Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Én is vettem a hervisben egy Benger optimum gatya-felsõ kombót..
a nadrág azért tényleg jó, hogy van még egy réteg rajtam és jó meleg, de a felsõ része nekem nem jön be.
a dekás kecsua valahogy sokkal melegebbnek érzõdik..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

menetes a sor rajta sztem. elvileg shimano-hoz van a sor. nem éri meg az árát,m ennyiért új is van. igaz nem ilyen dizájnos.

Végül vettünk egy Rodi szettet, az is ilyen felépítés, és alig került többe újonnan. Azért köszi.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.426 hozzászólás
milyen érdekes kis váz,és ez is a méretem :) STELBEL 52-es Colombus acél váz villával-GYÖNYÖRÛ-hasznaltbiciklik.hu « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.426 hozzászólás

Sziasztok.
Kinéztünk egy elég egyszerû kerékszettet ismerõsömnek, egy favorit felújításához. Kérdés, hogy ezen a kazetta (már ha kazettás) shimano kompatibilis e, és megér e egy picivel többet mint a jelenlegi ára. Mindenképpen valami olcsóbb szettet keresünk, nem lesz túlzottan komolyan használva.

alu kerék szett elsõ hátsó 28 coll 1Ft NMÁ

menetes a sor rajta sztem. elvileg shimano-hoz van a sor. nem éri meg az árát,m ennyiért új is van. igaz nem ilyen dizájnos.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szerintem alkatrészt cserélni/javítani csakis akkor kell, ha elbaszódik. így megadhatjuk a tiszteletet a tervezõjének, hogy kihozzuk belõle a maximumot, és elismerjük, megérte az árát a cucc.

(kivétel az upgrade, pl jól mûködõ shi sora váltó cseréje szintén kiváló sachs huretre)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Juteszembe: a bringámban monoblokk, ipari csapágyas kerekek vannak, gondolom a kormánycsapágy is ipari (ehhez végképp nem értek). Ugye jól tudom, hogy ezekhez soha nem kell nyúlni, nem is kell karbantartani?
Ezek szerint hülyeséget kérdeztem, kb egy bowdencsere és váltó/fékállítás lenne a "generálban", pontosabban egy ilyen bringán nem is lehet generált csinálni. Vagy rosszul gondolom?

Elvileg igen, de én már az összes ipari csapágyas alkatrészemet "generáloztam".

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Ha a 7000-ben benne van a bovdencsere, akkor vidd.

Juteszembe: a bringámban monoblokk, ipari csapágyas kerekek vannak, gondolom a kormánycsapágy is ipari (ehhez végképp nem értek). Ugye jól tudom, hogy ezekhez soha nem kell nyúlni, nem is kell karbantartani?
Ezek szerint hülyeséget kérdeztem, kb egy bowdencsere és váltó/fékállítás lenne a "generálban", pontosabban egy ilyen bringán nem is lehet generált csinálni. Vagy rosszul gondolom?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Sziasztok.
Kinéztünk egy elég egyszerû kerékszettet ismerõsömnek, egy favorit felújításához. Kérdés, hogy ezen a kazetta (már ha kazettás) shimano kompatibilis e, és megér e egy picivel többet mint a jelenlegi ára. Mindenképpen valami olcsóbb szettet keresünk, nem lesz túlzottan komolyan használva.

alu kerék szett elsõ hátsó 28 coll 1Ft NMÁ

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.426 hozzászólás
az õsszel,amikor még megvolt a munkám,akkor én 5000-ért csináltam a nagy generálokat. igaz,télen,nyáron ennyi volt. persze a felhasznált alkatrészek még ezen felül voltak.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Ha jól értelmezem ez a 7000 csak a munkadíj, a felhasznált anyagokat, mint pl. bovdenek, bandázs ezen felül kell fizetni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hali!
Ilyenkor télen több boltban is nagygenerál akciót hirdetnek.
Én kora tavasszal vettem egy full karbon országúti bringát (használtan bár, de teljesen átnézve és rendberakva, több alkatrész új volt rajta), azóta 4800 km-t mentem vele, szinte mindig jó idõben, csak párszor áztam el vele. Mindig vigyáztam rá és odafigyelek a karbantartásra.
A kérdésem, hogy milyen gyakran érdemes egy nagygenerált csináltatni? Valahol olvastam, hogy évente ajánlott, de szerintem ez nyilván inkább km-tõl függ. Érdemes rászánnom szerintetek ennyi km után kb. 7000ft-ot, hogy átzsírozzák az agyakat, bovdeneket cseréljenek stb? Vagy kb. hány km után kell?
Amúgy semmi gond a bringával, minden pöpecül mûködik. (Nyáron a hátsó agy zajongott, elvittem szervízbe és rotort cseréltek benne. Meg a fehér bandázs lett szürke de ez nem zavar.) Szóval szerintem simán jó így még egy szezonra, de azért gondoltam megkérdezem mit mondotok?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Hali!
Ilyenkor télen több boltban is nagygenerál akciót hirdetnek.
Én kora tavasszal vettem egy full karbon országúti bringát (használtan bár, de teljesen átnézve és rendberakva, több alkatrész új volt rajta), azóta 4800 km-t mentem vele, szinte mindig jó idõben, csak párszor áztam el vele. Mindig vigyáztam rá és odafigyelek a karbantartásra.
A kérdésem, hogy milyen gyakran érdemes egy nagygenerált csináltatni? Valahol olvastam, hogy évente ajánlott, de szerintem ez nyilván inkább km-tõl függ. Érdemes rászánnom szerintetek ennyi km után kb. 7000ft-ot, hogy átzsírozzák az agyakat, bovdeneket cseréljenek stb? Vagy kb. hány km után kell?
Amúgy semmi gond a bringával, minden pöpecül mûködik. (Nyáron a hátsó agy zajongott, elvittem szervízbe és rotort cseréltek benne. Meg a fehér bandázs lett szürke de ez nem zavar.) Szóval szerintem simán jó így még egy szezonra, de azért gondoltam megkérdezem mit mondotok?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

169 cm

Köszi, nekem is akkora vázam van és kíváncsi voltam, hogy más milyen testmagassághoz használ ugyanakkorát. Én 173 cm körül vagyok.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Egy vadi uj, bringabol bontott 7900-as szett mennyiert megy el a hasznaltpiacon?

nemrég volt itt az apróban 230ért

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egy vadi uj, bringabol bontott 7900-as szett mennyiert megy el a hasznaltpiacon?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.426 hozzászólás

Milyen magas vagy?

169 cm

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

nem, csak szerelmes lettem belé 1 pillanatra. a pályabringa project inkább csak poén,mert nem biztos,h megélem mire a milibõl lesz vlmi. :)

Pedig már épp reménykedtem, hogy hamarosan tele lesz a bikemag apró dura ace fék és váltó szettel :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Valoban, mivel az Aeroad ugyis csak a neveben aero, lehet jobb valasztas lenne az Ultimate. Nem is zartam meg ki, de az Aeroad azert kivanatosabb nekem. Jo lenne egyet probalni. Vagy valami hasonlo hosszu vazat.

Sajnos egy ideig meg a tekeres korlatozva van... Gorgon ulve ugyan egesz jol elvagyok, de kiallva kesz kinszenvedes csak siman atforditani is a pedalt.

És miért nem veszel megint Look-ot? Az újabbaknak más a geometriája?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

ez pont a méretem: Dancelli « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :) ahogy nézem max 1 hosszabb stucni kellene nekem bele,aztán gyia.

Milyen magas vagy?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.426 hozzászólás
nem, csak szerelmes lettem belé 1 pillanatra. a pályabringa project inkább csak poén,mert nem biztos,h megélem mire a milibõl lesz vlmi. :)