Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De idõfutamra kell neki a gumi. Minél nagyobb a sebesség, annál inkább nõ a kisebb profil elõnye.

Valaki figyel is. :)

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

de ne felejtsd el, hogy a nagyobb nyomás amiatt kell, mert kisebb a talajjal érintkezõ felület (nõ az egy pontra vetíett nyomás), ill kisebb a ballonossága is,

nem véletlen, hogy minél ballonosabb a gumi, annál kisebb nyomáson érzed rázósnak a haladást

én használtam 19-es gumit is, de szerintem rosszabbul gurult mint a 23

De idõfutamra kell neki a gumi. Minél nagyobb a sebesség, annál inkább nõ a kisebb profil elõnye.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

és egy kérdés campa értõknek: ez © 2009 SPEEDBICYCLES.COM miért karbon? szép a sorozat egyébként, érdemes végigpörgetni

Mennyit érhet ez a gyönyörûség? Igazi vitrinbringa.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szingóban nem vagyok otthon. Lehet kipróbálom.
A conti 23-as méretben csak 8,5bart tud, egy 20-as gumi meg 10-et, így valószínû már a 20-as jobban gurul, a légellenállásról nem is beszélve. Persze jó lenne egy teszt, ahol lemérnek minden és könnyebb lenne dönteni.

de ne felejtsd el, hogy a nagyobb nyomás amiatt kell, mert kisebb a talajjal érintkezõ felület (nõ az egy pontra vetíett nyomás), ill kisebb a ballonossága is,

nem véletlen, hogy minél ballonosabb a gumi, annál kisebb nyomáson érzed rázósnak a haladást

én használtam 19-es gumit is, de szerintem rosszabbul gurult mint a 23

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] és egy kérdés campa értõknek: ez © 2009 SPEEDBICYCLES.COM miért karbon? szép a sorozat egyébként, érdemes végigpörgetni

Láttam már ilyet, de nem tudtam a választ; mások persze igen:
Know what year these 8 speed campy ergo's might be? - Road Bike, Cycling Forums
...1994 - Record gets carbon body and had "Carbon" written on the front just above the brake lever. Same grooves as the 1993 lever running down the brake lever. Campy logo is now engraved into the lever. Chorus looks the same but no carbon body....
A Speedbicycles sorozat pedig nagyon jó a részletes fényképekkel, köszönöm!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

A conti 23-as méretben csak 8,5bart tud, egy 20-as gumi meg 10-et, így valószínû már a 20-as jobban gurul, a légellenállásról nem is beszélve. Persze jó lenne egy teszt, ahol lemérnek minden és könnyebb lenne dönteni.

egy ideig gurultam 20-assal. elol nagyon ráz 10-en (karbonvilla ellenére) a 8,5ra fújt 23-as után. hátul elmegy a 20-as (aluváz), de inkább ott is csak 9 baron használtam. gyorsabb biztos nem lettem tõle

és egy kérdés campa értõknek: ez © 2009 SPEEDBICYCLES.COM miért karbon? szép a sorozat egyébként, érdemes végigpörgetni

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Ekkora nyomást kevés felni bír ki.
Ez peremes szingo. A peremre semmi nyomast nem gyakorol a szingoban levo nyomas... Akkor vegyel fapadosabb, nemileg nehezebbet, 4k/db-tol vannak ha jol tudom, azokat is fel lehet 10 fole fujni.

A 23-asnak kisebb a gordulesi ellenallasa mint a 19-esnek, azonos nyomason. Peremesen meg a nyomas ugye behatarolt. A mai igazi aero felnik (Zipp mint legjobb pelda) pedig olyan szelesek, hogy egy 25-os gumi is elveszik rajtuk, felesleges a keskeny gumi.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

ma mentem 1 (nekem) húzós kört. 86km az egész,de sík rész az nem nagyon van benne. a karika: vác,rád,penc,csõvár,acsa,galgaguta,bercel,vanyarc,kálló,erdõkûrt,acsa,csõvár,penc,rád,vác. 37 km ismeretlen terep volt,de nem csalódtam. elég kemény volt. sehol nincs benne 5km hosszú emelkedõ,inkább csak ilyen 1-2kilisek. max 3. 3:32:52 óra lett az egész, 24,1es átlag,154es átlagpulzussal. rossz út kb 5 km volt benne,vanyarc,és kálló közt. a többi átlagos minõségû. mondjuk nem annyira gáz a xar rész sem,mert alig volt autó. volt 1 óra,amikor kb 2db-al találkoztam. tudom,h a teljesítményem elég gagyi,de most nem tudtam volna többet menni. a végén a rutinom sokat segített a hazamenetelemben. nehéz volt. mindenesetre kb másfél hét intenzív kerékpározás után ez nem olyan rossz. elõtte heti 1-2 alkalmat tudtam menni kb augusztus eleje óta. interval edzésekre ideális a terep. :) na ennyi

gyilok tud lenni a környék, nem messze gutától lehet letérni szandavár felé, ahonnan híres a panoráma, sajnos nem vezet fel csak földút (újpestrõl 75 km)

Szanda / Várhegy

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

1994/95 Puch Passage 504 Corsa már Bianchi gyártmány. Ha beírod a google a nevét, az én bringámat fogja elsõk közt kidobni. :)

Hmm, a Mistral az talán 80as évek.
http://lh4.ggpht.com...0-%25201600.jpg
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ez peremes szingo. A peremre semmi nyomast nem gyakorol a szingoban levo nyomas... Akkor vegyel fapadosabb, nemileg nehezebbet, 4k/db-tol vannak ha jol tudom, azokat is fel lehet 10 fole fujni. [...]

Nem vitatkozni akarok, de itt mintha azt írnák, hogy valamit azért igen http://www.tufonorth.../tiretypes.php: As the tire is inflated, the band sides "bite" into the shoulders of the rim. A lényeget illetõen azonban egyetértenék veled, mert a peremre ez inkább (ha a földdel ellentétes érintõnél nézzük) lefele ill. oldalt, mint kifele irányuló nyomás, emellett ezt a szingó szövete korlátozza, míg a peremesnél a belsõ dagadása közvetlenül a peremet feszíti, azaz ennél (peremes szingó) én sem képzelném lehetetlenül (használhatatlanul) nagynak.

Az új Shiv. Természetesen az UCI szabályait nem teljesíti...
TriRig.com • The New Specialized Shiv

A lényeg ugye a víztartály integrálása meg könnyebb szerelhetõség? Mi még, triatlonos szemmel? Micsoda ülés ez: TriRig.com • Gallery: The New Specialized Shiv - a többin rendesnek látszó van, de ez érdekes anatómiát sejtet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valami csúcs Mistral-od van? Azokból láttam olyat, hogy a hátsó háromszög krómos volt, az eleje meg festett. Szép darab. De láttam sima festett Mistral-t is.

enyém valami Riedl (amúgy tök ugyanúgy néz ki részleteiben mint a Mistral, csak muffolt a villa válla, meg nem olyan csúcs csövekbõl van, ha jól vettem észre.

1994/95 Puch Passage 504 Corsa már Bianchi gyártmány. Ha beírod a google-ba a nevét, az én bringámat fogja elsõk közt kidobni. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez peremes szingo. A peremre semmi nyomast nem gyakorol a szingoban levo nyomas... Akkor vegyel fapadosabb, nemileg nehezebbet, 4k/db-tol vannak ha jol tudom, azokat is fel lehet 10 fole fujni.

A 23-asnak kisebb a gordulesi ellenallasa mint a 19-esnek, azonos nyomason. Peremesen meg a nyomas ugye behatarolt. A mai igazi aero felnik (Zipp mint legjobb pelda) pedig olyan szelesek, hogy egy 25-os gumi is elveszik rajtuk, felesleges a keskeny gumi.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Az én puchom is krómozva van a festés alatt. Gondolkoztam is azon, hogy leszedem valahogy a festést a bringáról.

Valami csúcs Mistral-od van? Azokból láttam olyat, hogy a hátsó háromszög krómos volt, az eleje meg festett. Szép darab. De láttam sima festett Mistral-t is.

enyém valami Riedl (amúgy tök ugyanúgy néz ki részleteiben mint a Mistral, csak muffolt a villa válla, meg nem olyan csúcs csövekbõl van, ha jól vettem észre.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az új Shiv. Természetesen az UCI szabályait nem teljesíti...

TriRig.com • The New Specialized Shiv
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha az idofutam kerekedhez keresel megoldast, akkor csakis peremes szingo...
Abba aztan fujhatsz 15 bart is, akkor talan meg gyorsit is valamit.
TUFO C Elite Jet < 160g TEW* - Tubular clinchers RACING

Arra, de ennyit nem adnék érte. Ekkora nyomást kevés felni bír ki.

Schwalbe Stelvio 622-20 RaceGuard HS 376 Black-Skin
DiósdBike
4sport kerékpár túra és outdoor webáruház, Schwalbe Lugano 622-20 országúti külsõ

Köszi, én is ezeket találtam, de sajnos egyik sem jó.

Látom idõfutam gumi a téma: Tony Martin idén peremes kerékkel/gumival lett TT világbajnok és nem szingóval! Erre még nem volt példa, pedig õ aztán azt tenne fel amit akarna. Conti Grand Prix TT a gumi neve

Furcsa, hogy 23-as gumit használ. Ez a gumi technikás pályára készült.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás
nem hiszem,h ezt a kört menték a velo-s srácok. a szintet nem tom. nincs magasságmérõs ketyerém. aki jobb erõben van,mint én az meg tudná csinálni 3 óra körül is. :) megtaláltam a cikket. õk galgagutánál balra fordultak,én meg jobbra. arra is hasonló a terep. kicsit meredekebb puklikkal,amibõl kevesebb van. amin én mentem,abban több van. abban a börzsöny körben szinte tuti nincs 1200 szint. ráadásul a könnyebbik felérõl mentek. fordítva nehezebb.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

ma mentem 1 (nekem) húzós kört. 86km az egész,de sík rész az nem nagyon van benne. a karika: vác,rád,penc,csõvár,acsa,galgaguta,bercel,vanyarc,kálló,erdõkûrt,acsa,csõvár,penc,rád,vác. 37 km ismeretlen terep volt,de nem csalódtam. elég kemény volt. sehol nincs benne 5km hosszú emelkedõ,inkább csak ilyen 1-2kilisek. max 3. 3:32:52 óra lett az egész, 24,1es átlag,154es átlagpulzussal. rossz út kb 5 km volt benne,vanyarc,és kálló közt. a többi átlagos minõségû. mondjuk nem annyira gáz a xar rész sem,mert alig volt autó. volt 1 óra,amikor kb 2db-al találkoztam. tudom,h a teljesítményem elég gagyi,de most nem tudtam volna többet menni. a végén a rutinom sokat segített a hazamenetelemben. nehéz volt. mindenesetre kb másfél hét intenzív kerékpározás után ez nem olyan rossz. elõtte heti 1-2 alkalmat tudtam menni kb augusztus eleje óta. interval edzésekre ideális a terep. :) na ennyi

ez hasonló kör mint ami a velo-ban volt...?!lehet,hogy idén már kimarad a rossz idõ miatt pedig szívesen kipróbálnám
azt írták van benne 750? szint.igaz ez?
a börzsöny-körben mondjuk nem volt 1200 még úgy sem,hogy budáról mentem oda vissza
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

és vehetsz Simplont is ha találsz, azok krómozva vannak a festés alatt

Az én puchom is krómozva van a festés alatt. Gondolkoztam is azon, hogy leszedem valahogy a festést a bringáról.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az enyém biza nem volt.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Én puch-ot szereztem be a nyáron és szerintem nagyon jó maga a bringa. Szép, jó minõség, igényes kivitelezés, monoblockház angol menetes, ami jó pont.
Mistralt és társait ajánlom.

és vehetsz Simplont is ha találsz, azok krómozva vannak a festés alatt
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr