány. Ha beírod a google a nevét, az én bringámat fogja elsõk közt kidobni.
Nem vitatkozni akarok, de itt mintha azt írnák, hogy valamit azért igen http://www.tufonorth.../tiretypes.php: As the tire is inflated, the band sides "bite" into the shoulders of the rim. A lényeget illetõen azonban egyetértenék veled, mert a peremre ez inkább (ha a földdel ellentétes érintõnél nézzük) lefele ill. oldalt, mint kifele irányuló nyomás, emellett ezt a szingó szövete korlátozza, míg a peremesnél a belsõ dagadása közvetlenül a peremet feszíti, azaz ennél (peremes szingó) én sem képzelném lehetetlenül (használhatatlanul) nagynak.>Ekkora nyomást kevés felni bír ki.
Ez peremes szingo. A peremre semmi nyomast nem gyakorol a szingoban levo nyomas... Akkor vegyel fapadosabb, nemileg nehezebbet, 4k/db-tol vannak ha jol tudom, azokat is fel lehet 10 fole fujni. [...]
A lényeg ugye a víztartály integrálása meg könnyebb szerelhetõség? Mi még, triatlonos szemmel? Micsoda ülés ez: TriRig.com • Gallery: The New Specialized Shiv - a többin rendesnek látszó van, de ez érdekes anatómiát sejtet.Az új Shiv. Természetesen az UCI szabályait nem teljesíti...
TriRig.com • The New Specialized Shiv
Valami csúcs Mistral-od van? Azokból láttam olyat, hogy a hátsó háromszög krómos volt, az eleje meg festett. Szép darab. De láttam sima festett Mistral-t is.
enyém valami Riedl (amúgy tök ugyanúgy néz ki részleteiben mint a Mistral, csak muffolt a villa válla, meg nem olyan csúcs csövekbõl van, ha jól vettem észre.
Az én puchom is krómozva van a festés alatt. Gondolkoztam is azon, hogy leszedem valahogy a festést a bringáról.
Arra, de ennyit nem adnék érte. Ekkora nyomást kevés felni bír ki.Ha az idofutam kerekedhez keresel megoldast, akkor csakis peremes szingo...
Abba aztan fujhatsz 15 bart is, akkor talan meg gyorsit is valamit.
TUFO C Elite Jet < 160g TEW* - Tubular clinchers RACING
Köszi, én is ezeket találtam, de sajnos egyik sem jó.Schwalbe Stelvio 622-20 RaceGuard HS 376 Black-Skin
DiósdBike
4sport kerékpár túra és outdoor webáruház, Schwalbe Lugano 622-20 országúti külsõ
Furcsa, hogy 23-as gumit használ. Ez a gumi technikás pályára készült.Látom idõfutam gumi a téma: Tony Martin idén peremes kerékkel/gumival lett TT világbajnok és nem szingóval! Erre még nem volt példa, pedig õ aztán azt tenne fel amit akarna. Conti Grand Prix TT a gumi neve
ez hasonló kör mint ami a velo-ban volt...?!lehet,hogy idén már kimarad a rossz idõ miatt pedig szívesen kipróbálnámma mentem 1 (nekem) húzós kört. 86km az egész,de sík rész az nem nagyon van benne. a karika: vác,rád,penc,csõvár,acsa,galgaguta,bercel,vanyarc,kálló,erdõkûrt,acsa,csõvár,penc,rád,vác. 37 km ismeretlen terep volt,de nem csalódtam. elég kemény volt. sehol nincs benne 5km hosszú emelkedõ,inkább csak ilyen 1-2kilisek. max 3. 3:32:52 óra lett az egész, 24,1es átlag,154es átlagpulzussal. rossz út kb 5 km volt benne,vanyarc,és kálló közt. a többi átlagos minõségû. mondjuk nem annyira gáz a xar rész sem,mert alig volt autó. volt 1 óra,amikor kb 2db-al találkoztam. tudom,h a teljesítményem elég gagyi,de most nem tudtam volna többet menni. a végén a rutinom sokat segített a hazamenetelemben. nehéz volt. mindenesetre kb másfél hét intenzív kerékpározás után ez nem olyan rossz. elõtte heti 1-2 alkalmat tudtam menni kb augusztus eleje óta. interval edzésekre ideális a terep.
na ennyi
és vehetsz Simplont is ha találsz, azok krómozva vannak a festés alatt
Én puch-ot szereztem be a nyáron és szerintem nagyon jó maga a bringa. Szép, jó minõség, igényes kivitelezés, monoblockház angol menetes, ami jó pont.
Mistralt és társait ajánlom.
Flickr